Translate

25 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Σιάτλ

Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία οποιασδήποτε πόλης στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Σιάτλ βρίσκεται σε έναν στενό ισθμό ανάμεσα στα λαμπερά νερά του Puget Sound και της λίμνης Ουάσιγκτον. Περιτριγυρισμένο από απέραντα δάση και χιονισμένα βουνά, φέρει το παρατσούκλι της Σμαραγδένιας Πόλης. Έχει μια πληθώρα από πάρκα που μπορούν επίσης να βρεθούν στο γεμάτο ουρανοξύστες κέντρο και πολλές διαφορετικές γειτονιές.

Ένα πολύ ζωντανό και πολυπολιτισμικό μέρος, υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα στο Σιάτλ για να δείτε. Εκτός από το ότι είναι διάσημη για τα αμέτρητα καφέ και τις μικροζυθοποιίες της, η πόλη φημίζεται εξίσου για τη σκηνή αντικουλτούρας της όσο και για την αναπαραγωγή των Amazon και Starbucks. Με εμβληματικά ορόσημα και αρχιτεκτονικά θαύματα για να τα δείτε δίπλα σε μια υπέροχη προκυμαία, το Σιάτλ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

25. Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Klondike Gold Rush[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Ακριβώς στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το εξαιρετικό Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Klondike Gold Rush που προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον πυρετό του χρυσού του 1897. Μέσα από αντικείμενα, εκθέματα και φωτογραφίες, οι επισκέπτες μαθαίνουν για την ανακάλυψη του πολύτιμου ορυκτού και τη ζωή των χιλιάδες «στάμπεντερ» που ξεκίνησαν από το Σιάτλ για να κάνουν την περιουσία τους.

Το μουσείο άνοιξε το 2006 και στεγάζεται στο ιστορικό ξενοδοχείο Cadillac με τμήματα του πάρκου να βρίσκονται επίσης στο Skagway στην Αλάσκα. Τα διαδραστικά εκθέματά του παρακολουθούν τη ζωή πέντε αναζητητών και τις ποικίλες περιουσίες τους καθώς κατευθύνονται προς τα αστραφτερά χωράφια χρυσού στο Yukon στον Καναδά.

24. Ενυδρείο Σιάτλ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]


© Dreamstime
Ένα διασκεδαστικό και φιλικό προς την οικογένεια μέρος, το φανταστικό Ενυδρείο του Σιάτλ βρίσκεται κατά μήκος της προκυμαίας της πόλης στην προβλήτα 59. Τα τεράστια ενυδρεία του, οι δεξαμενές και οι πισίνες του είναι γεμάτα από αστραφτερά κοπάδια πολύχρωμων ψαριών με φώκιες, ενυδρίδες και φουσκώματα.

Από τότε που άνοιξε το 1977, είναι σταθερά αγαπημένο στους ντόπιους και τους τουρίστες λόγω των ενδιαφέροντων εκθεμάτων του για την εκπληκτική θαλάσσια ζωή του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Εκτός από το να δουν σολομό και αστερόψαρα, θαλάσσια άλογα και καρχαρίες, οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν αγγούρια και αχινούς στην παλιρροιακή δεξαμενή του. Το αποκορύφωμά του όμως είναι το τεράστιο ενυδρείο Window on Washington Waters που φιλοξενεί καθημερινά καταδυτικά σόου.

23. Πάρκο Green Lake[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Πάρκο Green Lake© Dreamstime

Στο κέντρο της υπέροχης Green Lake είναι ένα όμορφο πάρκο που προσφέρει κάθε είδους δραστηριότητες αναψυχής και υπαίθριες δραστηριότητες στο Σιάτλ. Εκτός από το περπάτημα, το τρέξιμο και το ποδήλατο κατά μήκος του πλακόστρωτου μονοπατιού που περιβάλλει τη λίμνη, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να πάνε στα ήρεμα νερά της με κανό και ποδήλατα να είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Σχηματίστηκε κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων, η αστραφτερή λίμνη και οι γραφικές ακτές και το περιβάλλον της προστατεύονται ως μέρος ενός πάρκου από το 1905. Βρίσκεται στο North Central Seattle, οι καταπράσινοι χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι παιδικές χαρές της προσελκύουν πολλούς ανθρώπους με την ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα. Το Seattle Public Theatre βρίσκεται επίσης στους χώρους του.

22. Παραλία Αλκή[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Παραλία Αλκή© Dreamstime

Αν και βρίσκεται μόλις είκοσι λεπτά οδικώς στα νοτιοδυτικά του κέντρου του Σιάτλ, το Alki Beach αισθάνεται έναν κόσμο μακριά από το γεμάτο ουρανοξύστες κέντρο. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε στις φιλόξενες αμμουδιές της, να κολυμπήσετε στον κόλπο, ακόμα και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα της πόλης που υψώνεται δραματικά στο βάθος.

Με μήκος λίγο πάνω από τρία χιλιόμετρα, η απαλή άμμος της παραλίας είναι ιδανική για χαλάρωση με χώρους για πικνίκ και γήπεδα βόλεϊ διάσπαρτα εδώ κι εκεί. Εκτός από την περιπλάνηση κατά μήκος του πεζόδρομου και τη θέα, οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν στο μικροσκοπικό αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας και στο Μνημείο Alki Point που τιμά τη μνήμη των πρωτοπόρων που ίδρυσαν το Σιάτλ.

21. Fremont Public Sculptures[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Fremont Public Sculptures© Dreamstime

Διάσπαρτα στην καλλιτεχνική γειτονιά Fremont του Σιάτλ υπάρχουν μερικά υπέροχα δημόσια γλυπτά που μπορείτε να δείτε με το κολοσσιαίο τσιμεντένιο τρολ του να είναι το ξεχωριστό αξιοθέατο του. Συνολικά υπάρχουν περίπου δέκα από τα συναρπαστικά έργα τέχνης που μπορείτε να βρείτε με αμέτρητες άλλες τοιχογραφίες, αγάλματα, ακόμη και εγκαταστάσεις φωτιστικών νέον που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, κατευθύνονται κατευθείαν για να δουν το υπέροχο Fremont Troll που βρίσκεται κάτω από το βόρειο άκρο της γέφυρας George Washington Memorial. Παραγγελία το 1990, το μοναδικό σχέδιο και το σκηνικό του εμβληματικού πλέον γλυπτού εμπνεύστηκαν από τη Σκανδιναβική λαογραφία με το τρολ ύψους 5,5 μέτρων να κρατά επίσης ένα πραγματικό σκαθάρι Volkswagen στο χέρι του.

20. Πάρκο Εργασιών Αερίου[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Πάρκο Εργασιών Φυσικού Αερίου© Dreamstime

Κάποτε έδρα της εταιρείας Seattle Gas Light Company, το απαρχαιωμένο παλιό εργοστάσιο και η τοποθεσία του επανασχεδιάστηκαν, ανακαινίστηκαν και άνοιξαν ξανά ως δημόσιο πάρκο το 1975. Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές από τις καλύτερες απόψεις στην πόλη χάρη στο γραφικό του περιβάλλον στη βόρεια ακτή της Lake Union.

Καθώς τμήματα του εργοστασίου, το αντλιοστάσιό του και οι πύργοι του εξακολουθούν να παραμένουν, υπάρχουν μερικές υπέροχες φωτογραφίες που πρέπει να έχετε από τη σύνθετη σειρά από δεξαμενές και σωλήνες που αποτελούν πλέον μνημείο του βιομηχανικού παρελθόντος της πόλης. Πέρα από την υπέροχη θέα, το τοπίο και τα μηχανήματα, το Gas Works Park έχει επίσης μερικούς υπέροχους χώρους πρασίνου για να εξερευνήσετε.

19. Ολυμπιακό Πάρκο Γλυπτικής[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]


© Dreamstime

Ένα άλλο δημοφιλές μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τόσο την τέχνη όσο και την ύπαιθρο είναι το Olympic Sculpture Park που βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Elliott, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Σιάτλ. Τοποθετημένο σε μια άλλη πρώην βιομηχανική τοποθεσία, έχει πάνω από είκοσι υπέροχα γλυπτά για να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε με ενδιαφέροντα σχήματα και σχέδια όπου κι αν κοιτάξετε.

Καθώς περπατάτε στα γραφικά μονοπάτια του, θα συναντήσετε εντυπωσιακά γλυπτά και αφηρημένα έργα καλλιτεχνών όπως ο Alexander Calder και ο Ellsworth Kelly. Το ίδιο το τοπίο είναι εξίσου εντυπωσιακό με τον ήχο Puget, και τα Ολυμπιακά Όρη μπορούν να προβληθούν από τη μία πλευρά με το ανερχόμενο Space Needle να υψώνεται από την άλλη.

18. Μουσείο Τέχνης Σιάτλ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Μουσείο Τέχνης Σιάτλ© Dreamstime

Το θαυμάσιο Μουσείο Τέχνης του Σιάτλ, που φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστό για την εκτενή συλλογή αντικειμένων ιθαγενών Αμερικανών, παρουσιάζει επίσης τα πάντα, από πορτρέτα και πίνακες της Αναγέννησης μέχρι διακοσμητικές τέχνες και έπιπλα από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Από την ίδρυσή του το 1933, η συλλογή του μουσείου έχει επεκταθεί σημαντικά και τώρα περιλαμβάνει σχεδόν 25.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Εκτός από την αφρικανική, την ισλαμική και την ωκεάνια τέχνη, έχει επίσης σύγχρονα κομμάτια Αμερικανών καλλιτεχνών για να απολαύσετε και φιλοξενεί τακτικά προσωρινές εκθέσεις.

17. Downtown Waterfront[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Προκυμαία στο κέντρο της πόλης

Η προκυμαία του Σιάτλ είναι ένας εκλεκτικός συνδυασμός χρήσεων, από θαλάσσια φορτηγά και κρατικά πορθμεία που διασχίζουν το Puget Sound από τη μια άκρη έως πολυτελή ξενοδοχεία και υπέροχα εστιατόρια με θαλασσινά στην άλλη. Στο μεταξύ υπάρχουν καταστήματα με σουβενίρ, βιβλιοπωλεία, μια γιγάντια ρόδα, το φανταστικό ενυδρείο του Σιάτλ και εστιατόρια σε πακέτο, όλα με υπέροχη θέα στον κόλπο Elliott, το Puget Sound και τα Ολυμπιακά Όρη στα δυτικά.

Πάρτε λίγο φαγητό σε πακέτο και κατευθυνθείτε προς το Waterfront Park για να απολαύσετε την πανοραμική θέα ενώ απολαμβάνετε φρέσκα πιάτα με θαλασσινά. Η χαλάρωση δεν είναι πολύ καλύτερη από αυτό.

16. Πάρκο Discovery[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Discovery Park© Dreamstime

Σε μια τεράστια έκταση απλώνεται το υπέροχο Discovery Park που καταλαμβάνει το δυτικό άκρο της χερσονήσου Magnolia. Κάποτε μια τεράστια στρατιωτική ζώνη, μετατράπηκε σε πάρκο το 1973 με τις όμορφες παραλίες, τους αμμόλοφους και τα λιβάδια του να είναι πλέον πολύ δημοφιλή στους ντόπιους και στους τουρίστες.

Το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης, περιλαμβάνει πολλές γραφικές ακτές και παρθένα δάση και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε κάποια τοπική άγρια ​​ζωή. Εκτός από το να χαλαρώσετε στην άμμο του και να αγναντέψετε το Puget Sound, υπάρχουν επίσης σχεδόν είκοσι χιλιόμετρα μονοπατιών πεζοπορίας για να εξερευνήσετε τα οποία σας οδηγούν μπροστά από ιστορικά κτίρια και στον γοητευτικό φάρο του West Point.

15. Seattle Great Wheel[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Seattle Great Wheel© Dreamstime

Πάνω από την προκυμαία της πόλης βρίσκεται ο γιγάντιος Τροχός του Σιάτλ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για την εκπληκτική θέα στον ορίζοντα του Σιάτλ και τον αστραφτερό Puget Sound με τα Ολυμπιακά Όρη που μπορείτε να παρακολουθήσετε από μακριά.

Ο τροχός του λούνα παρκ, που άνοιξε το 2012 στην προβλήτα 57, είναι το ψηλότερο αξιοθέατο του είδους του κατά μήκος της Δυτικής Ακτής, φτάνοντας λίγο πάνω από 53 μέτρα σε ύψος. Από τις γυάλινες γόνδολες του, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις με το ηλιοβασίλεμα να είναι μια ιδιαίτερα αξέχαστη στιγμή της ημέρας για να απολαύσουν μια βόλτα. Τώρα σχεδόν συνώνυμο με την αναζωογονημένη προκυμαία του Σιάτλ, το Great Wheel αξίζει να το ελέγξετε αν έχετε την ευκαιρία.

14. Παρατηρητήριο Sky View[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Παρατηρητήριο Sky View© Dreamstime

Αν και ο Μεγάλος Τροχός όντως φτάνει σε μεγάλο ύψος, τόσο αυτός όσο και η διάσημη διαστημική βελόνα του Σιάτλ είναι εντελώς νανολογημένα από το Columbia Center, το ψηλότερο κτίριο στην πολιτεία. Από τον 73ο όροφο του ουρανοξύστη ύψους 284 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ασυναγώνιστη θέα από αυτό που είναι εντυπωσιακά η υψηλότερη πλατφόρμα δημόσιας προβολής δυτικά του ποταμού Μισισιπή.

Δίπλα στο κτίριο, το Παρατηρητήριο Sky View άνοιξε το 1985 και τώρα προσφέρει απλά μαγευτική θέα 360 μοιρών στο Σιάτλ και τα περίχωρά του. Εκτός από τον κόλπο Elliott και τα Ολυμπιακά Όρη, μπορείτε επίσης να δείτε το μαγευτικό Mount Rainier καθώς και το πολύ μικρότερο Space Needle.

13. Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον© Dreamstime

Μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο στα βορειοανατολικά του κέντρου του Σιάτλ, μπορείτε να βρείτε την κολοσσιαία πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που βρίσκεται στην άκρη της λίμνης Union. Έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση, έχει πολλά όμορφα παλιά κτίρια και υπέροχους χώρους πρασίνου για εξερεύνηση και μια ζωντανή αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα.

Σχεδόν τόσο παλιό όσο και η ίδια η πόλη, το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1861 με υπέροχες αίθουσες γοτθικής αναγέννησης και βιβλιοθήκες που τώρα βρίσκονται διάσπαρτες. Το κύριο αξιοθέατο του ωστόσο είναι το γραφικό του τετράγωνο που περιβάλλεται από υπέροχες ανθισμένες κερασιές. Η πανεπιστημιούπολη φιλοξενεί επίσης μερικά ωραία μουσεία και ένα θέατρο και διοργανώνει τακτικά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

12. Πάρκο T-Mobile[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

T-Mobile Park© Dreamstime

Σε αντίθεση με τα πολλά άλλα πάρκα της πόλης, το T-Mobile Park φιλοξενεί αγώνες μπέιζμπολ και όχι εγκαταστάσεις τέχνης και φυσικές τοποθεσίες. Ακριβώς στα νότια του κέντρου, το αστραφτερό στάδιο φιλοξενεί τους Seattle Mariners της Major League Baseball με παιχνίδια γεμάτα δράση και συναρπαστικές υποθέσεις.

Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα ωραιότερα πάρκα μπάλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζει ένα «ρετρό-μοντέρνο» στιλ με αναδιπλούμενη οροφή σε επίδειξη μαζί με έναν τεράστιο πίνακα αποτελεσμάτων. Εκτός από την επίσκεψη στην αίθουσα της φήμης και το μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν δημόσια έργα τέχνης και αγάλματα διάσπαρτα γύρω από το στάδιο. Επιπλέον, τα καθίσματα του προσφέρουν υπέροχη θέα στον αγωνιστικό χώρο καθώς και στα γύρω βουνά μακριά.

11. Πλατεία Πρωτοπόρου[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Πλατεία Πρωτοπόρου© Dreamstime

Η Pioneer Square είναι μια μοντέρνα περιοχή στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας του Σιάτλ. Είναι ένα μέρος για να δείτε και να το δείτε, όπου τα παλιά κτίρια της Αναγέννησης είναι γεμάτα με καταστήματα με είδη δώρων και άλλα εξειδικευμένα καταστήματα, γκαλερί τέχνης, wine bar και εστιατόρια yuppie.

Η γειτνίασή του με τα γήπεδα Quest και Safeco το κάνει δημοφιλές στους λάτρεις των σπορ τις ημέρες των αγώνων. Ιδρύθηκε το 1852 ως το πρώτο κέντρο του Σιάτλ, η Pioneer Square φιλοξενεί τον αιωνόβιο Πύργο Smith, κάποτε το ψηλότερο κτίριο στη Δυτική Ακτή. Οι επισκέπτες, που θέλουν να μάθουν πώς ήταν το Σιάτλ πριν καταστραφεί από πυρκαγιά το 1898, μπορεί να θέλουν να κάνουν μια υπόγεια περιήγηση.

10. Ζωολογικός κήπος Woodland Park[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Ζωολογικός κήπος Woodland Park© Dreamstime

Όταν βρίσκεστε στην πόλη, ένα πολύ δημοφιλές μέρος για επίσκεψη είναι ο βραβευμένος ζωολογικός κήπος Woodland Park, ο οποίος φιλοξενεί μια εκπληκτική σειρά ζώων από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πάρκο Green Lake στο Βόρειο Σέντραλ Σιάτλ, η τεράστια περιοχή του έχει αμέτρητα φυσιοκρατικά εκθέματα για να εξερευνήσετε.

Από τότε που ξεκίνησε ως μικρό θηριοτροφείο πριν από εκατό και πλέον χρόνια, η συλλογή του ζωολογικού κήπου έχει επεκταθεί σημαντικά και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 300 διαφορετικά είδη. Εκτός από τους τζάγκουαρ και τα γκρίζλι, μπορείτε επίσης να δείτε τίγρεις της Μαλαισίας, γορίλες και ινδικούς ρινόκερους με εξωτικά πουλιά και ανατριχιαστικές crawlies.

9. Κέρι Παρκ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Κέρι Παρκ© Dreamstime

Παρά το μικρό του μέγεθος, το Kerry Park μπορεί να υπερηφανεύεται για την πιο εμβληματική θέα της πόλης από τη θέση του στη νότια πλαγιά του Queen Anne Hill. Από την εξέχουσα πλαγιά του λόφου, οι επισκέπτες μπορούν να αγναντέψουν το κέντρο του Σιάτλ, το Space Needle και τον κόλπο Elliott, με το πανίσχυρο όρος Rainier να κατασκοπεύεται να υψώνεται δραματικά στο παρασκήνιο τις καθαρές μέρες.

Απαραίτητη επίσκεψη, το πάρκο πήρε το όνομά του από το ζευγάρι που δώρισε τη γη του στην πόλη το 1927 «ώστε όλοι όσοι σταματούν εδώ να απολαμβάνουν τη θέα του». Εκτός από την ομορφιά του και τη λήψη φωτογραφιών μετά από φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα του, υπάρχει επίσης το ενδιαφέρον αφηρημένο γλυπτό Changing Form για να δείτε.

8. Chihuly Garden and Glass[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Chihuly Garden and Glass© Dreamstime

Σχεδόν στους πρόποδες του Space Needle είναι ένα άλλο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης - ο κήπος Chihuly και το Glass. Προσφέροντας μια συναρπαστική εικόνα για τη ζωή και το έργο του Dale Chihuly, ενός τοπικού γλύπτη, οι γκαλερί του είναι γεμάτες από τα πολύχρωμα και δημιουργικά γυάλινα γλυπτά του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη.

Από τότε που άνοιξε το 2012 στο Seattle Center, η εκπληκτική έκθεση ήταν σταθερά αγαπημένη τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών. Καθώς περιπλανηθείτε στο sitem, θα συναντήσετε υπέροχα υαλουργεία σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα, με το γεμάτο φως θερμοκήπιο και την εντυπωσιακή του εγκατάσταση να είναι το αναμφισβήτητο αποκορύφωμά του.

7. Μουσείο Ποπ Κουλτούρας[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Μουσείο Ποπ Κουλτούρας© Dreamstime

Η σύγχρονη ποπ κουλτούρα πρωταγωνιστεί στο Μουσείο MoPOP, το οποίο συνδυάζει τη μουσική και την επιστημονική φαντασία σε μια πιο μοναδική εμπειρία. Ιδρύθηκε το 2000 από τον Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft, το μουσείο προσφέρει διαγωνισμούς μάχης του συγκροτήματος, φεστιβάλ κινηματογράφου και μεταβαλλόμενα εκθέματα που κυκλοφορούν συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Σε όλο το μουσείο θα βρείτε πινελιές φαντασίας και τρόμου, καθώς και βιντεοπαιχνίδια και λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας. Το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας περιλαμβάνει πρακτικές δραστηριότητες, σπάνια αντικείμενα από τον κόσμο της ποπ μουσικής και ένα γλυπτό φτιαγμένο από περισσότερες από 500 κιθάρες.

6. Washington State Ferries[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Εάν αναζητάτε μια βασική εμπειρία στο Σιάτλ, τότε δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τη διάσχιση του Puget Sound σε ένα από τα πορθμεία Washington State Ferries. Ενώ τα μεγάλα σκάφη συνδέουν τους κατοίκους και τους επιβάτες με τις αμέτρητες κοινότητες και τα νησιά που βρίσκονται κοντά, και οι τουρίστες θα απολαύσουν τη γραφική βόλτα λόγω της εκπληκτικής θέας που προσφέρει.

Αριθμώντας πάνω από είκοσι συνολικά, ο μεγαλύτερος στόλος πλοίων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρει επισκέπτες από το Σιάτλ σε μέρη όπως το νησί Bainbridge, το Port Townsend και το Vashon Island. Στην πορεία μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα όχι μόνο των Puget Sound και των Ολυμπιακών Βουνών, αλλά και στον ορίζοντα της πόλης και στα περίχωρά της πίσω σας.

5. Κλειδαριές Ballard[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Κλειδαριές Ballard© Dreamstime

Το Hiram M. Chittenden Locks είναι μια κυψέλη δραστηριότητας τις ζεστές μέρες, καθώς βάρκες όλων των τύπων μεταφέρονται από το αλμυρό Puget Sound στις λίμνες γλυκού νερού της Ουάσιγκτον και της Ένωσης. Γνωστές τοπικά ως Ballard Locks για τη γειτονιά του Σιάτλ στην οποία βρίσκονται, οι κλειδαριές ονομάστηκαν από τον Hiram Chittenden, έναν ταγματάρχη με το Σώμα Μηχανικού Στρατού των ΗΠΑ στις αρχές του 1900 – οι κλειδαριές άνοιξαν το 1917.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης τον Αγγλικό Βοτανικό Κήπο Carl και ιχθυόσκαλες. Επειδή οι κλειδαριές είναι δημοφιλείς στους ντόπιους που τους αρέσει να βλέπουν τα σκάφη να περνούν μέσα από τις κλειδαριές, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χώρο στάθμευσης τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.

4. Μουσείο Πτήσης[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Μουσείο Πτήσης είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό εναέριο και διαστημικό μουσείο στον κόσμο. Το μουσείο φιλοξενεί vintage αεροπλάνα, αεροπλάνα που έχουν πετάξει σε πολέμους, ένα συνταξιούχο αεροσκάφος Air Force One και μια έκθεση διαστημικού λεωφορείου.

Το μουσείο βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο King County, γνωστό τοπικά ως πεδίο Boeing, και διαθέτει μια διαδραστική έκθεση πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Άλλα αεροπλάνα που εκτίθενται περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο της Lockheed Electra Amelia Earhart που πέταξε στην τελευταία της πτήση, ένα Concorde της British Airways και ένα μαχητικό αεροπλάνο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

3. Εργοστάσιο Boeing[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Οι ταξιδιώτες που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τα δικά τους αεροπλάνα ή που θέλουν απλώς να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο κατασκευής των αεροπλάνων σίγουρα θα θελήσουν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο της Boeing όπου κατασκευάζονται τα 747, τα 777 και τα 787 (Dreamliner).

Αυτό το εργοστάσιο της Boeing βρίσκεται στο Έβερετ, περίπου 25 μίλια αυτοκινητόδρομου βόρεια του Σιάτλ. Με το Future of Flight Aviation Center, αυτές είναι οι μόνες περιηγήσεις σε εργοστάσια εμπορικών αεροπλάνων που προσφέρονται στη Βόρεια Αμερική. Εκτός από την περιήγηση στο εργοστάσιο στο Paine Field, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα δικά τους αεροπλάνα.

2. Αγορά Pike Place[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Αγορά Pike Place© Dreamstime

Η Pike Place Market ξεκίνησε στις αρχές του 1900, όταν οι νοικοκυρές επαναστάτησαν ενάντια στην αύξηση των τιμών των κρεμμυδιών στα παντοπωλεία. Σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα όχι μόνο στο Σιάτλ, αλλά και στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Τα υπέροχα φρέσκα προϊόντα μοιάζουν σαν να τα έχει κανονίσει κάποιος καλλιτέχνης. Τα ψάρια πετούν στον αέρα καθώς οι ψαράδες τα πετούν από τους παγωμένους δίσκους στη βάση περιτυλίγματος.

Funky μπουτίκ βρίσκονται στους κάτω ορόφους. Τα καταστήματα τυριών και ψωμιού βρίσκονται σε ένα παράρτημα απέναντι. Βρίσκεται στο κέντρο του Σιάτλ, η αγορά είναι ανοιχτή καθημερινά. Η Pike Place Market φιλοξενεί επίσης το πρώτο κατάστημα Starbucks. Ιδρύθηκε το 1971 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Σιάτλ.

1. Διαστημική βελόνα[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Νο 1 από τουριστικά αξιοθέατα στο Σιάτλ

Κατασκευασμένο για την Παγκόσμια Έκθεση του Σιάτλ του 1962, το Space Needle έχει φτάσει να συμβολίζει τη Σμαραγδένια Πόλη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Με ύψος 605 πόδια (184 μέτρα), δεσπόζει στον ορίζοντα του Σιάτλ. Ένας περιστρεφόμενος πύργος παρατήρησης βρίσκεται στα 520 πόδια πάνω από το έδαφος, προσφέροντας συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα στο Σιάτλ για μίλια τριγύρω, συμπεριλαμβανομένου του Puget Sound και των μακρινών Ολυμπιακών Βουνών.

Ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Το ηλιοβασίλεμα είναι μια καλή στιγμή για να οδηγήσετε το ασανσέρ, το οποίο ανεβαίνει με ταχύτητα 10 μιλίων την ώρα, στην κορυφή για να δείτε ένα Σιάτλ που αστράφτει από κάτω.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου