Translate

12 καλύτερα εθνικά και κρατικά πάρκα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

12 καλύτερα εθνικά και κρατικά πάρκα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

Μπορεί να γνωρίζετε την Ουάσιγκτον ως το Evergreen State, αλλά είναι οι υψηλές έρημες πεδιάδες, οι θερμοπίδακες και οι ηφαιστειακές κορυφές που ίσως δείχνουν καλύτερα τι είναι η πολιτεία. Το επικό μείγμα της φύσης της Ουάσιγκτον παρέχει μια ματιά σε ένα τοπίο που έχει διαμορφωθεί από σημαντικά γεγονότα από την Εποχή των Παγετώνων.

Το Olympic και το Rainier μπορεί να είναι τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα στην Ουάσιγκτον και να κάνουν όλα τα πρωτοσέλιδα (και δικαίως). Αλλά οι ταξιδιώτες θα ενθουσιαστούν από τον πραγματικό μπουφέ της φύσης που θα στέκεται μπροστά τους σε πολλά από τα κρατικά πάρκα της Ουάσιγκτον.

Μόνο από το Σιάτλ, θα έχετε μια σύντομη διαδρομή μέχρι το πανέμορφο Puget Sound όπου περιφέρονται οι φάλαινες. Στην άλλη κατεύθυνση, θα βρείτε την τοποθεσία της πιο θανατηφόρας ηφαιστειακής έκρηξης στην ιστορία των ΗΠΑ. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξετε, θα βρείτε, με την καλή έννοια, πολύ περισσότερα από όσα είχατε παζαρέψει.

12. Flaming Geyser State Park

Flaming Geyser State Park© Shutterstock

Σε μια πολιτεία που φιλοξενεί πλούσια τροπικά δάση και παγετώδεις κορυφές, η φυσική ποικιλομορφία της Ουάσιγκτον εκτίθεται στο Flaming Geyser State Park. Σήμερα, ο θερμοπίδακας έχει περιοριστεί με ασφάλεια και δεν πετάει όπως στο Yellowstone, αλλά η ιστορία του εξακολουθεί να είναι συναρπαστική.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι ανθρακωρύχοι έσκαψαν ένα δοκιμαστικό πηγάδι μόνο για να δημιουργήσουν ένα τέρας αερίου μήκους 26 ποδιών που φωτιζόταν από φυσικό μεθάνιο. Σήμερα, το μεθάνιο παραμένει και η φλόγα ανεβαίνει μόνο μερικές ίντσες. Μπορείτε επίσης να δείτε την επίδραση αυτού στην κοντινή τρύπα λάσπης, αλλιώς γνωστή ως Bubbling Geyser.

Αλλά για πολλούς, η πραγματική δύναμη του πάρκου είναι το Green River. Ρέει μέσα και δημιουργεί συναρπαστικό ράφτινγκ με λευκά νερά με υψηλή ροή.

11. Sun Lakes-Dry Falls State Park

[Advertisement] Your video will begin shortly: 0:11

Τα τελευταία χρόνια της Εποχής των Παγετώνων, τμήματα της Ανατολικής Ουάσιγκτον δέχθηκαν τεράστιες πλημμύρες χάρη στα φράγματα πάγου που έσπασαν στη σύγχρονη Μοντάνα. Καθώς το νερό υποχωρούσε, άφησε σημάδια που διαφορετικά θα ήταν αδιανόητα. Μόνο που μπορούμε να τους δούμε με τα μάτια μας στο Sun Lakes-Dry Falls State Park.

Στην ακμή του, το Dry Falls θα έκανε τους Καταρράκτες του Νιαγάρα να μοιάζουν με σταγόνα στον κουβά. Κάποτε είχε πλάτος 3,5 μίλια με μια τρελή πτώση 400 ποδιών. Ωστόσο, το μόνο που μένει είναι ένα κατά τα άλλα εντυπωσιακό γκρεμό και οι αστραφτερές λίμνες του ήλιου από κάτω.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το τοπίο είναι τώρα άνυδρο και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψάρεμα, βάρκα και κολύμπι πριν από την κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια.

10. Κρατικό πάρκο Lake Wenatchee


© Dreamstime

Αυτό το κρατικό πάρκο που λειτουργεί όλο το χρόνο είναι αγαπημένο στους κατασκηνωτές που μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη ερημιά χωρίς δύσκολη πρόσβαση. Δύο ώρες ανατολικά του Σιάτλ , το κρατικό πάρκο βασίζεται στην πανέμορφη λίμνη που είναι γεμάτη βουνά και παγετώνες, τίποτα καλύτερο από το Dirtyface Peak.

Το καλοκαίρι, ντόπιοι και ταξιδιώτες απολαμβάνουν τον ήλιο στις όχθες της αναζωογονητικής λίμνης, κάνοντας βουτιές όποτε θέλουν. Διατίθενται ενοικιάσεις σκαφών και καγιάκ και τα μονοπάτια πεζοπορίας, ποδηλασίας και ιππασίας κρατούν το γεμάτο ενέργεια. Το χειμώνα, το χιόνι πέφτει και τα περιποιημένα μονοπάτια cross-country είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε αυτό που είναι τώρα μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων.

Το πάρκο έχει πάνω από 150 κάμπινγκ που κάνουν τη διαμονή εδώ και την απόλαυση της φύσης παιχνιδάκι.

9. Εθνικό Μνημείο Νήσων Σαν Χουάν


© Shutterstock

Αποτελούμενο από περισσότερα από 400 νησιά, το Εθνικό Μνημείο των Νήσων Sun Juan διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία της άγριας ζωής και της θαλάσσιας ποικιλομορφίας της Ουάσιγκτον. Το μνημείο δημιουργήθηκε πρόσφατα το 2013, καθιστώντας το ένα από τα νεότερα πάρκα στην Ουάσιγκτον. Αλλά η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και τα San Juans προσφέρουν επική ποικιλομορφία για να ανταγωνιστούν οποιοδήποτε πάρκο στην πολιτεία.

Ορισμένα νησιά είναι γεμάτα με πυκνά τροπικά δάση, αλλά ακριβώς απέναντι από το Puget Sound είναι ένα γεμάτο με τίποτα άλλο από μια πλούσια κουβέρτα από βράχους. Κάνει καταπληκτική εξερεύνηση, είτε με το δικό σας σκάφος είτε σε μια περιήγηση. Μπορείτε να δείτε τις όρκες και τις φάλαινες δολοφόνους από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και για μια ευρεία θέα στην κορυφή του όρους Σύνταγμα.

8. Κρατικό πάρκο Palouse Falls

Κρατικό πάρκο Palouse Falls© Dreamstime

Λένε, μην κυνηγάτε καταρράκτες, αλλά θα θέλετε να κυνηγήσετε αυτόν. Το Palouse Falls State Park πήρε το όνομά του από τον εκπληκτικό καταρράκτη που πέφτει 200 ​​πόδια κάτω σε ένα βαθύ φαράγγι.

Οι καταρράκτες είναι το κύριο αξιοθέατο του πάρκου, και για καλό λόγο. Από τη σκοπιά σας στην άλλη πλευρά του φαραγγιού, θα δείτε το παχύ λευκό πέπλο να χωρίζει τον βράχο από βασάλτη και την αρχαία ροή λάβας. Η σκηνή θυμίζει Big Bend, μόνο αν προσθέσετε έναν καταρράκτη και πολύ περισσότερο πράσινοΠεριπλανηθείτε στο ψηλό πάρκο της ερήμου και απολαύστε το εκπληκτικό σόου φωτός μένοντας στους χώρους κατασκήνωσης Palouse Falls.

7. Κρατικό Πάρκο Lime Kiln Point

Κρατικό πάρκο Lime Kiln Point© Shutterstock

Ακριβώς μακριά από τα σύνορα με τον Καναδά στο νησί San Juan, το Lime Kiln State Park είναι περισσότερο γνωστό για την παρακολούθηση φαλαινών. Κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, οι δυτικές ακτές του πάρκου είναι ένα φανταστικό σημείο για να δείτε λοβούς όρκας να κολυμπούν μέσα από το στενό.

Αλλά όλο το χρόνο υπάρχουν πολλά να κάνουμε στο Lime Kiln. Αν και σχετικά μικρό, το πάρκο διαθέτει μερικά φυσικά μονοπάτια που σας οδηγούν κατά μήκος της ακτής και μέσα στο πάρκο. Στην πορεία θα συναντήσετε τα μονοπάτια σας με τον ιστορικό φάρο με την κόκκινη στέγη που στέκεται κομψά στην κορυφή της διάσπαρτης από ογκόλιθους ακτή.

Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης χώρους για πικνίκ μαζί με το κέντρο επισκεπτών που αποκαλύπτει την ιστορία της τοποθεσίας και τα ζώα που την αποκαλούν σπίτι.

6. Deception Pass State Park

Deception Pass State Park© Shutterstoc

Λίγο περισσότερο από μία ώρα βόρεια του Σιάτλ, το Deception Pass State Park είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην πολιτεία. Εκεί που ο Ρενιέ και οι Βόρειοι Καταρράκτες προσφέρουν απομακρυσμένη ερημιά, το Deception Pass είναι απίστευτα προσβάσιμο και η εμβληματική του γέφυρα είναι εξίσου αξιόλογη φωτογραφία.

Το πάρκο περιβάλλεται ως επί το πλείστον από το Puget Sound, με θέα σε μεγάλη εμβέλεια από την ακτή και το υψόμετρο. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια φιλικά προς την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ενημερωτικού Sand Dunes Interpretive Trail, ενώ όσοι έχουν περιπετειώδη κλίση μπορούν να ολοκληρώσουν ένα τμήμα του Εθνικού Scenic Trail του Βορειοδυτικού Ειρηνικού.

Το ψάρεμα είναι μια άλλη δημοφιλής προσπάθεια στη λίμνη Cranberry, με την ευκαιρία να εξερευνήσετε περαιτέρω με ήχο.

5. Εθνικό Μνημείο του Όρους της Αγίας Ελένης

Εθνικό Μνημείο του Όρους της Αγίας Ελένης© Shutterstock

Το 1980, το όρος Saint Helens είχε ύψος 9.677 πόδια και ήταν η πέμπτη υψηλότερη κορυφή στην πολιτεία. Το όμορφο βουνό ξεχώριζε σαν πλοίο σε έναν απέραντο ωκεανό και υψωνόταν δυνατά πάνω από την κατά τα άλλα επίπεδη ύπαιθρο. Αλλά την ίδια χρονιά, έριξε πάνω από 1.300 πόδια καθώς εξερράγη, σκοτώνοντας 57 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα ηφαιστειακή έκρηξη στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη δύναμη της Μητέρας Φύσης στην αναζωογόνηση της περιοχής. Σήμερα, μπορείτε να εξερευνήσετε το βουνό και το γύρω εθνικό μνημείο για να ανακαλύψετε ακόμη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα από αυτή που υπήρχε πριν από την έκρηξη.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας σας μεταφέρουν στην εντυπωσιακή Windy Ridge και στη διάσημη κορυφή. Από την κορυφή, θα έχετε αξέχαστη θέα στην καλντέρα.

4. Cape Disappointment State Park

Cape Disappointment State Park© Shutterstock

Το Cape Disappointment πήρε το όνομά του από το απογοητευτικό (ανάγνωστο ανεπιτυχές) ταξίδι του καπετάνιου James Meares, ο οποίος ήλπιζε να ανακαλύψει τον ποταμό Columbia, το Cape Disappointment δεν είναι καθόλου έτσι. Το κρατικό πάρκο αιωρείται πάνω από την άκρη της απόκρημνης ακτής, της οποίας οι βράχοι πέφτουν στον εύσωμο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Cape Disappointed State Park φιλοξενεί ένα δίδυμο από όμορφους φάρους που ονομάζονται North Head και Cape Disappointment. Και οι δύο είναι τόσο παλιοί όσο ο χρόνος, αλλά ο τελευταίος είναι ο παλαιότερος λειτουργικός φάρος στην Ουάσιγκτον. Η θέα και οι φάροι θα αιχμαλωτίσουν τη φαντασία σας, αλλά για περισσότερη ιστορία, εξερευνήστε το Ερμηνευτικό Κέντρο Lewis and Clark. Επειδή ήταν εδώ, το εμβληματικό ταξίδι τους τελείωσε.

Στη συνέχεια, περπατήστε τα μονοπάτια που ελίσσονται στην ακτή ή κολλήστε και κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια στο κάμπινγκ των κατοίκων.

3. Εθνικό Πάρκο Mount Rainier

Εθνικό Πάρκο Mount Rainier© Dreamstime

Είναι τέτοιο το τεράστιο μέγεθος του όρους Rainier που μπορείτε να τη δείτε από πολλά μέρη της Ουάσιγκτον. Η μαγευτική και αιώνια χιονισμένη κορυφή βρίσκεται σε πάνω από 14.400 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η κατάκτηση της κορυφής είναι στόχος πολλών ορειβατών.

Αλλά αν η ολοκλήρωση της τεχνικής πρόκλησης δεν είναι στο ραντάρ σας, το Εθνικό Πάρκο Mount Rainier που περιβάλλει ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Είναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη δημόσια γη στην πολιτεία, ένα μέρος που προσφέρει κάτι υπέροχο κάθε εποχή.

Υπάρχουν πάνω από 250 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας μέσα από το πάρκο που σας οδηγούν σε μαγευτικά λιβάδια και δίπλα σε αλπικές λίμνες. Πολλά από αυτά τα μονοπάτια μετατρέπονται σε πίστες σκι αντοχής το χειμώνα, οπότε δεν υπάρχει ποτέ κακή στιγμή για εξερεύνηση.

2. Εθνικό Πάρκο North Cascades

Εθνικό Πάρκο North Cascades© Shutterstock

Ένα μέρος όπου περιφέρονται γκρίζοι λύκοι, γκρίζλι και λυκάνθρωποι, το Εθνικό Πάρκο North Cascades είναι μια πραγματική ερημιά. Είμαστε τυχεροί που απέχει μόλις τρεις ώρες οδικώς από το Σιάτλ.

Το Scenic Highway 20 σας μεταφέρει προς και μέσα από το πάρκο, παρέχοντας ένα από τα πιο εκπληκτικά οδικά ταξίδια στην πολιτεία. Ωστόσο, εάν αφαιρέσετε αυτό το τμήμα πίσσας, υπάρχει πολύ λίγα πρόσβαση στους τέσσερις τροχούς. Εξαιτίας αυτού, το North Cascades είναι αγαπητό μεταξύ των ορειβατών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις απομακρυσμένες κορυφογραμμές για να ανέβουν σε επικά ύψη.

Μπορεί να είναι ένα πάρκο που εξυπηρετεί καλά έμπειρους ορειβάτες, αλλά υπάρχουν πολλές φανταστικές ημερήσιες πεζοπορίες με μονοπάτια κατά μήκος της εθνικής οδού 20. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το πάρκο με καγιάκ ή σχεδία κατά μήκος των ποταμών Stehekin και Skagit.

1. Ολυμπιακός Εθνικός Δρυμός


© Dreamstime

Η ίδια η χερσόνησος προεξέχει από τη δυτική ακτή σαν να διευκολύνει τα σύννεφα να την αναγνωρίσουν. Η περιοχή δέχεται περισσότερες βροχοπτώσεις από οποιοδήποτε άλλο μέρος της ηπειρωτικής Αμερικής. Μεγάλο μέρος αυτού είναι το χιόνι που με την πάροδο του χρόνου έχει δημιουργήσει πάνω από 250 παγετώνες μέσα στο πάρκο.

Με το αδιάβροχο μπουφάν σας, προετοιμαστείτε για μια σειρά από αξέχαστες πεζοπορίες, όπως αυτές μέσω του Hurricane Pass και της Enchanted Valley. Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε στις ιαματικές πηγές Sol Duc ή χαλαρώστε στους καταρράκτες Marymere.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου