Translate

Αναμορφώνεται ο 'Κόκκινος Δρόμος' στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης

Ο 'Κόκκινος Δρόμος' είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας και παρατήρησης πουλιών στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Αναπτύσσεται σε ανάχωμα της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στο παράκτιο μέτωπο.

Το 2022, ο τουρισμός -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για το κράτος

Ο υπουργός Τουρισμού, στον χαιρετισμό του στο 1ο International Business and Hospitality Conference στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη τη χώρα, τα οποία συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Τι πραγματικά συμβαίνει με τα Τουριστικά Καταφύγια Αλύπας και Μπενιτσών;'

'Απορίας άξιον είναι πως εγκαινίασε τον Ιούλιο του 2021 ο τότε υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης τη Μαρίνα Μπενιτσών, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις;', αναρωτιέται ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.

Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των επιβατών για βιώσιμα ταξίδια

Η ανάκαμψη των ταξιδιών έχει, στην πραγματικότητα, αποδειχθεί μια ευκαιρία για την αεροπορία να ανακάμψει, πιο 'πράσινη' και πιο ευέλικτη. Το 2021, η αεροπορική βιομηχανία δεσμεύθηκε να εκπέμπει μηδενικό άνθρακα έως το 2050, υποστηριζόμενη από νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, νέων ηλεκτρικών αεροσκαφών και αεροσκαφών υδρογόνου, λειτουργικές βελτιώσεις και βελτιώσεις υποδομής.

Ανάκαμψη εσόδων και αύξηση της επιβατικής κίνησης της Aegean στο α' τρίμηνο 2022

Αύξηση του Ενοποιημένου Κύκλου Εργασιών σε 121 εκατ. ευρώ με την σταδιακή υποχώρηση των επιπτώσεων της μετάλλαξης 'Όμικρον'. 1,5 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν στο δίκτυο της Aegean.

Η Σκιάθος παραμένει bike friendly προορισμός για 2η χρονιά

'Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που για δεύτερη συνεχόεμνη χρονιά γινόμαστε φιλικό προς το ποδήλατο προορισμός. Ήταν ένα επίτευμα που καταφέραμε με σκληρή δουλειά ώστε να έχουμε όλες τις προδιαγραφές. Βοηθά πολύ τον εναλλακτικό τουρισμό και ενισχύει τις εποχές στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου', δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας.

Από τουριστικό νησί σε λιμάνι ελεύθερου εμπορίου - Η μεταμόρφωση του Hainan στα μάτια τριών Ιταλών

Η Haikou έχει επίσης κάνει μεγάλες βελτιώσεις τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια όσον αφορά στις υποδομές, τα νέα εμπορικά κέντρα, την ψυχαγωγία και στα εστιατόρια.

'Στοπ' της Σαουδικής Αραβίας για ταξίδια προς Τουρκία και άλλες 15 χώρες λόγω COVID-19

Περίπου 800.000 Σαουδάραβες ταξιδεύουν στην Τουρκία κάθε καλοκάιρι για διακοπές, κάτι που με την πρόσφατη απαγόρευση ανοίγει 'παράθυρο' ευκαιρίας για την Ελλάδα.

Στα 20,9 δισ. δολ. τα έσοδα των αεροπορικών μόνο από τις χρεώσεις αποσκευών το 2021

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες υιοθετούν χρεώσεις για τις αποσκευές καμπίνας.

Νέο αθλητικό ξενοδοχείο στη Λήμνο από την Apollo Travel Group

Η νέα επένδυση της Apollo -του μεγαλύτερου Tour Operator της Σκανδιναβίας και θυγατρική του ομίλου DER Touristik- αφορά στη λειτουργία ενός αθλητικού ξενοδοχείου, το οποίο έχει λάβει ήδη την έγκριση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της στις εγκαταστάσεις της.

Η TravelStaytion ορίζει την Enorme Hotels & Villas ως αντιπρόσωπό της στην Κρήτη

Το portfolio της TravelStaytion αποτελείται από μια επιμελημένη συλλογή από μοναδικές κατοικίες σε περισσότερα από 700 σημεία σε όλο τον κόσμο. Η Enorme Hotels & Villas ειδικεύεται στην διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και έχει δημιουργήσει με μοναδικά ξενοδοχειακά concept και ένα μοναδικό πλαίσιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης για 9 διαφορετικά ξενοδοχεία σε όλη την Κρήτη.

Επανεκκίνηση του ιρλανδικού τουριστικού ρεύματος επιχειρούν Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και προβάλλουν τους προορισμούς στην ιρλανδική τουριστική αγορά.

ΟΛΠ ΑΕ: Πράσινες τεχνολογίες και εφαρμογές στο λιμάνι του Πειραιά

Εκδήλωση παρουσίασης του ευρωπαϊκού έργου Green C Ports στην Αθήνα.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άνοιξε την εκδήλωση ως τιμώμενη περιφέρεια με την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, καθώς και του βραβευμένου βίντεο της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 'Do something GREAT'. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων και TOs του Κατάρ.

Με homeport τον Πειραιά, το MSC Lirica ενισχύει την παρουσία της MSC Cruises στην Αν. Μεσόγειο

Το πλοίο προσφέρει δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων προς την Ανατολική Μεσόγειο από τη βάση του στον Πειραιά.

Β. Κικίλιας: 'Νέο ξενοδοχείο στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων'

'Τα πρώτα στοιχεία από τις κύριες αγορές από τις οποίες προσελκύουμε ταξιδιώτες και τουρίστες, μιλούν για αύξηση ακόμη και 30% με 40% σε κάποιους προορισμούς, είπε ο υπουργός Τουρισμού.

10 και 1 Γαλάζιες Σημαίες για τη Σκιάθο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας απονεμήθηκε σε 10 παραλίες της Σκιάθου, και ακόμη μια θα είναι υποψήφια για βράβευση το 2023.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης 'τρέχει' γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της πόλης

Στο 6ο Αγώνα Δρόμου Μνημείων, οι δρομείς καλούνται να τρέξουν γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, έξι εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Απότομη μείωση των εσόδων των αεροδρομίων διεθνώς το 2020

Εξετάζοντας τις μεμονωμένες πηγές εσόδων στις αερομεταφορές, τα έσοδα των αεροδρομίων από χρεώσεις που σχετίζονται με τους επιβάτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση (-65%), παράλληλα με την ιστορική κατάρρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας.

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

Στη Ρώμη, διοργανώθηκε cooking show όπου δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και να γευθούν τα πιάτα που ετοίμασαν. Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 'Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα'.

Τουριστικό προϊόν και αυτοκινητοβιομηχανία: Σύζευξη στο πεδίο της Στρατηγικής Επικοινωνίας

Ο κόσμος γίνεται πιο παγκοσμιοποιημένος και διασυνδεδεμένος. Δεν έχει να κάνει πλέον με το που βρίσκεσαι αλλά με το τι κάνεις. Αυτή η νέα εποχή ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών θα αφορά τις εμπειρίες και τους ανθρώπους που τις δημιουργούν.

Η Ολυμπιονίκης Simone Biles ανακηρύχθηκε 'νονά' του Celebrity Beyond

Η επίσημη 'βάπτιση' στο πρωτοποριακό κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises θα γίνει τον Νοέμβριο 2022. Το πλοίο ξεκίνησε τις κρουαζιέρες του στις 27 Απριλίου 2022 με δρομολόγια 10 διανυκτερεύσεων από το Southampton της Αγγλίας προς τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και θα περάσει το καλοκαίρι με δρομολόγια 9 έως 10 νυχτών στη Μεσόγειο.

30 χρόνια Δίκτυο Natura 2000 - 30 εκδηλώσεις εορτασμού

Η 21η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικτύου Natura 2000 και γιορτάζεται με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, από το Δέλτα Έβρου και τις Πρέσπες έως την Πίνδο, την Παμβώτιδα, την Πάρνηθα, τη λίμνη Μουστού της Πελοποννήσου, την Αλόννησο, την Κάρπαθο και τη Σαμαριά.

GlobalData: Πλήρη ανάκαμψη των ταξιδιών έως το 2025

Η ανάκαμψη των ταξιδιών πρέπει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέχρι το 2025, οι διεθνείς αναχωρήσεις προβλέπεται να είναι στο 98% των επιπέδων του 2019.

Χωρίς μάσκες σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από σήμερα, 16 Μαΐου 2022

Oι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, καταργούν από σήμερα τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις.

Η Ίος προσεγγίζει τη Βραζιλία και 'επενδύει' σε νέες τεχνικές προβολής

Επίσκεψη της δημοσιογράφου και influencer Natália Manczyk, που αρθρογραφεί κατά καιρούς στον κορυφαίο ειδησεογραφικό ιστότοπο της Βραζιλίας 'Catraca Livre' με 53 εκατ. επισκέψεις τον μήνα.

Προβολή Χαλκιδικής - Κασσάνδρας ως προορισμοί ευεξίας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων

Τον επόμενο μήνα, τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής αναμένεται να επισκεφθούν δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και τη Γερμανία στο πλαίσιο των θεματικών press trips που οργανώνει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και στόχο την ανάδειξη του ιαματικού και wellness τουρισμού στη Χαλκιδική.

Διαγωνισμός φωτογραφίας: Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο

Οι καλύτερες τρεις συμμετοχές για κάθε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες διεκδικούν χρηματικά έπαθλα και θα επιλεγούν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Δημιουργία Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία από την Grecotel

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση στο Amirandes Grecotel Boutique Resort, παρουσία των τοπικών αρχών και των μελών του Advisory Board του Κέντρου.

Ο ΕΟΤ στην Arabian Travel Market 2022

Η Ελλάδα αποτελεί για τη Μέση Ανατολή έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Αθήνα και στα νησιά των Κυκλάδων Μύκονο και Σαντορίνη, με απευθείας εποχικές πτήσεις από και προς τα Εμιράτα.

Η κάρτα επιβίβασης της Emirates παρέχει ακόμη περισσότερες προσφορές για ταξίδια στο Ντουμπάι φέτος το καλοκαίρι

Αποκλειστικές προσφορές στο Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το My Emirates Summer Pass.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προβάλλει τη Θεσσαλονίκη στο πολωνικό κοινό

Πολωνοί δημοσιογράφοι συγκέντρωσαν υλικό, προκειμένου να παρουσιάσουν τη Θεσσαλονίκη σε άρθρο του National Geographic (online και printed).

Στο δίκτυο μελών της FedHATTA η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε να ενταχθεί στην Ομοσπονδία FedHATTA κατά την πρόσφατη Γενική της Συνέλευση.

Λ. Αυγενάκης για τον 'ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος': 'Κάναμε μία ποδηλατική επανάσταση'

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος ολοκληρώθηκε με φόντο τη Λίμνη Παμβώτιδα με σύσσωμους τους συντελεστές στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση και με πλήθος κόσμου στον τερματισμό, όπου πρώτευσε ο Εμίλ Τούνταλ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου