Translate

Πιστοποίηση της Ελληνικό ΑΕ από την TÜV Hellas (TÜV Nord)

Την Ελληνικό ΑΕ, θυγατρική της Lamda Development, την εταιρεία που υλοποιεί την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική σειρά πιστοποιήσεων, που αφορούν στην επίβλεψη της μελέτης και κατασκευής των έργων Ανάπτυξης του Ελληνικού.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε την Ελληνικό ΑΕ με μια σειρά από διεθνή πρότυπα και συγκεκριμένα:

  • ISO 9001:2015 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
  • ISO 14001:2015 που αφορά στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
  • ISO 45001:2018 που αφορά στο Σύστημα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία

Τα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Experience Center.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TÜV Hellas (TÜV NORD) κ. Σάββας Πελτέκης τόνισε: “Το έργο του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο και πιο εμβληματικό έργο αστικής ανάπλασης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο και η πιστοποίησή του αποτελεί τεράστια πρόκληση. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς βάζουμε και το δικό μας λιθαράκι στην πραγματοποίηση μιας προσπάθειας που θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της πολυετούς μας συνεργασίας με τη Lamda Development, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ολοκλήρωση του έργου”.

Ο κ. Δημήτριος Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer Ellinikon Infrastructure & Controls της Lamda Development ανέφερε: “Αποτελεί προτεραιότητά μας η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου συστήματος Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Υγείας & Aσφάλειας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Οι πιστοποιήσεις από την TÜV ΗELLAS αποτελούν την επιβράβευση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί και εφαρμόζονται. Το όραμα της Lamda Development είναι η εμβληματική ανάπτυξη του Ελληνικού, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, να αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο και σημείο αναφοράς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς”.

Το άρθρο Πιστοποίηση της Ελληνικό ΑΕ από την TÜV Hellas (TÜV Nord) εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/toyristiki-ypodomi/pistopoiisi-tis-elliniko-ae-apo-tin-tuv-hellas-tuv-nord/

ΟΑΚΑ: Σταθμός στην ποδηλατική διαδρομή Λονδίνο – Αθήνα για την επιστροφή των γλυπτών

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της δράσης “Bring Them Back“, η οποία είναι ένα κίνημα αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης. Πέντε ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Λονδίνο και έφτασαν στην Αθήνα. Πρόκειται για τη ποδηλατικό υπερ-μαραθώνιο “Λονδίνο – Αθήνα σε 2 ρόδες” που αποτελεί μια πρωτοβουλία της αθλήτριας της ποδηλασίας Βασιλικής Βούτζαλη.

Οι Βασιλική Βουτζάλη, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και ο φιλέλληνας Στέφεν Στρέιχ από τη Γερμανία ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο στις 14 Αυγούστου και, αφού διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα, έφτασαν μπροστά από το άγαλμα του Σπύρου Λούη που δεσπόζει στην είσοδο του ΟΑΚΑ. Συνοδοί των αθλητών στο ελληνικό έδαφος ήταν ο αθλητής ΑμεΑ Χρήστος Κορομηλάς, πρόεδρος του Ιωνά ΑμεΑ ΟΑΚΑ και άλλοι ποδηλάτες Την ομάδα υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία “άξια κάθε θαυμασμού και υποστήριξης. Οι ποδηλάτες πέρασαν από τη Μάγχη, διέσχισαν τη Γαλλία, κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα της Ελβετίας και από εκεί κατέβηκαν στην Ανκόνα της Ιταλίας. Στη συνέχεια με καράβι μετέβησαν Ηγουμενίτσα, πέρασαν από Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δελφούς, Θήβα και έφτασαν στο ΟΑΚΑ.

“Η προσπάθεια των αθλητών της ποδηλασίας αποτελεί μία εντυπωσιακή κινητοποίηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόκειται για μία ποδηλατάδα 3.000 χλμ. γεμάτη συμβολισμούς. Το ΟΑΚΑ στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε τους ποδηλάτες που το επέλεξαν για σταθμό τους”, δήλωσε ο κ. Χαλιορής.

Ο επόμενος σταθμός της ομάδας ήταν ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και ο τερματισμός της διαδρομής πραγματοποιήθηκε στο θωρηκτό “Αβέρωφ”, στο Παλαιό Φάληρο. Η δήμος του Π. Φαλήρου ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της δράση “Λονδίνο – Αθήνα σε 2 ρόδες”.

Το άρθρο ΟΑΚΑ: Σταθμός στην ποδηλατική διαδρομή Λονδίνο – Αθήνα για την επιστροφή των γλυπτών εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/athlisis/oaka-stathmos-stin-podilatiki-diadromi-londino-athina-gia-tin-epistrofi-ton-glypton/

Επίσκεψη Κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη: Ενίσχυση του αθηναϊκού τουρισμού από την αμερικανική αγορά

Επίσημη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής του με τον δήμαρχο της πόλης, Eric Adams. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Μπακογιάννης και Adams επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα στην προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του αθηναϊκού τουρισμού από την αμερικανική αγορά με πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων Αμερικανών επισκεπτών, τα επόμενα χρόνια στην Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θεαματική αύξηση που παρουσιάζει φέτος ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών στην ελληνική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών προέρχεται από τη Νέα Υόρκη. Όπως επισήμανε αυτό συμβαίνει διότι, αφενός, οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Αθήνα είναι πλέον περισσότερες από ποτέ και, αφετέρου, διότι η πρωτεύουσα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό της προϊόν, την ποιότητα των υπηρεσιών της, αλλά και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες της.

Η ατζέντα της συνάντησης και η πρόσκληση στην Αθήνα

Στην ατζέντα της συνομιλίας των Κώστα Μπακογιάννη και Eric Adams συμπεριλήφθηκαν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως οι καλές πρακτικές σε θέματα της καθημερινότητας, αλλά και το σχέδιο δράσης της Αθήνας κατά της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα, οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι δήμαρχοι του δικτύου πόλεων Eurocities για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν από κοινού. Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αθήνα, πρόσκληση που έγινε θερμά αποδεκτή από τον κ. Adams.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι προσήλθαν μαζί σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική ομογένεια στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Southampton, η οποία χάρη στην άοκνη συμβολή του πατέρα Άλεξ Καρλούτσου, συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιφανών Ελληνοαμερικανών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είχε τη χαρά να απευθυνθεί σε συγκέντρωση ομογενών της Νέας Υόρκης, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για τη διαχρονική, αμέριστη και πολυσχιδή προσφορά τους στην Ελλάδα: Από την προβολή και προάσπιση των εθνικών θέσεων και συμφερόντων, έως τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Το ταξίδι του κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο “Ground Zero” (Σημείο Μηδέν) και στην εμβληματική ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και είχε θαφτεί το 2001 στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης της Εκκλησίας, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα, στη βάση του σχεδίου του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Το άρθρο Επίσκεψη Κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη: Ενίσχυση του αθηναϊκού τουρισμού από την αμερικανική αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/episkepsi-k-mpakogianni-sti-nea-yorki-enischysi-toy-athinaikoy-toyrismoy-apo-tin-amerikaniki-agora/

Το Greek Maritime Golf Event 2022, στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022, στη Μεσσηνία

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78435

Ελευσίνα: Αρχίζει το Φεστιβάλ 'Αισχύλεια' υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Τα 'Αισχύλεια' συμπληρώνουν φέτος τον 48ο χρόνο δράσης τους, με τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023 για την Ελευσίνα να προσφέρει στο φεστιβάλ την ευκαιρία νέας δυναμικής στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό τοπίο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της πόλης του Αισχύλου και των Ελευσινίων Μυστηρίων. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78434

Αναπτυξιακός Νόμος: Οι τουριστικές επιχειρήσεις επενδύουν στην καινοτομία

Ο προϋπολογισμός του κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 100.000 έως 5.000.000 ευρώ, ποσό που προβλέπεται, βάση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, το είδος και την περιοχή εγκατάστασης, να ενισχυθεί μέχρι και 75%. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78433

Η IBTM World 2022 εστιάζει στην πολιτιστική δημιουργία

Ως μέρος της εστίασής της στη δημιουργία πολιτισμού, η IBTM World 2022 θα εισαγάγει τα IBTM Cultural Roadshows, που είναι σχεδιασμένα για να προβάλλουν διαφορετικούς πολιτιστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78432

Ξεκινά σήμερα στις 12:00 η 3η φάση του North Evia – Samos Pass

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την τρίτη φάση του προγράμματος από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Αυγούστου και μέχρι να εξαντληθούν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων την 31η Αυγούστου. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78422

Trip.com: Αύξηση 250% των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη

Οι κρατήσεις πτήσεων από τις ΗΠΑ σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκαν κατά 246% το α' εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Το πιο σημαντικό άλμα στις υπερατλαντικές πτήσεις καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021 (+162%). διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78421

Ανοίγει αύριο πανιά ο 55ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου 'Ιωάννης Β. Γουλανδρής'

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ). διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78417

Στα 11,8 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση του ΔΑΑ το α' 7μηνο του 2022

Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 10,5%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 20% αντίστοιχα. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78416

Κ. Νοτοπούλου: 'Τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ εξανεμίζουν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Τουρισμού'

Η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι ο υπουργός Τουρισμού 'έβλεπε 50% αύξηση στις αφίξεις από τις ΗΠΑ για τον Ιούνιο σε σχέση με το 2019, ενώ είναι μόλις στο +11%. Το α' εξάμηνο έχουν μειωθεί 23%'. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78415

Ενδιαφέρον για αεροπορική διασύνδεση Χανίων - Μπρατισλάβας με απευθείας πτήση

Συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας με τον δήμαρχο Χανίων για την ενίσχυση της σχέσης συνεργασίας. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78405

Περί τουρισμού...

Αδυνατούμε να βάλουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες τόσο των κατοίκων ανά περιοχή αλλά και των επισκεπτών μας. Ο προγραμματισμός εξαντλείται σε μικρής διάρκειας πυροσβεστικές λύσεις της τελευταίας στιγμής που ευτυχώς το ελληνικό φιλότιμο μας βοηθάει να υλοποιήσουμε. Η μακροχρόνια εγκληματική εγκατάλειψη του τουρισμού στην μοίρα του και η έλλειψη μακροπρόθεσμης πολιτικής που διαχρονικά βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, μας οδηγεί σε αδιέξοδο, το οποίο διαπιστώνουμε κάθε χρόνο. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/columns/article/4010

Συμφωνία Κοινού Κωδικού Emirates - Aegean, σύνδεση του Ντουμπάι με 8 ελληνικούς προορισμούς

Η Emirates θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Aegean προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονος, Θήρα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Από τον Οκτώβριο του 2022, η Emirates και η Aegean θα αυξήσουν περαιτέρω το κοινό τους δίκτυο κοινής χρήσης κωδικών για να συμπεριλάβουν 8 ακόμη ευρωπαϊκές περιφερειακές διαδρομές μέσω Αθήνας. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78386

Διχασμός της ΕΕ για την παροχή τουριστικής βίζας σε Ρώσους

Σκανδιναβικές χώρες και Γερμανία συζητούν για την παροχή τουριστικής βίζας σε Ρώσους ενω η Γερμανία εκφράζει έντονες επιφυλάξεις. Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει στο 90% τις βίζες σε Ρώσους διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78382

Στους 1.676.039 οι τουρίστες στην Κύπρο το α' 7μηνο του 2022, η πλειοψηφία Βρετανοί

Οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο 2022 ανήλθαν σε 454.657 σε σύγκριση με 297.308 τον Ιούλιο 2021, σημειώνοντας αύξηση 52,9%. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78381

'Χαρτογραφώντας' την εμπειρία στη Κορώνη και στο Peloponnese Food Stories

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στο σημείο, όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησαν μαγειρικές επιδείξεις και γευσιγνωσία κρασιού και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά καθώς και μουσική εν πλω. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78377

Συνεργασία Wego - Visit Greece για προώθηση της Ελλάδας σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική

Μεταξύ των κορυφαίων χωρών από την περιοχή ΜΕΝΑ που αναζητούν διαμονή το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα είναι η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, με 42% και 11% ταυτόχρονα. Η Αίγυπτος βρίσκεται στην τρίτη θέση και ακολουθούν το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Τουρκία και το Ομάν. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78369

Η Ryanair προσθέτει πάνω από 500 πτήσεις προς/από Λονδίνο για το Φθινόπωρο του 2022

Επιπλέον 100.000 θέσεις χαμηλού ναύλου προς/από Λονδίνο προς οικογενειακούς προορισμούς σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Γαλλία. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78368

Το ολλανδικό δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 17 Νοεμβρίου την ετυμηγορία για τη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το 2014

Ένας Ουκρανός και τρεις Ρώσοι, φέρονται να βοήθησαν για την προμήθεια ενός συστήματος πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε από υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές για την εκτόξευση μιας ρουκέτας εναντίον του αεροσκάφους της Malaysia Airways. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78360

Τουριστικό αξιοθέατο ζητούν να γίνει ο φάρος Mendra στο Μαυροβούνιο

Ο τελευταίος φαροφύλακας του Μαυροβουνίου Stanko Stojanovic στο φάρο Mendra, στο Μαυροβούνιο, κρατά ζωντανή την θαλάσσια κληρονομιά της χώρας. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78359

GlobalData: Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα διεθνή ταξίδια και στα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το 2024

Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα διεθνή ταξίδια και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα επανέλθουν στα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το 2024 καθώς 117,9 εκατομμύρια θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, σύμφωνα με την GlobalData. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78352

Μπαράζ δημοσιευμάτων σε ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ για την Ελλάδα

Τα αφιερώματα είναι αποτέλεσμα σειράς δημοσιογραφικών ταξιδίων και ταξιδίων εξοικείωσης, που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78336

Διαβούλευση για τη μελέτη δημιουργίας του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού της Αττικής

Μέσα από τη συνεργασία και δικτύωση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στόχος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των αναγκών, των προτεραιοτήτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Αττικής, αλλά και συνολικά η αγορά, με προφανή στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στα ζητήματα και τις προκλήσεις. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78326

80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι στο νησί Hainan της Κίνας λόγω COVID-19

Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78316

Ελαφόνησος και Μήλος προβάλλονται ως ιδανικοί προορισμοί για τις οικογενειακές διακοπές των Βρετανών

Οι παρουσιάσεις γνωστής Βρετανίδας blogger έχουν τη μορφή ταξιδιωτικού οδηγού με κατευθύνσεις και προτάσεις για τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες σε κάθε τόπο που είναι φιλικές και ευχάριστες για τα παιδιά. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78307

Μόναχο, Μιλάνο και Σόφια οι νέοι προορισμοί της SKY express

Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 5 φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας από αρχές Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυξημένης κινητικότητας μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, η SKY express ενισχύει τα δρομολόγιά της, σε καθημερινή συχνότητα. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78306

Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

Μοναδική προϋπόθεση για το μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης είναι η σπουδαστική ιδιότητα. Η έκπτωση αφορά στις αστικές, υπεραστικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες τόσο της πόλης όπου φοιτά ο δικαιούχος, όσο και όλης της χώρας. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78305

'Ξου Ξου', η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών που απωθεί τα κουνούπια μέσω του ήχου

Ουσιαστικά, η εφαρμογή παράγει ήχο από 12Hz έως 200Hz. Οι ultrasonic ήχοι έχουν δείξει να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος των κουνουπιών. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78304

Η Autohellas εξαγοράζει την HR Αutomóveis, Hertz Franchisee της Πορτογαλίας

Στόχος της συναλλαγής είναι η περαιτέρω μεγέθυνση του Ομίλου Autohellas, αλλά και η δημιουργία σημαντικών συνεργειών σε κοινές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης αυτοκινήτων, αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξη της εμπορικής πρόσβασης στο τουριστικό προϊόν της Νότιας Ευρώπης. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78288

Παράταση έως 1/9/2022 των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω COVID-19 - Τι ισχύει στον τουρισμό

Όλοι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 της ανωτέρω κ.υ.α. αντιστοίχως υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78283

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων-παρόχων κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78282

Αρχίζει η οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς

Τα επόμενα βήματα για την οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οριοθέτηση, βάσει κινδύνου πλημμύρας, των περιοχών που θα πρέπει να υλοτομηθούν άμεσα για να γίνουν, εάν χρειαστεί, αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα και κατάρτιση μακροπρόθεσμου σχεδίου συστηματικής παρακολούθησης του προστατευτέου αντικειμένου στην πληγείσα περιοχή με ορίζοντα 15 ετών κατ'ελάχιστο. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78277

Επισκέψιμοι ακόμη τρεις ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στη Μαγνησία

Οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι που καθίστανται επισκέψιμοι αφορούν στο υστερορωμαϊκό ναυάγιο στον Τηλέγραφο Νηών Σούρπης και στα βυζαντινά ναυάγια στον Γλάρο Νηών και στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης. διαβάστε περισσότερα στην πηγή http://www.traveldailynews.gr/news/article/78266

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου