Translate

Η Φινλανδία θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Ρώσους τουρίστες

Μιλώντας στο περιθώριο της εν εξελίξει Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στη Νέα Υόρκη, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto είπε ότι η Φινλανδία δεν επιθυμεί πλέον να είναι «χώρα διέλευσης» για Ρώσους πολίτες με βίζα Σένγκεν που εκδίδονται από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. πολιτείες.

«Η Φινλανδία δεν θέλει να είναι χώρα διέλευσης, ούτε καν για τους κατόχους βίζας Σένγκεν που εκδίδονται από άλλα έθνη», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το Ελσίνκι αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται νέους νόμους που θα ενισχύσουν περαιτέρω τους περιορισμούς στους επισκέπτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα φέρουν η ρωσική τουριστική κίνηση «υπό έλεγχο».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας εργάζεται επί του παρόντος με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για μέτρα που θα επιτρέψουν στη σκανδιναβική χώρα να «περιορίσει αυτή την κίνηση ή να τη σταματήσει εντελώς», είπε ο Haavisto, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν νέους νόμους ή αλλαγές σε υπάρχοντες.

Οι Ρώσοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να περνούν τις διακοπές τους στην Ευρώπη ως συνήθως όταν το έθνος τους διεξάγει πόλεμο, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό κοινοβούλιο «θα το αντιμετωπίσει γρήγορα», είπε, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για πιθανές αλλαγές.

Η Φινλανδία διαθέτει ήδη έναν μηχανισμό που της επιτρέπει να αρνείται τη βίζα στους Ρώσους και να απαγορεύει την είσοδο σε όσους τις έχουν ήδη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ελσίνκι ζήτησε από τις Βρυξέλλες να επιτρέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται την είσοδο σε Ρώσους να ανακαλέσουν τη βίζα τους ή να τους βάλουν σε λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Σένγκεν, εμποδίζοντας έτσι τους ανθρώπους να εισέλθουν στο μπλοκ μέσω της επικράτειας άλλου κράτους μέλους.

αεροπορικα εισητηρια  με skyscanner

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλε μια συμφωνία διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ορισμένα κράτη μέλη σταμάτησαν επίσης να εκδίδουν τουριστικές και επαγγελματικές βίζες, ενώ η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Πολωνία ανακοίνωσαν ότι θα αρνηθούν την είσοδο σε όλους τους Ρώσους πολίτες, ακόμη και σε αυτούς με έγκυρες βίζες Σένγκεν που εκδόθηκαν από άλλα μέλη της ΕΕ, επικαλούμενες απειλές για την ασφάλεια.

Το άρθρο Η Φινλανδία θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Ρώσους τουρίστες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/i-finlandia-tha-apagoreysei-tin-eisodo-se-oloys-toys-rosoys-toyristes/

Πρωτοβουλίες, δράσεις και συνεργασίες της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για την προβολή του νομού

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών υλοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού. Συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο υλοποιήθηκαν, ενώ μπήκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν τους επόμενους μήνες.

Συνεργασίες, συμφωνίες και προβολή της Πιερίας Συμφωνίες και διευκολύνσεις των επισκεπτών μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης, με την παράλληλη προβολή τόσο του Ολύμπου, των Πιερίων, αλλά και όλων των περιοχών που μπήκαν στο κάδρο ως εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πέρα από το καθιερωμένο πλέον μοντέλο του βουνού και θάλασσας.

Η προώθηση του οδικού τουρισμού, η προβολή και η τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, είναι ο κύριος σκοπός της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Μέσα στις δράσεις έχει περιληφθεί η συνεισφορά στην πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για τη φιλοξενία Ρουμάνων πυροσβεστών, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην περσινή τους προσφορά στην κατάσβεση φωτιάς στην Εύβοια.

Στο πλαίσιο των συνεργειών, υπήρξαν δράσεις όπως η φιλοξενία των συνεργατών του τηλεοπτικού συνεργείου Ρουμανίας CNN NEWS HOUR ANTENA 3 με τους Maria Linda και Teodor George Chironica καθώς και του περιοδικού αυτοκινήτων Top Gear Dan Scarlat του αρχισυντάκτη και της φωτογράφου Ramona Copil. Το press-road trip οργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας και τον Διευθυντή του κ. Γιώργο Σταφυλάκη. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο φαράγγι του Ενιπέα, το γραφικό Λιτόχωρο, το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα, τον παραδοσιακό Παλαιό Παντελεήμονα, το κέντρο πληροφόρησης εθνικού δρυμού Ολύμπου και τα εξήντα χιλιόμετρα συνεχόμενης ακτογραμμής.

«Σκανάροντας» τον πολιτισμό

O τουρισμός και ο πολιτισμός είναι αλληλένδετα ως προς την προβολή του νομού. Έτσι, με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε φέτος η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων και του Φεστιβάλ Ολύμπου, προβολής του προγράμματος των εκδηλώσεων. Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ολύμπου και τα αξιοθέατα της Πιερίας, ήταν διαθέσιμα στους επισκέπτες μέσω QR Code, σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία αλλά και όλα τα κομβικά σημεία της Πιερίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Με ένα απλό σκάναρισμα του κωδικού στην αφίσα του Φεστιβάλ Ολύμπου γνώριζαν τις εκδηλώσεις και όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα στην Πιερία . Ήταν η υλοποίηση μιας ιδέας του προέδρου της ΕΞΕΠ Ηρακλή Τσιτλακίδη η οποία θα συνεχιστεί και στις επόμενες διοργανώσεις.

Οι άνθρωποι του τουρισμού

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προβολή της Πιερίας, εκτός από τους επαγγελματίες του τουρισμού στο νομό, υπάρχουν επίσης και αυτοί που συμβάλλουν σημαντικά με συνεργασίες, φέροντας επισκέπτες και δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξουν περαιτέρω οι ορίζοντες και οι προοπτικές. Ένας από αυτούς, είναι και ο ιδιοκτήτης τη εταιρίας Syrtaki Travel κ. Κωνσταντίνος Παντέρης τον οποίο τίμησε η ΕΞΕΠ. Μια εταιρία με ισχυρές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οίκους (Tour Operatos) της κεντρικής Ευρώπης και με σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα.

Σιδηροδρομικός προορισμός

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας να καταστούμε σιδηροδρομικός προορισμός με προφανή τεράστια οφέλη, την αύξηση των επισκεπτών καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενσωματώνοντας τον Όλυμπο και το υπόλοιπο ορεινό αλλά και το παραθαλάσσιο κομμάτι της Πιερίας, στις επιλογές της εσωτερικής τουριστικής αγοράς», έχει τονίσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ. Στο πνεύμα αυτό, έγινε και η επίσκεψη και περιήγηση στην Πιερία του εμπορικού διευθυντή της ΗΕLLENIC TRAIN Roberto Biasin,.Μια συνεργασία με στόχο την
εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα, καθώς και την παραχώρηση θέσεων προβολής των ακτών Ολύμπου σε αντίστοιχες θέσεις και stand στους σταθμούς της -πλέον-Hellenic Τrain, πράγμα το οποίο και υλοποιήθηκε.

Το άρθρο Πρωτοβουλίες, δράσεις και συνεργασίες της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για την προβολή του νομού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/protovoylies-draseis-kai-synergasies-tis-enosis-xenodochon-pierias-gia-tin-provoli-toy-nomoy/

Βαρύ πρόστιμο 200 εκατ. δολ. στην Boeing για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των 737 MAX

Η Boeing και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της ολοκλήρωσαν έρευνα από την κορυφαία χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ σχετικά με φερόμενες παραπλανητικές δηλώσεις που έκαναν τόσο η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών και ο τότε επικεφαλής της σχετικά με τα τζετ 737 Max, που ενεπλάκησαν σε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

Η Boeing θα πληρώσει 200 εκατ. δολ. για να διευθετήσει κατηγορίες ότι παραπλάνησε τους επενδυτές και ο πρώην επικεφαλής της Boeing Dennis Muilenburg συμφώνησε να πληρώσει 1 εκατ. δολ.

“Σε περιόδους κρίσης και τραγωδίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι δημόσιες εταιρείες και τα στελέχη να παρέχουν πλήρεις, δίκαιες και ειλικρινείς αποκαλύψεις στις αγορές. Η Boeing Company και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Dennis Muilenburg, απέτυχαν σε αυτήν την πιο βασική υποχρέωση“, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Gary Gensler.

Τα δύο μοιραία τζετ 737 Max αφαίρεσαν τη ζωή 346 ανθρώπων, οδήγησαν στην προσάραξη του στόλου της Max και σε έρευνες σε όλο τον κόσμο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά δηλώσεις της εταιρείας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της. Οι επενδυτές της Boeing έχασαν δισεκατομμύρια μετά τις συντριβές.

Πρόβλημα σε αισθητήρες που αξιοποιούσε το λογισμικό πτήσης, πιο συγκεκριμένα το νέο σύστημα MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System), για το οποίο οι χειριστές δεν είχαν εκπαιδευτεί, οδήγησε 737 MAX της Lion Air τον Οκτώβριο του 2018 και κατόπιν παρόμοιο αεροσκάφος της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο του 2019 να κάνουν σχεδόν κάθετη εφόρμηση προς το έδαφος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των πιλότων να τα σώσουν. Οι δύο συντριβές στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους και οδήγησαν στην καθήλωση στο έδαφος όλου του στόλου των 737 MAX για 20 μήνες.

“Μετά την πρώτη συντριβή, η Boeing και ο Muilenburg γνώριζαν πως το MCAS ήγειρε πρόβλημα ασφαλείας, όμως μολαταύτα διαβεβαίωσαν το κοινό πως το 737 MAX ήταν ‘ασφαλές όσο οποιοδήποτε αεροσκάφος που πέταξε ποτέ στον ουρανό’”, τόνισε η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σε σχετικό δελτίο Τύπου. “Αργότερα, μετά το δεύτερο δυστύχημα, η Boeing και ο Muilenburg διαβεβαίωσαν το κοινό ότι δεν είχαν υπάρξει ολισθήματα ή κενά στη διαδικασία πιστοποίησης του MCAS, παρότι ήταν ενήμεροι για πληροφορίες περί του αντιθέτου”, πρόσθεσε η SEC.

Αν και συμφώνησαν να καταβάλουν πρόστιμα, ούτε η εταιρεία, ούτε ο πρώην επικεφαλής της παραδέχονται ή αρνούνται την ορθότητα των ευρημάτων της SEC.

Το άρθρο Βαρύ πρόστιμο 200 εκατ. δολ. στην Boeing για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των 737 MAX εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/vary-prostimo-200-ekat-dol-stin-boeing-gia-exapatisi-schetika-me-tin-asfaleia-ton-737-max/

ΕΟΤ: Η Ελλάδα στον αστερισμό του Οδηγού Michelin

Ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό  «Michelin Guide» που υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο Παρίσι από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. 

Ο Οδηγός Michelin είναι ένα brand αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin.

Για τη συμφωνία αυτή με τον Οδηγό Michelin o Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό.

Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για υψηλή γαστρονομία συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους του είδους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της πόλης και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Michelin για την ψήφο εμπιστοσύνης και σας προσκαλώ όλους να περάσετε το επόμενο greekend απολαμβάνοντας την εξαιρετική κουζίνα της χώρας μας στα εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρι Michelin!»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέρει από το Παρίσι:

«Η σημερινή συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών.

Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας.  Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Και σήμερα είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το άρθρο ΕΟΤ: Η Ελλάδα στον αστερισμό του Οδηγού Michelin εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/diamoni-diatrofi/gastronomia/eot-i-ellada-ston-asterismo-toy-odigoy-michelin/

Δήμος Αριστοτέλη: ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο Ajaccio της Κορσικής

Σύμφωνο δικτύωσης με θέμα τις σχολικές ανταλλαγές, τη γαστρονομία, τον οινοτουρισμό και τον πολιτισμό υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιερισσό μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και του Δήμου Ajaccio της Κορσικής.

Η πρωτοβουλία ολοκλήρωσε την τουριστική προσέγγιση του δήμου προς την Κορσική (Απρίλιος 2022), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος με τίτλο “πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο”.

Η αυτοδιοικητική αποστολή του Δήμου Ajaccio, αποτελούμενη από τους Simone Guerrini, αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Rose-Marie Ottavy Sarrola, Αντιδήμαρχο Σχολικών Υποθέσεων, Sylvia Hugon, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, και Christelle Combette, αντιδήμαρχο Τουρισμού και πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Ajaccio, πραγματοποίησε 4ημερη επίσκεψη στην περιοχή (12 – 16/9/2022), προκειμένου να κατανοήσει το προσφερόμενο προϊόν της.

Η υποδοχή της ομάδας στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία συνοδεύθηκε από γεύμα – επίδειξη χρήσης τοπικών προϊόντων, όπως μαύρος χοίρος Βαρβάρας, οίνοι, φέτα, γιαούρτι Αρναίας και ελαιόλαδο Γοματίου, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι προέβησαν σε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τα αναγνωρισμένα με το Τοπικό Σήμα Ποιότητας προϊόντα.

Προσκυνηματικές κρουαζιέρες, καταδυτικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με τον πολιτιστικό οινοτουρισμό, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ξεναγήσεις στις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και γαστρονομικές επιδείξεις πλαισίωσαν τον άξονα της 4μερης περιήγησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Κορσικανοί παρουσίασαν το Ajaccio ως προορισμό σχολικών διακοπών και εκδρομών. Παράλληλα, παρέλαβαν πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία ορίζει την Ανατολική Χαλκιδική στο Ajaccio ως αντίστοιχο προορισμό. Η εν λόγω πρόταση θα προωθηθεί στην Κορσική από τον εκεί τουριστικό οργανισμό Ollandini με τη συνεργασία τουριστικών πρακτόρων της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει δημιουργία μιας νοητής θαλάσσιας διαδρομής, που θα συνδέει την Ανατολική Χαλκιδική με το Ajaccio.

Η συμφωνία καθορίζει ότι κατά μήκος της διαδρομής θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και  προγράμματα  γαστρονομίας, οινοτουρισμού και πολιτισμού.

Πρώτο “ανταλλακτικό στάδιο” του μνημονίου συμφωνήθηκε να είναι η επίσκεψη του Δημάρχου Ajaccio στην Ανατολική Χαλκιδική κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2023, ο οποίος θα συνοδεύεται από κορσικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και τοπικούς chef.

Θα προηγηθεί social media καμπάνια προώθησης των σχολικών διακοπών, απευθυνόμενη στο μαθητόκοσμο του μεσογειακού νησιού.

“Υλοποιώντας σταδιακά μια πολύ ισχυρή δέσμευση για στοχευμένη προσέλκυση νέων και εύρωστων τουριστικών αγορών στην Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμος Αριστοτέλη τοποθετεί τον προωθητικό πήχη ολοένα και ψηλότερα, ενεργοποιώντας το σύνολο των μεθόδων του σύγχρονου τουριστικού marketing”, λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Στέλιος Βαλιάνος. “Στην περίπτωση των βιωματικών ταξιδιών εξοικείωσης, τα οποία ισχυροποιούν την εν γένει προωθητική διαδικασία, η δυναμική της Σύμπραξης επαγγελματιών του Δήμου λειτουργεί παραδειγματικά, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγάλους πυρήνες παραγωγής ενός ιδιαίτερα σοβαρού για το Δήμο τουριστικού έργου”.

Το άρθρο Δήμος Αριστοτέλη: ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο Ajaccio της Κορσικής εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/dimos-aristoteli-ena-akomi-vima-pio-konta-sto-ajaccio-tis-korsikis/

Παρουσία του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου σε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρες 10.00 με 14.00. Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των μορφωτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων και των πρεσβειών 13 ευρωπαϊκών χωρών-μελών του δικτύου Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης / European Union National Institutes for Culture EUNIC Αθήνας, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ταξιδέψουν, με “όχημα” τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και της κυπριακής διαλέκτου μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Στο προαύλιο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας, πλησίον του σταθμού μετρό “Μέγαρο Μουσικής”) και με κεντρική θεματική την “Ειρήνη”, αναδεικνύεται ο ρόλος της γλώσσας και του πολιτισμού, ως μέσο για την καλλιέργεια και την προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας, συμμετοχής και πολυπολιτισμικής εκτίμησης και ως σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν και να ενισχύσουν την ειρήνη και την επικοινωνία μεταξύ χωρών και λαών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, να συνομιλήσουν με τους φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα.

Ακόμη, η δυναμικό ήταν το ¨παρών” της Κύπρου στο πρόσφατο φεστιβάλ “Βαλκανική Πλατεία“, το οποίο διεξήχθη από τις 5 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας – στην περιοχή Στρεμπενιώτη – στο περίπτερο της Κύπρου (6-11/9/22), σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προσέφεραν δωρεάν έντυπο υλικό για την τουριστική Κύπρο και παρουσίασαν φωτογραφική έκθεση του νησιού. Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις γεύσεις και τους χορούς της Μεγαλονήσου, χάρη σε παραδοσιακές νοστιμιές και κυπριακό χορευτικό συγκρότημα αντίστοιχα. Την προσπάθεια στήριξαν το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νεάπολης-Συκεών και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

Τέλος, ο Δημόσιος Κήπος της Λεμεσού φοράει τα καλά του, φωτίζεται καλλιτεχνικά, διακοσμείται θεατρικά και προσκαλεί όλους στην έναρξη της ανανεωμένης Γιορτής του Κρασιού. Θεατρικές παρεμβάσεις, τετραφωνίες και κανταδόροι, πασίγνωστοι Κύπριοι και Ελλαδίτες μουσικοί και ερμηνευτές, χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, διανθίζουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο χώρο του Δημόσιου Κήπου έχουν διαμορφωθεί παραδοσιακές ταβέρνες, που θα προσφέρουν φαγητό και ποτό με συνοδεία ζωντανής μουσικής κάθε βράδυ. Σημεία αναφοράς, ο γνωστός “βρακάς” και το Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας”. Η σκηνή του Κηποθεάτρου μετατρέπεται σε πραγματικό ρεμπέτικο, λαϊκό γλέντι.

Θα λάβουν χώρα επίσης παράλληλες εκδηλώσεις στα χωριά Βάσα Κοιλανίου και Άγιος Μάμας. Όλα αυτά σε αρμονία με την άφθονη γευστολόγηση κρασιών και με “πινελιές” από: εργαστήρι αγγειοπλαστικής, παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες, έκθεση φωτογραφίας και γελοιογραφίας και δράσεις του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και της Κυπριακής Ένωσης Μπαρτέντερ.

Η μεταφορά από τις άλλες πόλεις είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η προκράτηση είναι απαραίτητη.

Το άρθρο Παρουσία του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου σε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/kypros/paroysia-toy-yfypoyrgeioy-toyrismoy-kyproy-se-ekdiloseis-se-athina-thessaloniki-kai-leykosia/

HAPCO & DES: Απών ο συνεδριακός τουρισμός από τις τουριστικές καμπάνιες

Συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους πραγματοποίησε χθες ο HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων), στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus στην Αθήνα, στην οποία παρουσίασε το όραμα, την αποστολή και τα αιτήματα του, ξεκινώντας έμπρακτα την πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της αξίας του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση, τα μέλη του Δ.Σ. HAPCO & DES: η πρόεδρος κα Σίσσυ Λυγνού, ο α’ αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, η γενική γραμματέας κα Αντωνία Αλεξάνδρου, η επίτιμη πρόεδρος κα Ρένα Τόλη και τα μέλη κ.κ. Ζένια Κερασίδου, Βαγγέλης Πάντος και Μαρία Παπαπαναγιώτου,
εκπροσωπώντας το σύνολο του Δ.Σ., υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους και ανέδειξαν τις δράσεις του συνδέσμου που έχουν ως στόχο:

  • Την ανάδειξη της δυναμικής του Eπαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού,
  • Την προστασία του επαγγελματία οργανωτή συνεδρίων και εκδηλώσεων,
  • Την προβολή και τη συνεχή προώθηση των συνεδριακών δυνατοτήτων εντός και εκτός συνόρων,
  • Την κατάθεση προτάσεων προς την Πολιτεία για τη χάραξη πολιτικής σε θέματα Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού,
  • Τη συνεχή ενημέρωση της ελληνικής αγοράς για τις διεθνείς τάσεις της βιομηχανίας συνεδρίων και εκδηλώσεων,
  • Την εκπαίδευση των μελών στις νέες τάσεις της αγοράς,
  • Τη συνεργασία και τις συνεργίες με τους φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κα Λυγνού επεσήμανε: “Ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός, η βιομηχανία συνεδρίων και εκδηλώσεων (MICE: Meetings Incentives Congresses Events), αποτελεί το ‘διαμάντι’ του ελληνικού τουρισμού, που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη από μία παγκόσμια κρίση, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς προσελκύει κοινό υψηλού επιπέδου και εισοδήματος και προβάλλει τη χώρα διεθνώς. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αναδείξουμε για άλλη μία φορά την αξία του σημαντικού αυτού κλάδου. Η δυναμική του έχει δυστυχώς προς το παρόν αξιοποιηθεί μόνο μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν έχει συμπεριληφθεί σε εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η Ελλάδα έχει αναδείξει, ακόμα και εν μέσω των δύο τελευταίων ετών, την ικανότητά της ως κορυφαίος συνεδριακός προορισμός και αυτό είναι σημαντικό να συμπεριληφθεί σε ένα εθνικό σχέδιο στοχευμένης προβολής, που θα πρέπει να καταρτιστεί σε συνεργασία με τη Πολιτεία.

O HAPCO & DES συνεργάζεται με όλους τους ελληνικούς φορείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, με τα Γραφεία Συνεδριακής Προβολής της Αθήνας (ACVB) και της Θεσσαλονίκης (TCB) και με τους Διεθνείς Φορείς IAPCO και ICCA προσπαθώντας να χαράξει κοινή πολιτική στρατηγικής για την προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία εισοδήματος, πολλές φορές 7πλάσιου από αυτό του μαζικού τουρισμού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία”.

Σημειώνεται ότι ο HAPCO & DES εκπροσωπεί περισσότερα από 100 μέλη επαγγελματιών διοργανωτών Συνεδρίων και Εκδηλώσεων Κινήτρων (Incentives), όπως επίσης και τουλάχιστον 16 εταιρικούς κλάδους, που καλύπτουν το εύρος των υπηρεσιών και προϊόντων της MICE Αγοράς (Συνεδριακά Κέντρα, Συνεδριακά Ξενοδοχεία, Εταιρείες Οπτικοακουστικών υπηρεσιών, Εταιρείες Τεχνολογίας και Προώθησης, Εκτυπωτικές και Γραφιστικές Εταιρείες, Κατασκευαστικές Εταιρείες και Εκθέσεων, Εστιατόρια & Εταιρείες Catering, Μεταφορικές Εταιρείες, Εταιρείες Μετάφρασης & Διερμηνείας κ.λπ.), ενώ είναι η θεματική μορφή επαγγελματικού τουρισμού χωρίς εποχικότητα, με το υψηλότερο κατά κεφαλή μέσο όρο κατανάλωσης για κάθε σύνεδρο/συμμετέχοντα, σε σχέση με άλλων κατηγοριών επισκέπτες (οι συμμετέχοντες στα συνέδρια και σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις ξοδεύουν 70% περισσότερο από έναν απλό τουρίστα).

Το άρθρο HAPCO & DES: Απών ο συνεδριακός τουρισμός από τις τουριστικές καμπάνιες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/s-lygnoy-quot-apon-o-synedriakos-toyrismos-apo-tis-toyristikes-kampanies-an-kai-symvallei-simantika-stin-ethniki-oikonomia-quot/

Σοφία Ζαχαράκη: Επανιδρύονται τα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Υπογράφηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, η κοινή υπουργική απόφαση για τη μετατροπή των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού του ν. 4763/2020.

Με την απόφαση αυτή, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν αναληφθεί όλο το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση της τουριστική επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επανιδρύονται τα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε περιφερειακό επίπεδο και ενισχύεται ο υπερτοπικός χαρακτήρας των σχολών.

Τα νέα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού, ανά περιφέρεια, που υπάγονται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι τα εξής:

  • ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής (με έδρα την Ανάβυσσο)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Θράκης (με έδρα την Αλεξανδρούπολη)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων (με έδρα την Κέρκυρα)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Κρήτης (με έδρα το Ηράκλειο)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου (με έδρα τη Ρόδο)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου (με έδρα το Άργος)
  • ΙΕΚ Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας (με έδρα το Γαλαξίδι)

Οι ειδικότητες που δύνανται να παρέχονται στα εν λόγω ΙΕΚ είναι έξι:

  1. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
  2. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού
  3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
  4. Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
  5. Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων (πειραματική)
  6. Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων (πειραματική)

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού, θα λειτουργήσουν δύο νέες πειραματικές ειδικότητες: α) “Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων” και β) “Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων” στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας. Περαιτέρω, δε, ορίζεται ότι η ειδικότητα “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (ΤΤΜΕΦ)” μετονομάζεται πλέον σε “Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας (ΣΜΦ)”, έπειτα από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Τέλος, με την απόφαση αυτή, ορίζεται ρητά ότι οι συγκεκριμένες ειδικότητες που θα προσφέρονται από κάθε ΙΕΚ Τουρισμού, θα καθορίζονται ετησίως βάσει της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και της προκήρυξης που εκδίδεται ετησίως από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε: “Συνεχίζοντας τις τομές και τις βελτιώσεις που αφορούν την τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, προχωρούμε στη μετατροπή των ΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού σε ΙΕΚ Τουρισμού. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του υπερτοπικού χαρακτήρα των συγκεκριμένων σχολών, με την ουσιαστική επανίδρυση περιφερειακών ΙΕΚ Τουρισμού.

Πιστοί στη δέσμευσή μας, θέτουμε στις ράγες ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για εμάς, για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων νέων που θέλουν να απασχοληθούν στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού. Με την πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα, αυξάνουμε την “ορατότητα” των ΙΕΚ μας, ενισχύουμε το ‘αποτύπωμά’ τους και παρέχουμε ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών. Για πρώτη φορά, δε, φέτος εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα σπουδών των ΙΕΚ μας, εισάγοντας δύο νέες πειραματικές ειδικότητες -για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων- διεισδύοντας ακόμα περισσότερο στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης, με έμφαση στην καινοτομία.

Ο τουρισμός στηρίζει ουσιαστικά την εθνική οικονομία της χώρας μας. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης θα οδηγήσει σταδιακά στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και θα δημιουργήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας”.

Το άρθρο Σοφία Ζαχαράκη: Επανιδρύονται τα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/ekpaideysi/sofia-zacharaki-epanidryontai-ta-dimosia-iek-toyrismoy/

Άρνηση της Αυστραλίας να απαγορεύσει την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία, Vasyl Myroshnychenko, κάλεσε την χώρα να σταματήσει να χορηγεί βίζες σε Ρώσους τουρίστες – κάτι που σίγουρα θα ήταν μια κλιμάκωση των κυρώσεων, αλλά η Αυστραλία αρνήθηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: “Καλώ την αυστραλιανή κυβέρνηση να απαγορεύσει την έκδοση τουριστικών βίζας για τους Ρώσους, αλλά να συνεχίσει να εκδίδει βίζες για τους πρόσφυγες για όσους δραπετεύουν από τη βάναυση αυτοκρατορία”, έγραψε ο πρεσβευτής στο Twitter μαζί με ένα άρθρο στην εφημερίδα Nine στο οποίο είπε: “Ο Ρωσικός λαός είναι υπεύθυνος για αυτόν τον πόλεμο… έτσι πρέπει να φέρουν  και την ευθύνη”.

Ως απάντηση όμως ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπ. Εθνικής Άμυνας της Αυστραλίας Richard Marles σε δηλώσεις του στο BBC ανακοίνωσε πως δεν θα  απαγορευτεί η είσοδος στους Ρώσους τουρίστες, ενώ τόνισε ότι θα σταθεί κοντά στον ουκρανικό λαό στη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Επίσης στάθηκε και στο κομμάτι της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ουκρανία που λόγο της κατάστασης που επικρατεί υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια και τη λειτουργία της, και μεταβίβασε στο μέλλον την απόφαση για το άνοιγμα της.

Το άρθρο Άρνηση της Αυστραλίας να απαγορεύσει την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/arnisi-tis-aystralias-na-apagoreysei-tin-eisodo-se-rosoys-toyristes/

Η Sabre μηνύει αεροπορική εταιρεία για επιπλέον χρέωση στα GDS

Η Sabre μήνυσε την Hawaiian Airlines, υποστηρίζοντας ότι η πρόσθετη χρέωση GDS του αερομεταφορέα αποτελεί παραβίαση της σύμβασης.

Νωρίτερα φέτος, η αεροπορική εταιρία εφάρμοσε επιπλέον χρέωση GDS 7 $ ανά τμήμα.

Η Sabre κατηγόρησε επίσης τη Hawaiian Airlines ότι παραβίασε τη σύμβασή της μέσω της απόφασής της να παρακρατήσει τις πτήσεις και τα ναύλα μεταξύ των νησιών της Χαβάης από το GDS. Αυτές οι πτήσεις πρέπει τώρα να γίνουν κράτηση στον ιστότοπο της Hawaiian Airlines, μέσω της λύσης άμεσης σύνδεσης με δυνατότητα NDC του αερομεταφορέα που ονομάζεται HA Connect, ή μέσω εγκεκριμένων από τη Hawaiian Airlines συγκεντρωτών με δυνατότητα NDC (το Sabre εντόπισε 14 επιλογές).

«Οι παραβιάσεις της Hawaiian Airlines είχαν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το οικοσύστημα διανομής ταξιδιών και αύξησαν το κόστος για τους συνδρομητές της Sabre, οι οποίοι πρέπει τώρα να κάνουν κράτηση για πτήσεις μεταξύ των νησιών μέσω μιας λιγότερο αποτελεσματικής εναλλακτικής λύσης στη Sabre. Για όλες τις άλλες πτήσεις θα πρέπει, είτε να πληρώσουν το πρόσθετο τέλος 7 $ ανά τμήμα ή να κάνουν κράτηση μέσω μιας λιγότερο αποτελεσματικής εναλλακτικής λύσης στο Sabre», αναφέρεται στην καταγγελία που έγινε πριν από λίγες μέρες, την οποία η Sabre υπέβαλε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Η Sabre, η οποία είπε ότι έχει περισσότερους από 425.000 συνδρομητές ταξιδιωτικών συμβούλων, συνέχισε λέγοντας ότι η εφαρμογή της πρόσθετης χρέωσης από τη Hawaiian Airlines και η απόρριψη του διανησιακού περιεχομένου της έχουν κοστίσει κρατήσεις. Οι λεπτομέρειες αυτού του ισχυρισμού διατυπώνονται στη δημοσιευμένη αγωγή, μαζί με σημαντικά τμήματα της υπόλοιπης καταγγελίας.

Σε μια δήλωση, η Hawaiian Airlines είπε ότι θα καταπολεμήσει σθεναρά τους ισχυρισμούς του Sabre.

«Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της Sabre είναι αβάσιμοι και ότι ενεργούμε καλά στο πλαίσιο των συμβατικών μας δικαιωμάτων καθώς εφαρμόζουμε μια νέα στρατηγική διανομής που αντικαθιστά την παλιά τεχνολογία με το σύγχρονο πρότυπο NDC», δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Το άρθρο Η Sabre μηνύει αεροπορική εταιρεία για επιπλέον χρέωση στα GDS εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/technologia/i-saber-minyei-ti-hawaiian-airlines-gia-epipleon-chreosi-sta-gds/

Πυθαγόρειος Διατροφή: Μια έκδοση που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα του τόπου μας

Πως οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας, συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών, καθώς και την υγεία και ευρωστία του σύγχρονου ανθρώπου, ειδικότερα μετά την πανδημία; Πόσο έχει επηρεάσει η “Πυθαγόρειος διατροφή” τις σύγχρονες τάσεις vegan, vegetarian και υγιεινιστών; Πως και με ποιους τρόπους μπορεί ο τόπος σήμερα να αξιοποιήσει την “Πυθαγόρειο διατροφή”, ώστε να αναδείξει τον πρωτογενή της τομέα αλλά και τον γαστρονομικό τουρισμό; Πόσο απαντά η ορθή διαχείριση των ενδημικών προϊόντων αγροτοδιατροφής στη σύγχρονη διατροφική κρίση και την απειλή του υποσιτισμού;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η νέα έκδοση “Πυθαγόρειος Διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση”, που υπογράφει η δημοσιογράφος και συγγραφέας, κα Μαργαρίτα Ικαρίου.

Πρόκειται για έναν πολυτελή, συλλεκτικό και καλαίσθητο τόμο, στον οποίο η δημοσιογράφος food & wine κα Ικαρίου επιχειρεί ένα γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της “Πυθαγορείου διατροφής” με την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της πατρίδας μας και την παγκόσμια τάση για ποιότητα και όχι ποσότητα στη διατροφή.

Στην έκδοση, περιέχονται επίσης 24 πρωτότυπες σύγχρονες vegan συνταγές του executive chef και παγκόσμιου κριτή γαστρονομίας κ. Ευάγγελου Μπιλιμπά βασισμένες στις αρχές της “Πυθαγορείου διατροφής” και με έμφαση στην ποιοτική αγροτική παραγωγή.

Περιλαμβάνονται ακόμη διατροφολογικές αναλύσεις του M.Med.Sc. κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου κ. Παναγιώτη Βαραγιάννη σε κάθε συνταγή, αλλά και τα “μυστικά” της υγιεινής διατροφής και πως αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας και της μακροβιότητας του ανθρώπου. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις και το art design έγιναν από τον καλλιτεχνικό φωτογράφο κ. Μάνο Σπανό. Το εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει την φιλοσοφική θεώρηση του μεγάλου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα για την αξία της διατροφής και τους όρους που τη διέπουν, υπογράφει ο δημοσιογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ “Ηραία-Πυθαγόρεια” κ. Σωτήρης Μαργιωρής.

Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να προβάλλει την Ελλάδα ως έναν τόπο που εφαρμόζει την αρχαία φιλοσοφία της διατροφής στην γαστρονομική της ταυτότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, τοποθετεί τη γενέτειρα του Πυθαγόρα, τη Σάμο, στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη ως το μοναδικό νησί παγκοσμίως που εφάρμοζε κανόνες υγιεινής διατροφής από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Το άρθρο Πυθαγόρειος Διατροφή: Μια έκδοση που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα του τόπου μας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/diamoni-diatrofi/gastronomia/pythagoreios-diatrofi-mia-ekdosi-poy-syndeei-tin-archaiotita-me-to-simera-toy-topoy-mas/

Αιγίδα ΕΟΤ σε γαστρονομικές εκδηλώσεις σε Λέσβο, Πειραιά, Ελασσόνα και Ηράκλειο

Τέσσερις σημαντικές γαστρονομικές εκδηλώσεις που προωθούν και αναδεικνύουν ευρύτερα τις γαστρονομικές παραδόσεις και αγροτουριστικές δραστηριότητες σε ποικίλες περιοχές της Ελλάδας, έθεσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, υποστηρίζοντας δράσεις οι οποίες ενισχύουν και προβάλουν το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Πρόκειται για το 1o Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την ελιά Elia Lesvos ConFest, το Piraeus Taste Festival – Seafood and more, την Πανελλήνια Γιορτή “Φέτα και Γαστρονομία – Ελασσόνα 2022” και το φεστιβάλ “Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας 2022“.

ΤοELIA Lesvos Confest θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αποτελεί μια καινοτόμα μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός συνεδρίου με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον ελαιοτουρισμό. Οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε επιστημονικό συνέδριο σχετικά με την ελιά, αναφορικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και σε συνεργασία με εξειδικευμένα ινστιτούτα, πανεπιστήμια και φορείς απ’ όλο τον κόσμο. Η τρίτη ημέρα θα επικεντρωθεί στις γαστροτουριστικές εμπειρίες ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και σε αυτήν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και food influencers.

Το Piraeus Taste Festival διοργανώνεται επίσης στο διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της πόλης (Μικρολίμανο, Πασαλιμάνι, Πλατεία Αλεξάνδρας, όρμος Αφροδίτης, Πειραϊκή), με κεντρικό άξονα την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης και την ανάδειξη του Πειραιά ως διεθνούς τουριστικού προορισμού. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις γύρω από τη γαστρονομία της πόλης, όπου οι κάτοικοι του Πειραιά και των γύρω πόλεων, καθώς και οι τουρίστες, θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, να γευτούν τις δημιουργίες γνωστών σεφ και να παρακολουθήσουν παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις (συναυλίες, υπαίθριες προβολές κ.ά.).

Τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί και η Πανελλήνια Γιορτή “Φέτα και Γαστρονομία 2022” στην Ελασσόνα, μία από τις σημαντικότερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας με δυναμική παρουσία στο χώρο της αιγοπροβατοτροφίας και τυροκομίας. Στη φετινή Πανελλήνια Γιορτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων του Δημόσιου Τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιπροσωπείες πρεσβειών, παραγωγοί γάλακτος και φέτας, ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και τουριστικές επιχειρήσεις. Ένας από τους κυριότερους σκοπούς της διοργάνωσης είναι να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά αυτού του τόσο σημαντικού και εκλεκτού παραδοσιακού γαστρονομικού προϊόντος της χώρας μας.

Τέλος, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα διεξαχθούν για 4η χρονιά οι γαστρονομικές εκδηλώσεις “Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας 2022 / Heraklion Gastronomy Days” στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης (προβλήτα Μικρού Κούλε). Η πόλη του Ηρακλείου ενισχύει σταθερά τη θέση του ως γαστρονομικός προορισμός υλοποιώντας δράσεις που αναδεικνύουν την κρητική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και την αυθεντική Κρήτη, με σημαντικότερη όλων την ετήσια διεξαγωγή των συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκειά τους παρουσιάζονται προϊόντα ντόπιων παραγωγών και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα από βραβευμένους Έλληνες σεφ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στόχος των διοργανωτών είναι το Ηράκλειο να αποτελέσει την επόμενη πόλη της Ελλάδας, που θα περιληφθεί στον κατάλογο του δικτύου Creative Citιes της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.

Το άρθρο Αιγίδα ΕΟΤ σε γαστρονομικές εκδηλώσεις σε Λέσβο, Πειραιά, Ελασσόνα και Ηράκλειο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/aigida-eot-se-gastronomikes-ekdiloseis-se-lesvo-peiraia-elassona-kai-irakleio/

Κλήρωση υποτροφίας από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Την Παρασκευή στις 14 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση υποτροφίας που προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Δήμητρα” σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού στον Βόλο.

Με την παραπάνω συμβολική κίνηση, οι δύο φορείς αποδεικνύουν στην πράξη, ότι επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία σε εν δυνάμει σπουδαστές να λάβουν μία ολοκληρωμένη κατάρτιση στα επαγγέλματα τουρισμού-εστίασης, οικονομίας-διοίκησης, μόδας-ομορφιάς, υγείας, αθλητισμού, παιδαγωγικών  και  εφαρμοσμένων τεχνών.

Η υποτροφία δίνεται ως ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής προς την Τόνια Αθανασοπούλου με την ονομασία της υποτροφίας του ΙΕΚ Δήμητρα ως “Υποτροφία Τόνια Αθανασοπούλου”. Η Τόνια Αθανασοπούλου, ξενοδόχος, διατηρούσε επί σειρά ετών την οικογενειακή επιχείρηση του ξενοδοχείου “Κένταυρος”, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου. Παράλληλα, ίδρυσε τον παραδοσιακό ξενώνα “Της Έλλης” στην ίδια περιοχή. Πάρα πολλά στελέχη του τουρισμού της Μαγνησίας ξεκίνησαν  τα πρώτα τους βήματα στο ξενοδοχείο της.  Η Τόνια Αθανασοπούλου πάντα προέτρεπε τους νέους της περιοχής να ακολουθούν τον τομέα του τουρισμού και φρόντιζε για την εκπαίδευση τους στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Με ενεργή κοινωνική δράση διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Ανάπτυξης Δήμου Μουρεσίου (ΕΤΑΜ). Διοργάνωνε με απόλυτη επιτυχία τις εκθέσεις τουρισμού, στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Μουρεσίου ως βασικός διοργανωτής και χορηγός των εκδηλώσεων του Δήμου (Αδελφοποιήσεις, Fam Trips, Press Trips κ.λπ.). Το Δ.Σ του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, προσφάτως, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος  τιμώντας το έργο της και τη δράση της στον τουρισμό.

Ο Δικαιούχος της Υποτροφίας θα προκύψει μεταξύ των υποψήφιων σπουδαστών που θα έχουν καταθέσει την συνημμένη αίτηση μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία του ΙΕΚ “Δήμητρα” μετά από κλήρωση στις εγκαταστάσεις του. Η κλήρωση θα γίνει, παρουσία των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων και των υποψηφίων σπουδαστών που κατέθεσαν την επισυναπτόμενη Αίτηση.

Το άρθρο Κλήρωση υποτροφίας από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/ekpaideysi/klirosi-ypotrofias-apo-tin-enosi-xenodochon-n-magnisias/

Εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Αττικής, για πτήσεις υδροπλάνων

Εγκρίθηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στον λιμένα Λαυρίου το πρώτο Υδάτινο Πεδίο, κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) η οποία και εγκρίθηκε αρμοδίως από το ΓΕΝ σε συνεργασία με τη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ, φορέας διαχείρισης του Λιμένα Λαυρίου, ανέλαβε τη σημαντικότατη πρωτοβουλία να  προχωρήσει στην έγκριση Υδάτινου Πεδίου, το οποίο θα εξυπηρετήσει ανάγκες μετακίνησης τουριστών, αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου προς τα νησιά, κυρίως, των Κυκλάδων.

Ακόμα η λειτουργία του Υδάτινου Πεδίου θα δημιουργήσει τη θετική συνέργια κρουαζιεροπλοίων με υδροπλάνα, γεγονός που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λαύριο, καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα περιηγητικών πτήσεων (Sightseeing flights) σε κοντινά νησιά των Κυκλάδων.

Η παροχή αυτής της υπηρεσίας θα καταστήσει το λιμάνι του Λαυρίου ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια, καθώς οι πελάτες τους  θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα των διακοπών τους με ένα μοναδικό τρόπο, από αέρος.

Το λιμάνι Λαυρίου έχει μπει ενεργά στο χάρτη της κρουαζιέρας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο η  “Celectyal Cruises” έχει προγραμματίσει για το 2022 συνολικά 62 κρουαζιέρες με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο, με τελευταία αναχώρηση στις 14 Νοεμβρίου. Ήδη για το 2023 αναμένονται περισσότερες από 80 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο Λιμάνι του Λαυρίου από πέντε διαφορετικές εταιρίες.Ο αριθμός των εν λόγω προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων και η πολύμηνη σεζόν (8 μήνες ετησίως) της κρουαζιέρας στο Λαύριο είναι ποιοτικά στοιχεία που ήδη αξιολογήθηκαν ως πολύ σημαντικά από την αεροπορική εταιρεία Grecial Air Seaplanes, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων. Σύμφωνα με το Business Plan της Grecial Air Seaplanes οι περιηγητικές πτήσεις (sightseeing)  θα αποτελούν κεντρικό τομέα του πτητικού έργου των υδροπλάνων της και ως εκ τούτου το Υδάτινο Πεδίο του Λαυρίου θα ενταχθεί στους προορισμούς που θα δραστηριοποιηθεί.

Η έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο Λαύριο δίνει τη δυνατότητα, βάσει νόμου, να πραγματοποιούνται μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων,  σε καθημερινή βάση. Ακόμα, εκτός των προαναφερόμενων έξι ζευγών πτήσεων, θα επιτρέπεται να εκτελούνται και πτήσεις γενικής αεροπορίας, πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση και έρευνα & διάσωση. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Για την υλοποίηση της έγκρισης του Υδάτινου Πεδίου ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ επέλεξε ως ανάδοχο την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια.  Η Ελληνικά Υδατοδρόμια είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων και Υδάτινων Πεδίων, έχοντας ολοκληρώσει την έγκριση του πρώτου πανελλαδικά Υδάτινου Πεδίου στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, καθώς και τις εγκρίσεις των Υδάτινων Πεδίων στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη. Ακόμα είναι η εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων Υδατοδρομίων (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και την έκδοση της  Άδειας Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου και του Υδατοδρομίου Ίου.

Ο διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, κ. Γιώργος Βακόνδιος, αναφερόμενος στην έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο Λαύριο δήλωσε: “Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού του στόχου για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Λιμένα Λαυρίου (ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, γιώτινγκ κ.λπ.) προσθέτει και την έγκριση του Υδάτινου Πεδίου. Με τον τρόπο αυτό θα παρέχουμε τη δυνατότητα στα Υδροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις από το Λαύριο προς νησιά, κυρίως των Κυκλάδων, αλλά και προς παράκτιες περιοχές,  μεταφέροντας με ασφάλεια και ταχύτητα επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν για διάφορους λόγους (τουριστικούς, επαγγελματικούς, υγείας, κ.λπ)”.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: “Η έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο λιμένα Λαυρίου προσθέτει μια ευέλικτη συγκοινωνιακή λύση για τις ανάγκες σύνδεσης της Νοτιοανατολικής Αττικής με νησιά και παράκτιες περιοχές. Είναι σαφές ότι η δραστηριοποίηση των Υδροπλάνων θα προσφέρει μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα διασφαλίζοντας όχι μόνο τις μετακινήσεις των τουριστών αλλά και των μόνιμων κατοίκων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους”.

 

Το άρθρο Εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο της Αττικής, για πτήσεις υδροπλάνων εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/thalassies-metafores/egkrithike-to-proto-ydatino-pedio-tis-attikis-gia-ptiseis-ydroplanon/

Χακαρίστηκε loyalty πρόγραμμα αεροπορικής εταιρίας

Η Philippine Airlines ζήτησε από τα μέλη του loyalty προγράμματος της Mabuhay Miles να αλλάξουν τους κωδικούς τους μετά από ενημέρωση από την Accelya, μιας εξωτερικής παρόχου υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφοριών (IT) για το πρόγραμμα της αεροπορικής, για ένα «συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει τα συστήματά τους». Αμέσως, σταμάτησε να λειτουργεί και ο κόμβος του προγράμματος loyalty.

“[Το] περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Accelya επηρέασε προσωπικές πληροφορίες ορισμένων από τα μέλη μας στο Mabuhay Miles, τα οποία περιορίζονται στο όνομα των μελών, την ημερομηνία γέννησης, την εθνικότητα, το φύλο, την ημερομηνία συμμετοχής, και ορισμένων ακόμα πληροφοριών”, ανέφερε η Philippine Airlines στην ειδοποίηση που εστάλη σε κατόχους λογαριασμών που θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί από το συμβάν.

Η αεροπορική πρόσθεσε ότι το περιστατικό στον κυβερνοχώρο επηρέασε και άλλους πελάτες αεροπορικών εταιρειών της Accelya. Ωστόσο, η Philippine Airlines διαβεβαίωσε το κοινό ότι το περιστατικό δεν επηρέασε τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της.

Ο Josen Perez de Tagle, αντιπρόεδρος της PAL για εταιρικές επικοινωνίες, διαβεβαίωσε ότι η παραβίαση δεδομένων δεν περιελάμβανε πληροφορίες σύνδεσης και ότι τα δεδομένα των κατόχων λογαριασμού δεν θα ήταν προσβάσιμα στους δράστες της παραβίασης.

Από την πλευρά του, ο Alvin Limqueco, ανώτερος αντιπρόεδρος της Philippine Airlines και υπεύθυνος προστασίας δεδομένων, διαβεβαίωσε ότι ο αερομεταφορέας συνεργάζεται στενά με την Accelya που επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό έχει περιοριστεί.

«Προτρέψαμε την Accelya να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη», πρόσθεσε ο Limqueco.

Η Accelya ειδοποίησε την Philippine Airlines και άλλες επηρεαζόμενες αεροπορικές εταιρείες ότι σταμάτησε την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού και εφάρμοσε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να σταματήσει την επανάληψη της παραβίασης ασφαλείας.

Το άρθρο Χακαρίστηκε loyalty πρόγραμμα αεροπορικής εταιρίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/chakaristike-loyalty-programma-aeroporikis-etairias/

Αυξάνονται τα ταξίδια των Ελλήνων στην Ταϊλάνδη

H κα. Malinee Nitikasetsunthorn, Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στην Ιταλία, βρεθηκε στην Ελλάδα για να προετοιμάσει τις συναντήσεις που θα ακολουθούσαν μεταξύ των κυβερνητικών εκπροσώπων του τουρισμού Ελλάδας και Ταϊλάνδης. Σε συνέντευξή της στο TravelDailyNews αναφέρθηκε στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ταϊλάνδη, στις προσπάθειες του TAT για επαναθεώρηση του μίγματος τουρισμού που δέχεται η χώρα και στη στόχευση σε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, αλλά και στην σταδιακή αύξηση των τουριστών από Ελλάδα.
Το γραφείο του Οργανισμού Τουρισμού της Ιταλίας με έδρα τη Ρώμη, έχει στην ευθύνη του και τις Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Προτογαλία, Ισραήλ και Τουρκία.

Το άρθρο Αυξάνονται τα ταξίδια των Ελλήνων στην Ταϊλάνδη εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/ayxanontai-ta-taxidia-ton-ellinon-stin-tailandi/

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κάνναβη στην Ελλάδα όταν ταξιδεύετε

Η νομοθεσία για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα έχει υποστεί μια σειρά αλλαγών και τροποποιήσεων από το 1987 με το νόμο 1729/87, ο οποίος θεωρούσε τους τοξικομανείς ως ασθενείς αντί για εγκληματίες. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η κατοχή κάνναβης μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο. Πώς βλέπουν όμως οι Έλληνες την κάνναβη;

Μια μελέτη που έγινε το 2004 διαπίστωσε ότι το 8,6% των Ελλήνων μεταξύ 12 – 64 ετών έχουν κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών, κυρίως χόρτου και κάνναβης και μια πιο πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 διαπίστωσε ότι το 10% των μαθητών ηλικίας 15 – 19 ετών είχε καταναλώσει κάνναβη στο παρελθόν. Ενώ η ιατρική κάνναβη νομιμοποιήθηκε το 2017, λιγότερο από το 25% των φοιτητών νοσηλευτικής παραδέχθηκαν ότι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, και αυτό μας οδηγεί στο επόμενο θέμα μας, είναι νόμιμη η κάνναβη στην Ελλάδα;

Κάνναβη και καλλιέργεια στο σπίτι στην Ελλάδα
Τα προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2% THC είναι νόμιμα και, στην πραγματικότητα, τα προϊόντα αυτά έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που σήμερα μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε σπόρους μαριχουάνας CBD στο σπίτι σας.

Το 2021, ένας νόμος ενέκρινε την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης αλλά μόνο για άτομα με άδεια λειτουργίας και άδεια εγκατάστασης, πράγμα που σημαίνει ότι η καλλιέργεια κάνναβης επιτρέπεται μόνο σε βιομηχανικό επίπεδο ενώ η οικιακή καλλιέργεια είναι παράνομη.

Είναι νόμιμη η αγορά κάνναβης στην Ελλάδα
Έτσι, αν δεν μπορείτε να την καλλιεργήσετε, η μόνη επιλογή είναι να την αγοράσετε. Είναι λοιπόν νόμιμη η αγορά προϊόντων κάνναβης στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι όχι. Η χώρα δεν επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδεύουν μέσα ή έξω από τη χώρα με κάνναβη, ακόμη και αν το άτομο αυτό έχει ιατρική συνταγή. Και η πώληση προϊόντων κάνναβης ακόμα και ιατρικής δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη νόμιμος τρόπος αγοράς αυτών των προϊόντων στην Ελλάδα.

Η κατανάλωση κάνναβης στην Αθήνα μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη
Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμαΐδης είπε ότι σύμφωνα με την ανάλυση των λυμάτων, η Αθήνα κατέχει την πέμπτη θέση στην Ευρώπη, και ανέφερε επίσης ότι η κατανάλωση κάνναβης μειώθηκε κατά την έναρξη του lockdown λόγω της απουσίας της μαύρης αγοράς, αλλά από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 η χρήση κάνναβης συνέχισε να αυξάνεται.

Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατανάλωση κάνναβης αυξάνεται τον χειμώνα και μειώνεται το καλοκαίρι. Όλα αυτά παρά τους ισχύοντες νόμους περί κάνναβης στην Ελλάδα, οι οποίοι, όπως ίσως γνωρίζετε, καθιστούν την κάνναβη παράνομη για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ελπίδα στο εγγύς μέλλον
Παρά τους ισχύοντες νόμους, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο εγγύς μέλλον καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 η Μάλτα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που νομιμοποίησε τα προϊόντα κάνναβης για προσωπική χρήση. Το κοινοβούλιο της Μάλτας ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να καλλιεργούν και να κατέχουν έως και 7 γραμμάρια κάνναβης και να έχουν έως και τέσσερα φυτά κάνναβης στο σπίτι.

Η δημοτικότητα της κάνναβης συνεχίζει να αυξάνεται μετά από νέα έρευνα που δείχνει ότι οι ενώσεις της κάνναβης θα μπορούσαν δυνητικά να εμποδίσουν τον Covid-19 να μολύνει ανθρώπους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα κανναβινοειδή οξέα μπορούν να επιτεθούν σε μια πρωτεΐνη που εμποδίζει τον ιό να μολύνει τους ξενιστές του.

Παρά όλα τα στοιχεία και την αυξανόμενη δημοτικότητα, η Ελλάδα δεν έχει νομιμοποιήσει ακόμη την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση και το ιατρικό πρόγραμμα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, υπάρχει ακόμα ελπίδα καθώς χώρες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να νομιμοποιούν την κάνναβη. Σύντομα όλοι θα έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν, να καταναλώνουν, ή και να ταξιδεύουν με κάνναβη χωρίς να φοβούνται το νόμο.

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κάνναβη στην Ελλάδα όταν ταξιδεύετε εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-tin-kannavi-stin-ellada-otan-taxideyete/

ΒορΟινά, ένα οινικό σύμβολο της Θεσσαλονίκης

Τα ΒορΟινά, η οινική εκδήλωση της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος“, πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο “σπίτι” της, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση κρασιού στην Ελλάδα, μία μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γνώστες και μη της αέναης οινικής μας κληρονομιάς.

Τα ΒορΟινά, όπως και όλες οι εκδηλώσεις της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, στόχο έχουν την ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας στη χώρα μας, μέσω της γευστικής δοκιμής κορυφαίων οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, που θα προσφέρουν τη γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και κυρίως με τους δημιουργούς τους.

Στα ΒορΟινά συμμετέχουν τα 32 μέλη της Ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” και πιο συγκεκριμένα:
1. Αμπελώνας Καμκούτη
2. Argyrakis Wines
3. Αργατία
4. Βαένι Νάουσα
5. Διαμαντάκος
6. Ευστρατία Ταζογλίδου
7. Zoinos Winery
8. Κατώγι Αβέρωφ
9. Kitrvs Winery & Vineyard
10. Κτήμα Άλφα
11. Κτήμα Βιβλία Χώρα
12. Κτήμα Βογιατζή
13. Κτήμα Γεροβασιλείου
14. Κτήμα Κατσαρού
15. Κτήμα Κυρ-Γιάννη
16. Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
17. Κτήμα Λειβαδιώτη
18. Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
19. Κτήμα Παυλίδη
20. Κτήμα Πόρτο Καρράς
21. Κτήμα Στεργίου
22. Κτήμα Τέχνη Οίνου
23. Κτήμα Φλόριαν
24. Κτήμα Φουντή
25. Μετόχι Μυλοποτάμου
26. Μπουτάρη
27. Oenops
28. Οινοποιείο Κεχρής
29. Οινοποιείο Πάντου
30. Οινοποιείο Ταραλά (Έλινος)
31. Το Κτήμα τ’Αποστόλη
32. Tsantali

Σημειώνεται ότι στην εκθεσιακή διάταξη των τραπεζιών στα ΒορΟινά, τα τραπέζια των οινοποιών θα είναι σύμφωνα με περιοχές, ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ κρασιών. Λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange οίνοι, αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες της χώρας.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση:

  • Ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις
  • ΒορΟινά συν+

Επιπλέον, το κοινό προ(σ)καλείται να συμμετέχει στον διαγωνισμό φωτογραφίας που προτείνουμε και έχει τον ευφάνταστο τίτλο “Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη”! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 21:00, ενώ στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση, όπου οι τρεις πρώτοι/ες νικητές ή νικήτριες θα λάβουν ως έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

Το άρθρο ΒορΟινά, ένα οινικό σύμβολο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/ektheseis/voroina-ena-thesmiko-symvolo-tis-thessalonikis/

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναβιώνει και ενισχύει την ελληνική χειροτεχνία

​Στην αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας και στη στήριξη των τεχνιτών-καλλιτεχνών της χώρας στοχεύει η δημιουργία στρατηγικού προγράμματος ανασύστασης, ανάπτυξης και επαναπροσδιορισμού της ελληνικής χειροτεχνίας, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Προγραμματική Σύμβαση, την οποία υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και η αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ιωάννα Λαλιώτου, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 766.196 ευρώ και έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μηνών.

Όπως δήλωσε η κα Μενδώνη, “η χειροτεχνία, οι μοναδικές τέχνες και τεχνικές των Ελλήνων τεχνιτών-καλλιτεχνών, αποτελούν σημαντικό μέρος και συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό ως ζωντανό οργανισμό και εντάσσονται στις προστατευόμενες μορφές τέχνης, σύμφωνα με τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική χειροτεχνία είχε απαξιωθεί και οι Ελληνες χειροτέχνες αδυνατούσαν να διατηρήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία. Με ολοκληρωμένο προγραμματισμό και ορθή στρατηγική, η ελληνική χειροτεχνία διαθέτει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί και να αποκτήσει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική. Παράλληλα, το ελληνικό brand ενισχύεται και διευρύνεται. Ηδη, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουμε σχεδιάσει μέτρα που στηρίζουν ουσιαστικά τους χειροτέχνες. Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι οι καλλιτέχνες και χειροτέχνες, που θα επανεκκινήσουν τις δραστηριότητες τους επόμενους 12 μήνες, δεν θα έχουν την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την περίοδο 2022-2024. Βασικός μας στόχος είναι να συμβάλουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για την αναβίωση, μετεξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας, και συγκεκριμένα των κλάδων της υφαντικής, της ξυλοτεχνίας, της αγγειοπλαστικής. Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0”.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, “ταξιδεύοντας από το Θραψανό Ηρακλείου όπου το 80% της κεραμικής παραγωγής του εξάγεται έως το Γεράκι Λακωνίας το οποίο εξάγει προϊόντα αργαλειού στη Γαλλία, και από το τη Σίφνο με την πλούσια κεραμική παράδοση μέχρι την μεταξουργική δραστηριότητα στο Σουφλί, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο χειροτεχνικό παρελθόν λαογραφικού χαρακτήρα αλλά και ένα σημαντικό παρόν και κυρίως μέλλον, το οποίο επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία έρχεται να συνδράμει μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την πλήρη αλυσίδα προστιθέμενης αξίας: τις πρώτες ύλες, την πιστοποιημένη χειροτεχνική κατάρτιση, τη στήριξη της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση των χειροτεχνικών εξαγωγών. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτήν τη κατεύθυνση“.

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση Ερευνητικού Έργου με δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και επιχειρηματικής ενίσχυσης του τομέα της Xειροτεχνίας με πιλοτική εφαρμογή στην υφαντική, την ξυλοτεχνία και την αγγειοπλαστική, στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Κρήτης, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου και στην ανάδυση μιας νέας γενιάς χειροτεχνών μέσα από την επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση, την επιχειρηματική υποστήριξη και τη διεθνή δικτύωση.

Το ερευνητικό έργο προσβλέπει στη διαμόρφωση στρατηγικής για την ολιστική αντιμετώπιση των παραγόντων ανάσχεσης της Ελληνικής Χειροτεχνίας, μέσω της χαρτογράφησης των κλάδων της υφαντικής, της αγγειοπλαστικής και της ξυλοτεχνίας των περιοχών που επιλέχθηκαν για πιλοτική εφαρμογή, τη διασύνδεση της χειροτεχνίας με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δομές και τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα της χειροτεχνίας, την ανάδειξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και της νέας γενιάς χειροτεχνών που δραστηριοποιούνται στους τρεις κλάδους, την αξιοποίηση και επανάχρηση πρώτων υλών και την ενδυνάμωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, μέσα από τη δικτύωση και τη δημιουργία συστάδων σχετικών επιχειρήσεων.

Με τις κατευθύνσεις που θα προκύψουν από την ανωτέρω στρατηγική, υποστηρίζεται άμεσα και καθοριστικά η αποστολή του ΥΠΠΟΑ σχετικά με την διάσωση και ανάδειξη του πλούτου της χειροτεχνίας που διαθέτει η Ελλάδα, όχι αποκλειστικά ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ως δυναμικός τομέας που μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με τη βοήθεια της επιχειρηματικότητας, της δικτύωσης και της τεχνολογίας. Θα επιτευχθεί αναβάθμιση των τριών κλάδων, δημιουργία νέας πορείας με βάση το design και τις σύγχρονες τεχνολογίες και θα εφαρμοσθούν σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική πολιτιστική και οικονομική αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών, με δημιουργία νέων δυναμικών επιχειρήσεων που συνεπάγονται και θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας με βιώσιμο τρόπο, τοπικούς πόρους και υλικά και ενισχύοντας τις εξαγωγές. Με τη σύμπραξη πολιτισμού και οικονομίας, ο παραμελημένος μέχρι σήμερα κλάδος των χειροτεχνών μπορεί να καταστεί βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, εφόσον διασυνδεθεί ουσιαστικά με την αγορά και τη βιομηχανία της μόδας και του design.

Στα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου προβλέπονται:

  • Μελέτη χάραξης και εφαρμογής Πρότυπης Στρατηγικής Ανασύστασης – Ανάπτυξης και Επαναπροσδιορισμού της Ελληνικής Χειροτεχνίας, με την καταγραφή στοιχείων, τα οποία και συνθέτουν το χαρακτήρα των συγκεκριμένων κλάδων στις υπό μελέτη περιοχές, για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων.
  • Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών, με την προετοιμασία ειδικού διετούς προγράμματος πιστοποιημένης κατάρτισης στους κλάδους αγγειοπλαστικής, υφαντικής και ξυλοτεχνίας. Στην πρώτη, πιλοτική φάση, θα συσταθούν 20 σχολές κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα.
  • Ανοιχτή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ελληνικής Χειροτεχνίας, με σχέδια και μοτίβα λαϊκής τέχνης και τεχνικές, για την άμεση τροφοδότηση των χειροτεχνών με μελέτες, λευκώματα, διακοσμητικά θέματα και παραδοσιακά μοτίβα και άλλες τεχνικές.

Το άρθρο Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναβιώνει και ενισχύει την ελληνική χειροτεχνία εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/to-ypoyrgei-o-politismoy-kai-athlitismoy-anavio-nei-kai-enischy-ei-tin-elliniki-cheirotechni-a/

Με τη στήριξη του ΕΟΤ το συνέδριο “Τουρισμός στην Στερεά Ελλάδα”

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διοργανώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου το συνέδριο «Τουρισμός στην Στερεά Ελλάδα», στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «Lamia Expo» 2022 (23-28 Σεπτεμβρίου).

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η εξέταση των μορφών τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στην περιοχή, όπως ο αγροτουρισμός, ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός, αλλά και ο ιαματικός τουρισμός, καθώς και γενικότερων θεμάτων όπως είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στέρεας Ελλάδας, τη Μητρόπολη Φθιώτιδας, δήμους, επιμελητήρια, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Η εικαστική έκθεση «Levante» στην Βόρεια Εύβοια

Επίσης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, διοργανώνεται από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας η έκθεση «Levante» του βενετσιάνου εικονογράφου και γραφίστα Lucio Schiavon. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος πολιτιστικής προβολής Tempo Forte με τη στήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, και ο πυρήνας της έλαβε μορφή στη Βενετία το 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της, απεικονίζοντας εμβληματικούς χαρακτήρες της «Γαληνότατης».

Η πρώτη παρουσίασή της έγινε στην Κέρκυρα, ενώ μετά την Βόρεια Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση της, θα φιλοξενηθεί στην Καστοριά, την Μονεμβασιά, την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα, ώστε να καταδειχθεί η κοινή κληρονομιά Ελλάδας και Βενετίας.

Το άρθρο Με τη στήριξη του ΕΟΤ το συνέδριο “Τουρισμός στην Στερεά Ελλάδα” εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/epaggelmatika-taxidia/synedria-toyrismoy/me-ti-stirixi-toy-eot-to-synedrio-toyrismos-stin-sterea-ellada/

Ο γαμήλιος τουρισμός αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη αύξηση μέχρι το 2031 με βασικό παίκτη τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα

Σύμφωνα με την ανάλυση της αγοράς της Future Market Insights (FMI), η αγορά του γαμήλιου τουρισμού σε προορισμούς θα δημιουργήσει αυξημένα έσοδα, ξεπερνώντας τα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Μέχρι το 2031, η αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 290 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Οι δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών catering παραμένουν σημαντικές και πρόκειται να αντιπροσωπεύουν το 39% του μεριδίου αξίας το 2021.

Με τη βοήθεια της βιντεοσκόπησης με drone, τα ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από υλικό και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις φωτογραφίας. Τα ζευγάρια νέας γενιάς εστιάζουν στη βιωσιμότητα και πολλοί καταναλωτές προτιμούν τους φιλικούς προς το περιβάλλον γάμους σε διάφορους προορισμούς.

Οι εταιρείες που προσφέρουν πακέτα γαμήλιου τουρισμού σε προορισμούς εστιάζουν εκτενώς στη μόχλευση των υπηρεσιών τους μέσω της ενίσχυσης της διείσδυσης των social media και του μαζικού μάρκετινγκ. Συνεργάζονται ενεργά με καθιερωμένους και τοπικούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές για να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτές οι τάσεις αναμένεται να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη αγοράς του γαμήλιου τουρισμού

Οι διεθνείς προορισμοί αναμένεται να κατέχουν μερίδιο εσόδων 66% λόγω ενός ευρύτερου φάσματος επιλογών για την αισθητική και το κλίμα που έχουν προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό ζευγαριών.

Οι γαμήλιες τελετές κυριαρχούν στην αγορά με μερίδιο 33%, με μεγαλύτερη σημασία να δίνεται στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τελετές. Η Ιταλία κατέχει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο 17% των γάμων προορισμού, υποβοηθούμενη από ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών τοποθεσίας. Η Σαντορίνη θα αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με την μελέτη, μερίδιο 16% λόγω της διοργάνωσης γάμων από βασικούς wedding planners και λογω της ποικιλίας που προσφέρει σε παραλίες και γραφικά βουνά.

Η Κέρκυρα αντιπροσωπεύει το 15% των γαμήλιων εκδηλώσεων προορισμού, με τη βοήθεια των ωραίων επιλογών που προσφέρει και του βέλτιστου κλίματος για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

«Η άνοδος των εξατομικευμένων, καινοτόμων και πράσινων γαμήλιων εκδηλώσεων με εστίαση το ελκυστικό περιβάλλον, τις προηγμένες εγκαταστάσεις και την αύξηση του εισοδήματος και την ταχεία αστικοποίηση είναι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά τα έσοδα της αγοράς έως το 2031», λέει ένας αναλυτής της FMI.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην αγορά

Το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε οικονομική ύφεση προκαλώντας διαταραχές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς. Ο κλάδος των υπηρεσιών είναι ένας από τους περισσότερους πληγέντες. Παρατηρήθηκε μείωση των συνολικών προαιρετικών δαπανών, γεγονός που αποτέλεσε προσωρινή πρόκληση για τους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Καθώς η κρίση του κορονοϊού συνεχιζόταν, οι μεγάλες πόλεις απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις και ζήτησαν από τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Τα ζευγάρια έχουν προχωρήσει στη ζωντανή ροή χρησιμοποιώντας εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Αυτό οδήγησε σε μεγάλη επιβράδυνση στο κλάδο του γάμου, με πολλά ζευγάρια να ακυρώνουν ή να αναβάλλουν τις εκδηλώσεις τους. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο αυτό, συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων και των catering, υπέφεραν επίσης λόγω αυστηρών κανόνων.

Ωστόσο, με τη βελτίωση των καταστάσεων το τρίτο τρίμηνο του 2020, η αγορά σημείωσε μια μικρή βελτίωση. Αναμένεται ότι η αγορά θα σημειώσει την αρχική της ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το άρθρο Ο γαμήλιος τουρισμός αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη αύξηση μέχρι το 2031 με βασικό παίκτη τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/o-gamilios-toyrismos-anamenetai-na-paroysiasei-megali-ayxisi-mechri-to-2031-me-vasiko-paikti-ti-santorini-kai-tin-kerkyra/

Taste of Loutraki: Σε δύο μέρες παρουσιάστηκε όλη η γαστρονομία του Λουτρακίου

Το Taste of Loutraki, το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την περασμένη Κυριακή στο Λουτράκι. Από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, 32 επιχειρήσεις εστίασης, 25 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, 5 εισηγητές και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του φεστιβάλ Taste of Loutraki. Παράλληλα με το Taste of Loutraki διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία workshops γευσιγνωσίας με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.

Το τριήμερο αυτό, το Taste of Loutraki έφερε σε επαφή το ευρύ κοινό με την Κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η Κορινθιακή γη μέσω των επιχειρήσεων εστίασης, το κατεξοχήν σημείο επαφής του κοινού και των επισκεπτών και τουριστών μίας περιοχής με την γαστρονομία της. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, έλαβαν χώρα γαστρονομικά workshops και masterclasses που απευθύνονταν σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας σε θεματικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία workshops γευσιγνωσίας με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Λουτράκι και ξεναγήθηκε στην γύρω περιοχή σημαντικός αριθμός εξειδικευμένων δημοσιογράφων σε τουρισμό και γαστρονομία, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τοπικές συνταγές στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι δημοσιογράφοι βίωσαν και κατέγραψαν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες Μεταξύ αυτών των εμπειριών, η επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας και η συμμετοχή στο Masterclass Οινογευσίας με εισηγητή τον Master of Wine, Γιάννη Καρακάση – με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του ΣΟΝ στο πλαίσιο της έναρξης των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας και ο διάπλους του Ισθμού.

Το Taste of Loutraki, όπως είχε αποφασιστεί θα γίνει ετήσιος θεσμός και θα ανακοινώνεται κάθε χρόνο εγκαίρως σε τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να εντάσσεται η δράση στα τουριστικά πακέτα και να επιτυγχάνεται ο σκοπός του, που είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού.

Οι ημερομηνίες υλοποίησης του φεστιβάλ το 2023 είναι 16 – 18 Ιουνίου.

Το άρθρο Taste of Loutraki: Σε δύο μέρες παρουσιάστηκε όλη η γαστρονομία του Λουτρακίου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/taste-of-loutraki-se-dyo-meres-paroysiastike-oli-i-gastronomia-toy-loytrakioy/

ΞΕΕ: Πρεμιέρα για τον 5ο κύκλο του CapsuleT

Τις 10 νέες startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023), υποδέχθηκε χθες ο επιταχυντής του Ξ.Ε.Ε. CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 5ου κύκλου, σε ένα ξεχωριστό δια ζώσης “Welcoming Event”, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CapsuleT πρώτος καλωσόρισε τις startups επί σκηνής ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζοντας ότι : «Μέσα από αυτή την προσπάθεια νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που υπάρχει είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό community γύρω από τις startup του ελληνικού τουρισμού. Έχουμε εξαιρετικές εταιρίες πια ως οικοσύστημα και μας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξουμε και τις νέες ομάδες, οι οποίες βγαίνουν με πολύ ωραίες ιδέες. Αυτό πιστοποιείται και από την διεθνή διάκριση που λάβαμε το περασμένο μήνα με την ανάδειξή μας ως καλύτερο επιταχυντή της Νότιας Ευρώπης». Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και τους χορηγούς του νέου κύκλου για την προσφορά τους.

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε και η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ευχαρίστησε τους αρμόδιους για την ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στο έργο του CapsuleT, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των προσπαθειών τους ουσιαστικά, μεθοδικά και προοδευτικά. «Φτάνουμε στον 5ο κύκλο και είμαι σίγουρη ότι η δημιουργικότητα του μπορεί να ξεπεράσει τα ψηλά όρια που υπήρξαν στους προηγούμενους τέσσερις κύκλους. Νομίζω ότι και οι προηγούμενοι αυτό θέλουν, πάντα να πηγαίνουμε μπροστά και να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν έχουν τεθεί ακόμα», ανέφερε αρχικά η Υφυπουργός, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια ότι: «Σήμερα στείλαμε επιστολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για έναν φρέσκο διαγωνισμό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πολλές ελληνικές συμμετοχές από startup εταιρίες. Θα υπάρχει mentoring system, μια καθοδήγηση πολύ σημαντική, μια ανάδειξη της δουλειάς των εταιριών αυτών κι εμείς ελπίζουμε να μπορέσουμε να συλλέξουμε πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές από τις φοβερές δεξαμενές ταλέντου που έχει αναδείξει ο CapsuleT».

Την σκυτάλη πήρε η Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, όπου απευθυνόμενη στο κοινό ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες του επιταχυντή, δήλωσε πως : «Χωρίς αυτούς το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να τρέξει αποτελεσματικά και αποδοτικά για τις ομάδες». Ως προς την διεθνή διάκριση του CapsuleT στα SESA 2022 ως ο Καλύτερος Επιταχυντής στη Νότια Ευρώπη, η ίδια ανέφερε: «Αυτή η νίκη μας εξέπληξε ευχάριστα, γιατί είμαστε η πρώτη ελληνική πρωτοβουλία accelerator που κερδίζει σε αυτόν τον διαγωνισμό. Τώρα, πάμε για μια παγκόσμια διάκριση μιας και έχουμε μπει απευθείας στο διαγωνιστικό μέρος των Global Startup Awards! Είναι δύσκολος ο ανταγωνισμός, αλλά είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μπορούμε να είμαστε ισάξιοι με accelerators από όλο τον κόσμο».

Μετά τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και του επιταχυντή, τον λόγο πήραν οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά την επιχειρηματική τους πρόταση στα μέλη της κοινότητας του CapsuleT που βρίσκονταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν, φυσικά, η γνωριμία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπροσώπους της πολιτείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντορες & κριτές του προγράμματος, στρατηγικούς συνεργάτες & χορηγούς του επιταχυντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος τουρισμού, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, διασαφηνίζοντας παράλληλα το περιεχόμενο του 5μηνου προγράμματος.

Οι ομάδες του 5ου κύκλου

Ειδικότερα οι ομάδες που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο επιτάχυνσης είναι οι ακόλουθες (με αλφαβητική σειρά):
1. Cellarhopping
2. Deliverback
3. estbnb
4. EXPERIENCESCANNER
5. INTELIGG P.C.
6. Kalimera App
7. OPEN CALLS
8. orbito travel
9. Star Sleep
10. Workntour

Τι έχει να προσφέρει το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες από τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ποιες ηγετικές εταιρίες θα υποστηρίξουν τις startups;

Επισημαίνεται ότι ο 5ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί – όπως πάντα – με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google ως χρυσός χορηγός του προγράμματος, συμμετέχοντας παράλληλα και με εκπαιδευτικά εργαστήρια και mentoring, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενισχύσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και θα υποστηρίξει το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines ως επίσημος αερομεταφορέας των ομάδων.

Σημαντικοί και έμπρακτοι στρατηγικοί συνεργάτες των δράσεων του επιταχυντή αποτελούν, επίσης, και οι: NBG Business Seeds, Nelios, PwC, TÜV AUSTRIA Hellas και Programize.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Wooftogether, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα.

Το άρθρο ΞΕΕ: Πρεμιέρα για τον 5ο κύκλο του CapsuleT εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/technologia/xee-premiera-gia-ton-5o-kyklo-toy-capsulet/

Το μεγαλύτερο κανάλι του κόσμου ανοιχτό στους τουρίστες στο κέντρο της πόλης Cangzhou

Το τμήμα της πόλης Cangzhou στο κέντρο της πόλης του παλαιότερου και μακρύτερου τεχνητού ποταμού στον κόσμο, του Μεγάλου Καναλιού Beijing-Hangzhou, είναι ανοιχτό για τουριστική πλοήγηση την 1η Σεπτεμβρίου και θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εκτιμήσουν το αριστούργημα της τεχνητής πλωτής οδού της αρχαίας Κίνας, ανακοίνωσε μια αξιωματούχος της κυβέρνησης της πόλης Cangzhou της επαρχίας Hebei της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του silkroadgreek.gr.

«Εμείς και περισσότεροι από 230 εκπρόσωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης συγκεντρωθήκαμε για να παρακολουθήσουμε την ιστορική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού στην κεντρική αστική περιοχή Cangzhou του Μεγάλου Καναλιού Πεκίνου-Hangzhou», δήλωσε ο Xiang Hui, δήμαρχος του Cangzhou στη τελετή έναρξης, προσθέτοντας ότι το Μεγάλο Κανάλι εγκαινιάζει τώρα έναν νέο αιώνα αναβίωσης.

Το άνοιγμα του τμήματος Cangzhou μήκους 13,7 χιλιομέτρων του Μεγάλου Καναλιού είναι μια σημαντική κίνηση για την προώθηση της συντονισμένης ανάπτυξης της περιοχής Πεκίνο-Tianjin-Hebei στη Βόρεια Κίνα.

Το Μεγάλο Κανάλι Πεκίνου-Cangzhou έχει μήκος 1.794 χιλιόμετρα (1.115 μίλια) και έχει ιστορία πάνω από 2.500 χρόνια. Ξεκινά από το Πεκίνο στα βόρεια και καταλήγει στο Hangzhou στο νότο, και χρησίμευε ως σημαντική αρτηρία μεταφοράς στην αρχαία Κίνα. Περίπου το ένα όγδοο του καναλιού διασχίζει το Cangzhou, 180 χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο. Ένα τμήμα πάνω από 1.000 km του καναλιού ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 2014.

Το Cangzhou, γνωστό και ως “Northern Town of the Grand Canal”, έχει αναβαθμίσει τα υποστηρικτικά έργα κατά μήκος του Grand Canal, με 12 νεόκτιστες τουριστικές προβλήτες, έξι πεζογέφυρες τοπίου και 8 υπάρχουσες κύριες γέφυρες. Η πόλη προσπαθεί να προσφέρει έναν μοναδικό προορισμό για τους τουρίστες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παίρνοντας το Μεγάλο Κανάλι ως κέντρο και καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρηση ιστορικών και πολιτιστικών έργων όπως ο κήπος των εκατό λιονταριών, το Canal Park, το Πολιτιστικό Μπλοκ Nanchuanlou, το Garden Expo Park, την Παιδική ψυχαγωγία, το αθλητικό πάρκο, με τροφοδοσία και εγκαταστάσεις διαμονής.

Για να ανακτήσει το Grand Canal τη ζωτικότητά του, η Cangzhou έχει εφαρμόσει ενεργά έργα εκτροπής και αναπλήρωσης νερού τα τελευταία χρόνια. Με βάση την εκτροπή 180 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού το 2021, ολοκληρώθηκαν φέτος άλλα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Περισσότεροι από 67.000 μίσχοι κληματαριών φυτεύτηκαν και στις δύο πλευρές του Καναλιού, με μια περιοχή πρασίνου 2.065 mu (1,37 τετραγωνικά χιλιόμετρα), σχηματίζοντας έναν ζωντανό οικολογικό διάδρομο και ενισχύοντας τα έργα πρασίνου και αναβάθμισης. Η Cangzhou πραγματικά «προστάτεψε, μεταβίβασε και αξιοποίησε» την κουλτούρα του Μεγάλου Καναλιού και έκανε αυτή την πολύτιμη κληρονομιά να ανθίσει σε μια νέα εποχή.

Δεκαπέντε κρουαζιερόπλοια έχουν παραταχθεί δίπλα στις προβλήτες για τις πρώτες τους βόλτες. Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι τουρίστες θα μπορούν να γνωρίσουν τα ιστορικά και πολιτιστικά κειμήλια του Cangzhou κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

Το άρθρο Το μεγαλύτερο κανάλι του κόσμου ανοιχτό στους τουρίστες στο κέντρο της πόλης Cangzhou εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/proorismoi/to-megalytero-kanali-toy-kosmoy-anoichto-stoys-toyristes-sto-kentro-tis-polis-cangzhou/

Βασίλης Κικιλιας απο Βερολινο: Συμφωνίες για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Αποστολή στο Βερολίνο με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την προετοιμασία της επόμενης σεζόν, πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος από σήμερα το πρωί έχει σειρά επαφών με επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών (Lufthansa, Eurowings, Condor)  και μεγάλους tour operators (TUI, DER Turistik κ.α).

Κοινός τόπος συζήτησης είναι η φετινή επιτυχία της Ελλάδας, καθώς ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που κατάφερε να πετύχει αύξηση των πτήσεων σε σύγκριση με το 2019, το κλείσιμο ταξιδιωτικών πακέτων που φτάνει μέχρι το τέλος του 2022 και το ενδιαφέρον για επέκταση των πτήσεων τον χειμώνα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία μπορεί να γίνει πράξη τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Head of Corporate International Relations and Government Affairs του Ομίλου Lufthansa, Kay Lindermann  και τον Head of Government Affairs της Eurowings, Vladimirvon Schnürbein, ο κ. Κικίλιας  περιέγραψε το πλαίσιο της στρατηγικής που αναπτύσσει το Υπουργείο Τουρισμού για τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμα των πτήσεων τους, τους χειμερινούς μήνες. Σημειώνεται ότι oΌμιλος της Lufthansaπραγματοποίησε, μόνο το καλοκαίρι, περισσότερες από 14.000 πτήσεις προς τη χώρα μας (Swiss, Lufthansa, Austrian, Brussels), ενώ η Eurowings, σύμφωνα με τον κ. Schnürbein προγραμματίζει να αυξήσει τις πτήσεις της τόσο για το χειμώνα όσο και  για το καλοκαίρι του 2023.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον CEO της DER Touristik, Soren Hartmann, στον οποίο ο Υπουργός Τουρισμού ανέπτυξε το σχεδιασμό που περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργικότητα ξενοδοχειακών δομών, μουσείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τους επόμενους μήνες, όσο και την προβολή της χώρας, μέσω του ΕΟΤ, για την προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων. Ο κ. Hartmann χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού, επισημαίνοντας ότι ο στόχος που έχει θέσει είναι εφικτός και έχει προοπτικές.

Το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Condor, Christian Lesjak, ο οποίος συμφώνησε και αυτός με τη σειρά του για τη δυναμική που έχει το σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, που όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί με επέκταση των πτήσεων της εταιρείας σε βασικούς προορισμούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει τον κύκλο των επαφών με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Γερμανίας, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει γεύμα εργασίας με τον νέο CEO της TUI Sebastian Ebel και στελέχη της.

Το άρθρο Βασίλης Κικιλιας απο Βερολινο: Συμφωνίες για επέκταση της τουριστικής περιόδου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή https://traveldailynews.gr/organotes-taxidion/tour-operators/vasilis-kikilias-apo-verolino-symfonies-gia-epektasi-tis-toyristikis-periodoy/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου