Translate

5 μυστικά για να κάνετε κράτηση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου θα μπορούσε να βλάψει τα καλοκαιρινά σας ταξιδιωτικά σχέδια, αλλά οι φτηνές πτήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν.

Οι τιμές του φυσικού αερίου και οι τιμές άλλων προϊόντων πετρελαίου είναι εξαιρετικά ασταθείς αυτή τη στιγμή – πιθανώς θέτοντας ανασταλτικά τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται να βάλουν προϋπολογισμό για το κόστος των πτήσεων που φαίνεται σαν ένας διαρκώς κινούμενος στόχος.

Παρά τις υψηλές τιμές των πτήσεων, οι ειδικοί λένε ότι το κόστος μπορεί να μην είναι αρκετό για να αποτρέψει τους ταξιδιώτες.

«Κανονικά θα έλεγα ότι το καλοκαίρι του 2022 θα είναι το καλοκαίρι του παραμονής, αλλά το καλοκαίρι του 2021 και το καλοκαίρι του 2020 ήταν το καλοκαίρι της παραμονής», λέει ο Joe Brancatelli, εκδότης του ταξιδιωτικού ιστότοπου JoeSentMe.com. «Επομένως, αν οι άνθρωποι θέλουν απελπισμένα να ταξιδέψουν, και πολλοί το κάνουν, οι ναύλοι δεν θα έχουν μεγάλη σημασία».


Τον τελευταίο μήνα, οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς ρεκόρ και οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι προτού εκτιναχθούν ξανά ως απάντηση στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να αυξάνουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ως απάντηση στο υψηλότερο κόστος καυσίμων, αλλά τα άτομα μπορούν να βρουν φθηνές πτήσεις εάν είναι πρόθυμοι να είναι ευέλικτοι και στρατηγικοί.


Γιατί οι τιμές των πτήσεων κυμαίνονται;

Οι τιμές των πτήσεων καθορίζονται από έναν σύνθετο αλγόριθμο που περιλαμβάνει παράγοντες όπως οι τιμές του πετρελαίου, οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, οι εσωτερικές προβλέψεις, τα ποσοστά των ανταγωνιστών και τα ιστορικά δεδομένα, σύμφωνα με τον Scott Keyes, ιδρυτή της Scott's Cheap Flights και συγγραφέα του "Take More Vacations".

«Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ένα από τα πιο μοναδικά ασταθή πράγματα που αγοράζουμε», λέει ο Keyes. Αν και μπορεί να είναι απογοητευτικό για έναν καταναλωτή, λέει, "αυτή η αστάθεια είναι μια ευκαιρία. Η σημερινή ακριβή πτήση μπορεί να είναι η φθηνή πτήση του αύριο."

Δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές για να αποκτήσετε φθηνές πτήσεις φέτος:

  • Σημασία έχει ο χρόνος: ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά.
  • Ορίστε ειδοποιήσεις και κάντε την έρευνά σας.
  • Να είστε ευέλικτοι ως προς την τιμή, τον προορισμό και το χρονοδιάγραμμα.
  • Να είστε προετοιμασμένοι για διαταραχές πανδημίας.
  • Λάβετε υπόψη την εποχικότητα πριν κάνετε κράτηση.

Ο χρόνος έχει σημασία: Όχι πολύ νωρίς, όχι πολύ αργά

Οι παλιές οδηγίες για τη φθηνότερη ημέρα για κράτηση πτήσεων ή ακόμα και συγκεκριμένες συστάσεις, όπως η κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων την Τρίτη στη 13:00 ή ακριβώς 50 ημέρες από την ημερομηνία της πτήσης, είναι ξεπερασμένες. «Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι απρόβλεπτα», λέει ο Keyes. «Ο καλύτερος τρόπος για να το χρονομετρήσεις είναι να σκεφτείς τα παράθυρα «Goldilocks»: όχι πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά, στη μέση, ακριβώς σωστά».

Ο γενικός κανόνας είναι ότι για πτήσεις εσωτερικού, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ξεκινούν την αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων έναν έως τρεις μήνες νωρίτερα. Για διεθνείς πτήσεις, οι καλύτερες τιμές είναι συνήθως διαθέσιμες από δύο έως οκτώ μήνες νωρίτερα. Αλλά με τις τιμές του φυσικού αερίου αυτή η ασταθής, η αναμονή για αγορά μπορεί να έχει και τα πλεονεκτήματά της.

"Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να προγραμματίζουν ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά μαντέψτε: στα μέσα Απριλίου, αν σχεδιάζετε για την Ημέρα Μνήμης, δεν πειράζει", λέει ο Brancatelli. "Εάν καθυστερήσετε τον προγραμματισμό σας για το Σαββατοκύριακο της Μνήμης μέχρι τον Απρίλιο, μπορεί να πληρώσετε περισσότερα, αλλά μπορεί να πληρώσετε λιγότερα. Εάν τα καύσιμα συνεχίσουν να πέφτουν, κερδίζετε."

Οι τιμές μπορεί επίσης να διαφέρουν πολύ μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

«Με τη Southwest και την Spirit, θα έχετε ακόμα τον φθηνότερο ναύλο», λέει ο Edward Russell, δημοσιογράφος αεροπορικών εταιρειών στο Skift. "Αν θέλετε να πετάξετε με Αμερικανούς ή Γιουνάιτεντ, κρατούν απόθεμα, οπότε είναι μια ζαριά."

Ορίστε ειδοποιήσεις και κάντε την έρευνά σας

Για να αγοράσετε στη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου, η Keyes προτείνει να κάνετε υπομονή και να ερευνάτε καθημερινά τις τιμές των πτήσεων για να έχετε την καλύτερη προσφορά.

"Η καλύτερη στρατηγική σας είναι απλώς να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε αυτές τις πτήσεις των 1.000 $ να μειωθούν στα 400 $. Τις περισσότερες φορές, θα το κάνουν, αρκεί να ψάχνετε αρκετά εκ των προτέρων και πρέπει να ειδοποιηθείτε όταν αυτές οι φτηνές πραγματοποιούνται πτήσεις – πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ιχνηλάτες πτήσεων ή κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο καθημερινά», λέει ο Keyes.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ειδοποίησης όπως αυτές που προσφέρονται από τις Πτήσεις Google ή το Skyscanner για να παρακολουθούν τις τιμές για μια συγκεκριμένη διαδρομή.


Να είστε ευέλικτοι στην τιμή, τον προορισμό και το χρονοδιάγραμμα

Οι ειδικοί στα ταξίδια λένε ότι η ευελιξία είναι βασιλιάς το 2022, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από την έναρξη της πανδημίας.

"Διατηρήστε την ευελιξία σας. Δεν είναι πρακτικό να μην κάνετε κράτηση για τους μη επιστρέψιμους ναύλους από αεροπορικές εταιρείες, επειδή το χάσμα μεταξύ αυτών και των ναύλων με πλήρη επιστροφή χρημάτων είναι πολύ μεγάλο", λέει ο Brancatelli. "Αλλά μην προπληρώνετε ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων ή πολλά άλλα ταξιδιωτικά στοιχεία. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη. Η ευελιξία σε αυτούς τους περίεργους χρόνους έχει μεγάλη αξία."

Ίσως πρέπει επίσης να είστε ευέλικτοι με τον προορισμό σας. Η επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού με λίστα κουβάδων όπως το Myrtle Beach μπορεί να είναι δαπανηρή.

 Αντ' αυτού, σκεφτείτε λιγότερο γνωστά ταξιδιωτικά σημεία και πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο ή το Σαν Φρανσίσκο. Επειδή τα επαγγελματικά ταξίδια δεν έχουν επανέλθει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, μπορεί να βρείτε εξαιρετικές προσφορές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και πτήσεις προς πόλεις που λείπουν οι συνηθισμένοι επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν να ερευνήσουν διαφορετικές ημέρες και ώρες για να ταξιδέψουν. Επιπλέον, ακόμη και μετά την αγορά των εισιτηρίων, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να αλλάξουν δρομολόγια ή χρονοδιάγραμμα καθώς προσαρμόζουν τη διαθεσιμότητα των πτήσεων για να ανταποκρίνονται στη ζήτηση.

Να είστε προετοιμασμένοι για πανδημικές διαταραχές

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 μπορεί να αλλάξει ξαφνικά καθώς εμφανίζονται κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ή του πλανήτη. Ιδιαίτερα για όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος, ενδέχεται να προκύψουν διακοπές που σχετίζονται με την πανδημία , ανάλογα με τον προορισμό σας.

Είναι πιθανό ότι οι εντολές μάσκας σε αεροπλάνα και μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να αρθούν φέτος μόνο για να αποκατασταθούν εάν εμφανιστεί άλλη επιδημία. Μείνετε ευέλικτοι και προετοιμαστείτε να φοράτε μάσκα στην πτήση σας. Οι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό και την κάλυψη ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, προορισμών και χωρών.

Λάβετε υπόψη την εποχικότητα πριν κάνετε κράτηση

Οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν καλές προσφορές πτήσεων κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής ή κατά τη διάρκεια των μηνών μεταξύ της περιόδου εκτός εποχής και της περιόδου αιχμής.

Όσοι σχεδιάζουν ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αιχμής, όπως τα μέσα του καλοκαιριού, τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, θα πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν πτήσεις εσωτερικού δύο έως πέντε μήνες νωρίτερα – λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το απρόβλεπτο των τιμών των καυσίμων και την επίδρασή τους στις τιμές των πτήσεων φέτος.

"Η συμβουλή μου είναι να σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για καλοκαιρινά ή φθινοπωρινά ταξίδια σύντομα", λέει ο Keyes. "Μην κάνετε κράτηση για κακό εισιτήριο μόνο για να το κάνετε σύντομα, φυσικά. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ δικαιολογία για να πληρώσετε υπερβολικά, αλλά ένας λόγος που οι άνθρωποι το κάνουν είναι ότι δεν πιστεύουν ότι οι φτηνές πτήσεις μπορούν πραγματικά να εμφανιστούν."

για να βρειτε τα ποιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια επιλέξτε το ticketswe

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου