Translate

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει το status quo της τουριστικής βιομηχανίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ- Η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και οι «έξυπνες» εφαρμογές θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, καθώς θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών, σύμφωνα με τους ομιλητές του MarketHub Europe by Hotelbeds.

Απευθυνόμενη στο κοινό του τουρισμού στο Άμστερνταμ, η Irene mez, Open Innovation Director στην Telefónica δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία θολώνει τα όρια μεταξύ τομέων και βιομηχανιών. Αυτό το ονομάζουμε τεχνολογία αιχμής – είναι η ικανότητα να αμφισβητούμε το status quo. Οραματίζομαι ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ο οδηγός μου όταν ταξιδεύω. Θα γνωρίζει τις προτιμήσεις μου, όπως το είδος του ξενοδοχείου που επιλέγω και τι μου αρέσει να κάνω όταν βρίσκομαι σε μια νέα πόλη. Θα μου δώσει επίσης συμβουλές για το πώς να πλοηγηθώ στο σύστημα μεταφορών και, τελικά, να κλείσω ολόκληρο το ταξίδι μου».

Τα δεδομένα που συλλέγει η Hotelbeds, προέρχονται από τις καθημερινές ηλεκτρονικές αναζητήσεις 4 δισ. χρηστών, αναδεικνύοντας το μέλλον του οικοσυστήματος. Ο José María Pestaña, Chief Innovation Officer της Hotelbeds, ηγείται της προσπάθειας καινοτομίας της εταιρείας, μέσω του TravelTech Lab, το οποίο συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις για να δημιουργήσει ανατρεπτικές λύσεις προς όφελος ολόκληρης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

→Pestaña – HotelBeds: Οι καινοτόμες ιδέες αλλάζουν το ρου της τουριστικής βιομηχανίας

«Ως εταιρεία TravelTech, είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο να υποστηρίζουμε το οικοσύστημα για να ζωντανέψει τις ιδέες τους, αλλά να ενθαρρύνουμε επίσης τους συνεργάτες μας να αγκαλιάσουν νέες ιδέες. Ο ταξιδιώτης του αύριο θα είναι διαφορετικός και πιο γνώστης της τεχνολογίας από τον ταξιδιώτη του σήμερα. Όσοι δεν παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της AI, της VR και της επόμενης καινοτομίας θα μείνουν πίσω», υπογράμμισε.

torrentio stremio

Αυτή την άποψη συμμερίστηκε ο Ali Beklen, ιδρυτής της HotelRunner, ο οποίος ανέφερε: «Το συνδεδεμένο ταξίδι είναι πραγματικό. Οι εταιρείες σε όλο τον ταξιδιωτικό τομέα πρέπει να επενδύσουν και να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι συνδέονται και ότι συμβαδίζουν με τη ζήτηση των πελατών.

Οι εταιρείες δεν πρέπει να σκέφτονται τι χρειάζονται τώρα οι πελάτες, αλλά τι θα είναι φυσιολογικό σε 10 χρόνια – θα κάνουν όλοι check-in σε ένα ξενοδοχείο μόνο με τη φωτογραφία τους, η οποία περιέχει όλα τα προσωπικά τους στοιχεία; Και αν κάποιος το κάνει, όλοι πρέπει να το κάνουμε».

Το άρθρο Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει το status quo της τουριστικής βιομηχανίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/i-techniti-noimosyni-tha-allaxei-to-status-quo-tis-toyristikis-viomichanias/

Η Airbus υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την China Aviation

Καθώς η τουριστική βιομηχανία εισέρχεται σε μία νέα εποχή, η Airbus υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την China Aviation. Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, ο Guillaume Faury υπέγραψε με την Tianjin Free Trade Zone Investment Company Ltd., και την Aviation Industry Corporation of China Ltd., μνημόνιο συνεργασίας για την χρήση Airbus A320 στις πτήσεις προς και από την Tianjin.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping μαζί με τον έτερο του Emmanuel Macron.

Επί του παρόντος, η Airbus έχει κλείσει αντίστοιχες συμφωνίες σε 3 ηπείρους: Αμβούργο (Γερμανία), Τουλούζη (Γαλλία), Mobile (ΗΠΑ) και Tianjin (Κίνα).

Επιπλέον, η Airbus υπέγραψε επίσης Γενικούς Όρους Συμφωνίας (GTA) με την China Aviation Supplies Holding Company (CAS) που καλύπτουν την αγορά 160 εμπορικών αεροσκαφών Airbus. Το GTA περιλαμβάνει προηγούμενες ανακοινώσεις για 150 οικογενειακά αεροσκάφη A320 και για 10 παραγγελίες αεροσκαφών ευρείας ατράκτου A350-900, αντανακλώντας την έντονη ζήτηση σε όλα τα τμήματα της αγοράς από κινεζικούς αερομεταφορείς.

Τα επόμενα 20 χρόνια, η εναέρια κυκλοφορία της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,3% ετησίως, σημαντικά ταχύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 3,6%. Αυτό θα οδηγήσει σε ζήτηση για 8.420 επιβατικά και εμπορευματικά αεροσκάφη από τώρα έως το 2041, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20% της συνολικής παγκόσμιας ζήτησης για περίπου 39.500 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια.

«Είναι τιμή μας να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας με τις κορυφαίες οικογένειες αεροσκαφών μας. Υποστηρίζει τη θετική δυναμική ανάκαμψης και τις ευημερούσες προοπτικές για την κινεζική αεροπορική αγορά και την επιθυμία για βιώσιμη ανάπτυξη με τα οικολογικά αποδοτικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς της Airbus», δήλωσε ο CEO της Airbus, Guillaume Faury. «Η Airbus εκτιμά τη συνεργασία της με τους κινεζικούς φορείς στον τομέα της αεροπορίας και νιώθουμε προνομιούχοι να παραμείνουμε συνεργάτης επιλογής στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα».

Το άρθρο Η Airbus υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την China Aviation εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/i-airbus-ypegrapse-mnimonio-synergasias-me-tin-china-aviation/

Η Σκιάθος προβάλλεται σταθερά στο μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Σκιάθος προβάλλεται στο μετρό του Λονδίνου, ενώ από πέρυσι το μετρό του Παρισιού αναδεικνύει το εν λόγω νησί των Σποράδων. Η μοναδική ομορφιά και τα αξιοθέατα του νησιού «ταξιδεύουν» και φέτος σε 45 κεντρικές στάσεις του μετρό των δύο ευρωπαϊκών πόλεων με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών για την καλοκαιρινή περίοδο.

→Πώς η Σκιάθος «άνοιξε» προς νέες τουριστικές αγορές μέσα σε δύο χρόνια

Οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί σε 38 στάσεις του μετρό του Λονδίνου με συνολικά 40 τοποθετήσεις και συγκεκριμένα στους σταθμούς:

  1. Barkingside,
  2. Belsize Park,
  3. Bermondsey,
  4. Blackhorse Road,
  5. Bounds Green,
  6. Canada Water,
  7. Camden Town,
  8. Chancery Lane,
  9. Ealing Common,
  10. Earls Court,
  11. Edgware Road (Bakerloo),
  12. Elephant & Castle,
  13. Euston,
  14. Gants Hill,
  15. Goodge Street,
  16. Hammersmith (Hammersmith & City),
  17. Hampstead,
  18. Harrow-on-the-Hill,
  19. Heathrow Terminals 1,2,3,
  20. Highbury & Islington,
  21. Hounslow West,
  22. Hyde Park Corner,
  23. Kings Cross StPancras,
  24. NoZng Hill Gate,
  25. Pimlico,
  26. Queensway,
  27. Regents Park,
  28. Seven Sisters,
  29. South Kensington,
  30. St Johns Wood,
  31. Stamford Brook,
  32. Too_ng Bec,
  33. To`enham Hale,
  34. Tufnell Park,
  35. Turnpike Lane,
  36. Vauxhall,
  37. Waterloo,
  38. Wood Green.

Στο μετρό του Παρισιού έχουν πραγματοποιηθεί 35 τοποθετήσεις σε επτά στάσεις (πέντε σε κάθε στάση) και συγκεκριμένα στους σταθμούς Charles de Gaulle-Étoile,  Franklin, Michel Ange Auteuil, Montparnasse, Place d’ Italie, Saint Lazare.

«Η φήμη της Σκιάθου ταξιδεύει  σε δύο από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του κόσμου, μέσω της μεγάλης καμπάνιας που ετοιμάσαμε, στο μετρό του Λονδίνου για τέταρτη συνεχή χρονιά, και στο μετρό του Παρισιού  για δεύτερη συνεχή χρονιά. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην δημοτική αρχή, έχουμε προχωρήσει σε μεγάλες διεθνείς καμπάνιες προβολής του προορισμού, με τη συνεργασία εμβληματικών τουριστικών οργανισμών και εταιρειών στο χώρο τουρισμού, σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρουμανία.

Η Σκιάθος συνεχίζει την ανοδική πορεία της, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές αγορές, στόχος  είναι μια  ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά, μέσα από ισχυρές συνεργασίες με διεθνείς φορείς του τουρισμού, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και με συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Το άρθρο Η Σκιάθος προβάλλεται σταθερά στο μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/diafimisi-amp-provoli/i-skiathos-provalletai-stathera-sto-metro-toy-londinoy-kai-toy-parisioy/

Έρευνα – ΞΕΕ: Η ανάκαμψη και οι προκλήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου

Τη δυναμική επαναφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, μετά την περιπέτεια της διετίας 20-21 εξαιτίας της πανδημίας, επιβεβαιώνει η ετήσια έρευνα για τον ξενοδοχειακό κλάδο το 2022, την οποία πραγματοποίησε το ΙΤΕΠ για λογαριασμό του Ξ.Ε.Ε.

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου και αποτυπώνονται όλα τα βασικά μεγέθη που συνθέτουν την οικονομική πραγματικότητα για το ελληνικό ξενοδοχείο, αναδεικνύεται η γρήγορη ανάκαμψη και η ικανότητα προσαρμογής του κλάδου στις προκλήσεις της συγκυρίας, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού στη σεζόν του 2022.

συνδεση στο messenger

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ετήσια έρευνα του ΙΤΕΠ είναι τα ακόλουθα:

  • Η μέση πληρότητα τον Αύγουστο του 2022 ξεπέρασε οριακά αυτήν του αντίστοιχου μήνα του 2019, με 88% και 86,8% αντίστοιχα.

  • Τον Αύγουστο του 22, το 25% των δίκλινων δωματίων διατέθηκε σε τιμή μέχρι 70€, το 50% των ξενοδοχείων είχε τιμή ανάμεσα στα 70€ και τα 178€ και το υπόλοιπο 25% διατέθηκε σε τιμή πάνω από 178€.
  • Μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου τον Αύγουστο του 22 ήταν τα 150 ευρώ.
  • Ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων το 2022 ήταν οριακά αυξημένος σε σχέση με το 2019.
  • Τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας κατέγραψαν χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας σε όλους τους βασικούς δείκτες (πληρότητα, τιμές κλπ) με αποτέλεσμα μια πτώση του τζίρου -21,2% σε σχέση με το 2019.
  • Αντίστοιχη εικόνα προκύπτει από τη σύγκριση επιδόσεων μεταξύ ξενοδοχείων 4* & 5* και ξενοδοχείων από 1* έως 3* (τζίρος vs 2019 : 4* & 5* +13,1%, 1*- 3* -22,3%).
  • Το 18% των συνολικών επενδύσεων των ξενοδοχείων το 2022 αφορούσε επενδύσεις βιωσιμότητας.
  • Το 1/3 περίπου των πελατών των ξενοδοχείων προέρχεται από τους Online Travel Agents (OTAs).
  • Από τα ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει συμβόλαια με tour operators για το 2023, το 85%  έχει υπογράψει συμβόλαια με τιμές αυξημένες κατά 11,4% κατά μέσο όρο.
  • Η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι ξενοδόχοι κατά το 2022 ήταν η εξεύρεση προσωπικού και το κόστος της ενέργειας.
  • Μεγάλη ανησυχία στον κλάδο εξακολουθεί να προκαλεί ο ανταγωνισμός από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και η ρευστότητα.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα ξενοδοχεία απέδειξαν την προσαρμοστικότητα και τη δυναμική τους. Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος το 2022, όπως αναγνωρίζουν όλοι, συνεισέφερε τα μέγιστα για την ελληνική οικονομία και για τη στήριξη της κοινωνίας. Βεβαίως σε μια παγκόσμια αγορά που αλλάζει, υπάρχουν μείζονα ζητούμενα, όπως η βιωσιμότητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο θεματικός εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση των προορισμών, για τα οποία απαιτείται ειδική  προσοχή και μέριμνα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής μακράς πνοής. Θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση της χώρας που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, ώστε να θωρακιστεί και να ενισχυθεί αυτή η δυναμική του ελληνικού ξενοδοχείου, η οποία μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερες αξίες στη χώρα.  Μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική καταιγίδα είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική η συμβολή του ξενοδοχείου και του τουρισμού για να δέσουμε σε ασφαλές λιμάνι το καράβι της ελληνικής οικονομίας».

Το άρθρο Έρευνα – ΞΕΕ: Η ανάκαμψη και οι προκλήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/diamoni-diatrofi/xenodocheia/ereyna-xee-i-anakampsi-kai-oi-prokliseis-toy-xenodocheiakoy-kladoy/

Ολ. Αναστασοπούλου: Η προσβασιμότητα των παραλιών αποτελεί δείκτη ποιότητας ζωής

Το έργο προβολής και δημοσιότητας της Δράσης «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, που υλοποιεί η Επιτελική Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Τουρισμού, παρουσίασε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Η κα Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε στην ομιλία της: «Στη χώρα μας, γίνονται σημαντικά βήματα, από την Πολιτεία σχετικά με τη βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών, ενώ από την άλλη πλευρά αρκετοί επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται τη σημασία και το οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει για την επιχείρησή τους η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών. Για το υπουργείο Τουρισμού, η προσβασιμότητα των ελληνικών προορισμών αποτελεί σημαντικό πυλώνα του στρατηγικού μας σχεδιασμού, τον οποίο όχι απλά ενθαρρύνει, αλλά εργάζεται συστηματικά προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, να μπορούν ισότιμα, να απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας».

Στην κατεύθυνση αυτή, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Τουρισμού, ανέλαβε το έργο προβολής και δημοσιότητας των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν από Δήμους σε παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας, μέσω της Δράσης «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020».

Το πρόγραμμα αρχικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα, μέσω της δράσης «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών»  γίνονται προσβάσιμες για όλους.

Οι παρεμβάσεις στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης αφορούν μη μόνιμες υποδομές όπως ράμπες πρόσβασης και διαδρόμους στην παραλία, λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων, αλλά και χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ.

Στόχος είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες, άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς και η προβολή της Ελλάδας διεθνώς ως προσβάσιμου θαλάσσιου τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο ενεργειών προβολής και δράσεων για την ανάδειξη των προσβάσιμων παραλιών της χώρας, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Τουρισμού, δημιούργησε την ιστοσελίδα https://ift.tt/uwrI4dN, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να επιλέξουν κάποια από τις προσβάσιμες παραλίες της χώρας

Η καμπάνια ενημέρωσης που ήδη υλοποιείται, περιλαμβάνει ψηφιακή προβολή των προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών σε στοχευμένο κοινό (ΑμεΑ και συνοδούς τους) στην Ελλάδα, καθώς και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Κύπρο).

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, μεταξύ άλλων τόνισε «Κύριο μέλημα και σκοπός μας είναι η προώθηση και ανάδειξη προορισμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων. Η προσβασιμότητα αποτελεί δείκτη ποιότητας ζωής, ενώ είναι κεντρικό στοιχείο κάθε υπεύθυνης και βιώσιμης πολιτικής τουρισμού. Η υιοθέτηση ενός «ολιστικού μοντέλου» είναι  επιτακτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μία εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία. Πάνω απ’ όλα πρέπει να εκτιμήσουμε ότι ο Προσβάσιμος Τουρισμός δεν ωφελεί μόνο τα άτομα με αναπηρίες ή με ειδικές ανάγκες, αλλά όλους μας».

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας επισήμανε στην ομιλία του ότι η ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα αποτελεί αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο υποστηρίζεται έμπρακτα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ.

«Μιλάμε για την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας. Και ως γιατρός, ως πρώην Υπουργός Υγείας, αλλά και με μεγάλη τιμή ως Υπουργός Τουρισμού είμαι παρών μαζί με όλη την ομάδα μας για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε στο παρελθόν και ολοκληρώνεται σήμερα. Άρα, τα εύσημα πηγαίνουν και σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες οι οποίες προηγήθηκαν, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο ΕΣΠΑ. Και, βέβαια, θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς που στα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουμε διαθέσιμα, προβλέπεται σημαντικό κονδύλι για τις προσβάσιμες παραλίες, δημιουργώντας ακόμα καλύτερες συνθήκες αξιοπρέπειας και ισότιμης πρόσβασης στις ομορφιές και στο μοναδικό τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέντευξη τύπου χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο δήμαρχος της Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου.

Συμμετείχαν επίσης ο κ. Γεώργιος Ζερβός, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, ο κ. Βασίλης Κούτσιανος, γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής &  χάλκινος παραολυμπιονίκης κολύμβησης, η κα Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια & χάλκινη παραολυμπιονίκης κολύμβησης και η κα Αναστασία Πυργιώτη, χάλκινη παραολυμπιονίκης boccia, κλινική ψυχολόγος Msc.

Το άρθρο Ολ. Αναστασοπούλου: Η προσβασιμότητα των παραλιών αποτελεί δείκτη ποιότητας ζωής εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/ol-anastasopoyloy-i-prosvasimotita-ton-paralion-apotelei-deikti-poiotitas-zois/

Β. Κικίλιας: Έσοδα για ξενοδόχους, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εμπόρους και αγρότες από τον τουρισμό

Την καθοριστική συμβολή των επαγγελματιών και των εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), επισημαίνοντας ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής περιόδου καθώς και οι αισιόδοξες προβλέψεις, που καταδεικνύουν τα στοιχεία για το 2023, είναι αποτέλεσμα συλλογικής και ομαδικής δουλειάς.

→Γρ. Τάσιος: Αναστοχασμός για το έργο της ΠΟΞ και αισιοδοξία για το μέλλον

«Δεν έχουμε σταματήσει να προσπαθούμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή που συνεργάζομαι μαζί σας και πλέον τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Ο τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ένωση δυνάμεων και με εσάς να συνεχίζετε τη δουλειά σας, όπως την κάνετε, σε πολύ υψηλό επίπεδο» δήλωσε και τόνισε ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και βασικό μοχλό ανάπτυξης εισφέροντας το 25% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο η οποία ήδη έχει ξεκινήσει, σημείωσε ότι o EOT συνεχίζει τις καμπάνιες για τους ελληνικούς προορισμούς 12 μήνες τον χρόνο και αρχίζει καμπάνια shoppingGreece σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο.

 Ξεκίνησαν οι πτήσεις από Καναδά και είναι ήδη full-booked, στις 11 Μαρτίου άρχισαν οι πτήσεις από ΗΠΑ, ενώ τα πρώτα στοιχεία από το “Ελ. Βενιζέλος” είναι εντυπωσιακά τόσο αναφορικά με τις  πτήσεις όσο και με τη χωρητικότητα. Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται στα αεροδρόμια της Fraport» είπε ο κ. Κικίλιας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω αύξηση της κρουαζιέρας αλλά στα σημαντικά έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί.

Σχετικά με το άνοιγμα σε νέες αγορές και την προσέλκυση ποιοτικών ταξιδιωτών ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε: «Φέτος άνοιξε η αγορά της Κίνας με 3 πτήσεις από Πεκίνο και άλλες δύο από τη Σανγκάη, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν και θα επεκταθούν off season.  Προσδοκούμε πολλά και από την Αυστραλία όπου ανοίξαμε νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη και επόμενος στόχος μας είναι η αγορά της Ινδίας η οποία είναι πολύ μεγάλη, ισχυρή και με ραγδαία ανάπτυξη». 

Τέλος, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι προχθές στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον ΣΕΤΕ συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το οποίο θα ανακοινωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αφορά κυρίως όσους υπό τον μανδύα των βραχυχρόνιων μισθώσεων υποδύονταν τους ξενοδόχους με αποτέλεσμα να γλιτώνουν τα φορολογικά βάρη. «Αυτό θα σταματήσει με την εφαρμογή του συγκεκριμένου πλαισίου» είπε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Β. Κικίλιας: Έσοδα για ξενοδόχους, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εμπόρους και αγρότες από τον τουρισμό εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/v-kikilias-esoda-gia-xenodochoys-vrachychronies-misthoseis-emporoys-kai-agrotes-apo-ton-toyrismo/

Ατελείωτες χρυσές ακτές στο 3ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα ξεκινήσει από την περιοχή Navarino Dunes της Costa Navarino, που βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου.

→ΔΕΗ – Ποδηλατικός γύρος Ελλάδας: Από τον μύθο των Μυκηνών στην ιστορική Καλαμάτα

Η Γιάλοβα με το Παλαιόκαστρο και τη μαγευτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η Πύλος με την αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της και ο κόλπος του Ναυαρίνου με τη νήσο Σφακτηρία, θα μεταφέρουν εικόνες μοναδικού κάλλους σε κάθε γωνιά της Γης μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση.

Το πελοτόν θα κατευθυνθεί προς τη Μεθώνη με το κάστρο και το Μπούρτζι της, την πόλη που ο Αγαμέμνονας πρόσφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του και αμέσως μετά οι αθλητές θα περάσουν από το 1ο ενδιάμεσο σπριντ της ημέρας, στη Φοινικούντα (χλμ 28).κοινό κρυολόγημα

Το 1ο σπριντ ανάβασης (1ης κατηγορίας) βρίσκεται στη θέση Πόρος, 37χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση και ακολουθεί η Κορώνη, φημισμένη για το Βενετσιάνικο κάστρο της. Η διαδρομή θα συνεχιστεί παραλιακά προς την κωμόπολη Πεταλίδι, για να φτάσει στο 2ο ενδιάμεσο σπριντ, τοποθετημένο έξω από τον Διεθνή Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας (χλμ 88,4).

airbnb αθήνα

κεφαλονια αξιοθεατα

Οι 120 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο στον Νομό Μεσσηνίας και θα περάσουν έξω από την Αρχαία Μεσσήνη και τον Μελιγαλά, για να φτάσουν στο 2ο σπριντ ανάβασης στο Κοπανάκι (χλμ 133,2). Λίγο μετά, κατηφορίζοντας για το Καλό Νερό, θα αντικρύσουν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους και μια αριστερή στροφή θα τους φέρει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, με τη νίκη να κρίνεται πιθανότατα σε ένα μαζικό σπριντ.

Η ταυτότητα του 3ου ετάπ

Costa Navarino – Κυπαρισσία 153 km

Σημεία ενδιαφέροντος
  • χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes – Costa Navarino
  • χλμ 28: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Φοινικούντα
  • χλμ 37,0: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ.1 / Πόρος
  • χλμ 88,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας
  • χλμ 133,2: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ.2 / Κοπανάκι
  • χλμ 153: Τερματισμός / Κυπαρισσία

Το άρθρο Ατελείωτες χρυσές ακτές στο 3ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/athlisis/ateleiotes-chryses-aktes-sto-3o-etap-toy-dei-podilatikoy-gyroy-elladas/

Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αυστρίας

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στα γραφεία του υφυπουργείου Τουρισμού στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή με την πρέσβη της Αυστρίας κα Dotothea Auer.

Στα πλαίσια της συνάντησης, έγινε συζήτηση σε σχέση με τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών και οι δύο εταίροι αντάλλαξαν απόψεις για ενδεχόμενους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων αυτών. Συζήτηση έγινε επίσης για το προφίλ και τις προσδοκίες των Αυστριακών επισκεπτών, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Το άρθρο Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αυστρίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/proorismoi/kypros/enischyontai-oi-dimereis-scheseis-kyproy-aystrias/

Emirates και United: Πτήσεις κοινού κωδικού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με τις ΗΠΑ

Η Emirates και η United ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους για πτήσεις κοινού κωδικού, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες της Emirates να επωφεληθούν από τη αυξημένη συνδεσιμότητα στις ΗΠΑ.

Πλέον, οι επιβάτες της Emirates θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε τρεις από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κόμβους της χώρας – το Σικάγο, το Χιούστον ή το Σαν Φρανσίσκο – και να ταξιδεύουν σε ένα εκτεταμένο δίκτυο προορισμών στις ΗΠΑ, μέσω πτήσεων που εκτελεί η United.

Με τις πτήσεις κοινού κωδικού, οι επιβάτες της Emirates έχουν πλέον πρόσβαση στο δίκτυο της United το οποίο περιλαμβάνει 150 πόλεις των ΗΠΑ, μέσω των τριών κόμβων της αεροπορικής.

Επιπλέον, οι επιβάτες της Emirates που προγραμματίζουν ταξίδια από τις ΗΠΑ προς ή μέσω Ντουμπάι, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ένα μεγάλο εύρος επιλογών και να αξιοποιήσουν τις πτήσεις κοινού κωδικού για να ταξιδέψουν προς το Ντουμπάι μέσω Σικάγο, Χιούστον ή Σαν Φρανσίσκο. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, και ταξιδεύουν εντός του εκτεταμένου δικτύου της Emirates, πέρα από το Ντουμπάι,  έχουν πρόσβαση σε περισσότερους προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και την Ινδική υποήπειρο.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολλαπλά προνόμια, καθώς και τις βραβευμένες υπηρεσίες της Emirates, στο πλαίσιο της συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού. Οι επιβάτες της Emirates, που ταξιδεύουν με πτήσεις κοινού κωδικού, μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με ένα ενιαίο εισιτήριο και να επωφεληθούν από το αυξημένο επιτρεπόμενο όριο αποσκευών της αεροπορικής, αλλά και από τον έλεγχο αποσκευών στον τελικό προορισμό.

Επιπλέον, η Emirates δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης Skywards να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν μίλια σε όλες τις πτήσεις του παγκόσμιου δικτύου της United.

Η συνεργασία καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ατλάντα, το Όστιν, το Ντένβερ, η Μινεάπολη και το Φοίνιξ, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι από τους κόμβους της Emirates. Οι επιβάτες της Emirates, που προγραμματίζουν ταξίδια σε προορισμούς όπως το Ντιτρόιτ, μπορούν να πετάξουν απευθείας από το Ντουμπάι στο Σικάγο ή στο Χιούστον και στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε πτήση της United προς τον τελικό προορισμό. Τα προνόμια παρέχονται και στους επιβάτες που

Ο Adnan Kazim, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Emirates, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη αυτής της συνεργασίας και τη διεύρυνση της εμβέλειάς μας στις ΗΠΑ μέσω των πτήσεων κοινού κωδικού με τη United. Αξιοποιώντας  το διευρυμένο δίκτυο της United στην Αμερική, παρέχουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες μας σε όλο τον κόσμο, ενώ είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των φοιτητών και των επιβατών που ταξιδεύουν είτε για ψυχαγωγικούς ή επαγγελματικούς λόγους, είτε για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς. Όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν πλέον τη δυνατότητα της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας σε ένα εκτεταμένο δίκτυο που αποτελείται από 150 προορισμούς».

Το άρθρο Emirates και United: Πτήσεις κοινού κωδικού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/emirates-kai-united-ptiseis-koinoy-kodikoy-gia-tin-enischysi-tis-syndesimotitas-me-tis-ipa/

Στους «αιθέρες» η Aegean – Διπλασίασε την επιβατική της κίνηση

Μετά το πέρας το α’ τριμήνου του 2023, η αεροπορική εταιρεία, Aegean, προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιβατικής κίνησης, τα οποία προμηνύουν μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν.

Αναλυτικότερα, 2,6 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν με την Aegean τους πρώτους μήνες του 2023, σημειώνοντας αύξηση 72% από τους ίδιους μήνες του 2022. Ωστόσο για πρώτη φορά, μετά τη πανδημική κρίση, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με το 2019 (+5%). Μάλιστα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) καταγράφουν σχεδόν διπλασιασμό (+98%) από το 2022 και +17% από το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τους προηγούμενους χειμερινούς μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean, το α’ τρίμηνο του τρέχοντας έτους αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2019, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα προστέθηκαν 6 νέα απευθείας δρομολόγια αλλά και μεγαλύτερες συχνότητες σε υπάρχοντα, υποστηρίζοντας  τη  δυναμική της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που συνεχώς εμπλουτίζεται και με νέες ελκυστικές, αναβαθμισμένες επιλογές σε ποιοτικά καταλύματα.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τον 2ο μεγαλύτερο κόμβο της Aegean, η οποία καταγράφεται αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν απευθείας συνδέσεις το χειμώνα με Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Η ενίσχυση του χειμώνα και η επέκταση της περιόδου, είναι πάντα στον πυρήνα της προσπάθειας μας για την εταιρεία και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η επένδυσή μας σε περισσοτέρους προορισμούς στην χαμηλή περίοδο έφερε σημαντική αύξηση επιβατών με υψηλές μάλιστα πληρότητες. Εξακολουθούμε να βλέπουμε θετικές ενδείξεις και κρατήσεις για το καλοκαίρι, που όπως πάντα θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα της χρονιάς».

Σημειώνεται, ότι η Aegean στο συνολικό πρόγραμμα του 2023, θα επιχειρεί με 76 αεροπλάνα και θα προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Η εταιρεία θα επιχειρεί σε 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια και έχει παραλάβει ήδη 3 από τα 9 νέα αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που είναι προγραμματισμένα για το 2023, φτάνοντας ήδη τα 22 από τα 46 συνολικά Airbus 320/321 neo που έχει σε παραγγελία.

Το άρθρο Στους «αιθέρες» η Aegean – Διπλασίασε την επιβατική της κίνηση εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/stoys-aitheres-i-aegean-diplasiase-tin-epivatiki-tis-kinisi/

Στα ύψη τα διεθνή ταξίδια – Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο

Καθώς η τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει τα αεροδρόμια μετατρέπονται και πάλι σε κόμβους επισκεπτών και ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Ωστόσο αυτό εγείρει το ερώτημα το αν οι διεθνείς αερολιμένες είναι προετοιμασμένοι για την μεγάλη κινητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Airports Council International (ACI) World δημοσίευσε τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια παγκοσμίως για το 2022, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν επισκέπτες τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Επιβατική κίνηση

Με την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών το 2022, η παγκόσμια επιβατική κίνηση έφτασε στους 7 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 53,5% από το 2021. Αξιοσημείωτο είναι πως το 10% της συνολικής επιβατικής κίνησης συναντάται σε μόλις 10 αεροδρόμια, γεγονός που καταγράφει αύξηση 51,7% από το 2021.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL, 93,7 εκατομμύρια επιβάτες, +23,8%) βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του 2022, ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο Dallas Fort Worth (DFW, 73,4 εκατομμύρια επιβάτες, +17,5%), το αεροδρόμιο του Ντένβερ (DEN, 69,3 εκατομμύρια επιβάτες, +17,8%) και το αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο (ORD, 68,3 εκατομμύρια επιβάτες, +26,5%).

Από τα 10 κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως, τα 5 βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η επιβατική τους κίνηση βασίζεται κυρίως σε εσωτερικά ταξίδια (75%-95% του συνόλου).

Στην 5η θέση της κατάταξης ανέβηκε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB, 66,1 εκατομμύρια επιβάτες, +127%), ενώ την 7η κατέκτησε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST, 64,3 εκατομμύρια επιβάτες, +73,8%), ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, το αεροδρόμιο του Δελχί και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού στην 8η, 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο άλμα στην κορυφαία δεκάδα κατέγραψε το London Heathrow (LHR). Όταν το αεροδρόμιο άνοιξε εκ νέου τα σύνορά του, τον περασμένο Μάρτιο, εκτοξεύτηκε από τη 54η θέση την 8η.

Ο γενικός διευθυντής της ACI World Luis Felipe de Oliveira δήλωσε σχετικά: «Το top 10 πολυσύχναστων αεροδρομίων, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα του κλάδου και την προθυμία των επιβατών να ταξιδέψουν αεροπορικώς.

Μπορεί τα αεροδρόμια των ΗΠΑ να μπόρεσαν να ανακάμψουν γρηγορότερα, λόγω της ισχυρής εγχώριας αγοράς τους, βλέπουμε τώρα παγκόσμιους κόμβους να εντάσσονται στις ανώτερες βαθμίδες—συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου Heathrow.

Συνεχίζουμε και προχωράμε προσεκτικά εν μέσω πολλών αντίθετων ανέμων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ταχύτητα και το μέγεθος της ανάκαμψης της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας, ωστόσο τα πρόσφατα νούμερα υποδηλώνουν την επιστροφή των προπανδημικών επιπέδων. Η επαναλειτουργία της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής αγοράς μετά τις ΗΠΑ, αναμένεται τώρα να φέρει συνολικά κέρδη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα διεθνή ταξίδια».

Κινήσεις αεροσκαφών

Το 2022 οι παγκόσμιες μετακινήσεις αεροσκαφών πλησιάζουν τα 89 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 20,4% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αντιπροσωπεύει ανάκαμψη 82,5% από τα προ πανδημικά επίπεδα (2019).

Τα 10 κορυφαία αεροδρόμια για κινήσεις αεροσκαφών, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 7% της παγκόσμιας κίνησης (5,7 εκατομμύρια κινήσεις), σημείωσαν αύξηση 11,4% από τα αποτελέσματά τους το 2021, ανακάμπτοντας στο 91,5% σε σχέση με τα αποτελέσματά τους το 2019 (6,2 εκατομμύρια το 2019 ).

Η ATL βρίσκεται στην κορυφή με 724 χιλιάδες κινήσεις (+2,3% από το 2021). Η ORD (712 χιλιάδες κινήσεις, +4%) βρίσκεται στη 2η κατάταξη, ακολουθούμενη από την DFW (657 χιλιάδες κινήσεις, +0,7%).

Το άρθρο Στα ύψη τα διεθνή ταξίδια – Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aerodromia/sta-ypsi-ta-diethni-taxidia-ta-10-pio-polysychnasta-aerodromia-ston-kosmo/

Air Canada: Έναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνας με Μόντρεαλ και Τορόντο

Η Air Canada επανεκκίνησε τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά. Το εποχικό δρομολόγιο της εταιρείας μεταξύ της Αθήνας και του Μόντρεαλ θα εκτελείται από τις 28 Μαρτίου έως τις 26 Νοεμβρίου 2023, ενώ το εποχικό δρομολόγιο μεταξύ της Αθήνας και του Τορόντο θα προσφέρεται από τις 29 Μαρτίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2023. Και τα δύο δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Η Air Canada προσφέρει τις περισσότερες απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα προς τον Καναδά από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Οι πτήσεις της Air Canada από την Αθήνα προς το Μόντρεαλ και το Τορόντο θα εκτελούνται κυρίως με αεροσκάφη Boeing 777-300ER, χωρητικότητας 450 επιβατών. Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER διαθέτει τρεις κατηγορίες καμπίνας, από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες, τη Signature με θέσεις που μετατρέπονται πλήρως σε κρεβάτι, την Premium Economy με μεγαλύτερες θέσεις, πρόσθετο χώρο για τα πόδια και premium υπηρεσίες, και την Economy, που περιλαμβάνει δωρεάν γεύματα, κρασιά και ποτά εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από γνωστούς
σεφ.

Όλες οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες για άμεση συνδεσιμότητα με το εκτεταμένο δίκτυο της Air Canada στη Βόρεια Αμερική.

Stefano Casaregola, Air Canada Regional Manager Sales Greece της Air Canada.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιστροφή των εποχικών πτήσεών μας από την Αθήνα απευθείας προς το Μόντρεαλ και το Τορόντο», δήλωσε ο Stefano Casaregola, περιφερειακός διευθυντής Πωλήσεων της Air Canada στην Ελλάδα. «Οι έως και δύο ημερήσιες πτήσεις μας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όχι μόνο θα παρέχουν στους πελάτες μας από την Ελλάδα απευθείας σύνδεση με τον Καναδά, αλλά επιπλέον άμεσες ανταποκρίσεις σε όλες τις πόλεις του Καναδά καθώς επίσης και στο εκτεταμμένο δίκτυό μας σε Β. Αμερική και
Καραιβική. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε στα αεροσκάφη μας τους πελάτες μας για να ανακαλύψουν τον Καναδά και να απολαύσουν τις βραβευμένες υπηρεσίες μας».

Πρόγραμμα Πτήσεων Αθήνα-Μόντρεαλ 

Πτήση Από Αναχώρηση Προς Άφιξη Συχνότητες  

Ημερομηνίες Ισχύος

 

 

AC 899

 

Αθήνα 12:10 Μόντρεαλ 15:25 Έως και καθημερινά 29 Μαρτίου –

21 Νοεμβρίου 2023

AC 898 Μόντρεαλ 17:35 Αθήνα 9:40

(+1 ημέρα)

 

Έως και καθημερινά 28 Μαρτίου –

20 Νοεμβρίου 2023

Πρόγραμμα Πτήσεων Αθήνα-Τορόντο 

Πτήση Από Αναχώρηση Προς Άφιξη Συχνότητες  

Ημερομηνίες Ισχύος

 

 

AC 899

 

Αθήνα 12:10 Μόντρεαλ 15:25 Έως και καθημερινά 29 Μαρτίου –

21 Νοεμβρίου 2023

AC 898 Μόντρεαλ 17:35 Αθήνα 9:40

(+1 ημέρα)

 

Έως και καθημερινά 28 Μαρτίου –

20 Νοεμβρίου 2023

Pre-clearance / Τελωνειακός έλεγχος για επιβάτες με προορισμό τις ΗΠΑ

Η Air Canada είναι ο μεγαλύτερος ξένος αερομεταφορέας στις ΗΠΑ, γεγονός για το οποίο η εταιρεία είναι υπερήφανη, αντικατοπτρίζεται δε στο διασυνοριακό πρόγραμμά της που περιλαμβάνει 51 αεροδρόμια των ΗΠΑ και έως 400 καθημερινές πτήσεις μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ. Οι πελάτες που αναχωρούν από την Ελλάδα με προορισμό της ΗΠΑ, μέσω Τορόντο ή Μοντρεαλ, δεν απαιτείται να παραλάβουν τις αποσκευές τους κατά τη διαδικασία διέλευσης (transit) και έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εκ των προτέρων, στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο, τις διαδικασίες τελωνειακού ελέγχου και μετανάστευσης των ΗΠΑ. Το δίκτυο και το πρόγραμμα της Air Canada έχουν σχεδιαστεί ώστε οι πελάτες της να εξυπηρετούνται άμμεσα προς τον τελικό προορισμό τους.

Υπηρεσίες Διεθνών Δρομολογίων

Οι πτήσεις της Air Canada από την Ελλάδα προσφέρουν επιλογή από τρεις κατηγορίες καμπίνας:

  • Air Canada Signature Class με θέσεις που γίνονται επίπεδο κρεβάτι,
  • Premium Economy με μεγαλύτερα καθίσματα με επιπλέον χώρο για τα πόδια και premium υπηρεσίες, και
  • Economy με δωρεάν γεύματα εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από σεφ, κρασιά και ποτά.

Όλες οι κατηγορίες διαθέτουν οθόνες ψυχαγωγίας σε κάθε θέση, με πολλές ώρες δωρεάν ψυχαγωγικού περιεχομένου και την ευκαιρία αγοράς σύνδεσης Wi-Fi.

Η Air Canada διαθέτει 23 Maple Leaf Lounges στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο για τους πελάτες που επιλέγουν αυτήν τη δυνατότητα.

Στις διεθνείς πτήσεις που αναχωρούν από τον Καναδά έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η εγχώρια μαγειρική, με προτάσεις από διάσημους σεφ της Air Canada, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων σεφ David Hawksworth και Vikram Vij από το Βανκούβερ και των διάσημων σεφ Antonio Park και Jérôme Ferrer από το Μόντρεαλ. Το γαστρονομικό ταξίδι συμπληρώνει μια επιλογή από κορυφαία κρασιά που επιλέγει ο κορυφαίος Καναδός σομελιέ, Véronique Rivest.

Όλοι οι πελάτες της εταιρείας έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν και να εξαργυρώσουν πόντους συμμετέχοντας στο κορυφαίο πρόγραμμα επιβράβευσης Aeroplan, όταν ταξιδεύουν με την Air Canada, και όσοι δικαιούνται αποκτούν πρόσβαση στο check-in κατά προτεραιότητα, σε Maple Leaf Lounges, επιβίβαση κατά προτεραιότητα και άλλα προνόμια.

Air Canada
AIA

Το άρθρο Air Canada: Έναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνας με Μόντρεαλ και Τορόντο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/air-canada-enarxi-apeytheias-ptiseon-athinas-me-montreal-kai-toronto/

ΣΕΤΕ: Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – Στο επίκεντρο τα εργασιακά

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, ο ΣΕΤΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την τρέχουσα τουριστική περίοδο και τις βασικές προτεραιότητες του τομέα.

Έμφαση δόθηκε στην κεφαλοποίηση και τη διατήρηση του brand name της χώρας, στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου «Ελληνικός Τουρισμός2030| Σχέδια Δράσης», καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τα εργασιακά θέματα και η ανάγκη διαφύλαξης κατάλληλων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Σε σχέση με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επανήλθε το αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό-μεταφορές 11% και εξηγήθηκε επαρκώς, πως η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, θα λειτουργήσει θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά του Συνδέσμου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο Α’ αντιπρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, ο αντιπρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τοκούζης, ο αντιπρόεδρος Οικονομικών Μανώλης Γιαννούλης, ο αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης, ο αντιπρόεδρος Καλλίνικος Καλλίνικος, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Βερνίκος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ιωάννης Παράσχης, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μέλος του ΔΣ, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

Το άρθρο ΣΕΤΕ: Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – Στο επίκεντρο τα εργασιακά εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/sete-aitima-gia-eniaio-syntelesti-fpa-se-toyrismo-sto-epikentro-ta-ergasiaka/

Σύγκρουση και εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Δεκάδες τραυματίες

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διαδέχθηκε ένα ακόμα, στην Ολλανδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ολλανδικών υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 4 Απριλίου, ένας επιβατικός συρμός με τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να «τραυματιστούν σοβαρά».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Ωστόσο δεν  έχει δοθεί συγκεκριμένος απολογισμός μέχρι στιγμής.airbnb αθήνα

κεφαλονια αξιοθεατα

airbnb κρητη

κοινό κρυολόγημα

Όπως παρατηρήθηκε και στην περίπτωση των Τεμπών, το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και είναι πεσμένο στο πλάι σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο πλάι, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν. Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

Το άρθρο Σύγκρουση και εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Δεκάδες τραυματίες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/proorismoi/sygkroysi-kai-ektrochiasmos-trenoy-stin-ollandia-dekades-traymaties/

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Η γαστρονομία της Σάμου στην Ολλανδία

Μέσω μίας μοντέρνας δια-δραστικής προσέγγισης σε συνεργασία παρουσιάστηκε η Σάμος και η γαστρονομία της στην Ολλανδική αγορά.

Την επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Κάτω Χωρών στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του ΕΟΤ για αυθεντικές εμπειρίες θεματικού τουρισμού καθόλη τη διάρκεια του έτους, με σεβασμό στους κανόνες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Η εκδήλωση

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε cooking workshop στο Kookfabriek- τον πλέον γνωστό χώρο για cooking workshop στο Άμστερνταμ- και να μαγειρέψουν υπό την καθοδήγηση του γνωστού chef Ανδρέα Λαγού, ενώ κολούθησε καθιστό δείπνο με σαμιώτικα κρασιά και αποστάγματα.

Το μενού του σεφ Γιώργο Σακούλη ήταν υψηλών απαιτήσεων με ελληνική σαμιώτικη ταυτότητα που ικανοποίησε όλες τις σύγχρονες επιλογές (vegan, vegetarian, pescatarian). Κατά τη διάρκεια του δείπνου έγινε παρουσίαση της Πυθαγόρειας διατροφής και του Οινοτουρισμού με τη χρήση προβολών και πολυμέσων από την κα Μαργαρίτα Ικαρίου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αν. Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου απεύθυνε χαιρετισμό η κα Δέσποινα Καϊλα, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού αναφέροντας το σημαντικό ρόλο που έχει η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού, δημιουργώντας ένα μοναδικό αφήγημα που έχει θετική επίδραση στην εικόνα του και ευνοώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Η γαστρονομία αποτελεί μέρος της δημόσιας διπλωματίας της Ελλάδας, καθώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά, τις αξίες, αλλά και την ταυτότητα ενός τόπου.

Οι καλεσμένοι

Στο κάλεσμα του ΕΟΤ ανταποκρίθηκαν 65 εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (opinion formers), ειδικευμένοι food bloggers και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί από το operators της ολλανδικής αγοράς, καθώς και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κα Κατερίνα Γκίνη.

Η εκδήλωση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης των εκπροσώπων της Σάμου με τους επαγγελματίες τουρισμού tour operators της Ολλανδικής αγοράς όπως οι Corendon, TUI, Travel Counselor, Your Travel, Untamed Travelling, Rikja Travel, Labrys Reiznm SNP Natuurreizen, Sawadee και Betsy & GoMundo, δίνοντας την ευκαιρία υπενθύμισης της αγοράς για μελλοντικές συνέργειες με την Ελλάδα και δυνατότητα επαφών για την τόνωση της αγοράς κατά την ιδανική περίοδο ενίσχυσης των κρατήσεων.

Μετά την εκδήλωσης υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων σε έντυπα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ισχυροποιήθηκε το επικοινωνιακό positioning της Ελλάδας ως κορυφαίου, σύγχρονου, ελκυστικού, υγειονομικά ασφαλή τουριστικού προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριουπογράφηκε μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου Ανατολής Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού. H εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά στοχευμένων δράσεων της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών στην αγορά της Ολλανδίας, που περιλαμβάνει συνδιοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης για δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σάμο με τον tour operator Corendon.

Το άρθρο ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Η γαστρονομία της Σάμου στην Ολλανδία εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/proorismoi/eot-kato-choron-i-gastronomia-tis-samoy-stin-ollandia/

«Ελλάδα: Ταξιδεύοντας στα κάστρα της» – Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του ΕΟΤ

Την Τετάρτη 5 Απριλίου παρουσιάζεται το λεύκωμα «ΕΛΛΑΔΑ Ταξιδεύοντας στα κάστρα της» / «Touring the castles of  GREECE» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης, στη Μεσσηνία, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το νέο έντυπο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ είναι  πολυσέλιδο, πολυτελές και δίγλωσσο λεύκωμα, που αναδεικνύει εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, όπως είναι τα Κάστρα της Ελλάδας.

H Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια, τα οποία αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημεία αναφοράς στις ξεναγήσεις των επισκεπτών μας από το εξωτερικό.

Στον ελλαδικό χώρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1200 κάστρα και φρούρια, τόσο  στον ηπειρωτικό όσο και νησιωτικό χώρο.

Τα Κάστρα της Ελλάδας επιλέχθηκαν για την θεματολογία της νέας έκδοσης καθώς απασχόλησαν πολλές φορές τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική και πολεμική σκηνή.

Φρούρια, κάστρα, οχυρωματικά έργα, οχυρωματικοί οικισμοί, πυργόσπιτα, καστρομοναστήρια και ακροπόλεις, ανάλογα τη γεωγραφική κατανομή τους και την ιστορική περίοδο, διαδραμάτισαν διαφορετικό ρόλο στο εμπορικό, στρατιωτικό αλλά και κοινωνικό πεδίο.

Η ύλη του λευκώματος καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Παρουσιάζει τα σημαντικότερα κάστρα σε όλη την Ελλάδα δημιουργώντας ένα ιστορικό νήμα από την Αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία, την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού μέχρι και  τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους σε όλο  το εύρος της επικράτειας.

Την ιστορική έρευνα και τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό 14 φωτογράφων.

Το άρθρο «Ελλάδα: Ταξιδεύοντας στα κάστρα της» – Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του ΕΟΤ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/diafimisi-amp-provoli/ellada-taxideyontas-sta-kastra-tis-to-neo-fotografiko-leykoma-toy-eot/

Οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται μέσω εικονικής πραγματικότητας – Το έργο BRIDGES

Ξεπερνώντας την εποχή της πανδημικής κρίσης και του Covid, η ανθρωπότητα προχωρά με γρήγορους βηματισμούς προς την Metaverse και ΑΙ εποχή. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα βρίσκεται σε πιλοτικό επίπεδο, όσον αφορά τεχνολογικά έργα, ωστόσο

Αν και στην Ελλάδα, τα πρώτα τεχνολογικά έργα υλοποιούνται σε πιλοτικό επίπεδο, είναι ξεκάθαρο ότι πολλά επαγγέλματα αλλάζουν κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύει και το έργο BRIDGES, το οποίο αφορά – για τον κλάδο των αεροδρομίων – την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας εκπαίδευσης Πυροσβεστών Αεροδρομίων με χρήση τεχνολογίας υπερ-εικονικής πραγματικότητας.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται με την βοήθεια τη εικονικής πραγματικότητας, η οποία προσομοιώνει με ακρίβεια τα αεροσκάφη.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η επέκταση της πρακτικής εκπαίδευσης σε περιοχές που δεν μπορούν να καλυφθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους (on-site training), και η εξοικονόμηση πόρων και τεχνικών μέσων.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι βασικό μέλος της ομάδας που εκτέλεσε τις δοκιμές της εφαρμογής στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου BRIDGES, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας & Καινοτομίας ΗORIZON 2020, με συγχρηματοδότηση από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το άρθρο Οι πυροσβέστες των αεροδρομίων εκπαιδεύονται μέσω εικονικής πραγματικότητας – Το έργο BRIDGES εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aerodromia/oi-pyrosvestes-ton-aerodromion-ekpaideyontai-meso-eikonikis-pragamatikotitas-to-ergo-bridges/

Πόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές στην Booking;

Οι fake κριτικές δυστυχώς αποτελούν μάστιγα καθώς αλλοιώνουν τη φήμη (reputation) μιας εταιρείας και αποπροσανατολίζουν τους χρήστες που τις διαβάζουν. Το πρόβλημα είναι έντονο σε πλατφόρμες που επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να γράψει κριτική, ασχέτως αν έχει επισκεφθεί το κατάλυμα, όπως η Tripadvisor και η Google. Θεωρητικά στην Booking, όπου ο χρήστης έχει κάνει κράτηση μέσω της πλατφόρμας και έχει «αποδεδειγμένα» διαμείνει στο κατάλυμα, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.

Η’ μήπως όχι; Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι σε κάποιο βαθμό ούτε οι κριτικές στην Booking είναι αξιόπιστες. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο διαφημίζοντας fake κριτικές (η ταρίφα είναι 150 ευρώ οι 10 κριτικές), βάζουν και την ολλανδική εταιρεία στο κάδρο.

→Κριτικές: Είναι το 4,5 καλύτερο από το 5;

Με αφορμή ένα άρθρο σχετικά με ξενοδοχείο που δωροδοκούσε πελάτες για να σβήσουν την αρνητική κριτική, ένας πολύ καλός φίλος που διαχειρίζεται ξενοδοχεία σε κοσμοπολίτικο νησί μου είπε τα εξής: «Ανεβαίνουν ψεύτικες κριτικές, εκτός σεζόν, την περίοδο που δεν υπάρχουν καν πτήσεις, σε περιοχές 60-70 χλμ. απ’ το κέντρο…» (σ.σ. στην Booking το περιθώριο να γράψεις κριτική είναι 90 μέρες).

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ανεβάσει κάποιος πεντάστερη κριτική για το ξενοδοχείο του είναι ο εξής: Ρίχνουν την τιμή στα τάρταρα και κάνουν κράτηση με 9 ή 11 ευρώ, που είναι το ελάχιστο που μπορεί να θέσει κάποιος ως τιμή. Όταν περάσει η περίοδος παραμονής (στην πραγματικότητα, το δωμάτιο θα παραμείνει κενό – για τον περιορισμό της «ζημιάς» αυτά γίνονται στην off season), ανεβάζουν κριτική. Πρόκειται σχεδόν πάντα για μονοήμερες κρατήσεις. Η εξευτελιστική προσφορά συνήθως ανεβαίνει τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μόλις για λίγα λεπτά.

Για παράδειγμα, μου ανέφερε ένα ξενοδοχείο που είχε 10/10 με 100 κριτικές (σχεδόν όλες ήταν μονοήμερες διαμονές, αν και επρόκειτο για περιοχή με μέσο όρο τις 7 διανυκτερεύσεις). Όταν σταμάτησε να ανεβάζει fake κριτικές, έπεσε στο 8,9, ενώ όταν πέσει κάτω από το 8,5 θα ξεκινήσει εκ νέου.

⇒WEBINAR: Διαχείριση διαδικτυακών κριτικών – Πώς να απαντήσετε σωστά στις κριτικές των επισκεπτών και να βελτιώσετε τη διαδικτυακή σας φήμη

Έχουν δε καταγραφεί και περιπτώσεις όπου καταλύματα ξεκίνησαν να παίρνουν κριτικές πριν ανοίξουν, ήδη από την περίοδο του χειμώνα. Για παράδειγμα, ξενοδοχείο υπό ανέγερση, Μάρτη μήνα (σε μια εποχή όπου δεν κυκλοφορεί άνθρωπος έξω), είχε 100 κριτικές, με φωτορεαλιστικές φωτογραφίες του μηχανικού…

Ουκ ολίγες φορές οι fake κριτικές είναι τελείως εξόφθαλμες, όπως όταν είναι λιτοδίαιτες, διαδοχικές και εμφανίζονται στην off season. Χαρακτηριστικά, σε μια περίπτωση ο χρήστης, που (δήθεν) έμεινε μόνο μία μέρα, δήλωσε ότι το κατάλυμα καθαριζόταν καθημερινά…

Εύκολα ανεβάζεις fake κριτικές, δύσκολα σβήνεις κακόβουλες

Από την άλλη, πάλι, αρκετοί «νομοταγείς» μάνατζερ και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων παραπονούνται ότι δεν μπορούν να σβήσουν εύκολα κακόβουλες κριτικές. Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν σβήστηκε κριτική του 6 σε ξενοδοχείο του 8,9 σε κράτηση που ήταν no-show, επειδή ο πελάτης χρεώθηκε καθώς είχε κλείσει non refundable. Σε άλλη περίπτωση, παρέμεινε για ένα μήνα κριτική του 1/10 σε κατάλυμα του 9,9 επειδή δεν τους έκανε free upgrade σε δωμάτιο με private pool και ενώ είχε απειληθεί το ξενοδοχείο σε μήνυμα στο WhatsApp – εντέλει σβήστηκε μετά κόπων και βασάνων…

Το άρθρο Πόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές στην Booking; εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/arthro/poso-axiopistes-einai-oi-kritikes-stin-booking/

To 8o Mediterranean Yacht Show έρχεται στο Ναύπλιο

Έχοντας αναδειχθεί στη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής διεθνώς και ξεπερνώντας κατά 5 φορές τον αριθμό των σκαφών που κατόρθωσαν να εκθέσουν το 2022 η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία μαζί στην αντίστοιχη έκθεση της Βαρκελώνης, το Mediterranean Yacht Show (MEDYS), επιστρέφει για 8η χρονιά στο λιμάνι του Ναυπλίου από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2023. Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ευρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Αναδεικνύοντας την υπεροχή του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού, το MEDYS 2023 καταγράφει 95 εγγεγραμμένα σκάφη, yacht brokers από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου και πολλούς εκθέτες με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης. Το “παρών” θα δώσουν κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως οι Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, YCO, IYC, CharterWorld LLP, Yachting Partners International, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group, West Nautical κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει 5 ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες brokers από όλο τον κόσμο να δουν από κοντά τα διαθέσιμα προς ναύλωση σκάφη και τις δυνατότητές τους, αλλά και να γνωρίσουν τα πληρώματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Ήδη 95 σκάφη από 24 μέτρα έως 85 μέτρα μήκος έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο ΜEDYS 2023, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι η πιο σημαντική έκθεση μέχρι σήμερα. Κατέχοντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ατζέντα του yachting παγκοσμίως, η έκθεση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, και έχει αναδείξει τη δυναμική και την απόλυτη επάρκεια σε ποσότητα και ποιότητα των σκαφών με Ελληνική Επαγγελματική Άδεια”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, Μιχάλης Σκουλικίδης.

Στο πλαίσιο του ΜEDYS διοργανώνεται και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με κορυφαία τον δημοφιλή διαγωνισμό Chef’s Competition, όπου οι ταλαντούχοι σεφ των σκαφών θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια επιτροπή με πολλά αστέρια Michelin. Κριτές φέτος θα είναι οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin Γιώργος Παπαζαχαρίας από το ελληνικό Delta Restaurant και Antonio Mellino από το εστιατόριο Quattro Passi της Ιταλίας.

Μετρώντας επτά επιτυχημένες διοργανώσεις το MEDYS έχει καταφέρει να βάλει στο επίκεντρο του ελληνικού τουρισμού το yachting, το οποίο αναδύθηκε μέσα από την περίοδο της πανδημίας πιο δυνατό από ποτέ. H επιτυχία της έκθεσης αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της δυναμικής της ελληνικής επαγγελματικής άδειας και δημιουργεί σε όλους τους φορείς την αυτονόητη ευθύνη προστασίας της.

Το άρθρο To 8o Mediterranean Yacht Show έρχεται στο Ναύπλιο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/thalassies-metafores/yachting/to-8-o-mediterranean-yacht-show-erchetai-sto-nayplio/

Νοτοπούλου: Είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για να ανασάνει ο ελληνικός λαός

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και την κοινή λογική χωρίς να δίνει ένα μήνα τώρα απαντήσεις και να μην αναλαμβάνει ευθύνες, τόνισε από το βήμα της Βουλής η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και ψεμάτων,  την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνεί και ζητά απαντήσεις.

«Πάλι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτα!  Όπως δεν γνώριζε πως πεθαίνουν όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, δε γνώριζε για τις υποκλοπές, δε γνώριζε για την απαξίωση του σιδηρόδρομου.  Ο κ. Μητσοτάκης τίποτα δε γνωρίζει και σε τίποτα δεν απαντά. Τέσσερα χρόνια τώρα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν έφερε ένα νομοσχέδιο μόνο για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων που θα προκαλούσε μία ουσιαστική συζήτηση, γιατί φοβάται  την αλήθεια. Αντιθέτως δήλωσε, έφερε ένα νομοσχέδιο με άρθρα άσχετα με το ζήτημα που αφορούν τουλάχιστον 8 διαφορετικά υπουργεία που εξυπηρετούν παλαιοκομματικά συμφέροντα, ρυθμίσεις  που εμπαίζουν τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών εντός και εκτός των χώρων περιφερειακών λιμένων υπό ιδιωτικοποίηση.

Αναφορικά με τις διατάξεις που αφορούν τον τουρισμό, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι για ακόμη μια φορά, κρίσιμα ζητήματα αντιμετωπίζονται επιφανειακά και αποσπασματικά, χωρίς να επιλύουν υπάρχοντα προβλήματα αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο για τον τουρισμό αλλά τον έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου σε τουρισμό και εστίαση, στις επιχειρήσεις χειμερινού τουρισμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στις μεταφορές και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη.

«Αφήνετε εκτός του Πράσινου Μετασχηματισμού ΜμΕ όλα τα ξενοδοχεία κάτω των 4 αστέρων , προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε καν τι είναι ο τουρισμός και ποιες οι ανάγκες του. Είναι όλες αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρήζουν αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού και τις αφήνετε εκτός, είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του που σηκώνουν το βάρος» τόνισε.

Μίλησε ακόμη για το φαινόμενο της Μεγάλης Φυγής από τον τουριστικό κλάδο υπογραμμίζοντας πως όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, ρισκάρει την ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Έκανε λόγο για κοροϊδία σε ότι αφορά τις Ιαματικές πηγές τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται περίτρανα  για μια ακόμα φορά η ιδιοτέλεια, η ανικανότητα του επιτελικού σας κράτους και η κακή σας νομοθέτηση».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής ούτε την αξιοπρέπεια των πολιτών» δήλωσε.

«Είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για να ανασάνει ο ελληνικός λαός».

Το άρθρο Νοτοπούλου: Είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για να ανασάνει ο ελληνικός λαός εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/notopoyloy-einai-i-ora-tis-megalis-politikis-allagis-gia-na-anasanei-o-ellinikos-laos/

Το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα είναι γεγον

Η Aegean και η CAE ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους υπό τη μορφή κοινοπραξίας (Joint Venture), για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο AEGEAN – CAE θα αποτελέσει μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Aegean και της CAE αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

Η δημιουργία του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρο της Aegean και της CAE εντάσσεται στη συνολική επένδυση της Aegean ύψους 140 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ενώ παράλληλα επεκτείνει περεταίρω το ήδη σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο κέντρων εκπαίδευσης της CAE.

Σημειώνεται, ότι για τη λειτουργία του το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της Aegean και της CAE θα καταναλώνει πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της Aegean.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα αυτή τη σημαντική συνεργασία με την CAE, την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας, για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Από την αρχή της λειτουργίας μας, το όραμα της Aegean ήταν να δημιουργούμε αξία για τον κλάδο και τη χώρας μας, γι’ αυτό και η δημιουργία του νέου, κοινού, εκπαιδευτικού μας κέντρου παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και σε πληρώματα τρίτων εταιρειών, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Με τη συμφωνία αυτή η Aegean και η CAE ενώνουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία, αλλά και τις κοινές μας αξίες, για να δημιουργήσουμε το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο κέντρο στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία επένδυση που προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στους ανθρώπους μας, διευρύνοντάς παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και τη χώρα συνολικά».

Ο Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Aegean για να δημιουργήσουμε το πιο εξελιγμένο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκτείνουμε το δίκτυο των κέντρων μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την Aegean μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αεροπορίας, προσφέροντας την πλέον άρτια, ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας. Ως αναπόσπαστο μέρος του νέου, σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Aegean, προσβλέπουμε τόσο σε μια επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όσο και στην ανάπτυξη των αερομεταφορών στην περιοχή συνολικά».

Θυμίζουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2022, η Aegean ανακοίνωσε επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων και του πρώτου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, σε ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar της Ευρώπης. Μία επένδυση που στην ωρίμανσή της, αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

  • Με συνολική έκταση 85.000 m2 το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα θα καλύψει ένα σημαντικό κενό σε υποδομές σε τοπικό επίπεδο για υπηρεσίες υποστήριξης τρίτων μέσω δύο κύριων παράλληλων δραστηριοτήτων:
  • Τη λειτουργία συντήρησης πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και σταδιακή στελέχωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων.

Την ανάπτυξη του Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με επένδυση σε συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, καθώς και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας.

Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της Aegean, που λειτουργεί ήδη.

Ταυτόχρονα, η επένδυση προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, μέσω της τοποθέτησης στο κέλυφος των κτηρίων 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ, 3 MW ισχύος, με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες τους και να δημιουργηθεί ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar στην Ευρώπη, μέσα σε ένα από τα πλέον «πράσινα» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Το άρθρο Το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα είναι γεγον εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/to-proto-sygchrono-kentro-prosomoioton-ptiseon-kai-ekpaideysis-pliromaton-stin-ellada-einai-gegon/

Leon Herce – HotelBeds: Προβλήματα staffing – Ταλανίζεται η ανθεκτικότητα του τουρισμού

Από τις 28 Μαρτίου, στο Άμστερνταμ λαμβάνει χώρα το MarketHub Europe, το οποίο επανέρχεται μετά τους περιορισμούς της πανδημίας. Φέτος, το moto της εκδήλωσης είναι μια ρητορική ερώτηση «Where Next;», η οποία υπογραμμίζει το χρονικό σταυροδρόμι, που θα αλλάξει την μέχρι τώρα πορεία της βιομηχανίας.

→Hotelbeds – Nicolas Huss: Πως βρέθηκε η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

Στα πλάισια του συνεδρίου, ο Leon Herce, Senior VP Commercial της HotelBeds μίλησε στο TravelDailyNews International σχετικά με την ανθεκτικότητα και το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον πρόβλημα του staffing, δηλαδή της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο της φιλοξενίας.

Το άρθρο Leon Herce – HotelBeds: Προβλήματα staffing – Ταλανίζεται η ανθεκτικότητα του τουρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/synenteyxi/leon-herce-hotelbeds-provlimata-staffing-talanizetai-i-anthektikotita-toy-toyrismoy/

MarketHub Europe: Ο CEO της Hotelbeds αποκαλύπτει τον «ταξιδιώτη του αύριο»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Κατά τη διάρκεια του MarketHub Europe στο Άμστερνταμ, ο CEO της Hotelbeds, Nicolas Huss αποκάλυψε τις δύο ανερχόμενες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας, που δεν είναι άλλες από το wellbeing και τον τηλεοπτικό τουρισμό. Παράλληλα υπό το πρίσμα του «Where Next», οι εκπρόσωποι του συνεδρίου συζήτησαν για τον «Ταξιδιώτη του αύριο», επισημαίνοντας νέα θέματα που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία το 2023 και μετά.

Ο Huss αποκάλυψε ότι το 39% των τουριστών -παγκοσμίως- που σκέφτηκαν να ταξιδέψουν σε προορισμούς, που αναδείχθηκαν μέσα από την μικρή και την μεγάλη οθόνη, τελικά έκαναν κράτηση. Μάλιστα ο τηλεοπτικός τουρισμός ήταν η δεύτερη πηγή έμπνευσης για ταξίδια, ενώ οι mouth to mouth διαφήμιση προορισμών συνεχίζει να προπορεύεται.

«Οι ταξιδιώτες θέλουν βελτιωμένες και εκλεπτυσμένες εμπειρίες που καλλιεργούν την κοσμοθεωρία τους και τους βοηθούν να ζήσουν σαν σε ταινία, ενώ παράλληλα επανασυνδέονται με τον εαυτό τους και τη φύση», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κοινό 400 ταξιδιωτικών και τουριστικών ηγετών του συνεδρίου.

→Hotelbeds – Nicolas Huss: Πως βρέθηκε η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

Η εξατομίκευση ήταν ένα άλλο βασικό θέμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, ενώ στο επίκεντρο -για ακόμα μια χρονιά- βρίσκονται τα ταξίδια ευεξίας. «Τα διαλείμματα wellbeing έχουν ανακάμψει από το 2021, καταγράφοντας αύξηση άνω του 30%», είπε ο Huss. «Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες παγκοσμίως είναι επίσης πιο ανοιχτοί σε διακοπές ευεξίας από ποτέ, γεγονός που υπογραμμίζει την στροφή προς μια πιο ισορροπημένη ζωή εσωτερικά και εξωτερικά».

Η επιθυμία για συνδεδεμένα ταξίδια και μια ατομική εμπειρία οδηγούν τον κλάδο μπροστά. Αυτό επανέλαβε ο Raphaël Zier, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της PerfectStay. «Πιστεύω ακράδαντα ότι γινόμαστε μάρτυρες του τέλους της μηχανής αναζήτησης όπως τη γνωρίζαμε τα τελευταία 20 χρόνια – πολύ σύντομα θα δούμε ένα εξέλιξη στο ψηφιακό οικοσύστημα. Το ChatGPT είναι ένα παράδειγμα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει μια εμπειρία «ένας προς έναν» αντί για εμπειρία «ένας προς πολλούς». Αυτό πιθανότατα θα δημιουργήσει τεράστια αφοσίωση από πλευρά των πελατών».

Το άρθρο MarketHub Europe: Ο CEO της Hotelbeds αποκαλύπτει τον «ταξιδιώτη του αύριο» εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/diethneis-taseis/markethub-europe-o-ceo-tis-hotelbeds-apokalyptei-ton-taxidioti-toy-ayrio/

Τουρισμός και Γαστρονομία – Η ισχύς εν τη ενώσει στα χέρια των γυναικών

H ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας παραμένει ακόμη και σήμερα, ενώ γίνεται εντονότερη στην περίπτωση των αγροτικών περιοχών. Μπορεί την τελευταία δεκαετία να έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των φύλων, ωστόσο υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης. Στην Ευρώπη, το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών ήταν 67,7% το 2021, ενώ αυτό των ανδρών ανερχόταν στο 78,5%, ανεβάζοντας το χάσμα στο 11%. Ταυτόχρονα, το ίδιο έτος, το χάσμα πλήρους απασχόλησης ανερχόταν στο 17%, καθώς περισσότερες γυναίκες εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης σε σύγκριση με τους άνδρες. Οι άνδρες εξακολουθούν να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες και μόνο το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων ιδρύονται από γυναίκες, ενώ αυτές δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισότητα των φύλων επισημαίνει τον αρνητικό αντίκτυπο του Covid-19 στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γυναικών. Ο Covid-19 έχει δράσει αρνητικά στις προϋπάρχουσες ανισότητες. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για το 2030 σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, η απασχόληση των γυναικών πρέπει να αυξηθεί τρεις φορές ταχύτερα από αυτή των ανδρών.

Ο τουρισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ισότητα των φύλων καθώς οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 60% του εργατικού δυναμικού του. Μολονότι ο τομέας αυξάνει την οικονομική δύναμη των γυναικών, οι τελευταίες εξακολουθούν να καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας χαμηλά αμειβόμενες και η εμφάνιση τους σε θέσεις λήψης αποφάσεων δεν είναι συχνή.

Στις ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές, η ανισότητα των φύλων είναι υψηλότερη και το χάσμα στην απασχόληση ανέρχεται σε 13%. Το γεγονός αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το σημαντικό ρόλο των γυναικών στις αγροτικές οικονομίες όπου οι τελευταίες αντιπροσωπεύουν το 45% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Κάτι τέτοιο εξηγείται από την  άτυπη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, που συχνά κάνει αόρατη την  πραγματική αξία της γυναικείας εργασίας.

Σε αυτές τις περιοχές ο τουρισμός είναι σημαντική κινητήρια δύναμη. Η σχέση μεταξύ του τουρισμού και της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς είναι αναμφισβήτητη καθώς συνδέεται με δραστηριότητες όπως η γεωργία, ο αγροτικός τρόπος ζωής, η παραγωγή τροφίμων και ποτών, η βιοτεχνία κ.λπ… Η γαστρονομία και οι γαστρονομικές πρακτικές είναι πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πολλών αγροτικών τουριστικών περιοχών. Ο ρόλος των γυναικών στη διατήρηση της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς είναι πολύτιμος. Σε αυτές τις αγροτικές περιοχές οι γυναίκες μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι θεματοφύλακες της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς καθώς είναι κυρίως υπεύθυνες για την επιλογή και την προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, τα καθήκοντα των γυναικών στις αγροτικές οικονομίες, όπως η παραγωγή τροφίμων, η αποθήκευση και η συγκομιδή, είναι δύσκολα και χρονοβόρα και δεν συνοδεύονται από κατάλληλη αναγνώριση και θέση.

Έχοντας πει τα παραπάνω, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος θα εργαστεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών της υπαίθρου που οι δραστηριότητες τους σχετίζονται με τη μεσογειακή γαστρονομική κληρονομιά. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στέκεται κοντά στις γυναίκες μέσω του ερευνητικού και διδακτικού του έργου και δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τη μείωση της ανισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Με την ευχή να μη χρειαστεί να κάνουμε στο μέλλον αναφορά στην ανισότητα των δύο φύλων.

Το άρθρο Τουρισμός και Γαστρονομία – Η ισχύς εν τη ενώσει στα χέρια των γυναικών εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/arthro/toyrismos-kai-gastronomia-i-ischys-en-ti-enosei-sta-cheria-ton-gynaikon/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου