Translate

Wizz Air: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μολδαβία για λόγους ασφαλείας

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται πως συνεχίζει να επηρεάζει τον κλάδο των αερομεταφορών. Μάλιστα η ουγγρική αεροπορική χαμηλού κόστους, Wizz Air, αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο της Κισινάου -πρωτεύουσας της Μολδαβίας-, για λόγους ασφαλείας.

Η μολδαβική υπηρεσία απολιτικής αεροπορίας ανέφερε χθες πως ενημερώθηκε από τον ουγγρικό αερομεταφορέα για την απόφασή του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκφράζοντας τη λύπη της για αυτήν. Οι αρχές της Μολδαβίας κάνουν το παν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στον εναέριο χώρο της, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της , η Wizz Air ανακοίνωσε πως «εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων και λόγω του αυξημένου, αν και όχι άμεσου, κινδύνου στον εναέριο χώρο» της Μολδαβίας, έλαβε «τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να ανασταλούν όλες οι πτήσεις της με προορισμό την Κισινάου από τη 14η Μαρτίου».

Η Wizz Air εκτελεί πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την αναστολή των δρομολογίων της προς την Κισινάου, σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες πτήσεις προς και από τη ρουμανική πόλη Ίασι, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης.

Πάντως ο ρουμάνικος εθνικός αερομεταφορέας Tarom, η Air Moldova και η Turkish Airlines συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις που εξυπηρετούν τη μολδαβική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο της Κισινάου συγκαταλέγεται στα πλησιέστερα για τους Ουκρανούς, καθώς οι επιβατικές πτήσεις στη χώρα τους έχουν ανασταλεί αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός πριν από έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Πριν από μερικές ημέρες, η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας κατήγγειλε προσπάθειες «αποσταθεροποίησής της» από τη Μόσχα, ενώ ήδη από το ξέσπασμα του πολέμου εκφράζει φόβους πως θα γίνει ο «επόμενος στόχος» του ρωσικού στρατού.

Το άρθρο Wizz Air: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μολδαβία για λόγους ασφαλείας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/wizz-air-anastellontai-oi-ptiseis-pros-ti-moldavia-gia-logoys-asfaleias/

Λ. Μενδώνη: «Η Θεσσαλία αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό», έργα πολιτισμού 100 εκατ. ευρώ

«H ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η περιοχή αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Λάρισα. Όπως είπε η κα Μενδώνη, «δημιουργούμε πολιτιστικές διαδρομές που μπορούν να υποστηρίξουν νέα τουριστικά προϊόντα και οι οποίες οδηγούν σε ένα νέο είδος πολιτιστικής επιχειρηματικότητας στενά συνδεδεμένης με τον πολιτισμικό πλούτο κάθε περιοχής και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η υπουργός σημείωσε ότι «από τον Ιούλιο του 2019, συγκροτήσαμε την Πολιτιστική Χάρτα Ανάπτυξης και Ευημερίας, για κάθε περιφέρεια της χώρας. Δηλαδή, τον οδικό χάρτη για την ανάδειξη του Πολιτισμού σε κάθε Περιφέρεια ως στρατηγικού αναπτυξιακού πόρου και ως σημαντικού παράγοντα κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 υλοποιεί ένα συνεκτικό σχέδιο έργων άνω των 35 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην προστασία και αποκατάσταση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και στη δημιουργία σύγχρονων μουσειακών και πολιτιστικών υποδομών. Σε στάδιο σχεδιασμού και ωρίμανσης βρίσκονται έργα προϋπολογισμού επιπλέον 15 εκατ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ συγχρόνως, ωριμάζουμε έργα προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ, κυρίως έργα πολιτιστικών-μουσειακών υποδομών, όπως το Διαχρονικό Μουσείο στα Τρίκαλα, στους χώρους του ΤΑΞΥΠ, και το Μουσείο στην Αγχίαλο, στον χώρο του παλιού οινοποιείου».

Η κα Μενδώνη αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων:

  • Στην εκπόνηση στρατηγικών σχεδίων ανάδειξης και ένταξης εκτεταμένων αρχαιολογικών χώρων εντός αστικών ιστών, όπως οι περιπτώσεις της αρχαίας Δημητριάδος και της βυζαντινής Αγχιάλου.
  • Στη δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό. Το ναυάγιο της Περιστέρας το οποίο, αποδόθηκε στην ελληνική και διεθνή καταδυτική κοινότητα το 2020, πρόσφατα συμπεριελήφθη από το National Geographic στους 50 κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς του πλανήτη. Επιπλέον, είναι επισκέψιμα τρία ακόμη αρχαία ναυάγια στην Αμαλιάπολη και στη Σούρπη, ενώ μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, έχει δρομολογηθεί η απόδοση τεσσάρων ναυαγίων στην περιοχή της Αλοννήσου.
  • Στην εκπόνηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Μετεώρων, με στόχο τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξης και του σεβασμού του χαρακτήρα και της λειτουργίας της μοναστικής κοινότητας, αλλά και του ευάλωτου φυσικού περιβάλλοντος, ανάμεσα στην κοσμική και την πνευματική υπόσταση του χώρου.
  • Στο έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου στις Φθιώτιδες Θήβες, το οποίο μαζί με το θέατρο της Λάρισας και το θέατρο της αρχαίας Δημητριάδος δημιουργούν μια πολύτιμη θεματική διαδρομή που διασχίζει την Θεσσαλία.
  • Στην πολιτιστική διαδρομή που συνθέτουν τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του Πηλίου, καθώς και στα βυζαντινά μνημεία της Σκιάθου και ιδιαίτερα στο Κάστρο, που προκαλεί το ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο παπαδιαμαντιστών.
  • Στη βελτίωση της επισκεψιμότητας του σπηλαίου Θεόπετρας και στην ανάδειξη του νεολιθικού οικισμού στο Διμήνι.

Η κα Μενδώνη, συνοδευόμενη από την Έφορο Αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα Σδρόλια και τους υπεύθυνους του έργου, υποδέχθηκε και ξενάγησε τον πρωθυπουργό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και στο Μπεζεστένι. Η αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου ολοκληρώνεται, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ. Η αποκατάσταση του Μπεζεστενίου, της οθωμανικής αγοράς του 15ου αιώνα, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, ήδη ολοκληρώθηκε, ενώ ο Δήμος Λάρισας συνεχίζει το έργο της κατασκευής της νέας αγοράς εντός του μνημείου, συνολικού ύψους 4.185.000 ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑΝΕΚ του Υπουργείου Ανάπτυξης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Η πορεία των έργων Πολιτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο προγραμματισμός για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα, υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου και υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΠΟΑ και της περιφέρειας.

Σ. Ζαχαράκη: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει τον δρόμο στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας στη χώρα μας»

Η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη σε σύσκεψη στα Τρίκαλα.

Επίσης, σε σύσκεψη στα Τρίκαλα, υπό την κα Μενδώνη και την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, συζητήθηκαν θέματα δράσεων πολιτισμού και τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής. Η υφυπουργός Τουρισμού έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τον θεματικό τουρισμό, υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τον εμπλουτισμό και εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας αλλά και την ανάδειξη όλων των  προορισμών της. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι ειδικές μορφές τουρισμού αποτελούν εγγυητές μιας δικαιότερης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης».

Η κα Ζαχαράκη παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν το  προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά,  άνω των 56 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση υποδομών χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων αλλά και την προβολή του ορεινού τουρισμού, 28 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού ευεξίας, 14 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ελληνικών παραλιών, 22 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και προβολή δικτύου καταδυτικών πάρκων ενώ 46 εκατ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτήσουν το μαζικότερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανθρωπίνου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού».

Ειδική μνεία έγινε στο κομμάτι της γαστρονομίας και τις ενέργειες του υπουργείου για τη σύνδεση της παραγωγής με την φιλοξενία. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο έργο άνω των 17 εκατ.  ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη δημιουργία δικτύου γαστρονομίας και αγροτουρισμού, καθώς και του πρώτου σχετικού DMMO. H κα Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της παραγωγής με το τουριστικό προϊόν και τις προοπτικές ανάπτυξης που επιφυλάσσει για την περιοχή, αναφερόμενη και στα νέα Σήματα του υπουργείου για τα ελληνικά τυροκομία, ζυθοποιεία και ελαιοτριβεία. Ειδικά στάθηκε στο κομμάτι του καταδυτικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περαιτέρω ανάπτυξή του στην περιοχή.

Τέλος, συζητήθηκε η δυναμική μίας ευρείας γκάμας μορφών τουριστικής δραστηριότητας, όπως ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός, ο αναρριχητικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, αλλά και ο εκπαιδευτικός τουρισμός με τη Θεσσαλία να μπορεί να «προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και εμπειρίες απαντώντας ακόμη και στις πλέον εξεζητημένες ταξιδιωτικές προτιμήσεις».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η κα Ζαχαράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εκπροσώπους φορέων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και συμβάλλουν καθημερινά στην ανάδειξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η περιοχή προσφέρεται για τουρισμό σε κάθε εποχή του χρόνου. Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελεί σε μόνιμη βάση πόλο έλξης τουριστικών ροών, καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, το ποτάμι και την πεδιάδα.

Η  προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμων με καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως αυτές των Επιμελητηρίων και συλλόγων, για την προβολή των εκλεκτών τοπικών ποιοτικών προϊόντων, συμβάλλουν στην πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει προσφέρει πλέον πολλά νέα εργαλεία σε αυτήν την κατεύθυνση. Τα νέα Σήματα Επισκεψιμότητας για ελληνικά ελαιοτριβεία, ζυθοποιεία και τυροκομεία αλλά και τα περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν σε έργα προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θέτουν τις βάσεις για μια νέα εποχή εξωστρέφειας για την ελληνική περιφέρεια. Σε αυτήν την εποχή μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με σεβασμό πάντα, στον μοναδικό φυσικό, θρησκευτικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής με τον οποίο είναι ευλογημένη η περιοχή.

Ως Υπουργείο Τουρισμού, δεσμευόμαστε πως θα εφαρμόσουμε με συνέπεια το σχέδιο μας για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού  σχεδίου για τη Θεσσαλία του 2030».

Το άρθρο Λ. Μενδώνη: «Η Θεσσαλία αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό», έργα πολιτισμού 100 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/l-mendoni-i-thessalia-apotelei-anadyomeno-toyristiko-proorismo-erga-politismoy-100-ekat-eyro/

Κ. Νοτοπούλου: Ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής στέλνουν οι πολίτες του Βόλου

Επίσκεψη στο Βόλο πραγματοποίησε η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τους βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τους υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

Σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του τουριστικού τομέα.

Όπως τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η περιοχή στερείται αναπτυξιακής προοπτικής επειδή η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα εργαλεία που υπάρχουν για να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή στην κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι εισροές τουριστών είναι περιορισμένες ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν βρίσκεται στις περιφέρειες της χώρας που συγκεντρώνουν τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα. Τέλος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου παραμένει άπιαστο όνειρο.

Δέσμευση για στήριξη  μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εργαζόμενων

Απαντώντας στην αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με ρύθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και ρύθμιση δόσεων, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και νέο πτωχευτικό κώδικα με προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, εξήγησε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Θέλουμε καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας και αναβάθμιση τουριστικής εκπαίδευσης».

Αναβάθμιση Υποδομών

Όπως ανέδειξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  υπάρχει σοβαρή  έλλειψη υποδομών ανάγκη αναβάθμισης του λιμανιού Βόλου και του αεροδρομίου Αγχιάλου. Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι απαιτούνται λειτουργικές ανθεκτικές υποδομές, διασύνδεση των υποδομών και προσβασιμότητα για Όλους.

Περιφερειακά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να διαμορφωθεί μέσα από τη συνεργασία υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, αυτοδιοίκησης Ά και Β´ βαθμού, Πανεπιστημίου και των φορέων του τουρισμού και να υλοποιηθεί με την ύπαρξη ενός  ισχυρού οργανισμού προώθησης και διαχείρισης προορισμού.

Βραχυχρόνια Μίσθωση

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για ρύθμιση του πλαισίου βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως προβλέπουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με απαγόρευση δραστηριοτήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στα νομικά πρόσωπα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Την απελευθέρωση της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και έως 3 ακίνητα ανά ιδιοκτήτη και διαχειριστή και τη θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων για τη μικτή μίσθωση, δηλαδή 8-9 μήνες ως κατοικία ή φοιτητική κατοικία και 3 – 4 μήνες ως βραχυχρόνια. «Μαζί διαμορφώνουμε την περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. Για την άλλη τουριστική Ελλάδα, για τη Μαγνησία», ανέφερε.

Συνάντηση με Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε νωρίτερα συνάντηση με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Όπως είπε, η νέα γενιά είναι το μέλλον αλλά είναι και το παρόν και σήμερα δίνουμε μαζί τις μάχες της γενιάς μας για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Συνεστίαση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ιωνίας

Στη συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλήθος κόσμου έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «Η παρουσία μας σήμερα είναι η απάντηση στην τοξικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Εμείς απαντούμε με επιχειρήματα, προτάσεις για την ανάπτυξη του Βόλου και την ευημερία των ανθρώπων εδώ».

Το άρθρο Κ. Νοτοπούλου: Ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής στέλνουν οι πολίτες του Βόλου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/k-notopoyloy-ischyro-minyma-politikis-allagis-stelnoyn-oi-polites-toy-voloy/

swatitravel.com

 Certainly! Here's the continuation of the product description for Swati Travel:

We understand that everyone has different travel preferences, which is why we offer customized tour packages as well. Whether you want to add or remove destinations, change the itinerary, or tweak the activities, we can personalize your tour to suit your needs. Our team will work closely with you to create a trip that fits your budget, interests, and schedule.

At Swati Travel, we value transparency and honesty. We don't believe in hidden fees, surprises, or gimmicks. We provide you with a detailed breakdown of the tour package costs, so you know exactly what you're paying for. We also offer flexible payment options to make it easier for you to book your trip.

We take pride in our customer service and are always available to answer your questions or concerns. Our team is passionate about travel and loves sharing our knowledge and expertise with our customers. We want you to have a stress-free and enjoyable experience, from the moment you book your trip to the end of your tour.

So, what are you waiting for? Book your tour package with Swati Travel today and get ready for an adventure of a lifetime! Our team of experts is excited to show you the best of India and create memories that you'll treasure forever.

Top Beach Bags

Γ. Οικονόμου στο Twitter: Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό

Η καλοκαιρινή σεζόν του 2023 θα ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου, όπου έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες πτήσεις από τις ΗΠΑ. Μάλιστα σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι οι εγγεγραμμένες πτήσεις από τις ΗΠΑ έφτασαν ήδη τις 56, ενώ υπάρχουν διασυνδέσεις με Καναδά, Κίνα και Ισραήλ.

«Με σχέδιο για το 2023 έχουμε ήδη εγγεγραμμένες 56 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ ξεκινώντας από 11/3, από τον Καναδά με 2 πτήσεις, την Αυστραλία, την Κίνα και το Ισραήλ με πτήσεις κάθε σαββατοκύριακο. Η χώρα μας αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Οικονόμου.

Το άρθρο Γ. Οικονόμου στο Twitter: Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristiki-politiki/g-oikonomoy-sto-twitter-i-ellada-apotelei-koryfaio-pagkosmio-proorismo/

CapsuleT: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 4ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών “Idea Platform”

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 η πλατφόρμα των αιτήσεων για τον 4ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών “Idea Platform” του CapsuleT Travel and Hospitality Accelerator, θα παραμείνει ανοιχτή, για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ανλυτικότερα, ο CapsuleT αναζητά για το 4ο Idea Platform νέους και νέες, οι οποίοι έχουν καινοτόμες ιδέες και μπορούν να λύσουν πρακτικά, πραγματικά, προβλήματα στον τουρισμό μέσω της χρήσης τεχνολογίας.

Ο επιταχυντής πάντα με γνώμονα την προώθηση της καινοτομίας και την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προσκαλεί τις ομάδες να διεκδικήσουν μια θέση στο διαγωνιστικό πρόγραμμα και – εφόσον επιλεγούν – να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά με τη βοήθεια ειδικών του κλάδου πάνω στην ιδέα τους.

Το 12ημερο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι γεμάτο από workshops, mentoring sessions και ομιλίες από ειδικούς του κλάδου, όπως αναγνωρισμένοι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στελέχη μεγάλων οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, έχοντας απώτερο σκοπό να καθοδηγήσουν τις νεοσύστατες ομάδες, να στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξή της ιδέας τους αλλά και τη μετατροπή της σε μία νεοφυή επιχείρηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Το Idea Platform απευθύνεται σε νέους/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, αποφοίτους, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές/φοιτήτριες των σχολών της χώρας, νέα άνεργα στελέχη, καθώς και νέες επιχειρήσεις σε πολύ πρώιμο στάδιο δραστηριοποίησης με τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο. Σκοπός για τις συμμετέχουσες ομάδες είναι να υποβάλουν επιχειρηματικές προτάσεις που δύνανται να λύσουν πρακτικά προβλήματα που εντοπίζονται στον τουρισμό, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και να εστιάζουν στις κατηγορίες/τομείς του διαγωνισμού.

Η ομάδα του επιταχυντή αναζητά ιδέες που μπορούν να εξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με θετικό αντίκτυπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ενώ σε περίπτωση που το επιθυμούν οι 3 νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την δυνατότητα να προκριθούν απευθείας στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα από τις 3 Απριλίου 2023 έως και τις 3 Μαΐου 2023, θα πρέπει να είναι:

  • ομάδες (τουλάχιστον 2 άτομα) με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα για τον τουριστικό τομέα, η οποία προϋποθέτει τη χρήση τεχνολογίας για να εφαρμοστεί.
  • τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι 18 έως 35 ετών, απόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές σχολών σχετικών με τομείς, όπως οι Θετικές Επιστήμες, Μηχανική και Μηχανολογία, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τουριστικό Μάνατζμεντ και ούτω καθεξής.
  • οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι κάτοικοι Ελλάδας.
  • οι υποψήφιες ομάδες δε θα πρέπει να έχουν λάβει οποιαδήποτε άλλη χρηματοδότηση, πλην μόνο ενός πρώτου γύρου χρηματοδότησης/ή από φίλους και οικογένεια (που δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ)
  • στην περίπτωση που έχουν προχωρήσει ήδη σε ίδρυση εταιρείας, το διάστημα ίδρυσης θα πρέπει να είναι λιγότερο από 6 μήνες από την ημερομηνία αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι ομάδες συμμετέχουν με ιδέες για εφαρμογές σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι σχετικές με τους στόχους και τη θεματική ενότητα του Idea Platform, ήτοι: εφαρμογές και λύσεις, όπως:

  1. για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης (hotel management, revenue management, channel management, HR management, guest products & services, operation tools κ.τ.λ.),
  2. για τουριστικές μεταφορές (Distribution & Transfers)
  3. για μηχανές αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων (booking engines & ΟΤΑ)
  4. για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις (advanced booking engines, virtual/digital tours, experience management κ.α.)
  5. προϊόντα και λύσεις για αερολιμένες, θαλάσσιο τουρισμό-μαρίνες (διαχείριση σκαφών/ταξιδιωτών, διαχείριση/έλεγχος ποιότητας, κρατήσεων κ.α.)
  6. εφαρμογές και λύσεις αειφορίας (sustainability solutions), όπως εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, food waste, ανακύκλωση υλικών κ.ά. (ενδεικτικά εφαρμογές – λύσεις ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών εγκαταστάσεων, μουσείων αλλά και νησιών, χωριών, περιοχών με ιδιαίτερη τουριστική συγκέντρωση κ.τ.λ.),.
  7. εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών (όπως μέτρηση και αξιολόγηση υπηρεσιών, κοινωνικών δικτύων, διαφήμισης κ.τ.λ.).
  8. προϊόντα/υπηρεσίες και εφαρμογές για τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όπως λύσεις fintech (payments/billings/pricing engines), διαχείριση μεγάλων δεδομένων (big data analytics), cloud services, AI solutions, Augmented/Virtual Reality solutions κ.ά.
Δομή του προγράμματος

To 4ο Idea Platform θα έχει συνολική διάρκεια 12 ημερών και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 3 Απριλίου 2023 έως και 3 Μαΐου 2023, όπου θα λάβει χώρα και η Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων.

Το Idea Platform θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops), ομιλίες και συμβουλευτική καθοδήγηση (υλοποίηση προγράμματος μεσημεριανές/απογευματινές ώρες). Σημειώνεται, πως στο διάστημα των 12 ημερών συμπεριλαμβάνονται τόσο η προπαρασκευαστική περίοδος όσο και το διαγωνιστικό μέρος. Για την επιτυχή ολοκλήρωση και δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων στην Τελετή Λήξης (διαγωνιστικό μέρος-παρουσιάσεις) στις 3 Μαΐου 2023 απαιτείται η παρακολούθηση και συμμετοχή τουλάχιστον 1 μέλους της ομάδας, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το άρθρο CapsuleT: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 4ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών “Idea Platform” εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/technologia/capsulet-anoixan-oi-aitiseis-gia-ton-4o-neaniko-diagonismo-ideon-quot-idea-platform-quot/

Ολοκληρώθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum με περισσότερες από 17.000 B2B συναντήσεις

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Στο επιχειρηματικό γεγονός συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen και εστιατόρια. Στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, συναντήθηκαν με 149 παραγωγούς – μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για απευθείας συνεργασία μαζί τους.

→ΠΟΔΙΞ – ΝΑΤΤΟΥΡ: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού

Στη διάρκεια του διήμερου Forum πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αλλά και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς όπως δήλωσαν αρκετοί παραγωγοί από την Κρήτη, οι αγοραστές που είχαν συναντήσει στο 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες, αλλά και επέκταση των συνεργασιών που ξεκίνησαν τότε.

Σε αντίστοιχα θετικό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις και με νέους υποψήφιους αγοραστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη διοργάνωση το 47% των συμμετεχόντων, και από τις δύο πλευρές, δήλωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά κρητικών προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς/μεταποιητές.

Σημειώνεται ότι το 2ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια Παγκρήτιου Φόρουμ που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κρήτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στα Επιμελητήρια της Κρήτης και στην πρωτεύουσα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος, με την αμέριστη στήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και πάλι, σε μία προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της κρητικής γης σε νέες αγορές.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το άρθρο Ολοκληρώθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum με περισσότερες από 17.000 B2B συναντήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/ektheseis/oloklirothike-to-2o-pagkritio-forum-me-perissoteres-apo-17-000-b2b-synantiseis/

Α. Γκερέκου: Τα 3 Σ(ίγμα) για βιώσιμο και αειφόρο τουρισμό

«Ο τουρισμός αποτελεί ένα δυναμικό μέσο γνωριμίας και κατανόησης του πολιτισμού και της ιστορίας των χωρών, γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη επιρροή που μπορεί να ασκήσει στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ των λαών».Αυτό υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας το διεθνές συνέδριο με θέμα «Sustainable Development and Regional Integration in the Mediterranean within the Current Context of Security Challenges and Threats», που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η εξέταση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιφερειακής ολοκλήρωσης στην περιοχή της Μεσογείου, υπό το υφιστάμενο πλαίσιο των προκλήσεων και των απειλών στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της.

Η κα Γκερέκου σημείωσε πως, μολονότι ο τουρισμός αποτελεί μία από τις δυναμικότερες παγκόσμιες βιομηχανίες, με σταθερή διαχρονική εξέλιξη, η ανάπτυξη της οποίας επηρεάζεται από τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες και επηρεάζει τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές οικονομίες, μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε ως εργαλείο παραγωγής πολιτικής ήπιας ισχύος και παράγοντας ενδυνάμωσης των διεθνών σχέσεων. Επομένως, όπως επισήμανε «ζητούμενό μας είναι η τουριστική πολιτική στο μέλλον να μπορεί να συγκεράσει τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, πνευματικά και περιβαλλοντικά οφέλη με τους ανθρώπους, τους προορισμούς και τις χώρες υποδοχής, με κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και τη δημιουργία προοπτικής για ειρήνη και ευημερία».

Η πρόεδρος του ΕΟΤ αναφέρθηκε, επίσης, στην ολιστική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες της η Ελλάδα, η οποία είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και της ευεξίας, η χώρα του ευ ζην, με σημαντικά στοιχεία τη λαϊκή της παράδοση, την Άυλη Πολιτιστική της Κληρονομιά, τον αυθεντικό τρόπο ζωής, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα της και τη μοναδική ελληνική διατροφή. Καταλήγοντας, τόνισε: «Η χώρα μας, λοιπόν, είναι και  μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικού βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού μέσα από τα τρία Σ (συνεργασία, συντονισμό συνέπεια), που αποτελούν την εξίσωση-πρόκληση για τις κυβερνήσεις».

Το συνέδριο πραγματοποιείται στη σχολή Ικάρων στο Τατόι, με τη συμμετοχή Πρέσβεων, ανώτερων αξιωματούχων διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) και υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα από 25 χώρες.

Το άρθρο Α. Γκερέκου: Τα 3 Σ(ίγμα) για βιώσιμο και αειφόρο τουρισμό εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/a-gkerekoy-ta-3-s-igma-gia-viosimo-kai-aeiforo-toyrismo/

ACI World: Πλήρης ανάκαμψη της διεθνούς επιβατικής κίνησης έως το 2024

Η Airports Council International (ACI) World δημοσίευσε τις τελευταίες προβλέψεις για το μέλλον των αερομεταφορών, συμφώνα με τις οποίες άνοδο σημειώνει η ζήτηση των αεροπορικών ταξιδιών, παρά τους μακροοικονομικούς κινδύνους.

Μαζί με την τριμηνία ενημέρωση, δημοσιεύθηκαν οι ετήσιες προβλέψεις της παγκόσμιας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της ACI, αποκαλύπτοντας την αναμενόμενη εναέρια κυκλοφορία έως το 2041.

Με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών το 2022, παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές. Μάλιστα η παγκόσμια επιβατική κίνηση έφτασε στο 72% του 2019, με 6,5 δισ. επιβάτες. Παράλληλα μεγαλύτερη αύξησης σημειώθηκε στα εγχώρια ταξίδια -που έφτασαν το 79% των επιπέδων του 2019- παρά στα διεθνή που το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 60%.

Η ανάκαμψη του όγκου επιβατών το 2022 παρέμεινε άνιση σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις αγορές της Λατινικής Αμερικής-Καραϊβικής να αγγίζουν το 91% των επιπέδων του 2019, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να φτάνει στο 52%.

Για το 2023, η παγκόσμια επιβατική κίνηση προβλέπεται να φτάσει το 92% (ή 8,4 δισ. επιβάτες) των επιπέδων του 2019. Οι βασικές προβλέψεις για την παγκόσμια επιβατική κίνηση δείχνουν ότι ο κλάδος θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως το 2024, κυρίως λόγω των εγχώριων ταξιδιών.

Ο CEO της ACI World Luis Felipe de Oliveira δηλώνει: «Η άνοδος των αεροπορικών ταξιδιών μετά την άρση των περιορισμών το 2022 συνεχίζεται και το 2023. Γνωρίζουμε από την Παγκόσμια Έρευνα Ταξιδιωτών μας, που καλύπτει 4.125 ερωτηθέντες σε 30 χώρες, ότι το 86% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ταξιδέψει μέχρι αέρα το 2023 – αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα της ανάκαμψης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τη μία πλευρά, η πιθανή επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ στις μεγάλες οικονομίες σε συνδυασμό με την άνοδο των αεροπορικών ναύλων, λόγω των υψηλότερων τιμών των καυσίμων αεροσκαφών, επιβαρύνουν αρνητικά τη ζήτηση. Από την άλλη πλευρά, η επαναλειτουργία της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής αγοράς μετά τις ΗΠΑ, σηματοδοτεί μια σημαντική ώθηση στην παγκόσμια επιβατική κίνηση».

Η επιβατική κίνηση παγκοσμίως αναμένεται να φτάσει τα 19,3 δισεκατομμύρια το 2041

Τα αεροδρόμια παγκοσμίως θα έχουν 153,8 εκατ. μετακινήσεις αεροσκαφών έως το 2041. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ινδία προβλέπεται να είναι οι κορυφαίες αγορές για τις μετακινήσεις αεροσκαφών το 2041, αντίστοιχα, φιλοξενώντας το 23%, το 16% και το 4% των παγκόσμιων μετακινήσεων αεροσκαφών.

Το άρθρο ACI World: Πλήρης ανάκαμψη της διεθνούς επιβατικής κίνησης έως το 2024 εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/aci-world-pliris-anakampsi-tis-diethnoys-epivatikis-kinisis-eos-to-2024/

ΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την επέκταση του εποχικού επιδόματος

Τετράωρη στάση εργασίας (12:00 – 16:00) έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) για σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, λόγω της Πολιτειακής άρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα.

Επιπλέον συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και κάθε τουριστικό προορισμό από τα κατά τόπους σωματεία.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας από τον Μάιο του 2022 με συνεχείς συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, με κορύφωση των ενεργειών αυτών την σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και την υπόσχεση που λάβαμε για συνάντηση σε λίγες ημέρες.

Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο. Η επιστολή της ΠΟΞ που τάσσεται υπέρ του αιτήματος μας, στην πράξη αποδομεί το επιχείρημα της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

Το άρθρο ΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την επέκταση του εποχικού επιδόματος εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/poeet-kiryxi-4oris-stasis-ergasias-gia-tin-epektasi-toy-epochikoy-epidomatos/

Η ECDM Expo SE Europe επιστρέφει τον Μάιο – Όλες οι λεπτομέρειες

H Verticom θέτει στο επίκεντρο των εξελίξεων το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ και διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά την eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2023, η οποία επιστρέφει με ανανεωμένο εκθεσιακό format και θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 21 Μαΐου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως κάθε χρόνο, στους εκθεσιακούς χώρους του Ζαππείου θα βρεθούν ως εκθέτες, εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Digital Agencies που ασχολούνται με τη δημιουργία eShop και την ψηφιακή διαφήμιση, εταιρείες ψηφιακών πληρωμών και μεταφορικές εταιρείες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, για πρώτη φορά, θα στηθούν δύο μεγάλες συνεδριακές σκηνές, με σκοπό να φιλοξενήσουν τα δύο παράλληλα διήμερα συνέδρια, το διεθνές συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το διεθνές συνέδριο για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Διήμερο Συνέδριο eCommerce

Το eCommerce Expo θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις νέες τεχνολογίες και στις καινοτομίες που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ηγέτες της αγοράς, επιστήμονες και ειδήμονες, θα μοιραστούν εμπειρίες, στρατηγικές, βέλτιστες πρακτικές και τάσεις, σε διάφορες πτυχές της βιομηχανίας.

Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου ανέρχεται στα 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εξασφαλίζει συμμετοχή και στις δύο ημέρες. Για τα μέλη του GR.EC.A και για όσους κλείσουν το εισιτήριό τους έως τις 31 Μαρτίου 2023 προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο με κόστος 160 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Διήμερο Συνέδριο Digital Marketing

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν διεθνώς στην online επικοινωνία, την προσέλκυση πελατών και το content marketing.

Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου ανέρχεται στα 200 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εξασφαλίζει συμμετοχή και στις δύο ημέρες. Για τα μέλη του GR.EC.A και για όσους κλείσουν το εισιτήριό τους έως τις 31 Μαρτίου 2023 προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο με κόστος 160 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της ECDM Expo SE Europe 2023 θα διοργανωθούν και οι συνεδριακές εκδηλώσεις Digital Agencies Roundtable, το Keynote Dinner και για πρώτη φορά τα Digital Agencies Awards.

Οι εγγραφές όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις, έχουν ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ. Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο της ECDM Expo SEE 2023 είναι δωρεάν.

Το άρθρο Η ECDM Expo SE Europe επιστρέφει τον Μάιο – Όλες οι λεπτομέρειες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/epaggelmatika-taxidia/synedria/i-ecdm-expo-se-europe-epistrefei-ton-maio-oles-oi-leptomereies/

Δημόσια εκτέλεση μουσικής: σημασία, δικαιώματα/κόστος, τρόποι διαχείρισης

Κατά την περίοδο 10-13/2/2023 επισκεφθήκαμε τη HORECA 2023. Για μια ακόμα φορά απολαύσαμε τη διοργάνωση και δώσαμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Κατά την περιήγησή μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με εκθέτες και επισκέπτες, επαγγελματίες του χώρου, από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουμε για τάσεις, προοπτικές, αλλά και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ανάμεσα σε αυτά διέκρινα ένα θέμα με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ως τώρα στην αρθρογραφία την τελευταία δεκαετία, ίσως γιατί παλιότερα δεν είχε αναδειχθεί ή τουλάχιστον δεν είχε τις σημερινές διαστάσεις ώστε να με απασχολήσει: πρόκειται για το θέμα της δημόσιας εκτέλεσης μουσικής σε όλες τις πτυχές του, όπως αυτό απασχολεί σήμερα τα ξενοδοχεία, την εστίαση, και γενικά κάθε είδους κατάστημα που επιλέγει να την προσφέρει στους πελάτες του.

Για τη σημασία της προσφοράς μουσικής στις παραπάνω επιχειρήσεις δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα διαφωνούσε, είτε ως επιχειρηματίας είτε ως πελάτης. Η μουσική πράγματι αποτελεί σημαντικό στοιχείο για πολλές επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία και καταστήματα λιανικής πώλησης. Η προσφορά μουσικής στους πελάτες μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να βελτιώσει την εμπειρία τους. Για παράδειγμα, σε ένα εστιατόριο ή καφέ, η μουσική μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία χαλαρωτικής ατμόσφαιρας και να επιτρέψει στους πελάτες να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία θετικής εικόνας του εστιατορίου ή του καφέ στη συνείδηση των πελατών.

Επίσης, στα ξενοδοχεία η μουσική μπορεί να δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα στους κοινόχρηστους χώρους, όπως το lobby και το μπαρ. Η μουσική σε ένα ξενοδοχείο αποτελεί σημαντικό μέρος της εμπειρίας των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Το ξενοδοχείο πρέπει να παρέχει διαφορετικά είδη μουσικής σε κάθε χώρο, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη θεματική της βραδιάς. Για παράδειγμα, στο μπαρ του ξενοδοχείου μπορεί να παίζει τζαζ μουσική κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ μπορεί να αλλάξει σε πιο χορευτική μουσική για να δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Είναι ακόμα σημαντικό το να παρέχονται επιλογές μουσικής για χαλάρωση και διασκέδαση ανάλογα με τις ηλικίες του πελατολογίου. Μια λίστα με μουσική χαλάρωσης -για παράδειγμα- μπορεί να περιλαμβάνει ambient και chillout μουσική, ενώ μια λίστα με μουσική διασκέδασης μπορεί να περιλαμβάνει πιο ενεργητικά είδη, όπως pop και rock.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η προσφορά μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης και λιανικής πώλησης πρέπει να γίνεται με προσοχή και να λαμβάνονται υπόψη οι προτιμήσεις του κοινού και οι αξίες του καταστήματος. Επίσης, πρέπει να γίνεται σεβαστή η ησυχία των γειτόνων και η μουσική να μην είναι υπερβολικά δυνατή ή εκνευριστική για τους περαστικούς.

Τηρουμένων αυτών των προϋποθέσεων, η μουσική μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης ατμόσφαιρας στο κατάστημα, ανάλογα με το είδος της μουσικής που παίζει. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που προσφέρει εθνική κουζίνα μπορεί να παίξει μουσική που αντιστοιχεί στη χώρα της κουζίνας για να δώσει μια αυθεντική αίσθηση στους πελάτες. Επίσης, το είδος της μουσικής που θα ακούγεται σε ένα ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τον τύπο του ξενοδοχείου και το προφίλ των πελατών του. Υπάρχουν διάφορα είδη μουσικής που μπορούν να παιχτούν σε διαφορετικούς τύπους ξενοδοχείων, όπως:

  1. Κλασική μουσική: Ένα ξενοδοχείο πολυτελείας ή μια βίλα με στοιχεία αρχιτεκτονικής και τέχνης που αναφέρονται σε παραδοσιακές αξίες μπορεί να επιλέξει κλασική μουσική. Αυτό μπορεί να διαμορφώσει μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και κομψότητας στο ξενοδοχείο.
  2. Τζαζ μουσική: Το ξενοδοχείο με έμφαση στον πολιτισμό και στον τουρισμό μπορεί να επιλέξει τζαζ μουσική για το μπαρ του. Αυτό μπορεί να δώσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες και να συντελέσει στην αύξηση του πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  3. Ποπ/Ροκ μουσική: Τα ξενοδοχεία με στόχο τη νεολαία και τους επισκέπτες που θέλουν να διασκεδάσουν μπορούν να επιλέξουν ποπ/ροκ μουσική. Αυτό θα δημιουργήσει μια δυναμική ατμόσφαιρα και θα βοηθήσει στη διατήρηση του ενδιαφέροντος αυτών των πελατών του ξενοδοχείου.
  4. Μουσική ελαφρού τόνου: Ένα ξενοδοχείο που απευθύνεται σε οικογένειες ή σε ηλικιωμένους επισκέπτες μπορεί να επιλέξει μουσική ελαφρού τόνου. Αυτό μπορεί να προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και να βοηθήσει στην προαγωγή της χαλάρωσης και της αναψυχής των πελατών.

Επιπλέον, σε ένα ξενοδοχείο που έχει πολλαπλούς χώρους, όπως εστιατόριο, μπαρ, πισίνα, γυμναστήριο, κ.λπ., μπορεί να επιλεγεί διαφορετική μουσική για κάθε χώρο, ανάλογα με τη χρήση του χώρου και την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα, στο εστιατόριο μπορεί να παίζεται ρομαντική μουσική τη νύχτα, ενώ στην πισίνα μπορεί να παίζεται πιο δυνατή μουσική την ημέρα. Τέλος, μπορούν να δημιουργηθούν λίστες αναπαραγωγής με διαφορετικά είδη μουσικής, ούτως ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιλέξουν το είδος μουσικής που θέλουν να ακούσουν, ανάλογα με τη διάθεσή τους ή το είδος της βραδιάς που οργανώνει το ξενοδοχείο. Με αυτό τον τρόπο, η μουσική μπορεί να αποτελέσει ένα από τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαμονή των πελατών πιο ευχάριστη και άνετη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένας τρόπος για να προσελκύσει η επιχείρηση νέους πελάτες και να διατηρήσει τους υφιστάμενους πελάτες ευχαριστημένους, παίζοντας το είδος μουσικής που αντιστοιχεί στο κοινό της.

Τέλος, η προσφορά μουσικής στην επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Ειδικότερα, επειδή η μουσική μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση των ανθρώπων, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ενδέχεται να είναι πιο ευχάριστοι και παραγωγικοί όταν ακούν μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Επομένως, αν ο επιχειρηματίας σκέπτεται να προσφέρει μουσική στην επιχείρησή του, αξίζει να εξετάσει τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν και τα οφέλη που μπορούν αυτές να προσφέρουν.

Επειδή ο άμεσος αντίλογος εδώ είναι τα δικαιώματα δημόσιας εκτέλεσης μουσικής και το συνακόλουθο κόστος, που πράγματι είναι μεγάλο και απασχολεί έντονα τους επαγγελματίες, ας δούμε το καθεστώς που ισχύει αναφορικά με τα δικαιώματα αυτά, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μετά την αναστολή λειτουργίας της ΑΕΠΙ, η κατάσταση σχετικά με τα δικαιώματα μουσικής έχει γίνει αρκετά πολύπλοκη. Πλέον υπάρχουν 3 οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων, οι οποίοι βάσει νόμου δικαιούνται να εισπράττουν για χρήση δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τα καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα, είναι οι ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ), Αυτοδιαχείριση (Autodia), που εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα, και ο GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων), που εισπράττει τα συγγενικά δικαιώματα (δισκογραφικές, τραγουδιστές, οργανοπαίκτες).

Ο κάθε οργανισμός διαθέτει δικό του εισπρακτικό μηχανισμό και -φυσικά- δική του τιμολογιακή πολιτική, έχοντας -με αυτόν τον τρόπο- διπλασιάσει -στην καλύτερη περίπτωση- το κόστος των καταστημάτων για την δημόσια εκτέλεση της μουσικής. Και πέρα από αυτό, πρόσφατα ψηφίστηκε και νόμος που επιτρέπει στους οργανισμούς αυτούς να διεκδικούν και αναδρομικά για τα προηγούμενα έτη. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τους ελέγχους που κάνει ο οργανισμός Grammo σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ ως προς τη νομιμότητα κτήσης της μουσικής στα καταστήματα, τότε τα ποσά που πρέπει να πληρώνει κάθε επαγγελματίας για να έχει μουσική στην επιχείρησή του γίνονται δυσβάσταχτα. Σύμφωνα δε και με τον νόμο 2121/93 προβλέπονται αστικές και ποινικές κυρώσεις για όσους καταστηματάρχες δεν κάνουν νόμιμη χρήση της μουσικής.

Υπάρχουν βέβαια τρόποι ώστε οι επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος για τα δικαιώματα της μουσικής. Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, οι επιχειρήσεις μπορούν να μεταδίδουν μουσική που δεν εκπροσωπείται από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Φυσικά πρόκειται για άγνωστα μουσικά θέματα, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα club ή σε ένα κατάστημα όπου είναι απαραίτητη π.χ. η ελληνική μουσική. Είναι όμως πολύ καλή μουσική ως background σε ένα εστιατόριο, take away coffee, lobby ξενοδοχείου, κ.α. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο επιχειρηματίας στην προκειμένη περίπτωση είναι να απευθυνθεί σε πιστοποιημένο πάροχο, που θα του εξασφαλίσει τη νόμιμη απαλλαγή από δικαιώματα, και βέβαια να κάνει χρήση αποκλειστικά αυτής της μουσικής. Ένας άλλος τρόπος μείωσης των εξόδων της επιχείρησης για πνευματικά δικαιώματα είναι η μετάδοση εμπορικού ρεπερτορίου πιστοποιημένου είτε από την ΕΔΕΜ είτε από την Αυτοδιαχείριση. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσει για πνευματικά δικαιώματα μόνο στον έναν από τους δύο οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Ελπίζουμε να δώσαμε κάποιες απαντήσεις στους φίλους επαγγελματίες που μας εξέθεσαν το πρόβλημά τους αυτές τις μέρες. Ο τουρισμός και γενικά η επιχειρηματικότητα χρειάζονται στήριξη και συμβουλευτική, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε. Με τιμάτε που παρακολουθείτε τις αναρτήσεις και την αρθρογραφία μου από το 2010 στο φιλόξενο αυτό χώρο. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας!

Το άρθρο Δημόσια εκτέλεση μουσικής: σημασία, δικαιώματα/κόστος, τρόποι διαχείρισης εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/column/arthro/dimosia-ektelesi-moysikis-simasia-dikaiomata-kostos-tropoi-diacheirisis/

Σύμπραξη τουρισμού για τα Χανιά: Ο ΕΟΤ συμβάλλει στην προβολή του προορισμού

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του τουρισμού η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 την ετήσια εκδήλωση της στo Παλιό Λιμάνι Χανίων. Διανύοντας φέτος τον 5ο χρόνο δράσης της, η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» υποδέχεται τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό (ΕΟΤ) στο σχήμα συνεργασίας της, μεγιστοποιώντας τη δυναμική και την περαιτέρω προβολή του προορισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, «η επόμενη μέρα του τουρισμού θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την προ covid εποχή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλα τα όπλα που έχουμε στην διάθεσή μας. Κυρίως χρειαζόμαστε ένωση δυνάμεων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε στον ΕΟΤ να συμμετάσχουμε ενεργά στις συμπράξεις της Marketing Greece και του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένους προορισμούς. Απόψε παρουσιάσαμε μια από τις συνεργασίες μας στα Χανιά. Ο προορισμός αποκτά ένα ακόμα πλεονέκτημα το οποίο πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά το επόμενο διάστημα! Ενισχύουμε στην πράξη το τουριστικό μας προϊόν!»

Έχοντας υλοποιήσει πλήθος ενεργειών, ψηφιακές καμπάνιες προβολής, δημιουργία content (video, φωτογραφικό υλικό, ταξιδιωτικά αφιερώματα στο discovergreece.com, δημοσιογραφικά ταξίδια με διεθνή ΜΜΕ) η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά», με όχημα 3 νέα videos, εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις ξεχωριστές εμπειρίες και την αυθεντική ταυτότητα του προορισμού.

Ειδικότερα, τα videos Chania By Locals αφηγούνται το πλήθος των ιστοριών που πηγάζουν από τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς που ζουν μέχρι σήμερα στην παλιά πόλη των Χανίων, προσδίδοντας της αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα. Τρεις διαδρομές με διακριτό χαρακτήρα παρακινούν τον θεατή να ανακαλύψει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και τη γαστρονομία της πόλης, ενώ παράλληλα τον προτρέπει να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους κατοίκους, αποκτώντας πρόσβαση στην ουσιαστικότερη πλευρά του προορισμού.

Η κα Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece εστίασε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η Σύμπραξη λέγοντας πως «η αποτελεσματικότητα του έργου της Σύμπραξης είναι κυρίως προϊόν της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους partners της. Και η ένταξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Σύμπραξη όχι μόνο επιβεβαιώνει την ποιότητα του έργου που υλοποιείται εδώ και 5 χρόνια, αλλά έρχεται να υποστηρίξει δυναμικά και τη συνέχειά του. Οι συνθέσεις δυνάμεων είναι και αυτές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση ενός προορισμού και θέτουν τις βάσεις για την  επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. Ένα θερμό ευχαριστώ στους partners για την εμπιστοσύνη, τη συνέπεια και τη συνέχεια στο κοινό μας όραμα για τον προορισμό των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής τους».

Ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή ικανοποίηση υποδεχτήκαμε στα Χανιά όλους τους εταίρους του cluster  που έχει δημιουργηθεί από το  2019  (Marketing  Greece, Eurobank, Aegean, Fraport Greece) . Μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία ευόδωσε και έγινε ένα πετυχημένο παράδειγμα και για άλλους προορισμούς. Η παρουσία όλων των εταίρων αλλά και η ένταξη του ΕΟΤ σε αυτή την προσπάθεια, και φυσικά  η σταθερή και διαρκής στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, δείχνει ότι το χτίσιμο συμμαχιών και η συλλογική προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα, ανεβάζουν τον τουρισμό μας και αποδίδουν τα οφέλη στην κοινωνία και τον τόπο. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια σταθερά και με συνέπεια ώστε τα Χανιά να γίνουν ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς όπως ακριβώς το αξίζουν».

Ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που έχει υλοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια  η “Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά”, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των Χανίων ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και πέρα των στενών καλοκαιρινών ορίων. Το επιτυχημένο στρατηγικό σχέδιο προώθησης του προορισμού που υλοποίησε με επαγγελματισμό και δημιουργικότητα η Σύμπραξή μας σε συνδυασμό με τα επιτευχθέντα αποτελέσματα,  αναδεικνύουν την άψογη συνεργασία μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης και αποδεικνύουν ξεκάθαρα την αξία των συντονισμένων ενεργειών μεταξύ φορέων που μοιράζονται το ίδιο όραμα και κοινούς στόχους.

Συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και με ακόμη υψηλότερες προσδοκίες, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες φορείς που συνέβαλαν μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας στην επιτυχημένη έκβαση ενός πρωτοπόρου εγχειρήματος. Τέλος, καλωσορίζω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το νέο μέλος της Σύμπραξής μας, που θα συμβάλει με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου και του έργου μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία των συνεργασιών ως βασική προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού».

Η κα Μαρίνα Βάλβη, Marketing Director της Aegean, τόνισε: «Η Aegean αποτελεί ιδρυτικό μέλος της  Σύμπραξης Τουρισμού για τα Χανιά αναγνωρίζοντας τη μοναδική δυναμική του προορισμού αλλά και το όραμα των ανθρώπων του τόπου για τον τουρισμό.  Μπαίνοντας στην 5η χρονιά επιτυχούς συνεργασίας, χρονιά που σηματοδοτείται  από την εξαιρετικής σημασίας ένταξη του ΕΟΤ στη Σύμπραξη, αισθανόμαστε περισσότερο σίγουροι από ποτέ ότι είμαστε μια ενωμένη ομάδα με κοινή στρατηγική και ένα στόχο. Να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μοναδικότητα των Χανίων και να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ζήσουν την αυθεντικότητα του τόπου και των ανθρώπων του.

Η Aegean θα συνεχίζει να συνδράμει στον κοινό αυτό στόχο, τόσο προσφέροντας προβολή σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της όσο και δημιουργώντας ένα  δυνατό πρόγραμμα σύνδεσης των Χανίων όλο το χρόνο, μέσω των κόμβων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και με απευθείας πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού το καλοκαίρι, όπως αυτή του Ισραήλ που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες από τη βάση των Χανίων».

Ο κ. Ευθύμιος Λαμπαδιάρης, επικεφαλής Διεύθυνσης Ξενοδοχείων & Τουρισμού της Eurobank δήλωσε: «H Eurobank στηρίζει κάθε μπροστά του Τουριστικού Κλάδου. Η συμμετοχή της Τράπεζάς μας σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την σημασία του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνίας  και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ,έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να και παρέχει την στήριξη της έμπρακτα μέσω τόσο της στρατηγικής της συνεργασίας με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece όσο και με την χρηματοδότηση οποιουδήποτε βιώσιμου επενδυτικού σχεδίου μικρού η μεγάλου που δρομολογούν οι υγιείς δυνάμεις του κλάδου. Στα πλαίσια αυτά η Τράπεζα είναι κοντά στις επιχειρήσεις του κλάδου, συζητά τα επιχειρηματικά τους πλάνα και σχεδιάζει λύσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών τους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους. Ο ελληνικός τουρισμός παράγει άμεσα και έμμεσα το  25% του ΑΕΠ της χώρας με την τάση να είναι αυξανόμενη. Η χρηματοδότηση λοιπόν  του εν λόγω πολύ σημαντικού κλάδου για την ελληνική οικονομία αποτελεί βασικό πυλώνα επίτευξης των στρατηγικών μας στόχων.

Τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας πολλά. Πλέον της ισχυρής μας ρευστότητας  έχουμε πλέον και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και διαθέσιμους πόρους που διασφαλίζουν την ομαλή χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων με τους πλέον ανταγωνιστικούς όρους όπως ενδεικτικά η χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ή προγράμματα εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που παρέχουν πολύ ανταγωνιστικούς όρους. Σε όλα αυτά τα προγράμματα η Τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά  σε πόρους και δομές με σημαντικά και απτά αποτελέσματα έως σήμερα».

Το άρθρο Σύμπραξη τουρισμού για τα Χανιά: Ο ΕΟΤ συμβάλλει στην προβολή του προορισμού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/sympraxi-toyrismoy-gia-ta-chania-o-eot-symvallei-stin-provoli-toy-proorismoy/

Το 2o Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων «υπέγραψε» 19.000 επιχειρηματικές συναντήσεις

Mε τη συμμετοχή 149 παραγωγών και μεταποιητών τροφίμων από την Κρήτη και τη διενέργεια πλέον των 19.000 B2B συναντήσεων με εκπροσώπους από 63 ομίλους εταιρειών, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, Super Market, Δικτύων Διανομής, Delicatessen και εστιατορίων, ολοκληρώθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α) στις 17 & 18 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι το 2o Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων διενεργήθηκε υπό την σκέπη των 4 επιμελητηρίων της Κρήτης, σε συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, καθώς και την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Forum, του οποίου φέτος οι συμμετοχές ήταν αυξημένες σε ποσοστό 25% σε σχέση με πέρυσι, αποτελεί πλέον θεσμό έχει ως στόχο την ανάδειξη και εξωστρέφεια της αγροδιατροφής της Κρήτης, ένα πλούσιο και μεγάλο κεφάλαιο του νησιού που υπογράφει και το τουριστικό brand της μεγαλονήσου. Στο διήμερο workshop όπως προαναφέρθηκε συμμετείχαν δωρεάν δεκάδες τοπικοί παραγωγοί καθώς και επιχειρήσεις οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές B2B συναντήσεις με δυνητικούς αγοραστές.

Υπογραμμίζεται ότι ο τομέας της αγροδιατροφής καθώς και της γαστρονομίας της Κρήτης αποτελούν δύο δυνατά «κανάλια» προώθησης και εξωστρέφειας ολόκληρου του νησιού. Δύο κλάδοι που θα πρέπει να συνδέονται άρρηκτα με τον τουρισμό και κυρίως με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες δέχονται εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο. Με το terroir του νησιού να αποτελεί έναν «θησαυρό» και σαφώς και το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων προορισμών.

Κατά την έναρξη του 2ου Παγκρήτιου Forum στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι : «το 2ο Παγκρήτιο φόρουμ Κρητικών προϊόντων, μια ιδέα που ξεκίνησε από το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης πήρε σάρκα και οστά. Μια ιδέα που ξεκίνησε για να αναδείξουμε  την υγιεινή διατροφή, την ευζωία ως μοντέλο αναπόσπαστο της καλής φιλοσοφίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αξιών που υπηρετεί το υφυπουργείο Αθλητισμού.

 Μια ιδέα που βρήκε αμέσως ανταπόκριση στο πρόσωπο των τεσσάρων Προέδρων των Επιμελητηρίων της Κρήτης και που σήμερα είμαστε εδώ για δεύτερη χρονιά στη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας μας,  στο Ποδηλατοδρόμιο μαζί με περίπου 160 εκθέτες, παραγωγούς τυποποιημένων προϊόντων με προγραμματισμένα περίπου 19,000 ραντεβού b2b. Συναντήσεις πολλές που από αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνίες. Το μοντέλο της υγιεινής διατροφής, της Κρητικής διατροφής να καθιερωθεί σε όλους όσους επιθυμούν να έχουν οφέλη από τον αθλητικό τουρισμό, ούτως ή άλλως είναι ένας από τους βασικούς στόχους του υφυπουργείου Αθλητισμού. Χαιρόμαστε με αυτή την εξέλιξη, αποφασίσαμε του χρόνου να πάμε ακόμα ψηλότερα και σε αριθμό συμμετεχόντων χωρίς να αλλοιώσουμε την ποιότητα, την αυστηρότητα και τον επαγγελματισμό, αλλά να πάμε ακόμα πιο ψηλά και έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Ευχόμαστε λοιπόν στα καλύτερα. Η Ελλάδα αλλάζει, ο αθλητισμός αλλάζει η υγιεινή διατροφή, η κρητική διατροφή εκτινάσσεται. Του χρόνου θα πάμε ακόμα ψηλότερα, με ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών – μεταποιητών τροφίμων κι ακόμα περισσότερους εκπροσώπους από ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen και εστιατόρια. Να ξεπεράσουμε τα 20.000 Β2Β χωρίς να αλλοιώσουμε την ποιότητα, τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό. Και να βγούμε και έξω από τα ελληνικά σύνορα, διοργανώνοντας Φόρουμ και στην κεντρική Ευρώπη! Θα αξιοποιήσουμε και τη μεγάλη ευκαιρία με τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» στο Karteros Beach Sports Center τον προσεχή Σεπτέμβριο. Να γνωρίσουν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν –και οι 26 χώρες της λεκάνης της Μεσογείου με αθλητές, προπονητές συνοδούς, επισκέπτες κλπ- τα φημισμένα κρητικά προϊόντα διατροφής και πόσο απαραίτητα είναι στον αθλητισμό».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης σε παρέμβαση του, στο πλαίσιο της έναρξης του Forum δήλωσε ότι η κρητική κουζίνα κερδίζει μερίδιο στην παγκόσμια γαστρονομία και στάθηκε στην σημασία των κρητικών προϊόντων που αποτελούν ισχυρό κανάλι εξωστρέφειας της χώρας, όπως είπε. Στο μεταξύ ο κ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στις θεματικές μορφές τουρισμού, αναφέροντας πως η γαστρονομία της Κρήτης αποτελεί ένα ισχυρό όπλο προς την ανάπτυξη αυτών.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι «Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στην Αθήνα αποτελεί ένα τεκμήριο του γεγονότος ότι ο θεσμός έχει ήδη μετεξελιχθεί σε ένα μοχλό ενίσχυσης των συνεργασιών και ένα σημαντικό αναπτυξιακό κεφάλαιο για την Κρήτη. Στη δεύτερη στη σειρά διοργάνωση, βάζουμε τον πήχη ψηλότερα, στοχεύοντας σε περισσότερες και αποδοτικότερες B2Β συναντήσεις και επαγγελματικές επαφές ουσίας και προωθώντας την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, που χρειάζεται να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό. Συνδέουμε την Κρητική διατροφή και τα αγνά κρητικά προϊόντα με την ευζωία, τον υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων της διοργάνωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, επισήμανε στον χαιρετισμό του τα εξής: «Με το “2ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων της Αθήνας” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ισχυροποιούμε μεθοδικά και συντονισμένα την εμπορική παρουσία του Αγροδιατροφικού τομέα του νησιού μας στην πρωτεύουσα, στοχεύοντας στρατηγικά και στο σύνολο της Ελληνικής Αγοράς.

Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε δυναμικά έναν ακόμα θεσμό πολυεπίπεδης προβολής και εμπορικής προώθησης της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών μας. Συνεπής συμπαραστάτης μας και φέτος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Στο Επιμελητήριο Χανίων συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση την εξωστρεφή μας δράση, εξαιτίας της δυναμικής που ανέπτυξαν οι επιχειρήσεις των Χανίων και το 2022, όταν η αξία των Χανιώτικων εξαγωγών συνέχισε την ανοδική «τροχιά» των τελευταίων ετών (επιπλέον +18,81% στο Α΄4μηνο του 2022), κατακτώντας τη νέα κορυφή των 48.000.000 ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο. Σε ηγετική θέση, ο κλάδος των Τροφίμων – Ποτών και η υπεραξία της Γης των Χανίων (στους 20.898 τόνους)».

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης υπογράμμισε «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε και φέτος στη διοργάνωση του, 2ου Παγκρήτιου Φόρουμ,  που έχει καθιερωθεί πλέον ως πρότυπο επιτυχούς συνεργατικού εγχειρήματος. Η πραγματοποίηση σήμερα και αύριο των Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων,  θα δώσει μια ουσιαστική δυνατότητα  στους επιχειρηματίες της ξενοδοχίας, των Δικτύων Διανομής και των Supermarkets, στο να γνωρίσουν -και να συνεργαστούν, με εξαιρετικούς παραγωγούς και προϊόντα της Κρητικής Διατροφής. Τουρισμός, ευζωία και Γαστρονομία αποτελούν κρίκους μιας κοινής αναπτυξιακής προσπάθειας. Η διασύνδεση τους μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή, είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει την αναβάθμιση της θέσης μας στο παγκόσμιο τουριστικό, διατροφικό και αθλητικό  γίγνεσθαι. Εύχομαι στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία στις συναντήσεις τους και αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμφωνίες».

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης επισήμανε ότι «το 2ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων» αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός που υποστηρίζει την εξωστρέφεια και ενισχύει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των Κρητικών επιχειρήσεων, προωθώντας τα ποιοτικά τοπικά Κρητικά προϊόντα στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί δε μοναδική ευκαιρία τόσο για τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες όσο και για τους εμπορικούς επισκέπτες του Forum να αναπτύξουν νέες συνεργασίες, να επεκτείνουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους επαφές και να δημιουργήσουν νέα «κανάλια» διανομής και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε υφιστάμενους και νέους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Το άρθρο Το 2o Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων «υπέγραψε» 19.000 επιχειρηματικές συναντήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/ektheseis/to-2o-pagkritio-forum-proothisis-kritikon-proionton-ypegrapse-19-000-epicheirimatikes-synantiseis/

Λιμάνια και Περιβάλλον

Παραδοσιακά τα λιμάνια συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πλοίων ανάλογα φυσικά με την κατηγορία και τον χαρακτήρα τους. Είναι γεγονός ότι παρατηρούνται ενίοτε περιβαλλοντικά ατυχήματα.

Τα τουριστικά λιμάνια συγκεντρώνουν δεκάδες πλοίων από κρουαζιερόπλοια μέχρι μικρά τουριστικά σκάφη, ακτοπλοϊκά και ημερόπλοια. Η συνεχής διαρκής πολιτική περιβάλλοντος πρέπει να ακολουθείται για την ποιοτική και σύννομη λειτουργία του λιμανιού. Η υποδοχή των λυμάτων και η συλλογή των απορριμμάτων, η καθαριότητα της λιμενική ζώνης, η πραγματοποίηση ανακύκλωσης έχουν σημασία, ενώ πρέπει να δίνεται προσοχή στην συντήρηση των εγκαταστάσεων και σαφώς στο συνεχή ευπρεπισμό της περιοχής.

Τα λιμάνια συχνά παρουσιάζουν υψηλή κίνηση πλοίων, καθώς πραγματοποιούνται φορτοεκφορτώσεις , ανεφοδιασμοί καυσίμων ενώ έρχονται ή αναχωρούν χιλιάδες επιβάτες. Υπάρχουν εξειδικευμένα λιμάνια για κρουαζιεροπλοια, πετρελαιοειδή, μεταλλεύματα, κοντέινερ υγραέρια. Συνήθως τα πιο επικίνδυνα φορτία μετά τα χημικά είναι τα πετρελαιοειδή. Υπάρχουν ενίοτε ατυχήματα πάνω σε διαδικασίες φόρτωσης ή εκφόρτωσης τους μια και σπάνε οι αγωγοί.

Εντός των λιμανιών πραγματοποιούνται πετρελεύσεις ενώ επίσης τα πλοία είναι υποχρεωμένα να παραδίδουν τα απόβλητα ελαίων, καύσιμων και σεντινών, όπως επίσης και τα απορρίμματα τους. Τα λιμάνια είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, και φυσικά να παραδίδουν αστικά απορρίμματα, ανακύκλωση στους  Οργανισμούς Λειτουργίας Λιμανιών και τα κατάλοιπα σε πιστοποιημένες εταιρείες – διαχείρισης καταλοίπων πλοίων.

Μια άλλη περιβαλλοντική επίπτωση στα λιμάνια προέρχεται από τους αερίους ρύπους που καλύπτουν με επικίνδυνες ουσίες την ατμόσφαιρα.

Τα λιμάνια, δεδομένου ότι αποτελούν τον κύριο άξονα του θαλασσίου εμπορίου, πρέπει να εφαρμόζουν τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης με σημαντική βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος, η οποία είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένη  με την οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας. Τα λιμάνια μεταφόρτωσης συγκεντρώνουν πολλά πλοία  μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τα πορθμεία, τα λιμάνια κόμβοι κρουαζιέρας  και τα μεγάλα ακτοπλοϊκά λιμάνια συγκεντρώνουν χιλιάδες επιβάτες.

Οι λιμενικές αρχές πρέπει να ασκούν περιβαλλοντική πολιτική σύμφωνη με τις αρχές της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται  στην Ελλάδα από το Λιμενικό ¨Σώμα και τη Διεύθυνση Προστασίας του Περιβάλλοντος. Όταν γίνει ένα ατύχημα στην Ελλάδα επεμβαίνει με δράσεις το Λιμενικό Σώμα και ιδιώτες που διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και τα ανάλογα  πλοία. Η πληρωμή των εξόδων διάσωσης του περιβάλλοντος γίνεται από τον ρυπαίνοντα  αλλά και από την ασφαλιστική εταιρεία, για τα πλοία δηλαδή το P and I Club.

Υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί, ενώ έχει αναπτύχθεί  ένας μηχανισμός για την περιβαλλοντική αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του λιμανιού, και φιλοδοξεί να προχωρήσει σε ένα πλέον εξελιγμένο στάδιο οργάνωσης και διαχείρισης μέσω των ακόλουθων δράσεων:

  • Συνοπτικά Σύστημα Περιβαντολλογικής Διαχείρισης
  • Παρακολούθηση Ποιότητας Περιβάλλοντος
  • Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων
  • Αντιμετώπιση Εκτάκτων Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης

Το άρθρο Λιμάνια και Περιβάλλον εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/column/arthro/limania-kai-perivallon/

Υπεγράφη σύμφωνο Συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο πρόεδρος της Λέσχης Ακρόπολις – Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού Αττικής (Λ.Α.Ε.Α. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

Το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την συνδρομή του Ε.Ε.Σ. προς την Λ.Α.Ε.Α. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στην υγειονομική κάλυψη/παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε παντός είδους εκδηλώσεις που διοργανώνει για την επισιτιστική ενίσχυση-βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Από πλευράς της, η Λ.Α.Ε.Α. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, αναλαμβάνει την ενημέρωση όλων των μελών της για το έργο του Ε.Ε.Σ. αλλά και την εν γένει κοινοποίηση/δημοσιοποίηση των δράσεων του Ε.Ε.Σ. στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαθέτει. Επίσης, θα συνεισφέρει ουσιαστική βοήθεια σε είδη διατροφής που θα διαθέτει σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την υποβοήθηση του τεράστιου ανθρωπιστικού έργου του Ε.Ε.Σ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρώην υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Βασίλης Σπανάκης,  ο κ. Τάσος Γαιτάνης εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων & Περιχώρων κ. Παναγιώτη Σαχινίδης, ο Γέροντας Παρθένιος κ.α. όπως ο αντιπεριφερειάρχης Π.Α. κ. Νίκος Παπαγεωργίου ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Π.Α., η κα Δήμητρα Αγγελάκη εντεταλμένη σύμβουλος Αγροτοδιατροφής της Π.Α., η κα Χαρά Μητσοτάκη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ο κ. Αναστάσιος Μαρίνος αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου, ο κ. Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ – ΠΟΕΣΕ, η κα Χαρά Κοβούση διευθύντρια ΙΕΚ Αναβύσσου, η κα διευθύντρια ΙΕΚ Ζωγράφου κα Καδδά Κωνσταντίνα, ο κ. Τάκης Κούκος επίτιμος γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας επισιτισμού και τουρισμού, ο ξενοδόχος κ. Αντώνης Νικολουδάκης, ο κ. Ιωάννης Σκορδίλης οίνοποιός από τα Κύθηρα, ο κ. Γκίκας Σπύρος λογιστής της Λέσχης, ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Τμήμα Διοικητ. Μέριμνας κ. Φεστερίδης Ιωάννης, ο κ. Θεόδωρος Ρούσος πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες». ο κ. Κουβέλης Γιώργος διευθύνων σύμβουλος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Olymp Awards, ο κ. Παντελής Σκουρλάς σκηνοθέτης, ο επιχειρηματίας κ. Θανάσης Μπέλλος.

Παρευρέθηκαν επίσης: o κ. Νίκος Μπακόλας – κα Όλγα Μανωλίτση ιδρυτικά μέλη της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ο κ. Βασίλης Μπέκας – ο κ. Παναγιώτης Τζίμας, ο κ. Κώστας Κωβαίος – ο κ. Θανάσης Καραίνδρος μέλη του ΔΣ της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Τα επίτιμα μέλη Ειδικής Αγωγής Α.με.Α της ΛΑΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, κα Δέσποινα Αλειφέρη,  κ. Εμμανουήλ Λαντζουράκη, κ. Αντώνη Μιτρούση.

Ο κ. Νικόλαος Πολίτης οινοχόος – η κα Μαρία Ζησούλη – ο κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλοςο κ. Αθανάσιος Σκούρας τ. αρχιμάγειρας στο Προεδρικό Μέγαρο – ο κ. Λευτέρης Καραντάνης – ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, ως επίτιμα μέλη, αλλά και πολλά μέλη της Λέσχης.

Το άρθρο Υπεγράφη σύμφωνο Συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/ypegrafi-symfono-synergasias-toy-ellinikoy-erythroy-stayroy-amp-tis-leschis-archimageiron-attikis-akropolis/

Fake κριτικές. Γιατί πολλοί αδυνατούν να τις εντοπίσουν;

Ορισμένοι καταναλωτές φαίνεται να είναι αρκετά καλοί ώστε να εντοπίζουν τις fake κριτικές, συγκριτικά με άλλους, που συνιστούν την πλειοψηφία, οι οποίοι αδυνατούν να ξεχωρίσουν τις fake από τις αυθεντικές.

Αυτό δείχνει μια πρόσφατη έρευνα που βασίστηκε σε 1.600 κριτικές ξενοδοχείων (από το 2011 έως το 2013 – από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που φιλοξενούν κριτικές), αυθεντικές και fake, στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγο. Για τις fake κριτικές οι ερευνητές προσέλαβαν άτομα να τις γράψουν.

Οι ερευνητές προσκάλεσαν 400 άτομα, στα οποία τους έδωσαν να διαβάσουν οκτώ κριτικές για ένα (διαφορετικό κάθε φορά) ξενοδοχείο στο Σικάγο. Κατόπιν τους ζήτησαν να μαντέψουν ποιες είναι fake ή αυθεντικές και γιατί. Ανάμεσα στις οκτώ κριτικές υπήρχαν δύο θετικές που ήταν fake και άλλες δύο που ήταν γνήσιες, καθώς και δύο fake αλλά και δύο γνήσιες αρνητικές.

Εντέλει αποδείχτηκε ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται περισσότερο τις αρνητικές παρά τις θετικές κριτικές. Θεωρούν ότι το πιο πιθανό είναι να είναι ψευδείς οι θετικές κριτικές.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί θεωρούσαν ότι μια αρνητική κριτική ήταν αξιόπιστη, διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβαναν πλήρως υπόψη τους ότι ο συντάκτης μπορεί να έχει κίνητρο να δημοσιεύσει την κριτική με σκοπό να βλάψει την επιχείρηση – π.χ. ανταγωνιστές ή κακόβουλοι πελάτες.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η έκταση, το περιεχόμενο και το πόσο ευανάγνωστη είναι, επηρέαζαν τις αντιλήψεις για την κριτική. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν πιο πιθανό να εμπιστευτούν τις θετικές κριτικές όταν οι προτάσεις ήταν σύντομες και τις αρνητικές όταν οι προτάσεις ήταν μεγάλες. Οι πιο σύντομες αρνητικές κριτικές με μικρότερο συναισθηματικό περιεχόμενο ήταν επίσης πιο πιστευτές.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, αποδεικνύεται ότι σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουμε (ότι οι καταναλωτές είναι πιο έξυπνοι και εκπαιδευμένοι στο να εντοπίζουν τις fake κριτικές), πολλοί αδυνατούν να αντιληφθούν ποια κριτική είναι αυθεντική και ποια είναι fake (οι μεγαλύτερες αποκλίσεις εντοπίζονται περισσότερο στις αρνητικές κριτικές).

Το άρθρο Fake κριτικές. Γιατί πολλοί αδυνατούν να τις εντοπίσουν; εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/column/arthro/fake-kritikes-giati-polloi-adynatoyn-na-tis-entopisoyn/

Η Athens International Tourism & Culture Expo ανοίγει τις πύλες της τον φετινό Δεκέμβριο

H Athens International Tourism & Culture Expo 2023 επιστρέφει στην Αθήνα, στις 6-8 Δεκεμβρίου 2023. Την περσινή χρονιά, την επιτυχία της έκθεσης σφράγισαν με τη συμμετοχή τους 180 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 120 Hosted Buyers από 32 χώρες που πραγματοποίησαν 3300 Β2Β meetings με τους εκθέτες και οι επαγγελματίες επισκέπτες ξεπέρασαν τις 3500.

Η 10th Athens International Tourism & Culture Expo θα έχει το προβάδισμα στο ξεκίνημα των εμπορικών συμφωνιών για τον εισερχόμενο τουρισμό του 2024, με τη συμμετοχή:

  • Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
  • Περιφερειών & δήμων
  • Ταξιδιωτικών γραφείων
  • Εταιριών τουρισμού & πολιτισμού
  • Εταιρειών θαλάσσιου τουρισμού
  • Εταιρειών On Line Tourism Systems
  • Εταιρειών εξοικονόμησης ενέργειας
  • Ξενοδοχείων

Φέτος, η έκθεση έρχεται με δυναμική συμμετοχή Hosted Buyers από όλη την Eυρώπη, Βαλκάνια, Η.Π.Α, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μέση Ανατολή και άλλες χώρες, δίνοντας στους εκθέτες την ευκαιρία για νέες συνεργασίες και ενίσχυση της ανταγωνιστικής τους παρουσίας στη διεθνή τουριστική αγορά.

Η έκθεση καλύπτει όλους τους κλάδους του τουρισμού της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ο τουρισμός αναψυχής, ο τουρισμός πολυτελείας, τα συνέδρια και ο επαγγελματικός τουρισμός, η γαστρονομία, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός κ.λ.π.

Η έκθεση θα δώσει ηχηρό παρών με 150 Hosted Buyers, περισσότερους από 250 εκθέτες, 4500 Β2Β meetings εκθετών με Hosted Buyers και πάνω από 7.000 εμπορικούς επισκέπτες ενώ η διαφημιστική της προβολή θα ξεκινήσει δυναμικά από τον Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι η Athens International Tourism & Culture Expo 2023 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και τη στήριξη του ΕΟΤ.

Το άρθρο Η Athens International Tourism & Culture Expo ανοίγει τις πύλες της τον φετινό Δεκέμβριο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/ektheseis/i-athens-international-tourism-amp-culture-expo-anoigei-tis-pyles-tis-ton-fetino-dekemvrio/

Ά. Γκερέκου: Χρειαζόμαστε yachting 365 ημερών εμπλουτισμένο με αυθεντικές εμπειρίες

Στη σημαντική συμβολή του yachting για τη θεαματική ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2022, αλλά και στην ανάγκη επανατοποθέτησης (repositioning) της εγχώριας αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού, εστίασε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, στο χαιρετισμό της κατά την έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Yachting 2023.

Όπως ανέφερε, ο κλάδος θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση που έχει διαμορφώσει και η εθνική στρατηγική μάρκετινγκ για το brand Ελλάδα, με την ενίσχυση του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα», αλλά και την παράλληλη δυναμική επανατοποθέτηση της χώρας ως top of mind, βιώσιμου προορισμού, που προσφέρει πλήθος αυθεντικών εμπειριών 365 μέρες το χρόνο.

«Από το παραδοσιακό, εποχικό “ήλιος και θάλασσα” θα πρέπει πλέον να περάσουμε στο yachting των 365 ημερών, καθώς έχουμε τον ήλιο, το κλίμα και τον άνεμο με το πλευρό μας, τα ιστιοφόρα και τα καταμαράν ταξιδεύουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο και οι λαοί του Βορρά αγαπούν τον ελληνικό χειμώνα». είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εμπλουτίσουμε το μοντέλο αυτό με τις πολύ-θεματικές, αυθεντικές εμπειρίες, όπως την ανάδειξη των παρθένων, παράκτιων και νησιωτικών προορισμών και τον αυθεντικό τρόπο ζωής των μικρών τοπικών κοινωνιών, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, τις εμπειρίες ευεξίας. Το luxury και η ιδιωτικότητα είναι το ζητούμενο για όσους επιλέγουν το yachting για τις διακοπές τους, όμως το “live like a local” ισχύει εν μέρει και για αυτούς».

Ο ρόλος του ΕΟΤ

Η κα Γκερέκου επισήμανε ότι ο ΕΟΤ στέκεται σταθερός αρωγός του ελληνικού yachting, μέσα από τις δράσεις των 17 γραφείων του στο εξωτερικό, τη συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και τις διεθνείς καμπάνιες που προβάλουν πλέον τη χώρα 12 μήνες το χρόνο. Επίσης, αναφερόμενη στις μεγάλες αγορές για την Ελλάδα, σημείωσε το άνοιγμα του γραφείου του οργανισμού στην Μαδρίτη, που στοχεύει στις ισπανόφωνες χώρες, και τη σημασία του υπό σύσταση γραφείου του στην Αυστραλία, μια αγορά που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στον κλάδο.

Τέλος, στάθηκε στην αναγκαιότητα σύνδεσης του yachting με την έννοια της βιωσιμότητας (green yachting), λέγοντας πως «σε επίπεδο marketing θα μπορούσαμε να έχουμε συμμετοχή των ταξιδιωτών σε δράσεις με οικολογικό θαλάσσιο χαρακτήρα και γνωριμία τους με τα “πράσινα” και “έξυπνα” νησιά της χώρας».

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα του yachting, η Ελλάδα της θάλασσας δεν μπορεί να λείπει από την Ελλάδα της βιωσιμότητας».

Το άρθρο Ά. Γκερέκου: Χρειαζόμαστε yachting 365 ημερών εμπλουτισμένο με αυθεντικές εμπειρίες εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/thalassies-metafores/yachting/a-gkerekoy-chreiazomaste-yachting-365-imeron-employtismeno-me-aythentikes-empeiries/

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ βραβεύει την Μπέττυ Χατζηνικολάου και τον Κώστα Κατσιγιάννη

Κατά τη χθεσινή κοπή της πίττας για το 2023, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ βράβευσε δύο εμβληματικά στελέχη του Οργανισμού τη Μπέττυ Χαυζηνικολάου και τον Κώστα Κατσιγιάννη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Βρεττός στην ομιλία του ανέφερε ορισμένα βιογραφικά στοιχεία των βραβευμένων και τόνισε ότι και οι δύο έχουν προσφέρει στον ΕΟΤ αλλά και γενικά στο τουρισμό της χώρας αξιόλογο έργο με αγάπη για το αντικείμενο τους και αφοσίωση.

Ο κ. Κατσιγιάννης ευχαρίστησε πολύ τον σύλλογο του ΕΟΤ και όλους τους συναδέλφους του τονίζοντας ότι διατηρεί πάντα τις αναμνήσεις του από τον ΕΟΤ. Το βραβείο όπως είπε ανήκει και σε όλους τους συνεργάτες του που άψογα ενήργησαν καθόλη τη διάρκεια της θητείας του. Με συγκίνηση ανέφερε όμως ότι ο Οργανισμός σιγά σιγά απαξιώνεται παρά το γεγονός ότι φέτος κλείνει τα 72 χρόνια παροχής έργου.

Η κ. Χατζηνικολάου τόνισε ότι ο ΕΟΤ είναι ο μόνος φορέας που έχει δύο σημαντικές κατευθύνσεις η μια είναι πως από την προβολή περιοχών θα έχουμε οργανωμένες βιωματικές εμπειρίες και η άλλη αφορά στη ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Θα ήμουν ευτυχής να δω τον ΕΟΤ να αναπτύσσεται προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις. Ευχαρίστησε το σύλλογο για αυτή την πιο σημαντική τιμή στη ζωή της που την τίμησαν οι συνάδελφοί της.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, η υφυπουργός τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίες και έκοψαν την πίτα, ο Γ.Γ ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο κ. Παύλος Γερουλάνος, και βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Το άρθρο Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ βραβεύει την Μπέττυ Χατζηνικολάου και τον Κώστα Κατσιγιάννη εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/o-syllogos-ypallilon-eot-vraveyei-tin-mpetty-chatzinikolaoy-kai-ton-kosta-katsigianni/

TUS Airways: Ανακοινώθηκαν νέες απευθείας πτήσεις προς Μπρατισλάβα και Κόσιτσε

Η TUS Airways αναβαθμίζει το πτητικό της πρόγραμμα προσθέτοντας δύο νέους προορισμούς της Σλοβακίας. Από τις 7 Ιουνίου 2023 η Λάρνακα θα ενώνεται με απευθείας πτήσεις προς τη Μπρατισλάβα και το Κόσιτσε. Πέντε πτήσεις τη βδομάδα θα πραγματοποιούνται προς τη Μπρατισλάβα και 2 πτήσεις την βδομάδα προς το Κόσιτσε, με τιμές που ξεκινούν από 189 ευρώ για μονή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία είναι ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης με εκπληκτικά φυσικά τοπία, χώρους της UNESCO, μεσαιωνικά κάστρα και λαϊκή αρχιτεκτονική και με ιαματικά λουτρά υγείας και ευεξίας. Ως πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, η Μπρατισλάβα, γνωστή και ως η Πεντάμορφη στον Δούναβη, είναι μια γοητευτική πόλη γεμάτη ιστορία και χαρακτήρα.

Ο Chief Executive Officer της TUS Airways, κ. Ahmed Aly, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη πτήσεων προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα και Κόσιτσε. Στηρίζοντας τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού στην Κύπρο για ανάπτυξη και διαφοροποίηση σε νέες μη παραδοσιακές αγορές, είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε εφτά εβδομαδιαίες πτήσεις που συνδέουν την Κύπρο και τη Σλοβακία. Υψώνοντας με περηφάνια την κυπριακή σημαία σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, στοχεύουμε να προσφέρουμε μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους ξένους επισκέπτες όταν ταξιδεύουν από και προς το όμορφο νησί μας».

Εκτός από την Μπρατισλάβα και το Κόσιτσε, η TUS Airways θα πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι πτήσεις από Λάρνακα προς Παρίσι, Ηράκλειο, Χανιά, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Τελ Αβίβ.

Το άρθρο TUS Airways: Ανακοινώθηκαν νέες απευθείας πτήσεις προς Μπρατισλάβα και Κόσιτσε εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/tus-airways-anakoinothikan-nees-apeytheias-ptiseis-pros-mpratislava-kai-kositse/

Aegean: Τροποποιήσεις δρομολογίων σε Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο

Στο πτητικό πρόγραμμα της Aegean θα πραγματοποιηθούν έκτακτες τροποποιήσεις, λόγω έργων αναβάθμισης που εκτελούνται στα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Κέρκυρας και της Ρόδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», από την Τετάρτη, 1 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση πτήσεων αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα δρομολόγια της Aegean θα εκτελούνται μόνο από ATR αεροσκάφη, ενώ είναι αναγκαία και η τροποποίηση στο μέχρι πρότινος δημοσιευμένο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας.

Η Aegean για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού (1 καθημερινή επιπλέον πτήση για τα Χανιά και επιπλέον πτήσεις προς τη Σητεία). Ειδικά, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων με αεροσκάφος τύπου Airbus 320 ενώ θα υπάρχει μέριμνα από την εταιρεία για την οδική μεταφορά των επιβατών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου επανεκκινούν τα τακτικά δρομολόγια της Aegean από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω πραγματοποίησης εργασιών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης. Καθώς τα έργα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου και για επιχειρησιακούς λόγους, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη. Η Aegean έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων, για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Τέλος, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου δεν θα εκτελούνται πτήσεις από τις 2:00 μ.μ. κάθε Τετάρτη μέχρι τη 1:00 μ.μ. κάθε Πέμπτη, για τις προσεχείς εβδομάδες έως και τις 23 Μαρτίου (με εξαίρεση την  1η  & 2α Μαρτίου). Οι υπόλοιπες πτήσεις της AEGEAN από και προς την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Airbus 321, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το Καστελλόριζο.

Σημειώνεται, ότι ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους επιβάτες των πτήσεων με ανταπόκριση, ενώ όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω αλλαγές θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση, για τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.

Το άρθρο Aegean: Τροποποιήσεις δρομολογίων σε Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/aegean-tropopoiiseis-dromologion-se-kerkyra-rodo-kai-irakleio/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου