Translate

Το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα είναι γεγον

Η Aegean και η CAE ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους υπό τη μορφή κοινοπραξίας (Joint Venture), για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο AEGEAN – CAE θα αποτελέσει μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Aegean και της CAE αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

Η δημιουργία του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρο της Aegean και της CAE εντάσσεται στη συνολική επένδυση της Aegean ύψους 140 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ενώ παράλληλα επεκτείνει περεταίρω το ήδη σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο κέντρων εκπαίδευσης της CAE.

Σημειώνεται, ότι για τη λειτουργία του το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της Aegean και της CAE θα καταναλώνει πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της Aegean.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα αυτή τη σημαντική συνεργασία με την CAE, την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας, για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Από την αρχή της λειτουργίας μας, το όραμα της Aegean ήταν να δημιουργούμε αξία για τον κλάδο και τη χώρας μας, γι’ αυτό και η δημιουργία του νέου, κοινού, εκπαιδευτικού μας κέντρου παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και σε πληρώματα τρίτων εταιρειών, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Με τη συμφωνία αυτή η Aegean και η CAE ενώνουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία, αλλά και τις κοινές μας αξίες, για να δημιουργήσουμε το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο κέντρο στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία επένδυση που προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στους ανθρώπους μας, διευρύνοντάς παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και τη χώρα συνολικά».

Ο Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Aegean για να δημιουργήσουμε το πιο εξελιγμένο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκτείνουμε το δίκτυο των κέντρων μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την Aegean μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αεροπορίας, προσφέροντας την πλέον άρτια, ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας. Ως αναπόσπαστο μέρος του νέου, σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Aegean, προσβλέπουμε τόσο σε μια επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όσο και στην ανάπτυξη των αερομεταφορών στην περιοχή συνολικά».

Θυμίζουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2022, η Aegean ανακοίνωσε επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων και του πρώτου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, σε ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar της Ευρώπης. Μία επένδυση που στην ωρίμανσή της, αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

  • Με συνολική έκταση 85.000 m2 το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα θα καλύψει ένα σημαντικό κενό σε υποδομές σε τοπικό επίπεδο για υπηρεσίες υποστήριξης τρίτων μέσω δύο κύριων παράλληλων δραστηριοτήτων:
  • Τη λειτουργία συντήρησης πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και σταδιακή στελέχωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων.

Την ανάπτυξη του Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με επένδυση σε συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, καθώς και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας.

Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της Aegean, που λειτουργεί ήδη.

Ταυτόχρονα, η επένδυση προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, μέσω της τοποθέτησης στο κέλυφος των κτηρίων 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ, 3 MW ισχύος, με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες τους και να δημιουργηθεί ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar στην Ευρώπη, μέσα σε ένα από τα πλέον «πράσινα» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Το άρθρο Το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα είναι γεγον εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/to-proto-sygchrono-kentro-prosomoioton-ptiseon-kai-ekpaideysis-pliromaton-stin-ellada-einai-gegon/

Leon Herce – HotelBeds: Προβλήματα staffing – Ταλανίζεται η ανθεκτικότητα του τουρισμού

Από τις 28 Μαρτίου, στο Άμστερνταμ λαμβάνει χώρα το MarketHub Europe, το οποίο επανέρχεται μετά τους περιορισμούς της πανδημίας. Φέτος, το moto της εκδήλωσης είναι μια ρητορική ερώτηση «Where Next;», η οποία υπογραμμίζει το χρονικό σταυροδρόμι, που θα αλλάξει την μέχρι τώρα πορεία της βιομηχανίας.

→Hotelbeds – Nicolas Huss: Πως βρέθηκε η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

Στα πλάισια του συνεδρίου, ο Leon Herce, Senior VP Commercial της HotelBeds μίλησε στο TravelDailyNews International σχετικά με την ανθεκτικότητα και το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον πρόβλημα του staffing, δηλαδή της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο της φιλοξενίας.

Το άρθρο Leon Herce – HotelBeds: Προβλήματα staffing – Ταλανίζεται η ανθεκτικότητα του τουρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/synenteyxi/leon-herce-hotelbeds-provlimata-staffing-talanizetai-i-anthektikotita-toy-toyrismoy/

MarketHub Europe: Ο CEO της Hotelbeds αποκαλύπτει τον «ταξιδιώτη του αύριο»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Κατά τη διάρκεια του MarketHub Europe στο Άμστερνταμ, ο CEO της Hotelbeds, Nicolas Huss αποκάλυψε τις δύο ανερχόμενες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας, που δεν είναι άλλες από το wellbeing και τον τηλεοπτικό τουρισμό. Παράλληλα υπό το πρίσμα του «Where Next», οι εκπρόσωποι του συνεδρίου συζήτησαν για τον «Ταξιδιώτη του αύριο», επισημαίνοντας νέα θέματα που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία το 2023 και μετά.

Ο Huss αποκάλυψε ότι το 39% των τουριστών -παγκοσμίως- που σκέφτηκαν να ταξιδέψουν σε προορισμούς, που αναδείχθηκαν μέσα από την μικρή και την μεγάλη οθόνη, τελικά έκαναν κράτηση. Μάλιστα ο τηλεοπτικός τουρισμός ήταν η δεύτερη πηγή έμπνευσης για ταξίδια, ενώ οι mouth to mouth διαφήμιση προορισμών συνεχίζει να προπορεύεται.

«Οι ταξιδιώτες θέλουν βελτιωμένες και εκλεπτυσμένες εμπειρίες που καλλιεργούν την κοσμοθεωρία τους και τους βοηθούν να ζήσουν σαν σε ταινία, ενώ παράλληλα επανασυνδέονται με τον εαυτό τους και τη φύση», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κοινό 400 ταξιδιωτικών και τουριστικών ηγετών του συνεδρίου.

→Hotelbeds – Nicolas Huss: Πως βρέθηκε η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων

Η εξατομίκευση ήταν ένα άλλο βασικό θέμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, ενώ στο επίκεντρο -για ακόμα μια χρονιά- βρίσκονται τα ταξίδια ευεξίας. «Τα διαλείμματα wellbeing έχουν ανακάμψει από το 2021, καταγράφοντας αύξηση άνω του 30%», είπε ο Huss. «Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες παγκοσμίως είναι επίσης πιο ανοιχτοί σε διακοπές ευεξίας από ποτέ, γεγονός που υπογραμμίζει την στροφή προς μια πιο ισορροπημένη ζωή εσωτερικά και εξωτερικά».

Η επιθυμία για συνδεδεμένα ταξίδια και μια ατομική εμπειρία οδηγούν τον κλάδο μπροστά. Αυτό επανέλαβε ο Raphaël Zier, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της PerfectStay. «Πιστεύω ακράδαντα ότι γινόμαστε μάρτυρες του τέλους της μηχανής αναζήτησης όπως τη γνωρίζαμε τα τελευταία 20 χρόνια – πολύ σύντομα θα δούμε ένα εξέλιξη στο ψηφιακό οικοσύστημα. Το ChatGPT είναι ένα παράδειγμα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει μια εμπειρία «ένας προς έναν» αντί για εμπειρία «ένας προς πολλούς». Αυτό πιθανότατα θα δημιουργήσει τεράστια αφοσίωση από πλευρά των πελατών».

Το άρθρο MarketHub Europe: Ο CEO της Hotelbeds αποκαλύπτει τον «ταξιδιώτη του αύριο» εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/diethneis-taseis/markethub-europe-o-ceo-tis-hotelbeds-apokalyptei-ton-taxidioti-toy-ayrio/

Τουρισμός και Γαστρονομία – Η ισχύς εν τη ενώσει στα χέρια των γυναικών

H ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας παραμένει ακόμη και σήμερα, ενώ γίνεται εντονότερη στην περίπτωση των αγροτικών περιοχών. Μπορεί την τελευταία δεκαετία να έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των φύλων, ωστόσο υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης. Στην Ευρώπη, το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών ήταν 67,7% το 2021, ενώ αυτό των ανδρών ανερχόταν στο 78,5%, ανεβάζοντας το χάσμα στο 11%. Ταυτόχρονα, το ίδιο έτος, το χάσμα πλήρους απασχόλησης ανερχόταν στο 17%, καθώς περισσότερες γυναίκες εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης σε σύγκριση με τους άνδρες. Οι άνδρες εξακολουθούν να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες και μόνο το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων ιδρύονται από γυναίκες, ενώ αυτές δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισότητα των φύλων επισημαίνει τον αρνητικό αντίκτυπο του Covid-19 στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γυναικών. Ο Covid-19 έχει δράσει αρνητικά στις προϋπάρχουσες ανισότητες. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για το 2030 σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, η απασχόληση των γυναικών πρέπει να αυξηθεί τρεις φορές ταχύτερα από αυτή των ανδρών.

Ο τουρισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ισότητα των φύλων καθώς οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 60% του εργατικού δυναμικού του. Μολονότι ο τομέας αυξάνει την οικονομική δύναμη των γυναικών, οι τελευταίες εξακολουθούν να καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας χαμηλά αμειβόμενες και η εμφάνιση τους σε θέσεις λήψης αποφάσεων δεν είναι συχνή.

Στις ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές, η ανισότητα των φύλων είναι υψηλότερη και το χάσμα στην απασχόληση ανέρχεται σε 13%. Το γεγονός αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το σημαντικό ρόλο των γυναικών στις αγροτικές οικονομίες όπου οι τελευταίες αντιπροσωπεύουν το 45% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Κάτι τέτοιο εξηγείται από την  άτυπη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, που συχνά κάνει αόρατη την  πραγματική αξία της γυναικείας εργασίας.

Σε αυτές τις περιοχές ο τουρισμός είναι σημαντική κινητήρια δύναμη. Η σχέση μεταξύ του τουρισμού και της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς είναι αναμφισβήτητη καθώς συνδέεται με δραστηριότητες όπως η γεωργία, ο αγροτικός τρόπος ζωής, η παραγωγή τροφίμων και ποτών, η βιοτεχνία κ.λπ… Η γαστρονομία και οι γαστρονομικές πρακτικές είναι πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πολλών αγροτικών τουριστικών περιοχών. Ο ρόλος των γυναικών στη διατήρηση της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς είναι πολύτιμος. Σε αυτές τις αγροτικές περιοχές οι γυναίκες μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι θεματοφύλακες της μεσογειακής γαστρονομικής κληρονομιάς καθώς είναι κυρίως υπεύθυνες για την επιλογή και την προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, τα καθήκοντα των γυναικών στις αγροτικές οικονομίες, όπως η παραγωγή τροφίμων, η αποθήκευση και η συγκομιδή, είναι δύσκολα και χρονοβόρα και δεν συνοδεύονται από κατάλληλη αναγνώριση και θέση.

Έχοντας πει τα παραπάνω, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος θα εργαστεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών της υπαίθρου που οι δραστηριότητες τους σχετίζονται με τη μεσογειακή γαστρονομική κληρονομιά. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στέκεται κοντά στις γυναίκες μέσω του ερευνητικού και διδακτικού του έργου και δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τη μείωση της ανισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Με την ευχή να μη χρειαστεί να κάνουμε στο μέλλον αναφορά στην ανισότητα των δύο φύλων.

Το άρθρο Τουρισμός και Γαστρονομία – Η ισχύς εν τη ενώσει στα χέρια των γυναικών εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/arthro/toyrismos-kai-gastronomia-i-ischys-en-ti-enosei-sta-cheria-ton-gynaikon/

Έκθεση PwC: Κατακόρυφη ανάπτυξη για τις οικογενειακές ΜμΕ – Το «κλειδί» της επιτυχίας

Άλμα 15ετίας σημείωσαν οι οικογενειακές επιχειρήσεις πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού ανάπτυξης των τελευταίων ετών, ενώ, έχοντας αφήσει πλέον πίσω τους την πανδημική κρίση, το 77% αυτών δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξο και για τις προοπτικές για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση της PwC «11th Global Family Business Survey 2022, Transform to Build Trust», σύμφωνα με την οποία το 43% σε δείγμα 2.000 οικογενειακών επιχειρήσεων, παγκοσμίως, σημείωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων το 2022, έναντι μόλις 21% το 2021.

Από την έκθεση προκύπτει επιπλέον, ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στις εταιρικές αξίες, στην επικοινωνία εντός του οργανισμού και στις ψηφιακές δεξιότητες πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις. Για την ακρίβεια, σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των οικογενειακών επιχειρήσεων που κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη το 2022 διαθέτουν σαφές σύστημα οικογενειακών αξιών και ξεκάθαρο εταιρικό σκοπό. Την ίδια στιγμή, οι οικογενειακές επιχειρήσεις, που έχουν καταφέρει να συνδέσουν τους εταιρικούς τους στόχους με τους αντίστοιχους του ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs), εμφανίζουν καλύτερα αποτελέσματα στις οικονομικές και κοινωνικές μετρήσεις ενώ οι μισές (50%) από αυτές παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης το περασμένο έτος.

Τα ευρήματα της έρευνας επισημαίνουν, επίσης, ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις με τις υψηλότερες επιδόσεις είναι εκείνες που παρέχουν κίνητρα στους εργαζόμενους (53%), έχουν διοικητικά συμβούλια που δίνουν έμφαση στη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία (52%) και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό με ισχυρές ψηφιακές ικανότητες (47%). Και ενώ οι συγκεκριμένοι τομείς φαίνεται να συμβάλλουν στα υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης, αυτη η τάση δεν αντικατοπτρίζεται στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από τους επικεφαλής των εταιρειών.

Έτσι, για το 2023, οι οικογενειακές επιχειρήσεις, παγκοσμίως, τοποθετούν πιο ψηλά στην ατζέντα τους τη μείωση του κόστους (+37%), έναντι της ψηφιακής ανάπτυξης ή του σχεδιασμού νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, μόλις το 1/3 (36%) αυτών επικεντρώνεται στην προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων, αν και δηλώνει πως η εμπιστοσύνη των εργαζομένων είναι κρίσιμη για την επιτυχία της επιχείρησης.

Συσχέτιση επιτυχίας και ESG

Από την έρευνα της PwC προκύπτει μια αυξητική τάση στο πλήθος των οικογενειακών επιχειρήσεων που είναι πλέον πρόθυμες να υιοθετήσουν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά και μια σαφής συσχέτιση ανάμεσα στην επιχειρηματική επιτυχία και τη στρατηγική ESG. Οι μισές οικογενειακές επιχειρήσεις (50%) που καινοτομούν σε θέματα ESG παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης (έναντι 42% για τις επιχειρήσεις που δεν είναι πολύ προηγμένες σε αυτόν τον τομέα), ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι καταφέρνουν να κερδίζουν ευκολότερα την εμπιστοσύνη των πελατών τους (62%) έναντι των επιχειρήσεων που δεν ακολουθούν κάποια δομημένη ESG στρατηγική. Πάντως, παρά την ξεκάθαρη συσχέτιση του ESG με την επιχειρηματική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση επιτυχία, τα 2/3 (67%) των οικογενειακών εταιρειών εστιάζουν λίγο ή και καθόλου σε αυτόν τον στόχο.

Εμπιστοσύνη και εταιρικός σκοπός

Κορυφαία πρόκληση για τις επιχειρήσεις σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με τη μελέτη της PwC, αποτελεί η εμπιστοσύνη και η δέσμευση στον εταιρικό σκοπό. Επιχειρήσεις που παραμένουν προσηλωμένες στον εταιρικό τους σκοπό απολαμβάνουν και τα υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης (59%) μεταξύ των μελών της οικογένειας. Συγχρόνως, σύμφωνα με το Edelman’s 2023 Trust Barometer, η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλο ένα σημείο-κλειδί για την επιτυχία, με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που επιδεικνύουν αντανακλαστικά στα κοινωνικά ζητήματα να σημειώνουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης (52%). Παράλληλα, συστατικό επιτυχίας αποδεικνύεται και η καλλιέργεια εμπιστοσύνης εντός του οργανισμού με τις επιχειρήσεις που εστιάζουν στην κατεύθυνση αυτή να σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μόνο μια μειονότητα οικογενειακών επιχειρήσεων αναλαμβάνει συστηματική δράση για να διασφαλίσει ότι ο εταιρικός σκοπός παρακολουθείται αποτελεσματικά, με το 46% αυτών να δημοσιεύει τις σχετικές εκθέσεις στο διαδίκτυο και το 36% να τις κοινοποιεί μόνο στα μέλη της οικογένειας.

Ψηφιακές δεξιότητες και ανάπτυξη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός παραμένει κομβικός για τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυξημένο κατά τα 10% ήταν το ποσοστό των επιχειρήσεων που διαθέτουν και προάγουν την ψηφιακή κουλτούρα, οι οποίες και σημείωσαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, έναντι εκείνων που δεν επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Ωστόσο, μόνο το 42% των οικογενειακών επιχειρήσεων δήλωσε ότι κατέχει ισχυρές ψηφιακές δυνατότητες, οι οποίες ωστόσο αποτελούν κύρια προτεραιότητα σε βάθος διετίας για το 52% αυτών.

Η ποικιλομορφία στη διοίκηση

Το θέμα της διαδοχής παραμένει μείζον για τις οικογενειακές επιχειρήσεις το 2023, με τις νεότερες γενιές να είναι οι κύριοι υποστηρικτές του επιχειρησιακού μετασχηματισμού. Για παράδειγμα, επιχειρήσεις που επενδύουν στην τεχνολογική τους εξέλιξη και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό τείνουν να διαθέτουν πιο ποικιλόμορφη διοικητική εκπροσώπηση (49%). Συγχρόνως, η ύπαρξη περισσότερων από δύο μη οικογενειακών μελών στο ΔΣ των επιχειρήσεων συνδέεται έντονα και με την ανάπτυξη.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις που πετυχαίνουν την ποικιλομορφία σε διοικητικό επίπεδο παρουσιάζουν ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι εκείνων που δεν το κάνουν (46% και 43% ποσοστό ανάπτυξης αντίστοιχα). Ωστόσο, το ένα τρίτο των επιχειρήσεων εκπροσωπείται διοικητικά αποκλειστικά από μέλη της οικογένειας, το ένα τέταρτο δεν διαθέτει κανέναν με διαφορετικό γνωστικό υπόβαθρο και μόνο το 9% εξασφαλίζει τη διαφορετικότητα.

«Οι οικογενειακές επιχειρήσεις παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης εφόσον ενσωματώσουν την αλλαγή και επενδύσουν στην τεχνολογία και σε σχέσεις εμπιστοσύνης. Για να συνεχιστεί η ανοδική τους πορεία και εξέλιξη, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και να επικεντρωθούν αφενός στην παροχή αξίας, προς τους πελάτες, και την κοινωνία, και αφετέρου στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Ο μετασχηματισμός, ο εταιρικός σκοπός και η κληρονομιά δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενα ζητούμενα, αλλά αλληλένδετα. Για να επιβιώσουν και να επιτύχουν οι επιχειρήσεις καλούνται να μεταμορφωθούν, κοινωνικά και ψηφιακά. Και η στιγμή για τη μεταμόρφωση αυτή είναι “τώρα”», σχολίασε ο Κώστας Περρής, Consulting Leader της PwC Ελλάδας.

Το άρθρο Έκθεση PwC: Κατακόρυφη ανάπτυξη για τις οικογενειακές ΜμΕ – Το «κλειδί» της επιτυχίας εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/ekthesi-pwc-katakoryfi-anaptyxi-gia-tis-oikogeneiakes-mme-to-kleidi-tis-epitychias/

Στερεά Ελλάδα: Σύσκεψη φορέων τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού – Στο επίκεντρο ο βιώσιμος τουρισμός

Διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, παράγοντες και ενώσεις τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου  η υφυπουργός Τουρισμού,  Σοφία Ζαχαράκη, o γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Στερεά Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα στρατηγική και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού και το βέλτιστο μεταξύ τους συνδυασμό, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία στην ανάπτυξη, με ειδική βαρύτητα στην ελληνική περιφέρεια.

Αναλύθηκαν εκτενώς οι ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Στερεά Ελλάδα, που δημιουργούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιαματικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός, ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός, ο περιπατητικός, ο οικοτουρισμός, ο συνεδριακός,  ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός. Ειδική αναφορά υπήρξε, δε, στη στρατηγική του υπουργείου για την αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών ιαματικών πόρων με σύγχρονα εργαλεία, με 28 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό υποδομών και την προβολή ιαματικού τουρισμού.

Επιπλέον, η υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από το υπουργείο Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά,  θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων αλλά και την προβολή του ορεινού τουρισμού μέσω ΤΑΑ, 22 εκατ. ευρώ για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού, 17 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό ευεξίας και το ειδικό έργο για την ανάδειξη των ιαματικών λουτρών στην Αιδηψό, 46 εκατ. ευρώ για το μαζικότερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανθρωπίνου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και  ακόμα 17 εκατ. ευρώ για την προβολή του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα με την δημιουργία του πρώτου θεματικού DMO».

Η κα. Ζαχαράκη υπερθεμάτισε τις εξαιρετικές επιδόσεις της περασμένης χρονιάς, όπου ο ελληνικός τουρισμός το 2022 έφτασε τα έσοδα της χρονιάς ρεκόρ του 2019. «Η Στερεά είχε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της σε σχέση με τις αγορές της Γερμανίας (+79% οι εισπράξεις), ΗΠΑ (+44% οι εισπράξεις), (+145% οι εισπράξεις) Βρετανίας, Γαλλίας (+112 % οι εισπράξεις)», είπε χαρακτηριστικά.

Έγινε αναφορά στα μέτρα που έχουν ως τώρα ληφθεί για την στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων της περιοχής, και σε στοχευμένες πρωτοβουλίες, όπως το North Evia pass για την ενίσχυση της Β. Εύβοιας και το Τουρισμός για Όλους, με την κα Ζαχαράκη να τονίζει πως «στη Στερεά Ελλάδα, έχουμε ήδη πάνω από 7000 εξαργυρώσεις του Προγράμματος, με κορυφαίους προορισμούς την Αιδηψό, Αράχωβα, Καρπενήσι, Δελφούς και Ερέτρια».

Ειδική μνεία έγινε, δε, σε σημαντικές αθλητικές πρωτοβουλίες, όπως η αναβίωση της σπουδαίας διοργάνωσης Rally Acropolis, με την συνολική ενίσχυση από μεριάς Δημοσίου για τα 2 χρόνια αναβίωσής του να ξεπερνά το 1 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων ένα πολύ σημαντικό ποσό δόθηκε από τον ΕΟΤ.

Οι δηλώσεις της κ. Ζαχαράκη

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Ζαχαράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, με τον Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου και τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, επισκεφθήκαμε το Καρπενήσι και συναντήσαμε τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για την ανάδειξη της περιοχής.

Αθλητισμός, πολιτισμός και τουρισμός είναι ένα αδιαίρετο τρίπτυχο με μία μοναδική δυναμική να μετατρέψουν την περιοχή σε κορυφαίο μαγνήτη τουριστικών ροών, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Καρπενήσι μας αλλά και στο σύνολό της η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μοναδικά στοιχεία και μπορεί να προσφέρει συνδυαστικά πολλές και διαφορετικές εμπειρίες σε όσους το επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό. Στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί είναι η αξιοποίηση νέων, διαφορετικών ευκαιριών, από τις οποίες ξεχωρίζω τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό ευεξίας, την επένδυση στον οικοτουρισμό και τις συνεδριακές και  αθλητικές διοργανώσεις που μπορούν να προσελκύσουν σημαντικούς αριθμούς επισκεπτών οποτεδήποτε μέσα στον χρόνο, τον θρησκευτικό τουρισμό, την ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και τη σύνδεση της εκλεκτής ντόπιας παραγωγής με τον τουρισμό.

Ως υπουργείο Τουρισμού, ήδη δημιουργήσαμε 3 νέα σήματα επισκεψιμότητας για μονάδες εγχώριας παραγωγής – ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία-, ενώ με τη στήριξη του ΕΟΤ, το Υπ. Αθλητισμού αναβιωσε μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις αυτοκινήτου παγκοσμίως, το Rally Acropolis, με επίκεντρο την Στερεά Ελλάδα. Δίνουμε έτσι το στίγμα που αξίζει η περιοχή για την μελλοντική της ανάπτυξη. Συγχρόνως επιμένουμε τα προγράμματα στήριξης του εγχώριου τουρισμού με το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» να συνεχίζεται μέχρι το 2025.

Οι προβλέψεις μιλούν ήδη για την καλύτερη τουριστική χρονιά για την χώρα μας και κατ’ επέκταση για την Στερεά Ελλάδα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και όπλο που έχουμε, για να το πετύχουμε.

Η χώρα μας σχεδιάζει το αύριο του τουριστικού κλάδου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Το άρθρο Στερεά Ελλάδα: Σύσκεψη φορέων τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού – Στο επίκεντρο ο βιώσιμος τουρισμός εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikoi-foreis/sterea-ellada-syskepsi-foreon-toyrismoy-politismoy-kai-athlitismoy-sto-epikentro-o-viosimos-toyrismos/

ΥΠΕΝ: Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι εντάσσεται στα απάτητα Βουνά

Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι, ο μυθικός τόπος γέννησης του Δία, γίνεται σήμερα ο δεύτερος ορεινός όγκος της Κρήτης, μετά τα Λευκά Όρη, που εντάσσεται στον εμβληματικό θεσμό των «Απάτητων Βουνών» και αποκτά καθεστώς υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.

Η συνολική έκταση του Όρους Δίκτη, ή αλλιώς Λασιθιώτικα Όρη, που εντάσσεται στα «Απάτητα Βουνά» είναι 66,29 τ.χλμ, υψομετρικού εύρους μεταξύ 900 και 2.148 μέτρων και εκτείνεται νότια του Οροπεδίου του Λασιθίου και του Δικταίου Άντρου και πλέον απαγορεύεται η διάνοιξη δρόμων ή η δημιουργία τεχνητών επιφανειών, ως μέσο προστασίας της μοναδικής βιοποικιλότητάς του.

Παρά το γεγονός ότι κατακλύζεται από βραχώδεις εξάρσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις, στο κέντρο της περιοχής ξεχωρίζει το δάσος τραχείας πεύκης ενώ η πανίδα της περιοχής περιλαμβάνει ενδημικά και σπάνια είδη, όπως γαστερόποδα και το ενδημικό υποείδος της νυχτερίδας Τρανορινόλοφος. Η περιοχή αποτελεί σημαντικό σημείο για τη διέλευση σπάνιων ειδών ορνιθοπανίδας, όπως το όρνιο και ο χρυσαετός.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το ΥΠΕΝ έχει εντάξει σε συνολική έκταση 1114 τ.χλμ. ,στα Απάτητα Βουνά, τους εξής 8 ορεινούς όγκους:

  • Λευκά Όρη 382,06 τ.χλμ. (νομοί Χανίων & Ρεθύμνου)
  • Σάος 97,30 τ.χλμ. (Σαμοθράκη)
  • Σμόλικας 102,89 τ.χλμ. (νομοί Ιωαννίνων & Γρεβενών)
  • Τύμφη 202,75 τ.χλμ. (νομός Ιωαννίνων)
  • Ταΰγετος 143,23 τ.χλμ. (νομοί Λακωνίας & Μεσσηνίας)
  • Χατζή 45,61 τ.χλμ. (νομός Τρικάλων)
  • Άγραφα 94,92 τ.χλμ. (νομοί Καρπενησίου & Καρδίτσας)
  • Μαίναλο – 44,98 τ.χλμ (νομός Αρκαδίας)

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε σχετικά: «Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, η προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας της χώρας μας είναι κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τα Απάτητα Βουνά, πρωτοποριακός περιβαλλοντικός θεσμός για την Ευρώπη αποτελεί ασπίδα προστασίας για βιοτόπους και είδη της άγριας πανίδας υψηλής αξίας. Έχουμε ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση για 40 ακόμη ορεινούς όγκους και προχωράμε».

Το άρθρο ΥΠΕΝ: Το Όρος Δίκτη στο Λασίθι εντάσσεται στα απάτητα Βουνά εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/perivallon/ypen-to-oros-dikti-sto-lasithi-entassetai-sta-apatita-voyna/

Patmos Aktis Suites & Spa: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ του Επενδυτικού Ταμείου SMERC

Το SMERemediumCap (SMERC) εξαγόρασε τον Μάιο του 2022 το ξενοδοχειακό συγκρότημα Patmos Aktis Suites & Spa και έχει ήδη προχωρήσει η σημαντική ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του. Θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία των Δωδεκανήσων και πλέον ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, εξυπηρέτησης, ποιότητας, βιωσιμότητας και αειφορίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνθετο επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και το επενδυτικό πλάνο επέκτασης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημειώνεται ότι η SMERC έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 145 εκατ. ευρώ από 41 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου και της ομάδας του είναι ο πρόεδρος κ. Νίκος Καραμούζης.

Το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και σεβόμενο το φυσικό τοπίο, σε έναν παγκοσμίου εμβέλειας προορισμό όπως η Πάτμος. Υπενθυμίζεται πως στο νησί, εκτός από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, βρίσκεται και ο οικισμός της Χώρας που είναι χαρακτηρισμένος από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η επέκταση της δυναμικότητας των υφιστάμενων 56 σουιτών του παραθαλάσσιου συγκροτήματος με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών με θέα τη θάλασσα, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία 3SK Stylianidis και Patricia Anastasiadis. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη υποβληθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και αναμένεται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρώτη φάση της επένδυσης που αφορά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ολοκληρώνεται το 2023, ενώ η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης του ξενοδοχείου, θα προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Πάτμο. Αρχές το 2025 η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της.

Παράλληλα, η διοίκηση του επενδυτικού Ταμείου SMERC, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνία συνεργασίας franchising με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας. Στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η εξωστρέφεια της Πάτμου και του ξενοδοχείου, με την προσέλκυση υψηλότατου επιπέδου ξένων επισκεπτών. Ταυτόχρονα, μέσω μίας τέτοιας συνεργασίας θα αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Το ξενοδοχείο απασχολεί σήμερα έμπειρο προσωπικό 85 ατόμων. Όταν ολοκληρωθεί η επένδυση θα απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζόμενους, διπλασιάζοντάς τους σε σχέση με το 2019, ενώ αναμένεται να παράγει ακόμα περισσότερες δευτερογενείς ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας.

Ο επικεφαλής του SMERC πρόεδρος κ. Νίκος Καραμούζης.

«Η επένδυσή μας στο Patmos Aktis Suites & Spa αποτελεί παράδειγμα εξυγίανσης ξενοδοχειακής μονάδας που προσθέτει αξία, επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην Πάτμο και την ελληνική οικονομία, καθώς και δείγμα γραφής ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και Φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλής προστιθέμενης αξίας στον τουριστικό κλάδο, οι προοπτικές του οποίου διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές για το 2023», αναφέρει ο επικεφαλής του SMERemediumCap κ. Νίκος Καραμούζης. «Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που πρόσφατα το επενδυτικό μας Ταμείο, σε κοινοπραξία με τις Latonia Enterprises και Brown Hotels, επέλεξε να διευρύνει την έκθεσή του στον ξενοδοχειακό κλάδο της φιλοξενίας, αποκτώντας χαρτοφυλάκιο δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης 254 εκατ. ευρώ, γνωστό ως Project Tethys από την Intrum», εξηγεί ο κ. Καραμούζης. Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τη διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει καράβι που να φτάνει Παρασκευή στην Πάτμο ή δεν υπάρχει σύνδεσή της με τη Μύκονο – και για το λόγο αυτό ανέφερε ότι θετική θα ήταν η συνδρομή της Πολιτείας με επιχορήγηση δρομολογίων στα νησιά.

Το ξενοδοχείο

Το Patmos Aktis Suites & Spa βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, στον αιγιαλό της λιμνοθάλασσας που σχηματίζει η μοναδικής ομορφιάς ακτογραμμή στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από κορυφαίους αιγαιοπελαγίτικους προορισμούς, όπως οι Αρκοί, το Μαράθι, οι Φούρνοι, οι Λειψοί και το Ασπρονήσι, εξασφαλίζοντας την αυθημερόν, διά θαλάσσης, πρόσβαση σε χειριστές ταχύπλοων αλλά και παραδοσιακών σκαφών, που προσορμούν στον προβλήτα του ξενοδοχείου στον κόλπο του Γροίκου.

Το συγκρότημα, το οποίο διαθέτει δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες, από 31 έως 93 τετραγωνικά, πολλές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα, έχει ως κύριο αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό την απέριττη διακόσμηση και τους απαλούς γήινους χρωματισμούς. Έλκει τις ρίζες του στο ιστορικό πρόγραμμα ανάπτυξης των ξενοδοχείων «Ξενία» και τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μετά από μακρά περίοδο εγκατάλειψης περιήλθε το 2009 στην ιδιοκτησία της ξενοδοχειακής εταιρείας Divine Group, η οποία, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Mastrominas Architects και ISV Architects, το τοποθέτησαν ξανά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ωστόσο, η Divine Group αποφάσισε να πουλήσει το ξενοδοχείο στο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap το 2022, μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Το Patmos Aktis Suites & Spa ξεκίνησε τη λειτουργία του αναβαθμισμένο και υπό τη νέα ιδιοκτησία και διαχείριση στις 3 Ιουνίου του 2022, με την καθοριστική συμβολή του συμβούλου του έργου κ. Παύλου Ζορμπά. Στελεχωμένο πλέον από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου πέτυχε, μετά από μία μακρά περίοδο χαμηλών επιδόσεων, να αυξήσει την πληρότητα και τα έσοδα του ξενοδοχείου, βελτιώνοντας αισθητά τους δείκτες παραγωγικότητας.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι η περαιτέρω αύξηση της πληρότητας για τη συνολική περίοδο στο 71% το 2023, και μέσα στα επόμενα χρόνια στο 75%, και η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 160 ημέρες, από περίπου 120 ημέρες που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, βελτιώνοντας παράλληλα τον δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών.

Για το σκοπό αυτό, το ξενοδοχείο:
α. Ενισχύει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του με άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με αντιστοιχία πλέον 1,5 υπάλληλους / δωμάτιο, στο οποίο προσφέρεται ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον και
β. Αναβαθμίζει όλα τα λογισμικά προγράμματα της επιχείρησης με σύγχρονες ψηφιακές λύσεις και μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος direct marketing, το οποίο αποσκοπεί στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το μεικτό περιθώριο κέρδους και διευρύνεται η λειτουργία σε διάστημα άνω των 5 μηνών.

Ήδη, μετά από ένα χρόνο υπό τη νέα ιδιοκτησία του SMERC, οι απευθείας κρατήσεις (direct bookings) αντιστοιχούν στο 73% του συνόλου, το 63% της πελατείας είναι κάτοικοι εξωτερικού, ενώ η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν προικίσει το Patmos Aktis Suites & Spa με εξαιρετική φήμη: οι κριτικές των επισκεπτών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τοποθετούν μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων σε όρους ικανοποίησης πελατών στη Μεσόγειο.

O κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, νέος διευθύνων σύμβουλος του Patmos Aktis.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη μαγευτική Πάτμο, όπου το συνηθισμένο μετατρέπεται σε εξαιρετικό, το κανονικό γίνεται ξεχωριστό και η κάθε μέρα δίνει νέο νόημα στην λέξη αναψυχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, νέος διευθύνων σύμβουλος του Patmos Aktis. «Είναι ένα ξενοδοχείο-κόσμημα του Αιγαίου που αποτελεί ιδανικό παραθαλάσσιο προορισμό για ξεκούραση και αναψυχή, αλλά και τόπο αναζωογονητικής απομόνωσης και περισυλλογής», προσθέτει. «Προσεκτικά σχεδιασμένες υπηρεσίες ευεξίας από το ΑNASA Wellness & Spa και εμπειρίες περιήγησης σε μαγευτικές παραλίες και όρμους της Πάτμου και των γύρω νησιών σε συνδυασμό με πολλαπλές γαστρονομικές επιλογές που έχει δημιουργήσει ο σεφ του Patmos Aktis κ. Νίκος Κωνσταντίνου υπόσχονται αξέχαστες διακοπές και ξεκούραση για τους φιλοξενούμενους του», υπογραμμίζει. «Αποτελεί μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και αειφόρου αρχιτεκτονικής, χτισμένο με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο», εξηγεί.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Χώρα, τον μεσαιωνικό οικισμό της Πάτμου, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη που χτίστηκε το 1.088 μ.Χ. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο νησί με πλοίο από τον Πειραιά και εναλλακτικά αεροπορικώς μέσω της Κω, Ρόδου, Σάμου, Λέρου και Καλύμνου και από εκεί με τοπικό ταχύπλοο της γραμμής, ή τέλος, με ναυλωμένο ελικόπτερο.

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Την παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων έκαναν χθες στο Μουσείο Μπενάκη οι επικεφαλής του SMERC και η διοίκηση του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και Ελευθέριος Πέντες, δήμαρχος Πάτμου.  Ο κ. Χατζημάρκος, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα δίπλα στις επενδύσεις εκείνες που φέρνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και απασχόληση για τους νησιώτες μας, αλλά και την χώρα συνολικά, έχοντας ως προτεραιότητα τους την εξαιρετική φιλοξενία, το σεβασμό στο περιβάλλον και στις παραδόσεις και τις συνέργειες με την τοπική κοινωνία», σημειώνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εξηγώντας πως «το Patmos Aktis Suites & Spa «θέτει νέα στάνταρτ για τον ελληνικό τουρισμό δικαιώνοντας και τις προσπάθειες που καταβάλουμε τόσα χρόνια για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο, που εκτός από την πρωτιά στον ελληνικό τουρισμό, κέρδισε και την πρωτιά σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης». Η ανάπτυξη αυτή «μεταφράζεται» σε ποσοστό 16,7% για το 2022, ενώ ανέφερε ακόμη ότι το overall πωλήσεων για φέτος είναι στο 40%, κάτι που δείχνει ότι η χρονιά θα πάει πολύ καλά.

Ο κ. Ελευθέριος Πέντες, δήμαρχος Πάτμου.

Τέλος, ο κ. Πέντες στον χαιρετισμό του τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επένδυση του SMERemediumCap στην Πάτμο και το Patmos AktisSuites & Spa, καθώς αναβαθμίζει το νησί ως προορισμό και καθιστά διαθέσιμες στους επισκέπτες του υψηλοτάτου επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες, σεβόμενο ταυτόχρονα την φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του. Καλωσορίζουμε λοιπόν τέτοιας ποιότητας επενδυτικά σχέδια που έχουν ευεργετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση των κατοίκων της Πάτμου».

Το άρθρο Patmos Aktis Suites & Spa: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ του Επενδυτικού Ταμείου SMERC εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/diamoni-diatrofi/xenodocheia/patmos-aktis-suites-amp-spa-ependysi-20-ekat-eyro-toy-ependytikoy-tameioy-smerc/

Το MarketHub Europe της Hotelbeds παρουσιάζει το μέλλον στον τουρισμό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τα κορυφαία ονόματα της Ευρώπης στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού θα συγκεντρωθούν στο Άμστερνταμ αυτή την εβδομάδα για το MarketHub Europe που διοργανώνεται από την Hotelbeds, και συνδυάζει ένα συνέδριο και μια εμπορική έκθεση στο nhow Amsterdam RAI.

Η Hotelbeds είναι παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της TravelTech, συνδέοντας και ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις διευκολύνοντας τις γέφυρες στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και διευρυνόμενο ταξιδιωτικό οικοσύστημα. Οι τεχνολογικές πλατφόρμες της που βασίζονται σε τεχνολογία on the clouds προσφέρουν γρήγορη και απλή πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών προϊόντων, από καταλύματα μέχρι βοηθήματα και πληρωμές, ενώ τα πλούσια δεδομένα και η ευφυΐα συμβάλλουν στη δημιουργία ζήτησης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Hotelbeds φέρνει την κορυφαία εκδήλωσή της στην Ολλανδία. Περισσότερα από 400 τοπικά και διεθνή στελέχη αναμένεται να παρευρεθούν για να ακούσουν τις παρουσιάσεις μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα του τουρισμού και της τεχνολογίας μεταξύ των οποίων είναι υψηλά στελέχη της NH Hotels (μέρος του Minor), της easyJet, της Google, της Telefonica, και του World Traveland Tourism Council, WTTC.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το MarketHub επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2019 και σε αυτή τη ζωντανή πόλη του Άμστερνταμ, όπου μας υποδέχτηκαν τόσο θερμά», δήλωσε ο Carlos Muñoz Capllonch, Chief Commercial Officer της Hotelbeds. «Το θέμα μας για φέτος είναι ‘Where Next?’ και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια οξυδερκή και ζωντανή συζήτηση που θα επικεντρώνεται στον ταξιδιώτη του αύριο και στο τι περιμένουν να προσφέρει η βιομηχανία».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύπτει ποικίλα θέματα όπως: πώς τα ταξίδια μπορούν να γίνουν δύναμη για το καλό, τη δύναμη της εξατομικευμένης υπηρεσίας, πώς η καινοτομία και η τεχνολογία μπορούν να διαμορφώσουν τα ταξίδια, και τη δημιουργία αναστάτωσης.

Το MarketHub Europe είναι μια εκδήλωση μόνο με πρόσκληση στην οποία συμμετέχουν οι πιο σημαντικοί συνεργάτες της Hotelbeds από όλες τις βασικές αγορές πηγών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. To TravelDailyNews θα βρίσκεται εκεί και θα σας κρατάει ενήμερους.

Το άρθρο Το MarketHub Europe της Hotelbeds παρουσιάζει το μέλλον στον τουρισμό εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/technologia/to-markethub-europe-tis-hotelbeds-paroysiazei-to-mellon-ston-toyrismo/

Δωρεάν εκπαίδευση στο χώρο της HoReCa στην Κρήτη

Το HoReCa Empowered ταξιδεύει στη Κρήτη οργανώνοντας ένα τριήμερο εκπαιδευτικό event για τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων HoReCa.

Αυτό το event είναι προσαρμοσμένο σε όσους θέλουν να επιχειρήσουν ή να εκπαιδευτούν στον κλάδο HoReCa βοηθώντας στην αναβάθμιση των επιχειρήσεων και στην σωστή προετοιμασία για μια δυναμική καλοκαιρινή σεζόν.

Στις 29 ως τις 31 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Lyttos Beach μπορούν οι επαγγελματίες του χώρου να παρακολουθήσουν δωρεάν εισηγήσεις από στελέχη της Coca Cola Τρία Έψιλον αλλά και top instructors στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Coffee & Bartending Trainings
  • HR Operations
  • Customer Service & Guest Loyalty
  • Leadership & Goal Setting
  • Menu Engineering & Cost Control
  • Food Hygiene & Safety
  • Sustainability

Το άρθρο Δωρεάν εκπαίδευση στο χώρο της HoReCa στην Κρήτη εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/diamoni-diatrofi/dorean-ekpaideysi-sto-choro-tis-horeca-stin-kriti/

Δημιουργία προτύπου ορεινών και πεζοπορικών μονοπατιών της Κύπρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), μετά την πρόταση του Τμήματος Δασών για εκπόνηση εθνικού προτύπου με κύριο αντικείμενο τα μονοπάτια στη φύση, αξιολόγησε τη σχετική ανάγκη και προχώρησε στη σύσταση της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS/TC 28: Ορειβατικά και Πεζοπορικά Μονοπάτια, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους τους αρμόδιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους. Η Επιτροπή απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από οκτώ φορείς προερχόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το αντικείμενο εργασίας της νεοσυσταθείσας επιτροπής αφορά στη δημιουργία αμιγώς κυπριακού προτύπου, με κύρια επιδίωξη την ασφαλή χρήση των μονοπατιών, τη γνωριμία με τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, αλλά και τη συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών υπαίθριας και δασικής αναψυχής, λαμβάνοντας υπόψη τις εφαρμόσιμες περιβαλλοντικές παραμέτρους με απώτερο στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Το πρότυπο θα προδιαγράφει τα τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά κατηγοριοποίησης των μονοπατιών και θα καθορίζει τις απαιτήσεις ως προς τον σχεδιασμό, την κατασκευή, και τη σήμανση, με στόχο την αισθητική απόλαυση της υπαίθρου και τη διασφάλιση κατάλληλου επιπέδου ασφάλειας και πρόσβασης κατά τη χρήση τους. Επιπρόσθετα, το πρότυπο θα καθορίζει τις απαιτήσεις διαχείρισης των μονοπατιών μέσω της συντήρησης και σχετικών άλλων ενεργειών για τη διασφάλιση της συνεχούς συμμόρφωσης των μονοπατιών.

Η ολομέλεια της Επιτροπής έχει πρόσφατα καθορίσει το σκοπό του υπό εκπόνηση προτύπου, ενώ έχει γνωστοποιήσει την εθνική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω των διαδικασιών γνωστοποίησης που διέπουν τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Τυποποίησης, στους οποίους ο CYS αποτελεί πλήρες μέλος. Κατά τα μέσα Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνθεση των Ομάδων Εργασίας μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής, οποίες θα ασχοληθούν με συγκεκριμένο αντικείμενο ή πρόνοιες του προτύπου.

Το άρθρο Δημιουργία προτύπου ορεινών και πεζοπορικών μονοπατιών της Κύπρου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/dimioyrgia-protypoy-oreinon-kai-pezoporikon-monopation-tis-kyproy/

Γαλλία: Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο 2023

Στην πρώτη θέση του απόλυτου αριθμού των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν από φυσικά και διαδικτυακά πρακτορεία της Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2023 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του μεγαλύτερου γαλλικού κλαδικού εντύπου Echo Touristique και της εταιρείας ερευνών Orchestra.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το σύνολο του κύκλου των εργασιών για την Ελλάδα αυξήθηκε τον φετινό Φεβρουάριο κατά 37% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ η μέση κατά κεφαλή δαπάνη παρουσίασε άνοδο 4%. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα κατά τους χειμερινούς μήνες των πωλήσεων, καθώς με βάση το ίδιο βαρόμετρο τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί επανειλημμένα στην πρώτη θέση, αλλά όχι στη διάρκεια αυτής της σημαντικής για τη διαμόρφωση των ετήσιων τάσεων περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το σύνολο των πωλήσεων του 2022 στην Γαλλία η Ελλάδα κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία αναφορικά με τους προορισμούς εξωτερικού.

Το άρθρο Γαλλία: Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/proorismoi/gallia-i-ellada-proti-se-toyristikes-poliseis-ton-fevroyario-2023/

Εργασιακός εκφοβισμός και έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Στο χάραγμα της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, παραμένει ουσιαστικά άλυτο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος. Η κολοσσιαία έλλειψη εργατικού δυναμικού είτε εκπαιδευμένου είτε όχι, στα πολυπληθή τμήματα των ξενοδοχείων όπως στα εστιατόρια, στις κουζίνες και στην οροφοκομία.

Με μεγάλη συχνότητα παρατηρούμε, διάφορους φορείς, ειδήμονες του τουρισμού και μη, να συνεδριάζουν, να συσκέπτονται και να αρθρογραφούν προσπαθώντας να εντοπίσουν τους λόγους που οι νέοι δεν δοκιμάζουν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας των ξενοδοχείων ενώ οι ήδη εργαζόμενοι αρνούνται να συνεχίσουν στον συγκεκριμένο τομέα και να επιλέγουν εργασία σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4808/21 στο Μέρος ΙΙ, (άρθρο 1) ως «βία και παρενόχληση» ορίζεται μια σειρά από συμπεριφορές, απαράδεκτες και επαναλαμβανόμενες, που έχουν ως σκοπό τη σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή οικονομική βλάβη του ατόμου». (Einarsen, 1996; Hoel & Cooper, 2000; Zapf et al., 1996) Στο άρθρο 5, ορίζεται πως οι εργοδότες ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων πρέπει να διερευνούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις καταγγελίες που τους υποβάλλουν οι εργαζόμενοι. Ενώ στο άρθρο 9, υπαγορεύεται ότι οι επιχειρήσεις με πάνω από 20 άτομα οφείλουν να υιοθετούν πολιτικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας, να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους.

Σε κάθε περίπτωση, στον νέο εργατικό νόμο είναι πρόδηλο πως ο νομοθέτης, θέλει η ίδια η επιχείρηση να προστατεύει τον εργαζόμενο και να δημιουργεί τις δικλείδες ασφαλείας για την καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης. Μια επιχείρηση που οφείλει να δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, στηρίζοντας την υγεία των εργαζομένων της, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών που εμπορεύεται, ακριβώς επειδή σχετικές έρευνες (Rivera et al 2016) έχουν αποδείξει ότι ένα εργασιακό περιβάλλον με περιστατικά βίας και παρενόχλησης οδηγεί σε φαινόμενα απουσίας εργαζομένων (sickness absenteeism), μείωσης της παραγωγικότητας και της ποιότητας της εργασίας τους. (Rospenda & Richman, 2004)

Στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής μας διατριβής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης –τμήμα Κοινωνιολογίας – με θέμα: «Η βία και η παρενόχληση στον ξενοδοχειακό χώρο και ο ρόλος της επιθεώρησης εργασίας στην καταπολέμηση του φαινομένου», παρατηρούμε ότι το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που αρχικώς πιστεύαμε. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Νικόλαο Κοκολάκη, ο οποίος αμέσως δέχθηκε να μας βοηθήσει και να συλλέξει καταγγελίες εργαζομένων, σχετικές με θέματα βίας και παρενόχλησης στα ξενοδοχεία. Στο διάστημα Νοέμβριος 2022 – Ιανουάριος 2023 ο κύριος Κοκολάκης Νικόλαος και οι συνεργάτες του συνέλεξαν πλήθος καταγγελιών, τις οποίες μας παρέδωσαν προς επεξεργασία για μελλοντική έρευνα.

Από το σύνολο των καταγγελιών μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία είναι διστακτικοί να υποβάλλουν καταγγελίες επίσημα, ως θύματα περιστατικών εργασιακού εκφοβισμού. Μια διστακτικότητα η οποία αποδυναμώνει τη δυνατότητα των επίσημων φορέων, όπως της Επιθεώρησης Εργασίας, να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του εργασιακού εκφοβισμού, η οποία ως Ανεξάρτητη Αρχή πλέον, έχει επιφορτιστεί με τις καταγγελίες περιπτώσεων βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και στο πλαίσιο ενίσχυσης του μηχανισμού συμμόρφωσης συστάθηκε Αυτοτελές Τμήμα για την παρακολούθηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα.

Στις καταγγελίες που μας εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν δύο σημεία στις καταγγελίες των εργαζομένων, οι οποίοι αναφέρουν πως ορισμένοι διευθυντές των ξενοδοχείων δεν δίνουν σημασία σε φαινόμενα εργασιακού εκφοβισμού, αν και έχουν ενημερωθεί προφορικά για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης. Χαρακτηριστικές κλισέ εκφράσεις είναι: «άσ’τους να τα βρούνε μεταξύ τους», «με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;», «μάθαμε τώρα και όλα τα βαπτίζουμε βία», «καλά, θα το δούμε το θέμα» κ.λπ. Σε άλλα σημεία οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως εισπράττουν την αδιαφορία της διεύθυνσης σε περιστατικά συστηματικής υποτίμησης της προσωπικότητάς τους.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο στοιχείο που προκύπτει από τις καταγγελίες είναι η μειωτική συμπεριφορά προϊσταμένης ορόφων προς τις καμαριέρες. Κακοποιητική συμπεριφορά δηλαδή γυναίκας προς μια άλλη γυναίκα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο μελετήθηκε παγκοσμίως (Sharon L. Liu 2012), παρατηρώντας πως οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, μπορούν να ασκήσουν βία και παρενόχληση σε γυναίκες, – όπως και οι άντρες- δίχως να επηρεάζονται από το φύλο, αν και οι ίδιες ως θύτες υπήρξαν κάποτε θύματα εργασιακού εκφοβισμού, ως εργαζόμενες σε χαμηλότερη ιεραρχική βαθμίδα. Στις συγκεκριμένες καταγγελίες έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό εργασιακής καταπίεσης από προϊσταμένες ορόφων προς τις καμαριέρες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Εργάζομαι σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και δέχομαι καθημερινή λεκτική βία από την προϊσταμένη μου. Μου έχει κάνει τη ζωή μαρτύριο, δεν μιλάω περιμένω να τελειώσει η βάρδια μου», σε άλλη περίπτωση διαβάζουμε: «Έχω διαπιστώσει ότι η προϊσταμένη κρύβει τα υλικά μου και μου κάνει δύσκολη την εργασία μου. Τελευταία μου βάζει περισσότερα δωμάτια να καθαρίσω. Το είπα στον διευθυντή και αυτός μου είπε να τα βρω με την προϊσταμένη μου. Δεν ασχολήθηκε». Μια άλλη καμαριέρα αναφέρει «Δέχομαι βρισιές κάθε μέρα από την προϊστάμενη μου, δεν άντεξα, πήγα στον διευθυντή ο οποίος έδειξε αδιαφορία, δεν έκανε κάτι». Τέλος μια άλλη καμαριέρα λέει: «Η προϊσταμένη μού βάζει 35 δωμάτια να καθαρίσω και τα πιο δύσκολα πόστα, δεν αντέχω τις διακρίσεις. Της το είπα και μου απάντησε ΄αμα σου αρέσει΄»

Οι μαρτυρίες είναι δεκάδες και στο σύνολό τους καταδεικνύουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στα ξενοδοχεία μας. Σαφέστατα, αυτή δεν είναι η καθολική εικόνα των ξενοδοχείων, καθώς και ο ίδιος ως εργαζόμενος είχα την τύχη να εργαστώ σε ξενοδοχεία που τιμούν και σέβονται το προσωπικό τους. Ξενοδοχεία πρότυπα που στηρίζουν τους εργαζόμενους, όχι μόνο σε εργασιακά θέματα, αλλά και σε προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλουν.

Αναμφίβολα όμως ένα μέρος των ξενοδοχείων νοσεί και οφείλει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Και όπως ένας άρρωστος συνειδητοποιεί την ασθένειά του ώστε να λάβει την κατάλληλα αγωγή, έτσι και οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στο εργασιακό mobbing, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Και αυτό όχι γιατί το υπαγορεύει η νομοθεσία και ο φόβος των διοικητικών κυρώσεων, αλλά γιατί ένα προσωπικό που είναι ψυχικά υγιές θα παραμείνει πιστό στο χώρο που αισθάνεται ασφάλεια, δεν θα αναζητήσει αλλού εργασία και οι προϊστάμενοι ανθρωπίνου δυναμικού δεν θα καταφεύγουν σε αγωνιώδεις προσπάθειες εύρεσης προσωπικού. Ένας εργαζόμενος σε ένας ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον ακτινοβολεί, επιτελεί καλύτερα το έργο του, αυξάνεται η ποιοτική υπηρεσία του και τέλος αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του τόπου μας σε όλους τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες.

Το άρθρο Εργασιακός εκφοβισμός και έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/column/arthro/ergasiakos-ekfovismos-kai-elleipsi-prosopikoy-sta-xenodocheia-tis-kritis/

Έρευνα easyJet 2070: Το μέλλον του τουρισμού

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα σε μπουφέ, διαβατήρια παλμών και εμπειρίες διακοπών στο χρόνο, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη της easyjet για το πώς θα ταξιδέψουμε και θα απολαύσουμε τις διακοπές μας σε 50 χρόνια.

Η πρωτοποριακή μελέτη, που ανατέθηκε από την αεροπορική εταιρεία easyJet, προβλέπει καινοτομίες σε αεροπορικα ταξίδια διαμονή και εμπειρίες διακοπών.

Το “easyJet 2070: The Future Travel Report” συντάχθηκε από μια ομάδα κορυφαίων ακαδημαϊκών και μελλοντολόγους, συμπεριλαμβανομένης της καθηγήτριας Birgitte Andersen του Birkbeck, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και της Διευθύνουσας Συμβούλου του Big Innovation Centre Dr Melissa Sterry, και των διάασημων μελλοντολόγων Shivvy Jervis και Dr Patrick Dixon, καθώς και του Διευθυντή Συστημάτων Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Cranfield, του καθηγητή Graham Braithwaite και του Nikhil Sachdeva, Διευθυντής για την αεροδιαστημική και την άμυνα και την αειφόρο αεροπορία στην εταιρεία συμβούλων Roland Berger.

easyJet 2070: Τα κυριότερα σημεία της Μελλοντικής Ταξιδιωτικής Έκθεσης περιλαμβάνουν:

Το ταξίδι στο αεροδρόμιο και η εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών θα φέρει επανάσταση από τις τεχνολογικές εξελίξεις:

Χτύπος της καρδιάς και βιομετρικά διαβατήρια θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό διαβατήριο, ώστε οι επιβάτες να περνούν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο. Όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και ο αμφιβληστροειδής, η καρδιακή υπογραφή κάθε ατόμου είναι μοναδική. Οι υπογραφές του καρδιακού παλμού των επιβατών και οι βιομετρικές λεπτομέρειες θα καταγράφονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί σήμερα η τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

  • Τα εργονομικά και βιομιμητικά αισθητήρια καθίσματα αεροπλάνου θα γίνουν ο κανόνας, μαζί με έξυπνα υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, το ύψος, το βάρος και τη θερμοκρασία των επιβατών, παρέχοντας την απόλυτη προσαρμοσμένη εμπειρία πτήσης
  • Η ψυχαγωγία εν πτήσει θα μεταδίδεται απευθείας μπροστά στα μάτια του επιβάτη, μέσω οπτοηλεκτρονικών συσκευών, αντικαθιστώντας την ανάγκη για οθόνες επί του σκάφους ή τη λήψη ταινιών πριν πετάξει
  • Τα αεροπορικά ταξί e-VTOL θα καταργήσουν το λεωφορείο για το χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου – το ταξίδι στο αεροδρόμιο θα είναι πιο γρήγορο και πιο βολικό από ποτέ, με το 85% των επιβατών να φτάνουν με e-VTOL από τα σπίτια τους στον τερματικό σταθμό.

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, θα δούμε σημαντικές προόδους στην εμπειρία διαμονής στο εξωτερικό:

  • Τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα σε μπουφέ ξενοδοχείων θα επιτρέψουν στους παραθεριστές να εκτυπώσουν 3D ό,τι θέλουν να φάνε για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη φαγητού
  • Υπόγεια ξενοδοχεία ενσωματωμένα στον ιστό της γης που είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά και ένα με το περιβάλλον
  • Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα είναι έξυπνα δωμάτια με κρεβάτια ήδη προετοιμασμένα στην επιθυμητή σταθερότητα, θερμοκρασίες περιβάλλοντος και αγαπημένη μουσική με βάση τις προτιμήσεις που θα επιλέξετε πριν από την κράτηση των διακοπών
  • Ένας ολογραφικός προσωπικός θυρωρός διακοπών θα συνοδεύει τους παραθεριστές για να παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες προορισμού και βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους
  • Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα, ανακυκλώσιμα ρούχα διακοπών κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο θα αφαιρέσουν την ανάγκη για βαλίτσες, καθώς οι ταξιδιώτες μπορούν να εκτυπώσουν τα ρούχα που απαιτούνται στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, προσαρμοσμένα στην τέλεια εφαρμογή και στυλ και να ανακυκλώσουν τα υλικά για τον επόμενο επισκέπτη
  • Ξενοδοχεία που συλλέγουν ενέργεια από τα βήματα των επισκεπτών τους για να παράγουν ενέργεια

Καινοτομίες σε εμπειρίες και δραστηριότητες στον προορισμό θα προσφέρονται στους ταξιδιώτες:

  • Εμπειρίες διακοπών «ταξιδεύοντας στο χρόνο» – Οι αυριανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν διακοπές στο παρελθόν φορώντας απτικά κοστούμια σε ιστορικούς χώρους που τους επιτρέπουν να βυθιστούν σε ζωντανά ιστορικά περιβάλλοντα που παρουσιάζουν τα θαύματα του αρχαίου κόσμου όπως ο Κολοσσός της Ρόδου κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στη Ρόδο Πόλη, ή επευφημίες ανάμεσα στα πλήθη των αρχικών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα.
  • Δοκιμή πριν την αγορα – προεπισκοπήσεις διακοπών bionic και Meta πριν τις διακοπές που θα επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να γνωρίσει τοποθεσίες πριν κάνει κράτηση για τις διακοπές του
  • Υποβρύχιο «sea-faris» – υδάτινες περιπέτειες σε υποβρύχια για τουρίστες βαθιά κάτω από τη θάλασσα ανακαλύπτοντας θαλάσσια ζωή σε θαλάσσια πάρκα κάτω από το νερό
  • Οι συσκευές τοπικής γλώσσας θα είναι διαθέσιμες για διακοπές για να μεταφράζουν την τοπική γλώσσα σε πραγματικό χρόνο και να δίνουν τη δυνατότητα στους ξένουν να μιλουν την τοπική γλώσσα
  • Το e-foiling, το cable ski και το flyboarding θα γίνουν ο κανόνας στην προσφορά προς ενοικίαση στην παραλία, μεταφέροντας πραγματικά τα θαλάσσια σπορ σε άλλο επίπεδο.

Το άρθρο Έρευνα easyJet 2070: Το μέλλον του τουρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/toyristikes-taseis/diethneis-taseis/ereyna-easyjet-2070-to-mellon-toy-toyrismoy/

Η Dorothea von Boxberg αναλαμβάνει τα ηνία της Brussels Airlines

Η Dorothea von Boxberg πρόκειται να γίνει η νέα CEO της αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines, αναλαμβάνοντας τα ηνία στις 15 Απριλίου 2023. Ωστόσο παραμένει η επικύρωση από το Διοικητικού Συμβουλίου της SN Airholding.

Σημειώνεται πως η Dorothea von Boxberg, μέχρι στιγμής κατέχει τη θέση της προέδρου του του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa Cargo, ενώ με τον νέο της ρόλο αναλαμβάνει την θέση της «Εκπροσώπου της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η Christina Foerster, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ομίλου Lufthansa και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SN Airholding, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η Dorothea von Boxberg, μια έμπειρη και εξειδικευμένη διευθύντρια αεροπορικών εταιρειών, αναλαμβάνει την ηγετική θέση στην Brussels Airlines. Με την μακροχρόνια εμπειρία και την ευρεία γνώση των αεροπορικών εταιρειών φορτίου και επιβατών, θα οδηγήσει την αεροπορική προς έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό».

Ωστόσο η θέση που κατέχει σήμερα η Dorothea von Boxberg στη Lufthansa Cargo δεν έχει βρει προς το παρών τον διάδοχό της.

Λίγα λόγια για την Dorothea von Boxberg

Η Dorothea von Boxberg ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1999 στον όμιλο Boston Consulting. Το 2007, έκανε τη μεγάλη μετεγγραφή στον όμιλο Lufthansa, όπου κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις. Από το 2012, ήταν υπεύθυνη για το Customer Experience Design της Lufthansa Airline.

Το 2015, βρέθηκε στη Lufthansa Cargo AG, όπου ήταν επικεφαλής του τμήματος Global Sales Management. Το 2018 διορίστηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa Cargo AG. Αρχικά, ήταν υπεύθυνη για τις παγκόσμιες πωλήσεις, τον προγραμματισμό δικτύου, τη διαχείριση προϊόντων και την ανάπτυξη προϊόντων και από το 2021 ηγείται της Lufthansa Cargo AG ως πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Το άρθρο Η Dorothea von Boxberg αναλαμβάνει τα ηνία της Brussels Airlines εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/i-dorothea-von-boxberg-analamvanei-ta-inia-tis-brussels-airlines/

Το νησί των Σποράδων στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου

Στη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως που ταυτίστηκαν με διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες, κατατάσσεται η Σκόπελος σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο και τα social media, την οποία αναδεικνύει σε πρόσφατο άρθρο της η Βρετανική εφημερίδα Mirror.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι περιοχές σε Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ και Ιρλανδία, που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των ταινιών «Ο ‘Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Χάρι Πότερ», «Η Λάμψη» του Στήβεν Κινγκ,  «Ο Λόγος του Βασιλιά», «’Αυπνοι στο  Σηάτλ», «Λυκόφως», «Ο Πόλεμος των ‘Αστρων» και «Τζόκερ».

Τη 10η θέση καταλαμβάνει η Σκόπελος για την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Mamma Mia».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο προορισμός σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις σε hashtags στο instagram με 220.000 θεάσεις και εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με τις θεματικές εκδρομές Mamma Mia στο νησί. Σημειώνεται πως για το ίδιο διάστημα, η Σκόπελος και η δημοφιλής μουσικοχορευτική και γαστρονομική παράσταση Mamma Mia The Party ψηφίστηκαν ως η δεύτερη καλύτερη πρόταση για ψυχαγωγία των Λονδρέζων μέσα στο χειμώνα, ανάμεσα σε 20 πρωτότυπες ιδέες για διασκέδαση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί ειδική συνεργασία προβολής στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και των διοργανωτών της επιτυχημένης παράστασης. Για τις ανάγκες του Mamma Mia The Party έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου ένα νησιώτικό γραφικό σκηνικό με σοκάκια, σιντριβάνια, σπίτια και ταβέρνα που θυμίζουν Σκόπελο στην «καρδιά» του Λονδίνου, στον υπερσύγχρονο πολυχώρο O2.

«Μέσα από ευρηματικούς τρόπους προβολής προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών σχετικά με τη σύνδεση του Mamma Mia με τη Σκόπελο.  Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι πρωτότυπες εκδρομές στο νησί, σε σημεία που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Οι προβλέψεις για την επισκεψιμότητα το 2023 είναι αισιόδοξες.

Η Σκόπελος παρουσιάζει ένα βάθος και μια ποικιλία ενδιαφερόντων που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους επισκέπτες από το εξωτερικό», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Ιωάννα Ευσταθίου.

Το άρθρο Το νησί των Σποράδων στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/proorismoi/to-nisi-ton-sporadon-stis-10-pio-emvlimatikes-kinimatografikes-topothesies-toy-kosmoy/

Σταθερά υψηλό το ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών για την Ελλάδα

Περισσότεροι από το 30% των Πολωνών τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει ήδη τις σχετικές προκρατήσεις, ενώ επιπλέον 50% αναμένεται να κάνουν τις κρατήσεις τους μέχρι τον Ιούνιο, καθώς στη μετά-covid περίοδο οι last-minute κρατήσεις από τη συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένες.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από στελέχη της πολωνικής τουριστικής αγοράς, όπως παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITTF Βαρσοβίας, που διοργανώθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου υπό την αιγίδα του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για τους τουρίστες από την Πολωνία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2022 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 900.000 Πολωνοί, γεγονός που κατατάσσει την πολωνική αγορά στην 5η θέση του εισερχόμενου τουρισμού. Μεγάλο ποσοστό των Πολωνών επισκεπτών έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο (repeaters), επιλέγοντας κυρίως την Κρήτη, την Ρόδο, την Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κως, ενώ δηλώνουν ένθερμοι θαυμαστές του φυσικού τοπίου, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της χώρας μας.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στην ITTF Βαρσοβίας συμμετείχαν ως συνεκθέτες οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κρήτης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου, καθώς και ξενοδοχειακοί όμιλοι.

Στη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε επαγγελματική εκδήλωση με παρουσιάσεις των συμμετεχόντων ελληνικών προορισμών, καθώς και ειδική εκδήλωση παρουσίασης της ελληνικής γλώσσας από μαθητές του ελληνικού και του διεθνούς σχολείου της Βαρσοβίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας, Andrzej Gut-Mostowy, η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Βαρσοβία, Νίκη Καμπά, ο διευθυντής του Προξενικού Γραφείου, Σπύρος Βούρτσης, η σύμβουλος ΟΕΥ, Σοφία Μπαγατέλα, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την πολωνική αγορά και δημοσιογράφοι.

Το άρθρο Σταθερά υψηλό το ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών για την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/ektheseis/stathera-ypsilo-to-endiaferon-ton-polonon-toyriston-gia-tin-ellada/

Celectyal: Το νέο κρουαζιερόπλοιο, Celectyal Journey, ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου 2023

Η Celestyal ανακοινώνει την έναρξη κρουαζιέρων του Celestyal Journey. Μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και τεχνική συντήρηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Celestyal θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, αναλαμβάνοντας το πρόγραμμα του Celestyal Crystal, αρχικά με την δημοφιλή κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Το όνομα του πλοίου συμβολίζει την εξερεύνηση, την ανακάλυψη και την πρόοδο που είναι μέρος και της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και ναυτοσύνης. Ο όρος «The Journey» ενσαρκώνει ένα πνεύμα φιλοδοξίας και περιπέτειας και την επιθυμία να μεταφέρει τους επιβάτες του πιο μακριά, φέρνοντας τους ταυτόχρονα πιο κοντά στους προορισμούς που επισκέπτεται.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στο Celestyal Journey είναι ο μεγάλος αριθμός περισσότερο ευρύχωρων και υψηλότερης κατηγορίας, καμπίνων. Το μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο των 1.260 επιβατών διαθέτει 630 καμπίνες, 149 από τις οποίες έχουν μπαλκόνι – τρεις φορές περισσότερες από τις μέχρι τώρα καμπίνες που διέθετε η Celestyal στις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων. Από τις 149 καμπίνες με μπαλκόνι, οι 120 είναι Junior Suites, οι 28 είναι Grand Suites και μία είναι η ευρύχωρη Penthouse Concept Suite. Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει κατά 80% εξωτερικές καμπίνες, καθώς και μία από τις υψηλότερες αναλογίες διαθέσιμου χώρου ανά επιβάτηση με το διαθέσιμο χώρο.

Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη με τη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celectyal, κα Φρόσω Ζαρουλέα.

Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο κρουαζιερόπλοιο, αλλά και ο συνολικός σχεδιασμός της Celestyal για το 2023 και ο απολογισμός της προηγούμενης σεζόν παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην Αθήνα, με κεντρικούς ομιλητές τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Κρις Θεοφιλίδη και τον καπ. Γεώργιο Κουμπενά, πρόεδρο Επιχειρήσεων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την τρέχουσα τουριστική περίοδο και τα θετικά μηνύματα για την κρουαζιέρα καθώς και τη συμβολή της Celestyal στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας μέσω του homeporting σε Πειραιά, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, αλλά και την προώθηση των ελληνικών προορισμών σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Θεοφιλίδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, όπου παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, η εταιρεία πέτυχε καλές πληρότητες και σύνολο επιβατών 72.373 από 136 εθνικότητες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση του τμήματος πωλήσεων στη Β. Αμερική, στην ευελιξία του νέου τιμολογιακού μοντέλου της εταιρείας και την εστίασή της στους προορισμούς μέσω των νέων βιωματικών εκδρομών «Authentic Encounters», τις στρατηγικές της συνεργασίες για την προβολή της ελληνικής κρουαζιέρας διεθνώς, αλλά και την αναγνώριση της εταιρείας ως μια από τις καλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας της χρονιάς, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Εξυπηρέτησης στα Cruise Critic Pick’s Editors Awards καθώς και το βραβείο για το καλύτερο δρομολόγιο «Τρεις Ήπειροι» από το Cruise Excellence Awards.

Ο καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, πρόεδρος Επιχειρήσεων της Celectyal.

Παράλληλα, ο καπ. Γ. Κουμπενάς έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τη συμβολή της Celestyal στην ελληνική οικονομία με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε €91εκ. για το 2022 τονίζοντας και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Στο τέλος, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey και τη δυναμική που αναπτύσσεται με το νέο αυτό απόκτημα της εταιρείας, αφού προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία για τους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, το Celestyal Journey προσφέρει στους επιβάτες του περισσότερες επιλογές εστίασης, με επτά μοναδικούς χώρους που θα ανταποκρίνονται σε διαφορετικά γούστα και γευστικές επιλογές από μεσογειακή, ευρωπαϊκή μέχρι και ασιατική κουζίνα. Επιπλέον, το Celestyal Journey θα διαθέτει έναν χώρο μαγειρικής επίδειξης και τον αποκλειστικό χώρο Chef's Table, ιδανικό για τον εορτασμό ιδιαίτερων περιστάσεων με φίλους ή για ιδιωτικές ομαδικές εκδηλώσεις. Οκτώ μπαρ και σαλόνια συμπληρώνουν τις επιλογές φαγητού και ποτού, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσετε τα κοκτέιλ με την υπογραφή της Celestyal.

Το Celestyal Journey διαθέτει πολλά ανοιχτά καταστρώματα δημιουργώντας μια συνολικά μεγαλύτερη αίσθηση χώρου και άνεσης. Τα ευρύχωρα καταστρώματα με δύο πισίνες και δύο τζακούζι προσφέρουν εντυπωσιακή θέα και επαφή με τη θάλασσα, ενώ ένας απομονωμένος και ήσυχος εξωτερικός χώρος, το Beach Club, θα δημιουργηθεί για αποκλειστική χρήση από όλους τους επιβάτες των Grand Suites και Junior Suites. Οι επιβάτες που θα κάνουν κράτηση σε Grand Suites θα έχουν επίσης πρόσβαση στην υπηρεσία Concierge Service της Celestyal, η οποία διαθέτει επιβίβαση με προτεραιότητα, υπηρεσία express παράδοσης αποσκευών, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την τακτοποίηση των αποσκευών στην καμπίνα. Τέλος, θα υπάρχει επίσης ένα μεγάλο και πλήρους εξυπηρέτησης spa, χώρος γυμναστικής και ευεξίας με θέα θάλασσα και δύο πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και ένα αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων με κινηματογράφο, καθιστώντας το Celestyal Journey ιδανικό για συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celectyal, κ. Κρις Θεοφιλίδης με τη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, κα Φρόσω Ζαρουλέα.

«Ήταν πάντα ο στρατηγικός μας στόχος να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που το βλέπουμε αυτό να καρποφορεί με την άφιξη του Celestyal Journey. Έχει ήδη ξεκινήσει το εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισής του, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες», δήλωσε ο CEO της Celestyal Cruises. «Το Celestyal Journey θα προσφέρει στους επισκέπτες μας περισσότερες καμπίνες υψηλής ποιότητας με μπαλκόνια, μεγαλύτερη επιλογή χώρων εστίασης και μπαρ, κοινόχρηστους χώρους και ανοιχτά καταστρώματα ιδανικά για κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, με το νεότερο μέλος που προστέθηκε στον στόλο μας συνεχίζεται η παράδοσή μας να διαχειριζόμαστε οικεία, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε τους επιβάτες μας σε προορισμούς που τα μεγαλύτερα πλοία δεν μπορούν, ενισχύοντας την εις βάθος γνώση των προορισμών που επισκεπτόμαστε και τη γνήσια, ζεστή ελληνική φιλοξενία μας, οι οποίες αναγνωρίζονται σταθερά και συνεχόμενα ως οι καλύτερες».

Μετά το εναρκτήριο ταξίδι του Celestyal Journey στο Ειδυλλιακό Αιγαίο στις 2 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο το μοναδικό δρομολόγιο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει τη βραβευμένη επταήμερη κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», που επισκέπτεται την Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Τουρκία. Θα ακολουθήσουν δύο αποκλειστικές κρουαζιέρες η πρώτη με 11 διανυκτερεύσεις , ειδική χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα με προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Κρήτη, Αττάλεια, Λεμεσό, με δύο ημέρες στην Αλεξάνδρεια και μια διανυκτέρευση στη Χάιφα (Ισραήλ) που δίνει την ευκαιρία να εορτάσει κανείς στους Αγίους Τόπους τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την αναχώρηση 8 διανυκτερεύσεων της Πρωτοχρονιάς για επίσκεψη στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, το Κουσάντασι, διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη πριν από την προσέγγιση στον Βόλο.

Ειδικές προσφορές μαζί με περισσότερες πληροφορίες για τις εμπειρίες που θα προσφέρονται στο Celestyal Journey τόσο στο πλοίο όσο και στους προορισμούς, θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι επιβάτες που έχουν επί του παρόντος κάνει κράτηση για το Celestyal Crystal από τις 2 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά, θα έρθουν σε επαφή με τη Celestyal για να αντικατασταθεί η κράτηση σε αντίστοιχη με το Celestyal Journey.

infographic celestyal_2023_GR

Το άρθρο Celectyal: Το νέο κρουαζιερόπλοιο, Celectyal Journey, ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/thalassies-metafores/kroyazieres/celectyal-to-neo-kroyazieroploio-celectyal-journey-xekina-stis-2-septemvrioy-2023/

Ferien 2023: Η Ελλάδα φαβορί στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι

H Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο «φαβορί» μεταξύ των αυστριακών τουριστών για το καλοκαίρι 2023.

Αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση των κρατήσεων ( +20% σε σχέση με πέρυσι) κατά το τετραήμερο 16-19/03/2023 της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης Ferien 2023 όσο και από τις εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών γραφείων.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien 2023 με ένα υπερσύγχρονο (με VR Lounge) όσο και καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο που αποτέλεσε τον πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ ήταν οι:

  • Οι Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης
  • Τα νησιά Κάρπαθος και Σίφνος
  • Ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής
  • Οι ξενοδοχειακοί όμιλοι Aldemar και Creta Marris
  • Η Πανελλήνια Ένωση Camping
H Ελλάδα εδραιώνεται στην κορυφή της ζήτησης για το προσεχές καλοκαίρι

Η αδιάκοπη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή αγορά επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο αλλά και από την πορεία των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν εντός του Εκθεσιακού Κέντρου, με την αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία να ανέρχεται σε + 20% αλλά και + 10% σε σχέση με το 2019. Ενθαρρύντικά και προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και στοιχεία που προέκυψαν από τις επαφές και συζητήσεις που είχε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με την TUI «Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί» για το καλοκαίρι του ΄23, ακολουθούμενη από Ισπανία και Τουρκία. Τα πρωτεία της χώρας μας επιβεβαιώνουν τόσο o όμιλος Dertour – ITS Billa Reisen, όσο και η Ruefa (μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας).

Οι προορισμοί

Όλοι οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με Κρήτη και Ρόδο να προηγούνται ακολουθούμενες από Κω, Κέρκυρα, Κάρπαθο (σημαντική αύξηση για το ΄23) και Ζάκυνθο.

Η Ήπειρος κατοχυρώνει σταδιακά και σταθερά το δικό της κοινό, στην αγορά (γεγονός που έγινε αισθητό και στην αγορά της Ουγγαρίας).

Το 2023 περίπου 6.000 Συνταξιούχοι θα επισκεφθούν το διάστημα Απριλίου – αρχές Μαΐου τη Χαλκιδική, συμμετέχοντας στην εαρινή εκδρομή του T.O Senioren Reisen. (το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2024).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η θετική απήχηση νέων προορισμών όπως της Σκύρου, της Λήμνου, της Σίφνου αλλά και της Θεσσαλίας με εβδομαδιαία πτήση από Βιέννη προς Βόλο (Austrian Airlines).

Τα ενδιαφέροντα των αυστριακών τουριστών

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της TUI, το 90% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν θαλάσσιες διακοπές ενώ ένα 30% ενδιαφέρεται και για επίσκεψη πόλεων.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, ήταν τα κυρίαρχα θέματα της Έκθεσης και αναμένεται να παίξουν καίριο ρόλο στο μέλλον καθώς η ευαισθητοποίηση του κοινού θα επηρεάσει τη στρατηγική πολλών διοργανωτών ταξιδίων και εν συνεχεία πολλών επιχειρήσεων του κλάδου στοχεύοντας στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων (νερό, παραγωγή ρεύματος, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ).

Η Ρόδος αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως μέσα από τη συνεργασία του ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Tέλος σημειώνουμε ότι η Αυστρία είναι η μοναδική χώρα η οποία συνδέεται με απευθείας πτήσεις προς 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Το αεροδρόμιο της Βιέννης αποτελεί κόμβο για πτήσεις από Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη.

Η Έκθεση Ferien 2023

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης καθώς αποτελεί πεδίο συνάντησης για επαγγελματίες του κλάδου από όλες τις γειτονικές χώρες.

Με τη συμμετοχή 840 εκθετών από 80 χώρες και σύνθημα «ο γύρος του κόσμου σε τέσσερις ημέρες» η Ferien 2023 στην αυστριακή πρωτεύουσα, προσέλκυσε- μετά από απουσία δύο ετών- 68.923 επισκέπτες.

Την Έκθεση και το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός για θέματα τουρισμού της Αυστρίας κα. Susanne Kraus-Winkler και η σύμβουλος Εμπορικών και οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας κα. Μπογιατζοπούλου.

Το άρθρο Ferien 2023: Η Ελλάδα φαβορί στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/ektheseis/ferien-2023-i-ellada-favori-stis-prokratiseis-gia-to-kalokairi/

Η Emirates αποκαλύπτει τη νέα εμφάνιση των αεροσκαφών της – Το τρισδιάστατο εφέ

Η αεροπορική εταιρεία Emirates ολοκλήρωσε την ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσκαφών του στόλου της.

Οι αλλαγές στις οποίες έχουμε προβεί στο πτερύγιο και τα φτερά των αεροσκαφών είναι εμφανείς. Στο ανανεωμένο εξωτερικό των αεροσκαφών της Emirates, η σημαία των ΗΑΕ απεικονίζεται στο πτερύγιο και μέσω ενός τρισδιάστατου εφέ. Επιπλέον, τα άκρα των φτερών έχουν βαφτεί κόκκινα, ενώ το λογότυπο της Emirates εμφανίζεται, σε αραβική καλλιγραφία, στο λευκό φόντο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες που κάθονται δίπλα στο παράθυρο θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν τα χρώματα της σημαίας των ΗΑΕ που απεικονίζεται στα άκρα των φτερών, πάνω από την άτρακτο.

Επιπροσθέτως, η χρυσή υπογραφή «Emirates», τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, κατά μήκος του αεροσκάφους, είναι πιο έντονη και κατά 32,5% μεγαλύτερη. Στην «κοιλιά» του αεροσκάφους, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει το εμβληματικό της λογότυπο, σε κόκκινο χρώμα, το οποίο εισήγαγε το 2005, ενώ η αναγραφή της ιστοσελίδα emirates.com δεν αναγράφεται πλέον στα αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών του στόλου της Emirates ανανεώνεται για τρίτη φορά. Η πρωταρχική εμφάνιση των αεροσκαφών, με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της η αεροπορική εταιρεία το 1985, ανανεώθηκε 14 χρόνια αργότερα, με την παράδοση του πρώτου Boeing 777-300 της Emirates στο Dubai Airshow του 1999.

Το πρώτο αεροσκάφος της Emirates που διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση είναι το A6-EOE, τύπου Airbus A380, το οποίο παραδόθηκε από την Emirates Engineering την περασμένη εβδομάδα, και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Μόναχο στις 17 Μαρτίου (πτήση EK51).

Σταδιακά και μέχρι το τέλος του 2023, η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση θα εφαρμοστεί σε 24 αεροσκάφη της Emirates, συμπεριλαμβανομένων 17 αεροσκαφών τύπου Boeing 777. Όλα τα νέα αεροσκάφη -από το πρώτο Airbus A350, που θα ενταχθούν στον στόλο της Emirates τον Αύγουστο του 2024- θα παραδοθούν με τη νέα εξωτερική εμφάνιση.

Η αρχική εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών της Emirates -το 1985- σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Negus & Negus, ενώ  οι επόμενες εμφανίσεις των αεροσκαφών σχεδιάστηκαν από την ομάδα της αεροπορικής. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας της αεροπορικής εταιρείας, στις πολυάριθμες, πολύχρωμες και εντυπωσιακές εμφανίσεις των αεροσκαφών της Emirates εντάσσονταν ειδικές εκδόσεις με στόχο την προβολή χορηγιών, καθώς και στην απεικόνιση ειδικών περιστάσεων όπως η 50ή επέτειος του Ιωβηλαίου των ΗΑΕ και η Expo 2020 Dubai.

Ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Η εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών αποτελεί το σήμα κατατεθέν για κάθε αεροπορική εταιρεία. Πρόκειται για την απεικόνιση της ταυτότητάς μας. Μία ταυτότητα για την οποία είμαστε περήφανοι και η οποία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις πόλεις του δικτύου μας, παγκοσμίως. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εικόνας μας, προχωρήσαμε στην ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης των αεροσκαφών του στόλου μας, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητάς μας, όπως τη σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πτερύγιο των αεροσκαφών και την αραβική καλλιγραφία».

Το άρθρο Η Emirates αποκαλύπτει τη νέα εμφάνιση των αεροσκαφών της – Το τρισδιάστατο εφέ εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/aerometafores/aeroporikes-etairies/i-emirates-apokalyptei-ti-nea-emfanisi-ton-aeroskafon-tis-to-trisdiastato-efe/

Λ. Αυγενάκης: Με το βλέμμα στο επόμενο πετάλι μας, πάμε την Ελλάδα ψηλά

Από τις 2 έως και τις 6 Μαΐου, με έναν πρόλογο και τέσσερα ετάπ (που φέτος καλύπτουν και την Πελοπόννησο), συνεχίζει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας το όμορφο «ταξίδι» του στα διεθνή μονοπάτια της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά από απουσία 10 ετών, και μάλιστα αναβαθμισμένος σε 2,1 στο καλεντάρι της UCI, εντάσσει φέτος νέες διαδρομές της Ελλάδας.

Την Τρίτη, 21 Μαρτίου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγένακης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, υποδέχτηκαν στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου τους συντελεστές του Αγώνα, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών απ’ όπου διέρχονται τα φετινά ετάπ (διαδρομές), αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και πλήθος φίλων του ποδηλάτου.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας,

Πέντε αγωνιστικές ημέρες, 660,6 χλμ (7.174 υψομετρικά), τρεις Περιφέρειες (Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), 13 Δήμοι και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις, 20 ομάδες (6 ProTour, 11 Continental και 3 Εθνικές), 120 αθλητές.

Η τοποθέτηση του Λ. Αυγενάκη

«Αφουγκραστήκαμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας, συνεργαστήκαμε με τις τοπικές κοινωνίες για να το υλοποιήσουμε και δεν τρομάξαμε από τις τεράστιες απαιτήσεις του.

Πήγαμε πιο ψηλά, πιο δυνατά. Αντιληφθήκαμε τις σύγχρονες προκλήσεις και νιώσαμε ότι το ποδήλατο δεν εκπροσωπεί απλά ένα ακόμη άθλημα.

Το ποδήλατο είναι η συντροφιά του αναβάτη, είτε αυτός είναι αθλητής είτε είναι ένας απλός πολίτης. Μπορεί να είναι μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, άθλησης αλλά και τρόπος να ταξιδεύει το μυαλό.

Η ρόδα του είναι ένα κινητοσκόπιο, σαν αυτά που έδωσαν τις πρώτες εικόνες στον σινεμά. Μας ταξιδεύει, μας περνάει από μέρη και τα εξερευνά, μας θυμίζει ιστορίες.

Αυτή η ιδιαίτερή του πλευρά, η δυνατότητά του να μας γνωρίζει τόπους, να μας αφήνει μυρωδιές, ήταν και εκείνη που ανέδειξε το άθλημα της ποδηλασίας και ειδικά της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου, σε μία συναρπαστική δραστηριότητα άθλησης και ψυχαγωγίας, στην οποία διεθνώς επενδύουν εκατοντάδες χώρες.

Η Ελλάδα, η χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των συνδυασμών και των ανεξίτηλων ιστορικών στιγμών έχει πλέον τον δικό της μεγάλο Γύρο. Εργαζόμαστε όλοι σκληρά γι’ αυτό και στοχεύουμε να τον πάμε ακόμα ψηλότερα, και να τον κάνουμε ακόμα πιο δυνατό.

Οι φετινές διαδρομές αναδεικνύουν την «αιώνια» Ελλάδα, εκείνη που τραγουδήθηκε στα έπη του Ομήρου και ακούστηκε στα πέρατα της Γης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος καθιερώνεται, επισημαίνοντας τον καταλυτικό του ρόλο στην ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης αλλά και της διάδοσης του επίπονου αθλήματος του ποδηλάτου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο ταμίας της Σάββας Τσοπόρουγλου απένειμαν τιμιτική πλακέτα στον Υφυπουργό Αθλητισμό, Λευτέρη Αυγενάκη, για την προσφορά του στον αθλητισμό

Τέλος, ο Διευθυντής του Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, ανέλυσε τις φετινές διαδρομές, τα χιλιόμετρα, τα υψομετρικά, τις περιοχές, ενώ το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλης Αναστόπουλος, εξήγησε τις φανέλες των νικητών, αποκάλυψε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και μίλησε για τη δική του… επέτειο των 20 ετών από το 2003 όταν και κέρδισε τη γενική κατάταξη στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στη Μεγαλόπολη.

Το άρθρο Λ. Αυγενάκης: Με το βλέμμα στο επόμενο πετάλι μας, πάμε την Ελλάδα ψηλά εμφανίστηκε πρώτα στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

πηγή https://www.traveldailynews.gr/enallaktikos-toyrismos/l-aygenakis-me-to-vlemma-sto-epomeno-petali-mas-pame-tin-ellada-psila/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου