Translate

10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

 Η Ουάσιγκτον είναι περισσότερο γνωστή για τη μεγαλύτερη πόλη της , το Σιάτλ , αλλά το Evergreen State φιλοξενεί επίσης έναν εκπληκτικό αριθμό γραφικών προορισμών. Είτε θέλετε να κάνετε πεζοπορία μέχρι τους καταρράκτες, να θαυμάσετε τα χιονισμένα βουνά από απόσταση είτε να περάσετε τη μέρα σας σε νησιά έξω από την ακτή, η Ουάσιγκτον τα έχει όλα.

Είναι εύκολο να ετοιμάσετε τις διακοπές σας με ζωή στην πόλη, αξιοθέατα παγκόσμιας κλάσης, εθνικά πάρκα και πολλά άλλα ενώ βρίσκεστε στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα με τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον καθώς σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας.

10. Λίμνη Chelan[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στη βάση της οροσειράς North Cascades της Ουάσιγκτον βρίσκεται η λίμνη Chelan, ένας κόμβος για τοπία, υπαίθρια αναψυχή και γευσιγνωσία κρασιού στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Η επίσκεψη στους αμπελώνες αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για την περιοχή και μπορείτε να περάσετε μια μέρα πίνοντας γουλιά και περιηγήσεις σε μέρη όπως το Οινοποιείο Vin du Lac, το Karma Vineyards ή το Mellisoni Vineyards.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στο απίστευτο φυσικό έδαφος, οδηγήστε σε ένα υδροπλάνο που απογειώνεται και προσγειώνεται στην ίδια τη λίμνη ή δοκιμάστε να κάνετε θαλάσσιο σκι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι δυνατότητες πεζοπορίας είναι άφθονες και στην Historic Main Street μπορείτε να γευματίσετε με κουζίνα από φάρμα μέχρι τραπέζι από μια σειρά από ανεξάρτητα εστιατόρια.

9. Φαράγγι του ποταμού Κολούμπια[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Νότια του Rattlesnake Hills, και ακριβώς στην καρδιά του οροπεδίου του ποταμού Κολούμπια, βρίσκεται το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια. Το φαράγγι διασχίζει τα βουνά Cascade σχηματίζοντας το όριο μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Όρεγκον και μπορείτε να έχετε εκπληκτική θέα στο φαράγγι από ψηλά. Ο καταρράκτης Multnomah Falls καταλήγει ακριβώς στο φαράγγι σε ένα σημείο, προσθέτοντας μόνο την ομορφιά αυτού του συγκεκριμένου προορισμού.   Best Places to Visit in the USA

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε το φαράγγι του ποταμού Κολούμπια από την πλευρά της Ουάσιγκτον είναι να οδηγείτε κατά μήκος της State Route 14, σταματώντας στα πολλά γραφικά πλεονεκτήματα για φωτογραφίες.

8. Σπόκαν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Μετά το Σιάτλ, το Spokane είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ουάσιγκτον και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας κοντά στα σύνορα με το Αϊντάχο. Στο Spokane, μπορείτε να επισκεφθείτε το Riverfront Park, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Έκθεση του 1974, και να κάνετε μια βόλτα στις όχθες του γραφικού ποταμού Spokane.

Μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν το John A. Finch Arboretum, το Northwest Museum of Arts and Culture και το Spokane Falls. Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε μερικά από τα δημοφιλή γήπεδα γκολφ της πόλης ή να κάνετε μια περιήγηση γευσιγνωσίας σε μερικά από τα πολλά ζυθοποιεία που έχουν εμφανιστεί στο Spokane τα τελευταία χρόνια.

7. Snoqualmie Falls[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στα μισά του δρόμου μεταξύ των πόλεων Snoqualmie και Fall City βρίσκεται το Snoqualmie Falls, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ουάσιγκτον. Τα ορμητικά νερά των καταρρακτών τον καθιστούν ένα εκπληκτικό και αξέχαστο μέρος για επίσκεψη και ένα κορυφαίο σημείο για τους φωτογράφους στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Ίσως αναγνωρίσετε ήδη τις πτώσεις για την εμφάνισή του στη δημοφιλή καλτ τηλεοπτική εκπομπή "Twin Peaks".

Υπάρχουν μικρά μονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τους καταρράκτες Snoqualmie, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τεράστια δέντρα και πλούσια πράσινη ζωή μέσα στον ψεκασμό των καταρρακτών. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο κέντρο επισκεπτών και ένα κατάστημα με είδη δώρων όπου μπορείτε να αγοράσετε μερικά σνακ ή αναμνηστικά για να θυμάστε το ταξίδι.

6. Εθνικό Πάρκο North Cascades[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Εθνικό Πάρκο North CascadesDaniel Hershman / Βικιπαίδεια

Περισσότεροι από τους μισούς παγετώνες που βρίσκονται στις Ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο North Cascades στην Ουάσιγκτον. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης μια εκπληκτική ποσότητα άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων ζώων όπως αρκούδες γκρίζλι, γκρίζους λύκους και λύγκα.

Πεζοπορήστε ή οδηγήστε στο Mount Baker, ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στους Βόρειους Καταρράκτες, για να έχετε μια απαράμιλλη θέα στο κοντινό όρος Shuksan, που είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη κορυφή σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Μέσα στο εθνικό πάρκο, θα βρείτε ευκαιρίες για αλπική αναρρίχηση και κάμπινγκ, αλλά μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε για μικρότερες ημερήσιες πεζοπορίες και μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

5. Νησιά Σαν Χουάν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στα βόρεια του Puget Sound και κοντά στη Βρετανική Κολομβία, θα βρείτε τα νησιά Σαν Χουάν. Παρά τη γειτνίαση με τον Καναδά, ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικότερα στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Τα νησιά San Juan είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο και μια απόδραση από τη φασαρία της καθημερινής ζωής, προσφέροντας πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων σε ένα εκπληκτικό τοπίο.

Μπορείτε να κάνετε καγιάκ στο νερό, να κάνετε περιηγήσεις για να εντοπίσετε τις φάλαινες Όρκας στους φυσικούς τους βιότοπους, να γευματίσετε με φρέσκα θαλασσινά ή να κάνετε πεζοπορία στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο του νησιού Σαν Χουάν. Το Friday Harbour και το Rocher Harbor είναι οι δύο κόμβοι για φαγητό, ψώνια και περιηγήσεις στα αξιοθέατα, ενώ προσφέρουν επίσης ορισμένες εμπορικές πτήσεις, αφίξεις σκαφών και μουσεία.

4. Ολυμπιακός Εθνικός Δρυμός[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Για να δείτε ένα καταπράσινο τροπικό δάσος και μια απόκρημνη οροσειρά σε έναν μόνο προορισμό, δοκιμάστε το Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο . Ένα από τα σημαντικότερα σημεία μιας επίσκεψης στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο είναι το τροπικό δάσος Hoh, όπου μπορείτε να δείτε κοπάδια αλκών να περιφέρονται στο τοπίο ή μπορείτε να ξεκινήσετε μια δύσκολη πεζοπορία στην κορυφή του Ολύμπου.

Για μια λιγότερο επίπονη περιπέτεια, θαυμάστε τα καλοκαιρινά αγριολούλουδα του Hurricane Ridge ή περπατήστε ανάμεσα σε μπλόφες και θαλάσσιες σπηλιές στο Cape Flattery. Καταγάλανα νερά και εκπληκτικό τοπίο περιμένουν στη λίμνη Crescent του πάρκου και μερικές από τις πιο εκπληκτικές απόψεις που μπορείτε να δείτε απευθείας από το αυτοκίνητό σας βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που είναι γνωστός ως Παράκτια Λωρίδα.

3. Εθνικό Ηφαιστειακό Μνημείο του Όρους της Αγίας Ελένης[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στη νοτιοδυτική Ουάσιγκτον βρίσκεται το Εθνικό Ηφαιστειακό Μνημείο Mount St. Helens, ένας προορισμός που σηματοδοτεί την τοποθεσία της ηφαιστειακής έκρηξης το 1980. Προσβάσιμο από το Σιάτλ σε μια ημερήσια εκδρομή, αλλά και το τέλειο μέρος για να περάσετε μερικές νύχτες, το Mount St. μια σειρά από ενδιαφέροντα και γραφικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες.

Μην παραλείψετε το Mount St. Helens Visitor Center στο Silver Lake, όπου μπορείτε να δείτε μια σύντομη ιστορία της περιοχής και της έκρηξης του 1980 ή κατευθυνθείτε στο Hoffstadt Bluffs Visitor Center για περιηγήσεις καθώς και επιλογές για φαγητό με θέα στο το ηφαίστειο. Το Παρατηρητήριο Johnston Ridge διαθέτει εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της βόρειας πλευράς του όρους Αγία Ελένη καθώς και ένα εκτεταμένο κέντρο επισκεπτών.

2. Σιάτλ[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Σιάτλ

Καταλαμβάνοντας έναν στενό ισθμό μεταξύ του Puget Sound και της λίμνης Ουάσιγκτον, το Σιάτλ είναι μια όμορφη πόλη και ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Η μεγαλύτερη πόλη στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τα Starbucks, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που έχει να προσφέρει το Σιάτλ. Στο κέντρο της πόλης, κάντε μια στάση στο Pike Market για φρέσκα προϊόντα και ψάρια που αλιεύτηκαν εκείνο το πρωί.

Ζήστε την εμπειρία της κουλτούρας της πόλης στο Experience Music Project, ένα απίστευτο μουσείο αφιερωμένο στη μουσική, τις ταινίες και την ποπ κουλτούρα. Κατευθυνθείτε στο Space Needle για θέα στην πόλη και στο Puget Sound ή περπατήστε γύρω από την Green Lake για λίγο καθαρό αέρα και μια ματιά στην τοπική ζωή στο Σιάτλ.

1. Εθνικό Πάρκο Mount Rainier

[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Νο 1 από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

Λιγότερο από μία ώρα οδικώς έξω από το Σιάτλ βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Mount Rainier, το οποίο επικεντρώνεται στην πανύψηλη κορυφή του ίδιου του Mount Rainier, του ψηλότερου βουνού στην Ουάσιγκτον. Αυτό το απίστευτο πάρκο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για επίσκεψη όλο το χρόνο, αλλά ο χιονισμένος καιρός περιορίζει την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές. Στο τμήμα Paradise του πάρκου, θα δείτε χωράφια με πολύχρωμα αγριολούλουδα και εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Στο τμήμα Sunrise, μπορείτε να οδηγήσετε στο υψηλότερο πλεονέκτημα του πάρκου για πραγματικά εκπληκτική θέα. Η ορειβασία και η αναρρίχηση στον παγετώνα είναι δύο επιλογές αναψυχής στο πάρκο, αλλά το όρος Rainier προσφέρει επίσης ευκολότερες πεζοπορίες. Το Green Lake Trail, για παράδειγμα, διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα και φέρνει πεζοπόρους μέσα από παλιό δάσος και καταρράκτες.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου