Translate

12 Καλύτερες παραλίες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

 Το είδος των διακοπών στην παραλία που θα κάνετε στην Ουάσιγκτον δεν είναι οι διακοπές στην παραλία με ήλιο και σερφ που θα κάνετε στην Καλιφόρνια – είναι κάτι εντελώς άλλο. Οι παραλίες της Ουάσιγκτον αναμειγνύονται με μια σειρά από φυσικούς οικοτόπους, εξαιρετική παρακολούθηση άγριας ζωής και εντυπωσιακά παράκτια τοπία.

Υπάρχουν ιδιόμορφες παραλίες σε αμμουδιές, εντυπωσιακή θέα σε στοίβες θάλασσας που αναδύονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και πολλές παραλίες που περιβάλλονται από δάση. Αν αγαπάτε την παραλία αλλά πάντα εύχεστε να υπήρχε κάτι περισσότερο από άμμο και θάλασσα, θα λατρέψετε τις καλύτερες παραλίες στην Ουάσιγκτον.

Οι διακοπές στην παραλία σε αυτήν την πολιτεία είναι ιδανικές για όποιον θέλει να κάνει ένα ταξίδι στην ακτή με άλλες υπαίθριες περιπέτειες, όπως παράκτια μονοπάτια πεζοπορίας και κάμπινγκ στο δάσος.

12. Παραλία Shi Shi

Παραλία Shi Shi

Η παραλία Shi Shi βρίσκεται εντός του Ολυμπιακού Εθνικού Πάρκου. Το τοπίο είναι έξω από αυτόν τον κόσμο. Έχει απόκρημνες στοίβες θάλασσας που προεξέχουν από τον ωκεανό και έρχονται σε τέλεια αντίθεση με την αμμώδη ακτογραμμή.

Υπάρχουν πισίνες παλίρροιας όπου μπορείτε να αναζητήσετε καβούρια και άλλα μυστηριώδη και αστεία θαλάσσια άγρια ​​ζώα. Η μέρα σας στην παραλία Shi Shi θα είναι λίγο διαφορετική, δεν είναι το μέρος που έρχεστε να κάνετε ηλιοθεραπεία. Αλλά είναι υπέροχο για μια γραφική βόλτα!

Η παραλία βρίσκεται στα μισά του δρόμου κατά μήκος του μονοπατιού Shi Shi Beach Trail μήκους 6,7 μιλίων, ενός εκπληκτικού μονοπατιού μπροστά στον ωκεανό και στο δάσος στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο – ώστε να μπορείτε να κάνετε πεζοπορία εκεί και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εδώ.

11. Ακρωτήριο Απογοήτευση

Ακρωτήριο Απογοήτευση

Το ακρωτήριο ήταν παλαιότερα γνωστό ως κρατικό πάρκο Fort Canby. Βρίσκεται κατά μήκος της χερσονήσου Long Beach και, παρά το όνομά του, δεν είναι καθόλου απογοητευτικό. Υπάρχουν παραλίες αξίας δύο μιλίων, πολλά καταπράσινα μονοπάτια πεζοπορίας και δύο παλιοί φάροι που περιμένουν να εξερευνηθούν.   Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στις ΗΠΑ

Το Cape Disappointment βρίσκεται κοντά στις πόλεις Ilwaco και Long Beach. μπορείτε να οδηγήσετε εκεί εύκολα από κάθε ένα. Αν θέλετε να διανυκτερεύσετε και να αφιερώσετε χρόνο στις παραλίες του Cape Disappointment, φέρτε τη σκηνή σας και μείνετε σε ένα από τα κάμπινγκ.

Μην παραλείψετε ένα ταξίδι στον πιο σημαντικό φάρο, το Cape Disappointment Lighthouse, που χτίστηκε το 1856 και είναι ο παλαιότερος φάρος στη Δυτική Ακτή. Πολλές ζωές έχουν σωθεί χάρη σε αυτόν τον ιστορικό φάρο!

10. Παραλία Ριάλτο

Παραλία Ριάλτο

Η παραλία Rialto είναι μια άλλη εκπληκτική παραλία στο Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο . Το τοπίο αυτής της παραλίας μοιάζει πολύ με αυτό της παραλίας Shi Shi. υπάρχουν τεράστιες θαλάσσιες στοίβες που αναδύονται από τα ρηχά νερά του Ειρηνικού σε απόσταση και κύματα κυλιούνται σε μια ακτογραμμή που είναι ένα μείγμα βράχων και άμμου.

Υπάρχουν μάζες από παρασυρόμενα ξύλα κατά μήκος της ακτής και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί – στην παραλία Rialto οι δασικές εκτάσεις που καλύπτουν τους λόφους στο βάθος συναντούν τη θάλασσα.

Ξεχάστε τα κάστρα με άμμο και το παγωτό, φέρτε τη φωτογραφική μηχανή και τα κιάλια σας. Έχετε τα μάτια σας τρυπημένα για την τοπική άγρια ​​ζωή (και τα πολλά πλάσματα που περνούν στη θάλασσα), πηγαίνετε μια βόλτα και αφιερώστε λίγο χρόνο θαυμάζοντας την εντυπωσιακή θέα.

9. Westport

Westport

Η πόλη του Westport βρίσκεται στην άκρη του Grays Harbor. Έχει μια γραφική μαρίνα που μπορείτε να επισκεφτείτε, το να βλέπεις τα σκάφη να σκαρφαλώνουν πάνω-κάτω στη θάλασσα είναι πολύ χαλαρωτικό. Ένα πλεονέκτημα του να έρθετε στο Westport είναι ότι οι παραλίες της περιοχής είναι γενικά φιλικές προς τα σκυλιά, έτσι μπορείτε να φέρετε κάθε μέλος της οικογένειας!

Περάστε τις μέρες σας παρακολουθώντας φάλαινες, τρώγοντας φρέσκα θαλασσινά και πηγαίνοντας σε περιπέτειες ψαρέματος (έξω στη θάλασσα ή από την άμμο). Κάντε μια βόλτα στις κοντινές παραλίες, όπως η παραλία Cohasset ή οι παραλίες στο Twin Harbors State Park ή Westhaven State Park.

Πολλές παραλίες κοντά στο Westport έχουν επίσης χώρους κατασκήνωσης, οπότε αν θέλετε να έχετε μια πιο υπαίθρια περιπέτεια στην παραλία, μπορείτε να ξεκινήσετε εκεί.

8. Dungeness Spit

Dungeness Spit

Αυτή η παραλία δεν μοιάζει με τίποτα που θα έχετε ξαναδεί. Το Dungeness Spit είναι μια μεγάλη αμμουδιά, η οποία μπορεί να απεικονιστεί ως ένα ίχνος άμμου που εκτείνεται στον ωκεανό. Απέχει περίπου πέντε μίλια στον Ειρηνικό από την άκρη της Ολυμπιακής Χερσονήσου.

Ελάτε και απολαύστε μια μέρα στην παραλία με μια ανατροπή – ο ωκεανός είναι και στις δύο πλευρές.
Βράχοι, πολλά συσσωρευμένα παρασυρόμενα ξύλα και όχι πολλή άμμος, το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Dungeness είναι περισσότερο ένα μέρος για να έρθετε σε μια περιπέτεια παρά για μια συνεδρία μαυρίσματος

Προσέχετε την άγρια ​​ζωή, όπως φώκιες, όρκες και φώκιες ελέφαντες στον ορίζοντα. Ένα από τα πιο ωραία πράγματα σχετικά με αυτό το ωκεάνιο χωρισμό; Ακόμα μεγαλώνει! Υπολογίζεται ότι μεγαλώνει περίπου 15 πόδια κάθε χρόνο τα τελευταία 120 χρόνια!

7. Ιστορικό κρατικό πάρκο Fort Worden

Ιστορικό κρατικό πάρκο Fort Worden

Το Fort Worden Historical State Park βρίσκεται στο Port Townsend. Είναι η τέλεια απόδραση στην παραλία για όσους αγαπούν την ιστορία όσο αγαπούν τη θάλασσα και την άμμο.

Αφού περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας αξίας δύο μιλίων και θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα στο στενό του Juan de Fuca, αφιερώστε λίγο χρόνο ανακαλύπτοντας την ιστορία αυτού του πάρκου, το οποίο κάποτε ήταν στρατιωτική βάση. Τα στοιχεία του παρελθόντος του εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα, όπως τα παλιά σπίτια της βικτωριανής εποχής που κάποτε ανήκαν στους αξιωματικούς που εργάζονταν εδώ, τα γκαζόν της παρέλασης και τα φθαρμένα καταφύγια.

Κάποτε πάνω από 1.000 στρατιώτες ζούσαν και εκπαιδεύτηκαν εδώ, προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν τον Puget Sound από τυχόν εχθρικές επιθέσεις. Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία εδώ και να κατασκηνώσετε σε ένα από τα κάμπινγκ αν θέλετε να μείνετε περισσότερο.

6. Deception Pass State Park


Δεν υπάρχουν απλώς παραλίες στο Deception Pass State Park. Υπάρχουν υπαίθριες περιπέτειες και θαλάσσια σπορ για όσους αναζητούν μια ενεργή απόδραση στην παραλία. Επιπλέον, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα δίπλα στην παραλία και γραφικές βόλτες για όσους θέλουν να το χαλαρώσουν.

Το πάρκο έχει πολλά δάση με εξαιρετικές επιλογές για κάμπινγκ, οπότε φέρτε μαζί σας τα πράγματα για το κάμπινγκ και μετατρέψτε το σε μια πολυήμερη εκδρομή! Το Deception Pass State Park είναι το τέλειο μέρος για να συνδυάσετε χρόνο δίπλα στη θάλασσα με χρόνο στην ερημιά.

Με 14 μίλια ποικίλης ακτογραμμής θαλασσινού νερού για εξερεύνηση, σίγουρα δεν θα βαρεθείτε την παραλία. Μπορείτε να περπατήσετε στις βόρειες και δυτικές παραλίες, να ξεκινήσετε το σκάφος σας από το Cornet Bat, να αναζητήσετε καβούρια στις πισίνες της παλίρροιας στην παραλία Rosario ή να κάνετε θαλάσσιο καγιάκ – οι επιλογές είναι ατελείωτες.

5. North Jetty (Ocean Shores)

North Jetty

Το North Jetty είναι το βόρειο όριο του Grays Harbor. Αυτός ο τεράστιος λιμενοβραχίονας ολοκληρώθηκε το 1916 και χρειάστηκε εννέα χρόνια για να κατασκευαστεί – δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί, το να βάζεις βαρείς βράχους μπροστά σε κύματα που πέφτουν δεν είναι εύκολη δουλειά!

Όταν φτάσετε, ανεβείτε στους βράχους στην κορυφή της προβλήτας και παρακολουθήστε τα κύματα να πέφτουν δραματικά πάνω στο φράγμα των βράχων που προστατεύουν την παραλία στην άλλη πλευρά. Τα κύματα μπορεί να γίνουν αρκετά τραχιά, οπότε να είστε προσεκτικοί αν έρχεστε σε μια μέρα με αέρα.

Απολαύστε τη θαλάσσια αύρα με μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας με σκοτεινή άμμο στην άλλη πλευρά της προβλήτας και αναπνεύστε τον αλμυρό θαλασσινό αέρα ενώ ο ήχος των κυμάτων απομακρύνει τις ανησυχίες σας.

4. Παραλία Αλκή (Σιάτλ)

Παραλία Αλκή

Εάν βρίσκεστε στο Σιάτλ και σας αρέσει ένα ταξίδι στην παραλία - εδώ θα έρθετε. Υπάρχουν δύο μίλια παραλία, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις στην παραλία, όπως γήπεδα βόλεϊ και δημόσιες ψησταριές (φροντίστε να φέρετε μερικά μπιφτέκια για να μαγειρέψετε!).

Υπάρχουν πολλές παλιρροϊκές πισίνες που μπορούν να εξερευνήσουν τα παιδιά, και πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ ακριβώς δίπλα στην παραλία καθώς η παραλία εκτείνεται κατά μήκος της άκρης της πόλης. Θέλετε κάτι πιο περιπετειώδες; Νοικιάστε ένα καγιάκ και κωπηλατήστε στον Ειρηνικό.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν περισσότερα φύκια και παρασυρόμενα ξύλα από χρυσή άμμος – αλλά αυτή είναι η γοητεία του Ειρηνικού! Μπορείτε να φτάσετε εκεί εύκολα με ένα θαλάσσιο ταξί από το κέντρο του Σιάτλ.

3. Παραλίες La Push

Παραλίες La Push

Υπάρχουν τρεις παραλίες κοντά στην κοινότητα La Push, που ονομάζονται συλλογικά παραλίες La Push. Χαρακτηρίζονται από τη γύρω βλάστηση, όπως πολλά αειθαλή δέντρα, που τρέχουν κατά μήκος της ακτογραμμής.

Οι παραλίες ονομάζονται Πρώτη, Δεύτερη και Τρίτη παραλία. Η First Beach είναι η μόνη με άμεση πρόσβαση με αυτοκίνητο, θα πρέπει να περπατήσετε λίγο για να φτάσετε στις άλλες δύο, πιο απομονωμένες παραλίες. Το Second Beach έχει υπέροχα μονοπάτια με δάση και θαλάσσιες στοίβες, και το Third Beach είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε παλίρροια (δοκιμάστε να εντοπίσετε τους πολύχρωμους αστερίες που κολλάνε στα βράχια!).

Ελάτε να θαυμάσετε τα πεσμένα δέντρα κατά μήκος της παραλίας και τις περίτεχνες στριμμένες ρίζες που έχουν διαμορφωθεί από τη θάλασσα και τον χρόνο. Υπάρχουν γραφική θέα στον ωκεανό, τα δάση και τις βραχώδεις ακτές και από τις τρεις παραλίες.

2. Ruby Beach

Ruby Beach

Μαντέψτε πού είναι αυτή η παραλία; Σωστά, είναι άλλο ένα φαβορί στον Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο. Οι παραλίες εδώ είναι απλά εκπληκτικές, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που πολλές από αυτές έχουν μπει στη λίστα. Τα ηλιοβασιλέματα είναι ιδιαίτερα υπέροχα από το Ruby Beach, οπότε προσπαθήστε να έρθετε για χρυσή ώρα!

Περάστε μερικές ώρες περπατώντας κατά μήκος της παραλίας ξυπόλητοι αναζητώντας όμορφα κοχύλια. Όλο αυτό το διάστημα απολαμβάνετε την τέλεια θέα σε ψηλές θαλάσσιες στοίβες που μοιάζουν με καμινάδα που στέκονται δίπλα σε πολύ μεγαλύτερες δέντρα – η καθεμία μοναδική και εντυπωσιακή.

Η παραλία είναι ένα μείγμα από βότσαλο, άμμο και μεγάλους σωρούς από παρασυρόμενα ξύλα. Θα λατρέψετε την ποικιλομορφία κατά μήκος της παραλίας Ruby!

1. Λονγκ Μπιτς

Μεγάλη παραλία

Το Long Beach είναι μια πόλη στη χερσόνησο του Long Beach. Είναι κοντά στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ , οπότε μπορείτε να έρθετε και να επισκεφθείτε τις παραλίες της πόλης σε μια ημερήσια εκδρομή από μια από τις κύριες πόλεις. Τα φρέσκα θαλασσινά είναι για να πεθάνεις!

Ίσως μαντέψατε από το όνομα ότι αυτή η πόλη της Ουάσιγκτον βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια μεγάλη παραλία. Σοβαρά, είναι ατελείωτο. Μπορείτε να περπατήσετε συνέχεια και να έχετε ακόμα περισσότερες παραλίες για εξερεύνηση.

Μόλις τελειώσετε με την άμμο, περπατήστε κατά μήκος του πεζόδρομου και πιείτε ένα παγωτό ή επισκεφτείτε το North Head Lighthouse. Ο πεζόδρομος φιλοξενεί επίσης το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρταετών της Πολιτείας της Ουάσιγκτον – μια εκδήλωση που είναι εξαιρετική για όλη την οικογένεια!

https://www.touropia.com/best-beaches-in-washington-state/

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου